Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
draghici_elena2000
Femeie
24 ani
Dambovita
cauta Barbat
24 - 62 ani
Forum Romania Inedit / Love & Sex / pilula si depresia Moderat de DarK Shadow, maharet, roin
Autor
Mesaj Pagini: 1
roin
Moderator

Din: tr-o bucata!
Inregistrat: acum 16 ani
Pilula contraceptiva este eficace si sigura, dar, ca orice medicament, are si ea efecte secundare, printre care si depresia. Aceasta este o consecinta cunoscuta de mult timp, care a fost si confirmata stiintific.

Printre efectele secundare ale pilulei: depresia

Pilula contraceptiva creste riscul de depresie la femeile care au suferit in trecut episoade depresive. Ea mareste acest risc si la femeile care nu au mai suferit niciodata o depresie, insa riscul este mai mic. Un studiu realizat in 2005 a aratat ca femeile care luau pilula sufereau de doua ori mai multe depresii decat cele care nu foloseau contraceptia estroprogestativa.

Nu e musai sa renunti la pilula!

Daca folosesti contraceptia orala (sau plasturele, sau inelul contraceptiv) si te simti depresiva, se poate sa fie un efect secundar al acesteia. Acest lucru nu inseamna neaparat ca trebuie sa renunti la ea.

Se presupune ca exista doua elemente ce pot declansa depresia legata de hormoni.

Primul element este vitamina B6 sau piridoxina. Estroprogestativele interfereaza cu metabolismul acestei vitamine si poate duce la carente (accentuate eventual de consumul de alcool sau tutun). Vitamina B6 joaca un rol important in sinteza neurotransmitatorilor de tipul dopaminei sau serotoninei, substante care ne dau buna dispozitie.

De aceea, o suplimentare de vitamina B6 poate fi de ajuns pentru a contrabalansa efectele indezirabile ale pilulei.

Celalalt element care te poate ajuta este magneziul. Un studiu a demonstrat ca asocierea vitaminei B6 (50 mg pe zi) cu magneziu (200 mg pe zi) are efect asupra anxietatii, iritabilitatii si dispozitiei schimbatoare.

Solutii

Daca te simti deprimata sau depresiva sub pilula, ai mai mult posibilitati din care poti alege: iti suplimentezi aportul in vitamina B6 si magneziu, schimbi contraceptivul pentru o contraceptie care nu este bazata pe eliberarea de hormoni (sterilet, prezervativ, spermicide), iti tratezi depresia cu antidepresive sau poti incepe cateva sedinte de psihoterapie.

Fa-ti testul nostru pentru a afla daca ai trasaturi de personalitate depresiva!


_______________________________________
Ceea ce nu te doboara, te face mai puternic!

pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la