Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
ElizaElizaiubi 23 ani
Femeie
23 ani
Satu Mare
cauta Barbat
23 - 53 ani
Forum Romania Inedit / Off Topic / Economia SUA "pe butuci"? Moderat de 80Inanna, Crizzu, Neo, cuculean, gabiandreicristian, maharet, maleficus
Autor
Mesaj Pagini: 1
zflorin
MEMBRU VIP

Din: ...UE
Inregistrat: acum 17 ani
"Rezerva Federală, cu sprijinul departamentului pentru Trezorerie, autorizează Rezerva Federală a New Yorkului să acorde American International Group un împrumut de 85 de miliarde de dolari, în conformitate cu secţiunea 13 din Actul Constitutiv al Rezervei Federale.

Împrumutului îi sunt ataşate termene şi condiţii de natură să protejeze interesele guvernului american şi ale contribuabililor. Boardul a decis, că în actualele condiţii de piaţă, un colaps al AIG ar contribui şi mai mult la fragilitatea pieţei financiare, ar conduce la costuri de finanţare mult mai mari, ar reduce din avuţia publică şi ar diminua performanţa economică.

Scopul acestui ajutor de lichiditate este acela de a ajuta AIG să-şi poată onora obligaţiile de plată. Împrumutul va facilita un proces prin intermediul căruia AIG va vinde în mod organizat anumite părţi din afacere, în aşa fel încât să genereze cât mai puţine probleme pentru economie. Finanţarea va fi pusă la dispoziţie pe o perioadă de 24 de luni. Dobânda va fi calculată la Liborul pe trei luni plus 850 de puncte de bază.

În baza acordului, AIG va putea să retragă până la 85 de miliarde de dolari.
Interesele contribuabilului sunt protejate de condiţiile împrumutului. Împrumutul este colateralizat prin toate activele AIG şi prin subsidiarele sale nereglementate. Aceste active includ toate acţiunilor diviziilor reglementate. Împrumutul urmează să fie returnat prin vânzarea de active. Guvernul american va primi un pachet de acţiuni de 79.9% din AIG şi dreptul de veto faţă de acordarea de dividende către acţionari".
sursa : The Money Channel



*****************
Falimentul Lehman Brothers, a patra mare bancă de investiţii din SUA, este de departe cel mai mare din istoria SUA.
Instituţia cu o vechime de 158 de ani, şi-a anunţat falimentul în urma crizei de pe piaţa creditelor din SUA, după ce a rezistat celor două războaie mondiale şi prăbuşirii fondului de hedging Long Term Capital Management.

Dimensiunile falimentului le depăşesc pe cele ale companiei de telecomunicaţii WorldCom, care a solicitat protecţie faţă de creditori în 2002. Numai privind valoarea activelor, Lehman deţine active totale de 639 de miliarde de dolari, de peste şase ori mai mari decât cele ale companiei de telecomunicaţii.

În uma crizei creditelor subprime, Lehman Brothers a ajuns la datorii de 613 miliarde de dolari. În topul falimentelor din Statele Unite, pe locul trei, după Lehman şi WorldCom, se află grupul Enron, care a dat faliment în decembrie 2001, procedura fiind încheiată trei ani mai tîrziu. Topul celor mai importante 15 companii din SUA care au dat faliment este completat tot o companie din sectorul financiar, Conseco, care a intrat în procedură de faliment în decembrie 2002.
sursa: The Money Channel



****************
Veştile proaste din sectorul financiar american par fără sfârşit. Goldman Sachs a anunţat un profit net ÎN SCĂDERE cu 47% în primele nouă luni ale anului fiscal încheiat la 29 august.

Acesta a ajuns la 4,44 miliarde de dolari, faţă de 8,38 de miliarde de dolari cât avea în aceeaşi perioadă a anului trecut. Cheltuielile operaţionale au coborât cu 21%, la 17,86 miliarde de dolari, de la 22,7 miliarde în 2007. Pe trimestrul trei scăderea a fost de 70%.

Ca urmare a problemelor de pe piaţa financiară internaţională, în primele nouă luni ale acestui an, veniturile nete ale Goldman Sachs s-au situat la 28,8 miliarde de dolari, cu 32% mai puţin decât în 2007. Reprezentanţii celei mai mari bănci de afaceri din Statele Unite susţin că, în pofida deteriorării mediului financiar, rezultatele sunt solide, peste estimările analiştilor.
sursa: The Money Channel



***************
Banca rezervelor federale din New York, intermediar tradiţional între FED şi pieţe, a injectat astăzi(16-09-08) 50 de miliarde de dolari în piaţa bancară şi a anunţat că este gata să suplimenteze suma dacă situaţia o cere.

Cererea de lichidităţi primită de FED-ul din New York era de 63,25 de miliarde de dolari. Mai multe bănci centrale, printre care Banca Centrală Europeană, Banca Angliei şi Banca Japoniei, au anunţat infuzii de lichidităţi în circuitul bancar pentru a calma îngrijorările create de falimentul Lehman Brothers, preluarea Merrill Lynch şi dificultăţile asiguratorului AIG.

Infuzia băncii centrale din New York se adaugă celei prevăzute în mod normal pentru astăzi, prin care 20 de miliarde de dolari erau împrumutaţi băncilor pentru 28 de zile.
sursa: The Money Channel



***************
Procesul de deteriorare al economniei SUA continua vertiginos.

Topul falimentelor in SUA:

1. Lehman Brothers, banca, cu active de 639 miliarde $
2. WorldCom (2002) operator de comunicatii, cu active de 103,914 miliarde $
3. Enron (2001), companie energetica, cu active de 63.39 miliarde $
4. Conseco (2002), domeniul financiar, cu active de peste 61.39 miliarde $

Pe langa aceste falimente rasunatoare, instantele americane au inregistrat 967.831 cazuri de faliment personal sau juridic din iulie 2007 pana in iulie 2008, cu 28,9% mai mult decat in urma cu un an.

Dintre acestea 96,5% au fost falimente individuale, cele mai multe cauzate de incapacitatea platii bunurilor luate prin credit, anunta Banknews.



Sa aperam ca aceste cutremure nu vor afecta prea mult Romania, care si asa are o economie destul de fragila.

Modificat de zflorin (acum 16 ani)


_______________________________________
SoDMaster rullz

Nu uita ca esti ROMAN

Mandru ca-s roman, mandru ca-s morosan

pus acum 16 ani
   
upit
MEMBRU VIP

Din: RAI
Inregistrat: acum 17 ani
Imi aminteste de o alta perioada de criza din SUA: 1930-1933...

Romania nu va fi afectata de evolutia slaba a economiei din SUA... Avem legaturi indirecte cu ei... Stam linistiti! Dimpotriva, noi avem un trend ascendent al economiei! Asta din cauza raportului cerere/oferta!

Modificat de upit (acum 16 ani)


_______________________________________
Citeste aici daca nu vrei sa fii banat:

pus acum 16 ani
   
zflorin
MEMBRU VIP

Din: ...UE
Inregistrat: acum 17 ani

upit a scris:

Dimpotriva, noi avem un trend ascendent al economiei! Asta din cauza raportului cerere/oferta!

In conditiile in care principalul motor al cresterii economice este consumul? Consum care genereaza un enorm deficit de cont curent??? Care acum ajunge la 12% din PIB?
In primele 5 luni din 2008, deficitul balantei comerciale a depasit 7 miliarde de euro, iar Comisia Naţională de Prognoză anticipează, pentru 2008, un deficit de cont curent de 13,6% din PIB.
Consumam mult mai mult decat producem. Importam mult mai mult decat exportam.
Datoria externă pe termen mediu şi lung a înregistrat la 31 mai 2008 nivelul de 43,12 miliarde de euro, în creştere cu 12,2% faţă de 31 decembrie 2007. Iar in conditiile in care pe piata mondiala de capital fonduri enorme se scurg catre megacompanii aflate in dificultati financiare, nu mai lipseste mult pana la majorarea dobanzilor percepute pentru astfel de creditari. Pretul petrolului a inceput iar sa creasca. OPEC-ul ia in calcul diminuarea cantitatilor extrase, ceea ce va duce la alte majorari de preturi.
Iar pe piata interna, majorarile salariale si cresterea pensiilor vor genera, invariabil, inflatie. Trendul asta ascendent de care vorbesti are picioare de lut. Doamne fereste de alte "inundatii".


_______________________________________
SoDMaster rullz

Nu uita ca esti ROMAN

Mandru ca-s roman, mandru ca-s morosan

pus acum 16 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la