Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
crazygirl la Simpatie.ro
Femeie
22 ani
Buzau
cauta Barbat
26 - 80 ani
Forum Romania Inedit / Love & Sex / Am uitat pilula: ce fac? Moderat de DarK Shadow, maharet, roin
Autor
Mesaj Pagini: 1
roin
Moderator

Din: tr-o bucata!
Inregistrat: acum 16 ani
Cum actionezi cand ai uitat sa-ti iei pilula la timp?

Care sunt regulile de baza?

Exista perioade mai riscante decat altele in care poti ramane insarcinata?

Pilula este una din metodele contraceptive cele mai eficace. Problema e ca o femeie din cinci uita sa-si ia pastila cel putin o data pe luna. O singura uitare poate fi suficienta pentru aparitia unei sarcini.

Primul lucru pe care trebuie sa-l tii minte atunci cand te hotarasti sa folosesti pilula e ca o vei lua la ore fixe. Gaseste momentul care iti convine cel mai mult si daca e necesar pune-ti alarma de la telefon sa sune ca sa-ti aduca aminte.

Apoi, totul depinde daca iei o pilula progestativa (sau microprogestativa) sau estroprogestativa (care contina atat progesteron cat si estrogen).

In caz ca uiti pilula progestativa

Se considera ca ai uitat-o dupa 3 ore de intarziere. Cand ai descoperit greseala, ia imediat pilula uitata. Daca ai avut vreun raport sexual in cele 5 zile care au precedat uitarea, ia in plus si pilula de a doua zi. Daca vrei sa ai raporturi sexuale in cele 7 zile care urmeaza uitarii, foloseste si prezervativ ca masura de precautie. In cazul ei, riscul de sarcina este acelasi in orice zi a lunii.

In caz ca uiti pilula estroprogestativa

Se considera ca ai uitat pilula dupa 12 ore de intarziere. Perioadele cele mai riscante de sarcina sunt prima saptamana (dupa cele 7 zile de pauza) si cea de-a treia saptamana (care va fi urmata de pauza de 7 zile). In consecinta:


Daca uiti pilula in prima saptamana, ia-o imediat cand iti amintesti. Daca ai avut vreun raport sexual in cele 5 zile care au precedat uitarea, ia in plus si pilula de a doua zi. Apoi, iti vor trebui din nou 7 zile de pilula ca sa fii protejata, deci in acest timp vei folosi si prezervativ.


Daca uiti pilula in cea de-a doua saptamana, nu exista risc de sarcina. E de-ajuns sa iei pilula uitata si sa o iei pe urmatoarea la ora normala.


Daca uiti pilula in cea de-a treia saptamana, ia imediat pilula uitata, termina blisterul respectiv si incepe imediat unul nou, fara sa faci pauza (daca e vorba de un blister cu 21 comprimate). Daca folosesti pilule care se vand la blister de 28 comprimate (21-24 active + 4-7 inactive de culoare diferita), arunca comprimatele inactive si incepe un blister nou.

Care este intarzierea maxima cu care trebuie luata pilula de a doua zi?
Contraceptia de urgenta sau pilula de a doua zi are eficienta maxima in primele 24 ore. Eficacitatea sa scade apoi progresiv, dar este inca acceptabila la 72 ore.

De retinut: Poti sa-i ceri medicului sa-ti monteze sterilet. Acest tip de contraceptie de urgenta este mai eficient decat pilula de a doua zi, pe o perioada de 5 zile. Steriletul poate fi apoi pastrat timp de 5 ani daca e bine suportat sau poate fi scos la cerere.


_______________________________________
Ceea ce nu te doboara, te face mai puternic!

pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la