mary_bmw
Pe lista neagra
Inregistrat: acum 16 ani
|
|
Locul 10
Cele mai scumpe sisteme audio din lume ar trebui sa fie incluse si in topul celor mai ciudate sisteme. Nu numai ca sunt extrem de scumpe, dar au si un design foarte ciudat. Parca ar fi aduse de pe alta planeta. Pe langa designul extrem de artistic, aceste sisteme sunt construite din fel de fel de materiale scumpe, ce redau muzica voastra (fie ea clasica, trance sau hard rock) foarte clar si exact, calitatea fiind de zeci de ori mai buna decat la un sistem normal. Voi incepe acest top (ma simt ca la o licitatie ) de la suma de 100.000 de dolari. Tine-ti-va bine pentru ca vom ajunge la 1.000.000 de dolari …
Primul sistem este fabricat de High Emotion Audio o mica firma din Nashville,Tennesse. PipeDreams TwinTower are o valoare de 80.000 de dolari fara TVA si TAXE, avand inclus in pret si 4 subwoofere TribalDrummer FastWoofers. Lemnul din care sunt construite incintele este mahon de Honduras si este dintr-o singura bucata. De aici si pretul exorbitant, pentru ca un singur “turn” are o inaltime de 2 metri si 13 centrimetri. Difuzoarele si incintele sunt facute manual.
Locul 9 :
Desprinse parca din StarTrek, Acapella Triolon Excalibur( fabricate de compania germana Acapella Audio Arts inventatoarea difuzoarelor sferice) lanseaza sunetele cu 94 dB/W/m printr-un fel de palnie de gramofon. Impedanta este de doar 4ohmi si puterea este de pana la 1000W. Totul fiind amplificat de un sistem de doar 15 WATTI ! Da ! Ati citit bine. Este un design unic ce permite alimentarea cu doar 15 W. Palnia gigantica a woofer-ului are un diamentru de 2160 mm, iar intregul sistem are o greutate de 400 kg. Pretul ? Doar 145.000 de dolari.
Tot pe locul 9 gasim un incredibil difuzor ce reda 4 plaje de frecventa simultan, fara a le amesteca. Cum ? Destul de complicat Cabasse La Sphere are o incinta sferica ce impiedica vibratile emise de frecventele extrem de joase care pot crea zgomot in locul in care ascultati muzica. In acest fel puteti asculta wooferul la un volum mic (mai ales pentru un difuzor de 22″ si in acelasi timp beneficiand de 96 dB si un raspuns liniar si clar sub 20 Hz intr-o camera cu acustica buna si fara ecou. Orice sistem care are caracteristici similare nu se va face auzit clar si corect decat la volume de 4 sau 5 ori mai mari decat cele ale acestui sistem. Nici o unda nu se va lovi de vreun perete al incintei pentru ca aceasta este sferica. Materialele antifonice pentru interiorul incintei au fost inlaturate si asa s-a obtinut un spatiu mai mare pentru aerul impins de driverul difuzorului. De altfel simetria sunetului este perfecta in plaja de 20 - 20.000 Hz. Intr-un singur difuzor avem 4 drivere : unul de 22″ pentru plaja 20 - 150 Hz, unul de 8″ pentru medile joase de 150 - 600 Hz, unul de 5″ pentru frecventele medii de 600 - 3800 Hz si unul final de 1,1″ pentru 3800 - 22.000 Hz ! Alimentata la 1000W aceasta minune a tehnologiei costa 145.000 dolari.
Locul 8
Cine credea ca Steinway & Sons o sa treaca de la fabricarea celebrelor piane la fabricarea unor sisteme audio pline de stil si eleganta. Fabricarea manuala si precisa a fiecarei unitati dureaza 170 de ore, iar asamblarea inca 8 saptamani. Lacul care este aplicat peste aceste boxe este cel folosit pentru pianele Steinway. Potentiometrul de volum este construit dintr-un kilogram de alama suflata cu aur, iar in centru este instalat un ecran digital. Dar asta nu este totul. Sistemul RoomPerfect patentat dupa 10 ani de cercetari scaneaza camera in care boxele sunt amplasate si creaza o harta digitala care corecteaza sunetul in asa fel incat acustica sa devina perfecta. Instalarea si calibrarea se face de personalul autorizat de la Steinway. Incintele au o inaltime de 2 metri si o putere de pana la 900W. Aveti la dispozitie 3 intrari digitale S/PDIF, 1 AES-EBU, 1 intrare optica TOSLINK, 3 intrari analogice, 1 balansata si una XLR pentru microfonul de calibrare. Iesirile acestor boxe sunt foarte speciale : Audio LAN CAT.5E. Sistemul valoreaza 150.000 de dolari.
Locul 7 :
Sistemul audio pe 5 cai este inchis intr-o incinta de aluminiu ionizat foarte rezistent, material folosit in contructia avioanelor militare. Incinta contine 4 perechi de drivere. O palnie de aluminiu ramforsata cu 56de bare sudate de cei mai experimentati tehnicieni reda frecventele de medii joase (80Hz). Frecventa in raspuns este de 22Hz - 30kHz, impedanta nominala este de 8 ohmi pentru driverele de compresie si 4 ohmi pentru woofere. Senzitivitatea este de 110db pentru drivere si 88db pentru woofere. Dimensiuni : 228 x 152 x 121 cm , 363Kg
Locul 6
German Physik Gaudi MK II - Un sistem inovator compus din 2 module : unul stationar si unul mobil. Va intrebati poate ce vreau sa spun prin mobil. Ei bine … intre cele 2 module se afla un brat telescopic ce “impinge” modulul (surround 360 de grade) la un 1 metru distanta de baza. Sistemul este disponibil in 2 tipuri : cu diafragma de titaniu sau de carbon, calitatile fiind diferite evident : Frecventa de raspuns : 17 - 21.500 HZ / 17 - 24.000 Hz Putere nominala : 1900-3400W / 2000-3600W 4 difuri de 12″ subwoofer si 8 difuri de 6″ woofer Totul la 250.000 de dolari.
Locul 5
Perfect 8 The Force este un sistem de 90dB construit din sticla si aur cu un raspuns in frecventa de 8Hz -50000 Hz. Impulsul maxim al puterii ajunge pana la 2000W. Acestea sunt recomandate pentru camere cu suprafete de maxim 200m2. Bineinteles si in acest caz marimea conteaza. Asa ca cei de la Perfect 8 au decis sa puna 8 difuzoare + 1 subwoofer intr-un turn de sticla ramforsat de niste bare de metal placate cu aur. Frecventele inalte ale acestor difuzoare sunt asigurate de un magnet de FEM-neodinium de 1,6mm. Cele medii si medii joase de un magnet de Magneziu de 7″ si un subwoofer de un difuzor de 12″. Totul la 260.000 de dolari si 200 de kilograme.
Locul 4
ADAM OSS - un sistem cu adevarat profesional. O capodopera a tehnologiei asa cum zic cei de la Olympus Sound Systems. Adam este compus din 60 de difuzoare, cate 30 pentru fiecare canal. Fiecare canal are 2 subwoofere de 18″ cu membrana din aluminiu, 8 difuzoare de medii de 9″ cu tehnologia HexaCone, 12 difuzoare de medii X-ART si 8 tweetere. Totul la o plaja de 18 - 50000 Hz cu o putere de 3000 de wati. La baza acestor coloane se afla un procesor de sunet DSP ce controleaza speakerele. Cum ? Aici e partea interesanta. Separa semnalul mono dintr-o intrare in 4 plaje de frecventa : joase, medii joase, medii si inalte si il optimizeaza cu ajutorul unui filtru. Apoi preia acest semnal si ii pune niste delay-uri pentru ca fiecare sunet ce ajunge la ascultator sa ajunga in acelasi timp, indiferent de pozitia tweeterelor. Iar in final se aplica un egalizator. Daca vi-l doriti trebuie sa scoateti din buzunar vreo 325000$.
Locul 3 :
Creat dupa “clasicul” Sphaeron, noul Excalibur de 325000$ atinge un nou standard al dimesniunii si variabilitatii. Perfect pentru camere de minimum 40m2, Excalibur are doua “turnuri” cu patru woofere imense de 15″ Din nou tehnologia “palniilor” este pus in practica iar sunetul emis ajunge la 100dB/1W/1m. Puterea maxima ajunge la 1000W. Acest sistem de boxe nu are limite: doar cu 15W de putere, muzica va fi reprodusa tridimensional,dandu-ti senzatia ca esti un membru al orchestrei sau al formatiei. De la cele mai slabe , abia perceptibile sunete, aceste boxe pot accelera efectul muzicii asemenea unui fulger, comparabil doar cu zvacnirea unei masini de curse. “Cand muzica este lina, sunetele iti mangaie pielea. Cand se schimba intr-un fortissimo puternic,ascultatorul va fi spulberat de placere”.
Locul 2
Infinite Wisdom Grande este un sistem audio ce atinge un varf de 120dB fara niciun pic de efort datorita amplificatoarelor puternice de 6000W. Frecventa in raspuns este de 10 - 25.000 Hz cu 12 canale de amplificare. Ce este uimitor la aceste difuzoare este ca nu exista cele 2 fire ce conecteaza membrana de sursa. Totul se face printr-un motor electromagnetic ce atrage membrana difuzorului. Tehnologia posedata de aceste difuzoare se numeste Adrenaline Low Frequency Regenerator. Aceasta consta in redarea basilor cat mai jos si mai tare, fara distorsiuni sau zgomot de fond. Magnetul este mult mai mare si mai puternic astfel incat sa existe spatiu de miscare pentru driver. Pentru ca bobina este intodeauna inconjurata de metal si Null magnetic, impendanta electrica este independenta de pozitia driverului. Datorita acestui mecanism toate disorsiunile posibile sunt inlaturate. Subwooferul are 12″ iar spatiul de miscare este de 3″. Fiecare subwoofer de acest fel functioneaza optim la 1000W RMS si intrece chiar si 2 difuri de 18 cu spatiu de miscare de 3,4″ la volumul de aer aflat sub presiune. Cat costa aceste minunatii ? … 700.000$
Locul 1
Locul 1 este ocupat de un singurul model care a fost produs doar intr-un singur exemplar. Grande Enigma. Un sistem de 12 tone care functioneaza la 30000W. Echipat cu 24 de magnete-planare pentru frecventele inalte, 24 de drivere de 15″ pentru basi si 48 de drivere de 6″ pentru medii. Totul instalat intr-o incapere subterana de 1300m3 din Belgia. Dinamica sunetului este incredibila, puterea este nelimitata, iar la o distanta de 10 metrii de ele ai impresia ca esti la un concert live in aer liber. Nimeni nu stie toate detalile tehnice despre acest sistem … dar pana la urma nu prea mai conteaza. Doar stiind ca te va costa 1000000$ te va face sa nu ti le mai doresti !
|
|