kameleonul
MEMBRU VIP
Din: trance world
Inregistrat: acum 18 ani
|
|
Un savant american si-a organizat traiul astfel incit sa apuce urmatoarea revolutie tehnologica, convins ca aceasta va aduce viata vesnica Omul de stiinta american Ray Kurzweil , care totodata este si un inventator faimos, intentioneaza la modul serios sa devina... nemuritor, el fiind convins ca, in aproximativ 20 de ani, stiinta va progresa suficient pentru a permite viata vesnica. Pentru a-si atinge acest ideal, principala preocupare a savantului, in virsta de 56 de ani, este de a-si mentine sanatatea intr-o stare perfecta, astfel incit sa apuce acel moment. Credincios scopului pe care si l-a propus, Kurzweil inghite, in fiecare zi, 250 de suplimente alimentare, bea 10 pahare de apa alcalina si 10 cesti de ceai verde si-si monitorizeaza 40 - 50 de indicatori de forma, mergind pina la “sensibilitatea tactila” si adaptindu-si regimul de viata in functie de rezultate. Cartea sa, “Calatorie fantastica: Ramii in viata suficient cit sa traiesti vesnic”, se doreste a fi un ghid comportamental pentru toti cei care doresc sa devina nemuritori. Volumul face parte dintr-un plan mai amplu, conceput sa permita oamenilor sa traiasca suficient de mult pentru a prinde viitoare explozie tehnologica despre care Kurzweil prognozeaza ca va transforma nemurirea din vis in realitate curenta.
Nanoboti si gene din retea
Savantul are in vedere progresele in nanotehnologie, care vor permite fabricarea unor roboti de dimensiunile unei celule, poate chiar mai mici. Acesti nanoboti, crede Kurzweil, vor misuna prin organismele noastre, unde pot repara oase, muschi, artere si chiar neuroni. Intr-un astfel de viitor aparent utopic, omul de stiinta mai prezice ca fiecare dintre noi va putea descarca de pe Internet imbunatatiri ale codului genetic propriu, iar progresele medicale vor fi atit de mari si de dramatice incit nu vom mai avea nevoie nici de inima. Astfel de afirmatii pot fi calificate drept fantasmagorii, dar Kurzweil este departe de a-si fi pierdut mintile. El este cistigatorul unui Premiul Lamelson, in valoare de 500.000 $ oferit de MIT pentru inventii tehnologice, iar in 1999 a obtinut Medalia Nationala pentru Tehnologie. “Christian Science Monitor” il numeste “un Edison contemporan. Printre cele mai celebre inventii ale lui Kurzweil se numara o masina de citit pentru orbi, capabila sa recunoasca orice tip de caractere.
Preziceri verificate
Prezicerile sale, spune inventatorul, se bazeaza pe modele stiintifice atent construite, care s-au dovedit a fi exacte. In cartea “Epoca masinariilor inteligente” (1990), Kurzweil profetea atit aparitia unei retele mondiale de calculatoare, care azi se numeste Internet, precum si dezvoltarea unui computer capabil sa bata un campion de sah. “Nu sint doar presupuneri. Exista metodologii de a face asa ceva”, spune inventatorul. Regimul sau de sanatate riguros nu e excesiv, ci doar eficient, insista Kurzweil, care a reusit singur, dupa ce medicii au esuat, sa-si controleze diabetul de care sufera din tinerete. Rezultatul este ca, in ultimii ani, cea mai grava afectiune de care a suferit a fost o usoara congestie nazala. Iar in ultimul deceniu, interesele tehnologice ale lui Kurzweil au inceput sa se intrepatrunda cu stiinta medicala, mai multi cercetatori descoperind similaritati intre cele doua domenii. “Toate genele pe care le avem, cele 20.000 sau 30.000 de gene, sint de fapt mici programe biologice”, sustine inventatorul, fara a mai fi contrazis in aceasta privinta
|
|