Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
sexyindianca la Simpatie.ro
Femeie
24 ani
Ilfov
cauta Barbat
24 - 53 ani
Forum Romania Inedit / Love & Sex / Speranta de viata sexuala a romanilor: 75 de ani Moderat de DarK Shadow, maharet, roin
Autor
Mesaj Pagini: 1
West Point
Membru Gold

Din: San Venganza
Inregistrat: acum 16 ani
Speranţa de viaţă sexuală a românilor, bărbaţi şi femei, este de 70-75 de ani, spun specialiştii consultaţi de Gândul. "La 62-68 de ani, cei mai mulţi dintre bărbaţi au terminat cu speranţele de viaţă sexuală. Sunt bătrâni care îşi doresc să aibă relaţii sexuale şi, chiar dacă creierul - principalul organ sexual - le funcţionează, nu-i mai ajută restul corpului să aibă contacte intime", explică dr. Cristian Andrei, neuropsihiatru şi psihoterapeut la o clinică particulară din Bucureşti. Medicul spune că, de obicei, în jurul vârstei de 70 de ani, bărbaţii îşi cam încheie viaţa sexuală, fiind mulţi care doar pretind că mai pot face sex. Totuşi, există şi excepţii. "Am pacienţi care au 70 de ani sau chiar mai mult şi au o viaţă sexuală. Am întâlnit chiar şi un bărbat de 80 de ani", adaugă medicul. Dacă la bărbaţi, impotenţa sexuală depinde foarte mult de apariţia unor afecţiuni precum cele cardiovasculare sau metabolice, femeile aflate la menopauză au posibilitatea de a-şi prelungi viaţa sexuală cu aproximativ zece ani, cu ajutorul terapiei hormonale. Adesea, menopauza este asociată cu sfârşitul vieţii sexuale la femei. Potrivit dr. Ana Oncescu, medic primar obstetrică-ginecologie la Spitalul de Urgenţă Floreasca, este adevărat că menopauza produce nişte schimbări în viaţa femeii, inclusiv scăderea frecvenţei raporturilor sexuale, dar totul depinde de psihicul persoanei.

"Nu numai tratamentul hormonal prelungeşte viaţa sexuală a femeii. Depinde foarte mult de echilibrul psihic al acesteia, de viaţa pe care a dus-o, dar şi de partener", adaugă dr. Oncescu. Medicul spune că are paciente cu vârste între 65 şi 73 de ani, care au viaţă sexuală şi nu iau tratament hormonal (care nu au fost stresate la viaţa lor, cele casnice), explică dr. Ana Oncescu. În ceea ce priveşte vârsta până la care oamenii mai pot face sex, medicul apreciază, pentru femei, intervalul 70-73 de ani. În ceea ce-i priveşte pe bărbaţi, aceştia mai pot avea erecţie şi la 80 de ani.

Cum stau alţii

Englezii au o viaţă sexuală activă până la vârsta de 85 de ani. "38,5% dintre bărbaţi şi 16,7% dintre femei au avut contacte sexuale în ultimele 12 luni", arată un studiu realizat de cercetătorii englezi, pe un eşantion de 3.000 de persoane cu vârsta între 75 şi 85 de ani, publicat pe The New England Journal of Medicine.

Potrivit unui sondaj realizat de o companie farmaceutică, europenii (un­­gurii, bulgarii, ruşii) au 150 de rapor­turi sexuale pe an, în timp ce me­dia globală este de 103. În România, un studiu întreprins de Asociaţia pentru Me­dicina Sexualităţii arată că un român face sex de 12 ori pe lună, adică are apro­ximativ 144 de raporturi sexuale pe an.

Medicii spun că motivul pentru care multe femei aflate la menopauză nu-şi mai doresc relaţii sexuale este durerea apărută la contactul sexual. Tratamentul hormonal însă are rolul de a lubrifia mucoasa vaginală. La fel acţionează şi sperma, spune medicul. "Aceasta are în conţinutul ei nişte substanţe care îi dau elasticitate vaginului. De aceea, femeile la menopauză care au relaţii sexuale mai dese se simt mai bine decât cele cu contacte intime reduse ca frecvenţă", explică medicul ginecolog Ana Oncescu.

La bărbaţi, principalele motive care îi împiedică să mai aibă erecţie ţin de apariţia bolilor de inimă sau a diabetului. Acestea pot fi ţinute în frâu printr-un regim de viaţă adecvat - sport şi alimentaţie echilibrată.

sursa: Gandul


_______________________________________
r3st in peace...

pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la