Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Diana96
Femeie
25 ani
Bucuresti
cauta Barbat
25 - 50 ani
Forum Romania Inedit / Love & Sex / Metodele contraceptive: plusuri si minusuri asupra sanatatii Moderat de DarK Shadow, maharet, roin
Autor
Mesaj Pagini: 1
roin
Moderator

Din: tr-o bucata!
Inregistrat: acum 16 ani
Niciun lucru de pe acest pamant nu este doar bun sau doar rau, doar alb sau doar negru. Metodele contraceptive au si ele partile lor bune, dar si parti mai putin benefice pentru organism. De aceea, este bine sa cunoastem toate aspectele si sa decidem in cunostinta de cauza.

Efecte pozitive


O piele mai sanatoasa: studiile au aratat ca exista o legatura intre folosirea pilulei contraceptive si diminuarea acneei. De fapt, pilula are efect de scadere a nivelului de hormoni androgeni, regland astfel producerea de sebum a pielii.


Protectie impotriva unor boli: pilula anticonceptionala este asociata cu protectia contra unor boli ce afecteaza femeile, mai ales contra chisturilor ovariene benigne, cancerului endometrial, cancerului de ovar, carentei de fier (anemiei) si bolilor inflamatorii pelviene.


Reducerea durerilor si a fluxului menstrual: contraceptivele contin hormoni care au efect de reducere a volumului fluxului menstrual si a durerilor asociate.


Protectie contra infectiilor cu transmitere sexuala (ITS): prezervativele ne protejeaza contra ITS: HIV/ SIDA, chlamydia, gonoreea, herpesul genital, Human Papilloma Virus (responsabil de negii genitali si de cancerul de col uterin) si sifilis.

Efecte negative

Este important sa-ti evaluezi starea de sanatate inainte sa decizi ce metoda contraceptivavei folosi. Anumite metode iti pot afecta sau agrava o problema de sanatate prezenta deja, iar tratamentul pe care il iei pentru anumite boli poate schimba eficacitatea metodei contraceptive.


Antibiotice: nu exista dovezi indiscutabile despre efectul de diminuare a eficacitatii pe care il au antibioticele asupra contraceptivelor orale. Unele femei sunt afectate, altele nu. In consecinta, ar fi prudent din partea ta sa folosesti si alta metoda contraceptiva (prezervativul) daca iei antibiotice.


Starea de sanatate: femeile care sufera de epilepsie trebuie sa discute cu neurologul pentru alegerea unei metode contraceptive. Multe anticonvulsivante pot reduce eficacitatea metodelor contraceptive pe baza de hormoni, accelerand degradarea acestora in ficat.

Daca suferi de vreuna din problemele urmatoare de sanatate, ar trebui sa discuti cu medicul inainte de a te decide asupra unei metode contraceptive:

- presiune sangvina mare
- boli de ficat
- antecedente de cheaguri in sange (tromboza) sau plaman (embolie pulmonara)
- migrene
- antecedente familiale de accidente vasculare cerebrale


Alergia la latex: marea majoritate a prezervativelor masculine sunt fabricate din latex. Persoanele alergice la latex pot alege prezervative din poliuretan sau pot opta pentru prezervativul feminin sau pilula.


_______________________________________
Ceea ce nu te doboara, te face mai puternic!

pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la