Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Profil AndreeaLi
Femeie
25 ani
Iasi
cauta Barbat
24 - 42 ani
Forum Romania Inedit / Carti in limba romana / La multi ani 2018! Moderat de Seven, Stelevadris, cuculean, naid, nch, uncris
Autor
Mesaj Pagini: 1
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 11 ani



=LINK FOLDER MEDIAFIRE

TOATE CĂRȚILE

Modificat de menadel (acum 6 ani)


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 6 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 11 ani


Elfriede Jelinek s-a născut în 1946 la Mürzzuschlag, Austria. A studiat compoziția la Conservatorul din Viena, urmând, în paralel, studii de teatru și istoria artei, întrerupte din pricina unei depresii. A debutat în 1967 cu volumul de versuri Lisas Schatten (Faptele Lisei). Cunoaște succesul cu romanele Die Liebhaberinnen (Amantele, 1975), Die Ausgesperrten (Exclușii, 1980), Die Kinder der Toten (Copiii morților, 1995) și mai ales cu Die Klavierspielerin (Pianista, 1983), acesta din urmă având o puternică încărcătură autobiografică. Romanul a fost distins, în 1986, cu Premiul Heinrich Böll. În anul 2001, a fost ecranizat de regizorul Michael Haneke, cu Isabelle Huppert, Benoît Magimel și Annie Girardot în rolurile principale. Pelicula a obținut Marele Premiu la Festivalul de la Cannes, precum și Premiul pentru cea mai bună actriță și cel mai bun actor. În 1989, romanul Lust (Nesaț declanșează un imens scandal din pricina sexualității violente, linie în care se înscrie și romanul Gier (Lăcomie, 2000). Elfriede Jelinek a tradus din operele lui Thomas Pynchon, Christopher Marlowe, Georges Feydeau și Eugčne Labiche, a scris scenarii de film, librete de operă, eseuri. A fost distinsă cu nenumărate premii naționale și internaționale, printre care Premiul Brener (1996), Premiul Georg Büchner (1998), Premiul Heinrich Heine al orașului Düsseldorf (2002) și Premiul Stig Dagerman (2004). În 2004 i-a fost decernat Premiul Nobel pentru Literatură „pentru fluxul muzical al vocilor și antivocilor din romanele și piesele sale, ce relevă, cu un extraordinar talent lingvistic, absurditatea stereotipurilor sociale și forța lor subjugatoare”.

Elfriede Jelinek   Lăcomie

Polirom,2008,384p, Maria Irod

Scan ctrl, docx, epub v 0.8



Kurt Janisch, antieroul din Lăcomie, este un polițist de țară ambițios și frustrat care, prin natura slujbei sale, ajunge să cunoască o mulțime de oameni, în special femei aflate între două vârste, singure și cu ceva avere. Ceea ce urmează e ușor de anticipat: Janisch speculează atracția femeilor pentru el și nevoia lor de tandrețe și înțelegere, implicându-le în situații umilitoare și sordide. Dar în curând cineva ajunge să știe prea multe și cadavrul unei adolescente e descoperit în apele lacului. Construit ca un thriller psihologic, Lăcomie este o meditație necruțătoare despre meschinăria vieții umane, despre capcanele sexului și miturile societății contemporane. Originalitatea formală și bogăția lingvistică fac din el cel mai important roman al lui Jelinek, după Pianista.


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 6 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 11 ani


JAN GUILLOU (născut în 1944 la Södertälje, în Suedia) a devenit destul de repede un scriitor foarte popular și o personalitate controversată a țării sale. De foarte tânăr, a fost înscris de familie la internat; mediul violent de acolo îl marchează, iar mai târziu, când va deveni jurnalist, va denunța sistemul de învățământ de la internatul Solbacka. Studiază timp de doi ani dreptul, după care, în 1964, devine jurnalist. Primul său succes este chiar reportajul despre Solbacka; la câțiva ani după publicarea articolului, internatul va fi închis. În 1973, publică alături de un coleg al său, Peter Bratt, o serie de articole despre o organizație suedeză de spionaj care strângea informații despre cetățeni, în scopuri politice. Articolele atrag atenția și se creează un scandal național cunoscut ca „afacerea IB”. Guillou și Bratt sunt condamnați la 10 luni de închisoare pentru spionaj. Cinci luni mai târziu, scriitorul este eliberat, iar în 1975 publică un articol despre activitatea CIA în Suedia. Guillou debutează ca romancier în 1971, devenind aproape imediat cunoscut pentru romanele sale de spionaj și pentru seriile de romane istorice. Pe la mijlocul anilor ’70, începe să publice seria de romane polițiste (unsprezece volume, în total) al căror erou este Carl Hamilton, un conte suedez cu pregătire de Navy Seal și cu foarte pronunțate convingeri de stânga, ceea ce-i face pe superiorii lui să-i dea numele de cod Le Coq Rouge. Seria de romane istorice despre Cruciade semnată de J. Guillou – Vageri till Jerusalem (Drumul spre Ierusalim), Tempelriddaren (Cavalerul Ordinului Templului) și Riket vid vagens slut (Regatul de la capăt de drum) e una dintre cele mai cunoscute saga istorice din Suedia. În 1981 publică romanul autobiografic Ondskan (Răul), vândut în peste două milioane de exemplare numai în Suedia și a cărui ecranizare este nominalizată în 2004 pentru Premiul Oscar.

Jan Guillou   Madame Terror

Curtea Veche,2007,375, Manuela-Adriana Lupșa

Scan ctrl și Docx v0.9



La câteva luni după atacurile cu bombă de la metroul londonez, serviciile secrete britanice sunt în fierbere: vor primi vizita celui mai misterios om din Palestina, vechi spion și luptător antiisraelian. Musafirul neașteptat susține că sosește la Londra cu o misiune de pace. Nimeni nu mai știe ce să creadă – dușmanul vine printre ei cu steagul alb și, în plus, e femeie! Să se îngrijoreze și mai mult? Occidentalii fac cea mai mare greșeală a vieții lor dacă o cred pe cuvânt: Mouna al Husseini nu se va opri de la nimic până nu va deveni Madame Terror, cunoscută în toată lumea drept femeia care, la bordul unui submarin de război, venit direct din Rusia, va semăna prăpădul în flota americană. Și asta în direct, la Al Jazeera și la CNN!  Cartea lui Jan Guillou, scriitor suedez, celebru pentru romanele sale de spionaj, n-ar fi fost decât un alt thriller de tip James Bond dacă autorul ei nu ar fi avut o intuire de geniu: să mute toată povestea în tabăra celor care erau văzuți până acum doar ca teroriști și nimic mai mult. De data aceasta, submarinul palestinian e unul al libertății.


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 6 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 11 ani


Colum McCann (născut la 28 februarie 1965) este un scriitor irlandez de ficțiune literară. S-a născut în Dublin, Irlanda și acum locuiește în New York. Este un distins profesor de Creative Writing în Master of Fine Arts program la Hunter College, New York , cu colegii romancieri Peter Carey și Tea Obreht, și a vizitat mai multe universități și colegii din întreaga lume. Munca sa a fost publicată în 35 de limbi.

Colum McCann   Treisprezece priviri diferite

RAO,2016,256, Monica Laura Cibotariu

Scan ctrl și Docx v0.9



Autorul premiatelor romane Goana nebună a lumii și Transatlantic ne încântă de această dată cu o nuvelă (care dă și numele volumului) și trei povestiri, ce par a transcende timpul, explorând cu gingășie actul scrisului și momentul creației, când personajele par pur și simplu să se trezească la viață în paginile cărții. Consecințe de viață și de moarte pot deriva dintr-un banal fapt cotidian, iar scriitorul explică acest lucru într-o notă personală de la finalul volumului.
Aceste povestiri au fost terminate în 2014, în preajma unui incident petrecut în New Haven, Connecticut, când Colum McCann a fost atacat pe o stradă, pierzându-și cunoștința. Unele dintre ele au fost scrise înainte de atac, iar altele după aceea, într-o perioadă de puternică afectare emoțională. „Uneori am impresia că ne scriem propriile vieți în avans, dar alteori putem doar să ne uităm în trecut, în final, totuși, fiecare cuvânt pe care-l scriem este autobiografic – probabil îndeosebi atunci când încercăm să evităm ceea ce ține de biografie”, mărturisește scriitorul.
De-a dreptul strălucitoare din punctul de vedere al clarității și al măiestriei cu care este scrisă, această colecție de povestiri ne amintește, din nou, de ce este considerat Colum McCann unul dintre cei mai buni scriitori contemporani.


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 6 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 11 ani


Gregory Samak
Absolvent al Institutului de studii politice din Aix-en-Provence în 1995. Are, de asemenea, un masterat în media, televiziune și cinematografie.

Gregory Samak   Cartea secretă

RAO,2016,192, Lingua Connexion

Scan ctrl și Docx v0.9



Un bătrân solitar, Elias Ein, se retrage la Braunau am Inn, un orășel izolat din nord-vestul Austriei. Curând, el descoperă în noua casă o scară secretă ducând la o vastă bibliotecă subterană pe rafturile căreia dă peste Cartea Vieții, în care Dumnezeu a trasat destinul fiecărui om. Elias este fascinat. Însușirile extraordinare ale acestei cărți secrete îi conferă puterea să acționeze asupra cursului Istoriei. Ca atare, va încerca să-i salveze pe cei apropiați lui călătorind în trecut până în perioada ghetoului din Varșovia din cel de-al Doilea Război Mondial. Dar, brusc, își dă seama că miza o constituie însuși destinul unui popor întreg. O poveste surprinzătoare care vorbește despre prietenie și curaj, despre ură și lașitate. Atemporală, Cartea secretă are un ecou răsunător în actualitate și în derivele societății noastre contemporane.


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 6 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 11 ani


Gustavo Dessal (născut la Buenos Aires, în 1952) este psihanalist și scriitor. Format la Buenos Aires și Paris, este membru al Asociației Mondiale de Psihanaliză, invitat să conferențieze la universități din Madrid – unde locuiește din 1982 –, Barcelona, Granada, Murcia. Dintre operele sale în proză, merită menționate romanele Principio de incertidumbre („Principiul incertitudinii”) și Clandestinidad („Clandestinitate”), precum și volumele de povestiri Operación Afrodita („Operația Afrodita”), Más líbranos del bien („Ci ne izbăvește de bine”) și recentul volum Demasiado rojo („Prea mult roșu”).

Gustavo Dessal   Operațiunea Afrodita

RAO,2016,272, Tudora Sandru-Mehedi

Scan ctrl și Docx v0.9



Volumul conține un număr de douăzeci de povestiri, selectate din trei volume ale autorului: Operațiunea Afrodita, Ci ne izbăvește de bine și Prea mult roșu. Răspândiți pe mai multe scene și în mai multe locuri, protagoniștii acestei colecții de povestiri sunt legați de firul călăuzitor al singurătății și al dezrădăcinării ființei umane. Gustavo Dessal creează o atmosferă în continuă schimbare, locuită de ființe care ne surprind prin întorsătura neașteptată pe care o iau destinele lor și reușește să-și atragă cititorul prin toate aceste răsturnări de situație, care se ivesc din absurda nesăbuință a existenței.


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 6 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 11 ani


Lyudmila Orlinova Filipova
Născută: 10 aprilie 1977, Sofia, Bulgaria
Părinți: Orlin Filipov
Studii: Universitatea de Economie Națională și Mondială din Sofia
Cărți: The Parchment Maze, Dante's Antichthon
Filme: A Dog în a Drawer

Ludmila Filipova   Labirintul de pergament

RAO,2016,432, Maria Aciobăniței prin Lingua Connexion

Scan ctrl și Docx v0.9



Labirintul de pergament este un thriller de arhivă care a stat o lungă perioadă de timp în fruntea celor mai bine vândute cărți, fiind absolut unic – nu numai un roman de fantezie și mister, ci și o ghicitoare istorică interactivă, a cărei contribuție la literatura ocultă este una extrem de însemnată. Ficțiunea și știința se îmbină într-un roman bazat pe descoperiri arheologice reale și pe efigii adevărate, rezultând o combinație îndrăzneață între Dan Brown și Umberto Eco. Există dragoste supranaturală, știință, crime, răni care au lăsat urme adânci în sufletul personajelor, dar și secrete și istorie – toate se reunesc? pentru a face din Labirintul de pergament un roman despre trecut, prezent și viitor.


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 6 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 11 ani


Peter Heller este un editor care contribuie la revista National Geographic Adventure, și Journal. Este un premiat scriitor de aventură și autorul a patru cărți de non-ficțiune literară. Trăiește în Denver. Heller s-a născut și a crescut în New York. A urmat liceul din Vermont și Dartmouth College din New Hampshire. A călătorit în lume, scriind despre coborâri provocatoare în Pamir, munții Tien Shan, Caucaz, America Centrală și Peru.

Peter Heller   Constelația câinelui

RAO,2015,288, Roxana Bârsanu

Scan ctrl și Docx v0.9



Romanul lui Heller, poate cel mai poetic ghid de supraviețuire din lume, poartă cititorul – de la început până la sfârșit – printr-o proză elegantă și grațioasă, care beneficiază de o acțiune intensă și de o emoție adânc resimțită.


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 6 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 11 ani


Ignacio Garcia-Valińo (Zaragoza, 1968), de profesie psiholog, îmbină creația literară cu activitatea de scenarist. Este autorul unui volum de povestiri, La caja de musica y otros cuentos (Cutia de muzică și alte povestiri) și a patru romane: La irresistible nariz de Veronica (Irezistibilul nas al Veronicăi – Premiul pentru Roman Jose Maria de Pereda), Urias y el rey David (Urie și regele DaviJ), La caricia del escorpion (Mângâierea scorpionului – Premiul Nadal, 1998), Una cosa es el silencio (Una e liniștea) și Querijo Cain (Iubite Cain), cel mai recent roman al său.

Ignacio Garcia-Valino   Cele două morți ale lui Socrate

RAO,2006,256p, Ioana Voica

Scan ctrl și Docx v0.9



Neobula, cea mai dorită hetairă din Milesiana – o celebră casă de toleranță din Atena – și una dintre cele mai influente femei ale vremii, este violată de bogatul și puternicul Anito. Acest fapt declanșează un șir de evenimente cumplite, ale căror protagoniști sunt Socrate, Platon, Aristofan, Aspasia și multe alte personaje din Atena secolului al V-lea î.Hr. Când Anito este asasinat, Prodicus din Cheos, sofistul pasionat de logică, se va folosi de cunoștințele sale pentru a dezlega misterul ce plutește în jurul acestei crime.


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 6 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 11 ani


Joshua Max Feldman este un scriitor de ficțiune și de piese de teatru. Născut și crescut în Amherst, Massachusetts, a trăit în Anglia, Rusia și Elveția. Locuiește în prezent în Brooklyn. Cartea lui Iona este primul său roman.

Joshua Max Feldman   Cartea lui Iona

RAO,2015,448, Ofelia Al-Gareeb

Scan ctrl și Docx v0.9



Cartea lui Iona este o poveste epică a dragostei, a eșecului și a unei neașteptate credințe, care se bucură de un sfârșit enigmatic și neașteptat, de asumarea constantă a riscului pe tot parcursul său, prin inducerea unei devieri pline de ciudățenie, și care, în consecință, merită toate aplauzele.


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 6 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 11 ani


Yann Queffélec, cu numele real de Jean-Marie Queffélec, născut la Paris, pe 04 septembrie 1949, este un scriitor francez. Este fiul scriitorului Henri Queffélec Breton, fratele pianistului Anne Queffélec și al matematicianului Hervé Queffélec. A fost căsătorit cu pianista Brigitte Engerer cu care a avut o fiică, Leonora (1985).

Yann Queffelec   Nuntă nemiloasă

RAO,2008,254, Aurelia Ulici

Scan ctrl și Docx v0.9



După ce a fost sălbatic violată, la vârsta de 13 ani, de un soldat american de care era îndrăgostită și de prietenii lui, Nicole Blanchard îl aduce pe lume pe Ludo(vic), pe care îl ascunde însă de oamenii din împrejurimi. Supraviețuind unei tentative de asasinat, acest copil urât și maltratat de mama și bunicii săi își petrece primii ani din viață închis în pod, complet izolat. Situația nu se schimbă deloc după căsătoria lui Nicole cu Micho, un mecanic bun la suflet care încearcă să-l protejeze pe Ludo. Băiatul va fi internat într-un centru pentru copii cu formă ușoară de debilitate mintală și, în ciuda scrisorilor lui disperate, nu va primi niciodată vizita mamei. Va fugi însă de acolo la mare și, întâlnind-o pe Nicole, va încerca s-o convingă de imensitatea iubirii pe care i-o poartă, însă unde poate duce dragostea excesivă?…


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 6 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 11 ani


John O'Farrell (născut 27 martie 1962) este un autor de comedie britanic. Este acum cel mai bine cunoscut scriitor de cărți pline de umor, unul dintr-un număr mic de scriitori britanici a obținut statutul de best-seller cu scrieri ficțiune și non-ficțiune. A publicat, de asemenea, trei colecții săptămânale pentru The Guardian și a înființat site-ul de știri satirice din Marea Britanie „NewsBiscuit. Cărțile sale au fost traduse în 25 de limbi și adaptate pentru radio și televiziune.

John O’Farrel   Avertisment poate să conțină urme de alune

RAO,2014,288, ADANIA FOLEA

Scan ctrl și Docx v0.9



Alice nu și-a închipuit niciodată ca va ajunge așa. Oare e singura mamă care intră mereu în panică din pricina pericolelor lumii moderne? Sau e normal să stai noaptea trează și să pocnești bulele din folia de ambalaj? își face griji că prea multe lactate și gluten ar putea afecta abilitățile pentru matematică ale copiilor. E îngrozită ca sunt prea multe mașini pe stradă. În cele din urmă se hotărăște să preia controlul și să pună capăt celui mai mare coșmar dintre toate: sub nicio formă fiica ei nu va pica examenul crucial de intrare la gimnaziu. Pentru că Alice a decis să dea testul în locul ei…


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 6 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 11 ani


Născută: Huron East, Canada
Scriitoarea canadiană E.K. Johnston a trăit pe patru continente și a petrecut veri spectaculoase în deșertul iordanian. Îi place să spună povești și chiar aceasta i-a fost ocupația în ultimii zece ani. Când nu scrie vreun roman, visează la călătorii, la Tolkien sau cântă la saxofon ori clarinet. E.K. Johnston a mai scris The Story of Owen: Dragon Slayer of Trondheim (roman finalist la Premiul Morris pentru literatură dedicată adolescenților), Prairie Fire și Exit, Pursued by a Bear.

E.K. Johnson [color=#red]  O mie de nopți [/color]

Trei,2016,304, Mihaela Apetrei

Scan ctrl, docx, epub v0.9



Regele Lo-Melkhiin a ucis trei sute de fecioare înainte să ajungă în satul ei, căutându-și o soție. Când ea vede norul de praf din zare, știe că el a sosit. Știe că o va vrea pe fata cea mai frumoasă: sora ei. Însă jură că n-o va lăsa să fie următoarea. Eroina fără nume din romanul lui E. K. Johnston face tot ce-i stă în puteri ca să fie luată în locul surorii sale. Ajunsă în palatul lui Lo-Melkhiin, descoperă că e un loc bizar și primejdios, unde statuile au priviri înspăimântătoare și firele se țes singure în veșminte strălucitoare. Deși e convinsă că va muri, darul ei de povestitoare o ține în viață. Cu fiecare poveste, crește și puterea ei magică, dorința cea mai mare a fetei fiind aceea de a-l salva pe regele preschimbat în monstru.


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 6 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 11 ani


JOSEPH HELLER s-a născut în 1923 la New York, unde trăiește și astăzi împreună cu soția. Este unul dintre cei mai cunoscuți romancieri ai Statelor Unite și se numără printre puținii scriitori ce nu pot fi etichetați epic, narativ sau tematic. Fără să se exerseze în nuvele de antrenament sau să urmeze cursuri de creative writing, Heller își descoperă un organ al comicului extrem de dezvoltat și își prezintă întreaga creație în această cheie. Cărțile lui oscilează între umorul buf, al gagurilor, și comedia neagră, cu escale bine alese în spațiul comicului de situație sau de limbaj.

Joseph Heller   Ora închiderii

RAO,1998,576, Sanda Aronescu

Scan ctrl, docx, epub v0.9



De la pățaniile din Insula Pianosa, zugrăvite în Catch-22, peste eroii lui Heller au trecut două războaie (Coreea și Vietnam), câteva zeci de ani și tăvălugul unei societăți dispuse să-i sacrifice pe naivi. Yossarian și foștii colegi navighează din valurile inadaptării cazone în lacul presupus calm al civiliei. Și aici însă neputința de a te acomoda are efecte neplăcute. Albiți, burtoși sau miopi, piloții de odinioară înfruntă convențiile unei Americi tentaculare, încercând să ia în vizor – în locul țintelor din război – pe panglicarii, bandiții, șantajiștii și prostovanii instalați pretutindeni, de la conducerea unei autobaze la Capitol Hill și de la șefia unui sindicat la Casa Albă. Ora închiderii este, poate, data limită la care nu știi dacă te așteaptă o explozie stelară, Judecata de Apoi sau încheierea resemnată a unui ciclu de viață.


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 6 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 11 ani


Michael Pitre a absolvit Louisiana State University, unde a obținut o dublă licență, în istorie și în tehnica scrierii creative. S-a înrolat în Corpul Pușcașilor Marini în 2002 și a luptat de două ori în Irak, obținând gradul de căpitan înainte de a se retrage din armată în 2010, pentru a obține un MBA la Loyola University. În prezent locuiește în New Orleans. 5-uri fi 25-uri este primul său roman.

Michael Pitre   5uri și 25uri

RAO,2016,448, Graal Soft

Scan ctrl,docx, epub v0.9



Când un convoi militar se oprește pentru a căuta în teren posibile bombe, rămâi în vehicul și verifici cinci metri în fiecare direcție. După ce zona e asigurată, ieși din vehicul și verifici încă douăzeci și cinci de metri. Cinciurile și douăzeci și cinciurile marchează viața pușcașilor marini din plutonul care repară drumurile în timpul războiului din Irak, pentru a asigura trecerea în siguranță a civililor și a personalului militar. La întoarcerea acasă, locotenentul Donovan, doctorul Pleasant și interpretul irakian Kateb își caută locul într-o lume care nu mai știe cine sunt.

Adusă la v1.0 pe VP


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 6 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 11 ani


Michael White este un scriitor britanic cu sediul în Sydney, Australia. Născut în 1959, a studiat la Kings College din Londra (1977-1982) și a fost lector de chimie la Colegiul d'Overbroeck, Oxford (1984-1991). A fost editor de știință al British GQ, cronicar pentru Sunday Express din Londra și, „într-o incarnare anterioară“, a fost membru al Color Me Pop. S-a mutat în Australia în 2002. Este autorul a treizeci și cinci de cărți.

Michael White   Arta crimei

RAO,2015,400, Graal Soft

Scan ctrl, docx, epub v0.9



Cel mai cunoscut criminal din istorie are un discipol în Londra secolului XXI. De când lucrează în poliție, inspectorul principal de poliție Pendragon nu a mai întâlnit niciodată un cadavru ca acesta. După șocul inițial, își dă seama că locul crimei este o imitație după un tablou faimos al pictorului suprarealist Magritte. În zona Whitechapel din Londra anilor 1880, o persoană care a rămas ne identificată până în zilele noastre a comis o serie de crime macabre. Deși nu este o legătură directă între crimele de azi și cele victoriene, există câteva similarități grotești în ceea ce privește mentalitatea celor doi făptași.


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 6 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 11 ani


Stephen Clarke (n. 1958) este un jurnalist și scriitor britanic. Pe lângă calitatea de scriitor, el va lucra ca scriitor de glume pentru BBC Radio 4 și ca textier pentru Gilbert Shelton. La începutul anului 1990 se mută la Paris, unde își petrece timpul scriind și nescriind. Primul său roman, A Year în the Merde – Un an în merde, publicat în 2004, a repurtat inițial un succes verbal în Paris. Cartea va avea un mare succes și va tradusă în peste 17 limbi. De atunci a fost publicat în întreaga lume și a dus la nominalizarea lui Stephen la British Book Awards pentru Cel mai bun debut. În anul 2005 urmează bestseller-ul Merde Actually, iar în 2007 urmează continuarea Merde happens combinat cu Talk to the Snail. Romanul În ce merde te bagă dragostea a ajuns numărul unu pe lista celor mai bine vândute cărți. În 2006, a publicat ghidul pentru înțelegerea mentalității francezilor, Vorbește cu melcul, pe care l-a organizat sub forma a zece „porunci” sau capitole, printre care „Să nu muncești”, „Să nu îți iubești aproapele” și „Să nu fii servit”. În timpul cercetărilor desfășurate pentru În viață ai parte și de Merde Stephen a fost investigat de poliția americană de două ori, a găsit un pistol adevărat, i s-a spus să „aibă o zi bună” de 127 de ori și a devenit alergic la merișoare.


Stephen Clarke   În viață ai parte și de merde

RAO,2015,480, Roxana Bîrsanu

Scan ctrl, docx, epub v0.9



Merde Happens este cel de-al treilea titlu al seriei Merde, începută de Stephen Clarke în 2004. De această dată, Paul West, eternul gentleman britanic, are probleme financiare. Singura soluție este să accepte o slujbă riscantă, în Statele unite. Aparent, tot ce are de făcut este să cutreiere țara în lung și-n lat, la volanul unui Mini, împreună cu iubita lui, franțuzoaica Alexa, și cel mai bun prieten al său, poetul Jack. Înghesuiala din micuțul automobil va deveni însă ultima dintre problemele lui Paul: se va trezi sabotat, planurile lui vor zbura pe fereastră, iar viața sa amoroasă va deveni o adevărată zonă de conflict franco-americană.


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 6 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 11 ani


Sam Bourne este pseudonimul jurnalistului britanic, Jonathan Freedland. Freedland este creditat pe pagina de copyright ca autor al thrillerelor The Dreght Men (2006), The Last Testament (2007), The Final Reckoning (2008), The Alese (2010) și Pantheon (2012). Născut: 25 februarie 1967 (vârsta 50), Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord Educație: Wadham College, Oxford Părinți: Michael Freedland, Sara Hocherman Frați/surori: Fiona Freedland, Dani Freedland

Sam Bourne   A treia femeie

RAO,2016,576, Cristina Tripon

Scan ctrl, docx, epub v0.9



Madison Webb, o jurnalistă recunoscută și apreciată pentru activitatea ei publicistică, trebuie să facă față unei investigații care o are în centru pe sora ei mai mică, Abigail, decedată în condiții suspecte. Mergând pe firul anchetei Madison descoperă similitudini între moartea acesteia și alte două victime decedate în condiții asemănătoare și trebuie să facă față expunerii mediatice intense. Nu lipsesc din carte accentele politice, relațiile tensionate dintre SUA și China, iar finalul este unul cu totul neașteptat.


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 6 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 11 ani
de sters

Modificat de menadel (acum 6 ani)


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 6 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 11 ani


Lucy Keating locuiește în Venice, California. A crescut în Boston, Massachusetts, a urmat Williams College din Berkshire și, în adâncul inimii, a rămas o locuitoare a regiunii New England. Pe lângă scris, marile sale iubiri sunt muzica și câinele ei, Ernie, care are propria pagină pe Instagram @ernsboberns. De când se știe, Lucy are vise intense și foarte vii, ba chiar și-a rearanjat mobila… în vis.

Lucy Keating   Arta visării

Trei,2016,328, Ana Dragomirescu

Scan ctrl, docx, epub v0.9



Viața e un vis... Apoi te trezești.
Eu l-am inventat pe Max.
Cel puțin asta mi-am spus întotdeauna. Toți bărbații pe care i-am adorat încă din copilărie, combinați într-un singur tip perfect. Problema e că m-am înșelat.
Pentru că în ușa clasei, uitându-se direct la mine, stă Max.
Max al meu.
Max cel din visele mele.
Max al meu despre care credeam că nu există în realitate.
De când se știe, Alice îl visează pe Max, un băiat pe care nu l-a întâlnit niciodată, împreună au călătorit prin toată lumea, au călărit pe elefanți roz, s-au bătut cu biscuiți în Muzeul Metropolitan de Artă și s-au îndrăgostit nebunește, iremediabil, unul de celălalt. Max e băiatul viselor ei (și doar al viselor ei) până în dimineața în care îl descoperă stându-i alături la oră, cât se poate de viu. Dar el habar nu are cine e Alice.
Când te îndrăgostești în vis, mai poate realitatea să-ți fie de ajuns?


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 6 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 11 ani


Care Santos s-a născut în 1970, în orașul Mataré din apropierea Barcelonei. A scris de la vârsta de opt ani, câștigând prima competiție literară la 14 ani. A studiat mai întâi dreptul, urmând tradiția familiei, iar apoi, filologia la Universitatea Autonomă din Barcelona. Și-a început cariera jurnalistică la Diari de Barcelona, lucrând ulterior în redacțiile cotidienelor ABC și El Mundo. În prezent, este critic literar la suplimentul El Cultural al ziarului El Mundo și coordonează site-ul dedicat literaturii spaniole La Tormenta en un Vaso. Este fondatoarea Asociației Tinerilor Scriitori Spanioli, a cărei președintă a fost timp de opt ani. A debutat în 1995 cu volumul Cuentos cítricos. Este autoarea a 11 romane, șase volume de proză scurtă, două volume de poezii, precum și a numeroase cărți pentru copii și adolescenți, pentru care a primit o serie de premii importante: Ciudad de Alcalá, Ana María Matute, Alfonso Cossío, Gran Angular, Edebé. Printre volumele publicate de Care Santos se numără Intemperie (1996, povestiri), Aprender a huir (2002, roman), El dueńo de las sombras (2006, roman), La muerte de Venus (2007, roman), Los que rugen (2009, povestiri). Roman ambițios și scris admirabil, în castiliană, încăperi ferecate (Habitaciones cerradas; Humanitas Fiction, 2013) a apărut în 2011, având o carieră internațională spectaculoasă. Aerul pe care îl respiri (El aire que respires, 2013; Humanitas Fiction, 2014) pendulează între prezent și trecut, consemnând istoria unei librării barceloneze care o reflectă deopotrivă pe cea a familiei, dar și pe cea a marelui oraș. În 2014, Care Santos publică, în catalană, romanul Poftă de ciocolată (Desig de xocolata), devenit imediat bestseller și recompensat cu Premio Ramón Llull, iar în 2015, romanul Diamant blau.

Care Santos   Poftă de ciocolată

Humanitas,2016,352, Jana Balacciu Matei

Scan ctrl, docx, epub v0.9



Sara, Aurora, Marianna – trei femei din trei secole, unite de pasiunea pentru ciocolată, cărora destinul le-a scos în cale aceeași ciocolatieră fină, din porțelan alb, produsă în Secolul Luminilor în manufacturile de la Sčvres. Un triptic fascinant, care reface, în sens invers, în scriituri și pe tonalități diferite, dincolo de captivantele istorii personale, povestea parfumatei băuturi coborând în timp din prezent până în secolul al XVIII-lea, de la sofisticata ciocolată cu condimente de astăzi la cea artizanală. „Aerul pe care îl respiră” personajele – reale și imaginare-, îmbibat de aromele ciocolatei și de magia ariilor celebre, le îmbibă, la rândul lui, toate trăirile – dragoste, trădare, dorințe, ambiții – în orașul dulciurilor și al operei, Barcelona.

Adusă deja la v1.0 pe forum.


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 6 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 11 ani


Pino Roveredo 16 octombrie 1954. Este scriitor italian. Copilăria sa a fost marcată de probleme familiale grave (părinți atât surzi și muți) și sociale urmat în tinerețe de flagelul alcoolismului. Debutul său literar vine în 1996 cu romanul autobiografic Capriole in salita, care narează la prima persoană aventurile, piedicile și recidivele autorului și prietenilor săi de băut, mai puțin norocoși decât el însuși . Romanul a obținut un succes semnificativ la nivel național și Roveredo capătă notorietate și datorită diverselor apariții la televiziune, într-un popular talk-show al gazdei Maurizio Costanzo. Cărți: Mandami a dire, Ballando con Cecilia, Capriole in salita. Premii: Premio Campiello, Premio Campiello a la Selección Especial del Jurado

Pino Roveredo   Copiledrag

RAO,2015,224, Graal Soft

Scan ctrl, docx, epub v0.9



Marina e o femeie între două vârste, cu o viață de muncă, de renunțări, de violențe familiale impuse de soartă, însă cu o dorință de revanșă mereu vie și care, în cele din urmă, pare să o aducă în pragul unei noi existențe, de data aceasta senine, alături de soțul ei Federico și de fiul ei Gianluca. Pe urmă însă, ceva se fisurează, spectrul celei mai mari plăgi a timpurilor noastre, drogurile, îi trece pragul casei și își împrăștie otrava. Gianluca cedează acestui flagel, sfârșește în închisoare: într-o clipă lumea se răstoarnă. Atunci, iată, se înfiripă odiseea acestei mame curajoase. Plebee și sublimă, vulgară și delicată. Marina va face tot ce-i stă în putință să-și salveze copilul drag, până la un gest de iubire extrem și surprinzător.


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 6 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 11 ani


Giorgio Faletti (pronunția italiană: [ˈdʒordʒo faˈletti]. S-a născut la 25 noiembrie 1950, Asti, Piemont, Italia . A decedat la 4 iulie 2014, Torino, Italia. Afost un scriitor, actor, comediant, cântăreț și compozitor. Cărțișe sale au fost traduse în 25 de limbi și publicate cu succes în Europa, America de Sud, China, Japonia, Rusia și S.U.A.  Filme și emisiuni TV: Baarěa Părinți: Carlo Faletti, Michela Faletti Albume: Come un cartone animato, L'Assurdo Mestiere, Disperato ma non serio, Nonsense, Da quando a ora, Colletti bianchi Nominalizări: Premiul David di Donatello pentru cel mai bun actor în rol secundar.

Giorgio Faletti   Cu ochii altuia

RAO,2007,512, Cristian Hutan, Alina Hutan

Scan ctrl, docx, epub v0.9



Ce îi unește pe Jordan Marsalis, fratele primarului din New York și fost ofițer de politie, și pe Maureen Martini, comisar în Poliția din Roma? Aparent nimic. Cu toate acestea, viețile celor doi se vor intersecta cu prilejul unei anchete: un asasin ironic își transforma victimele în personajele din benzile desenate Peanuts, după ce le supune unor torturi inimaginabile. Primul ucis este un pictor „blestemat”, nepotul lui Jordan. Dar vor urma alte două crime, legate în mod misterios.


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 6 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 11 ani


Tony Parsons 
Născut: 6 noiembrie 1953 (vârsta 63), Romford, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord
Soții: Yuriko Parsons (căs. 1992), Julie Burchill (căs. 1977–1984)
Copii: Bobby Kennedy Parsons
Părinți: Emma Parsons, Victor William Robert Parsons

Tony Parsons   Trusa criminalistică

RAO,2016,384, Graal Soft

Scan ctrl, docx, epub v0.9



Cu douăzeci de ani în urmă, șapte studenți din familii înstărite au devenit prieteni la o școală privată, Potter’s Field. Însă ulterior au început să moară unul câte unul în cel mai violent mod imaginabil. Detectivul Max Wolfe a fost transferat de curând la Londra, în cadrul Diviziei Omucideri a secției de poliție West End Central, strada Savile Row 27 din zona centrală Myfair. Curând, el începe să cutreiere străzi întunecate, să navigheze pe internet și chiar să străbată coridoarele puterii în găsirea criminalului în serie. Un obsedat de social-media care s-a autointitulat Bob Măcelarul. Pe măsură ce cadavrele se înmulțesc, Max își dă seama că Bob a ajuns prea aproape de cei pe care-i iubește. Și astfel detectivul luptă nu numai pentru justiție, ci și pentru propria viață…


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 6 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 11 ani


Emma Straub
Născută: New York, New York, Statele Unite
Părinți: Peter Straub
Educație: Universitatea din Wisconsin-Madison, Universitatea Columbia
Straub este fiica scriitorului de romane de groază și suspans Peter Straub. Este căsătorită cu Michael Fusco-Straub, designer grafic, cu care are doi fii. Locuiește în Brooklyn.

Emma Straub   Soare și nori în Mallorca

RAO,2016,320, Laura Monica Cibotariu

Scan ctrl, docx, epub v0.9



O vacanță de două săptămâni în însorita insulă spaniolă Mallorca devine, pentru o familie americană, prilej nu doar de evadare și eliberare de tensiunile domestice acumulate, ci și, total neprogramat, de răbufniri, dezvăluire a unor secrete și răscolire a vechilor răni din trecut. Este povestea acelei laturi din noi înșine pe care o ascundem cu grijă, dar și a celei pe care o înfățișam celorlalți, a lucrurilor care ne învrăjbesc, dar și a celor care, în ultimă instanță, ne țin împreună.
Familia Post, din Manhattan, pleacă într-o vacanță de două săptămâni în insula spaniolă Mallorca. Planificarea minuțioasă a sejurului, decorul paradiziac al locului, cu plaje și munți, cazarea într-o vilă somptuoasă promit evadarea din viața de acasă, plină de tensiuni gata să răbufnească. Dar promisiunea e una, iar realitatea – cu totul alta. O combinație savuroasă de tipuri umane și personalități diferite, reunite sub același acoperiș.


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 6 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 11 ani


Will Adams și-a încercat mâna cu o multitudine de cariere de-a lungul anilor. Cel mai recent, a lucrat pentru o firmă de consultanță în domeniul comunicațiilor din Londra, înainte de a renunța la visul său de mic copil de a scrie ficțiune. Primul său roman, The Alexander Cipher, este o căutare modernă pentru a găsi mormântul pierdut al lui Alexandru cel Mare. Publicat în noiembrie 2007 de Harper Collins, el este tradus în douăsprezece limbi, inclusiv în franceză, germană, italiană, spaniolă și olandeză, și a fost publicat în SUA de Grand Central Publishing. A creat o serie de thrillere arheologice bazate pe un personaj eroic numit Daniel Knox. Titlurile sale includ: The Cipher Alexander, Exodus Quest, Lost Labyrinth și The Eden Legacy.

Will Adams   Codul lui Alexandru

RAO,2013,352, Graal Soft

Scan ctrl, docx, epub v0.9



Cel mai misterios războinic din istorie. Mormântul său legendar, o minune a lumii antice, părea dispărut pentru totdeauna. Dar o echipă de muncitori a deschis intrarea într-o catacombă din Alexandria, declanșând astfel o cursă pe viață și pe moarte pentru dobândirea celei mai mari comori a tuturor timpurilor.  Daniel Knox este un egiptolog căzut în dizgrație, pe care fascinația pentru Alexandru cel Mare și mormântul acestuia l-ar putea costa viața. Deja fugind ca să scape de răzbunarea unui armator grosolan pentru care lucrase ca scafandru și cu care avusese un conflict, câștigarea acestei curse ar putea fi șansa lui de a rămâne în viață. Oricum există și alte persoane pe urma comorii, iar acestea nu s-ar da în lături de la nimic pentru a și-o adjudeca...


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 6 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 11 ani

După ce a publicat cărți și studii de istorie, Valerio Evangelisti (născut la Bologna, în 1952) s-a dedicat prozei narative. În 1994 a apărut primul său roman, Nicolas Eymerich, inchizitorul. Au urmat Lanțurile lui Eymerich (1995), Trupul și sângele lui Eymerich (1996), Taina inchizitorului Eymerich(1996)    , Cherudek (1997), Picatrix, scara către infern(1998), cele trei volume din Magul. Romanul lui Nostradamus (1999), Castelul lui Eymerich (2001), Mater Terribilis – (2002), toate publicate de Editura Mondadori. Deținător al unor premii internaționale de prestigiu, Evangelisti este unul dintre scriitorii italieni cel mai frecvent traduși în străinătate.

Valerio Evangelisti   Taina inchizitorului Eymerich

ALLFA,2009,688, Radu Gâdei

Scan ctrl, docx, epub v0.9


1354: Nicolas Eymerich, sinistrul inchizitor, se află în Sardinia cu regele Pedro al IV-lea al Aragonului pentru a înăbuși răscoala condusă de Mariano, guvernatorul din Arborea. Mariano are însă un aliat puternic și misterios, pe care localnicii îl numesc Sardus Pater, o divinitate necunoscută și înspăimântătoare…1942, New York: Psihologul austriac Wilhelm Reich s-a refugiat în America pentru a scăpa de naziști și a făcut o descoperire revoluționară. Atât de revoluționară, încât autoritățile au fost nevoite să-l arunce în închisoare, unde halucinații inexplicabile par să-l pună în legătură chiar cu Eymerich însuși. Ce legătură există între două întâmplări atât de îndepărtate în timp și spațiu? Acest secret monstruos se ascunde în hățișurile timpului, și ultimul cuvânt, ca întotdeauna, îi ia reveni lui Nicolas Eymerich. Publicat pentru prima oară în anul 1996, în colecția de scrieri istorice Uraniu, acest roman marchează una dintre etapele de bază ale seriei inchizitorului Eymerich, personaj principal al unor cărți devenite de acum faimoase, la jumătatea drumului dintre literatura științifico-fantastică și romanul negru.


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 6 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 11 ani


Barbara Ewing (născută în 1944 - Noua Zeelandă este o actriță, dramaturg și romancier din Marea Britanie. Născută în Noua Zeelandă, a absolvit Universitatea Victoria din Wellington cu licență în limba engleză și Maori, înainte de a se deplasa în Marea Britanie în 1965 pentru a se antrena ca actriță la RADA (Academia Regală de Artă Dramatică din Londra. Cărți: The Petticoat Men, mai multe

Barbara Ewing    Rosetta

RAO,2011,576, Călina Popovici

Scan ctrl, docx, epub v0.9



Când era mică, Rose era fascinată de cuvinte și de înțelesurile lor și adoră să i se spună povești. Credea că poarta numele Prințesei Rosetta din faimoasa poveste, care s-a căsătorit cu Regele Păunilor și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți (exact așa cum crede Rose că va trăi și ea, cu siguranță. Dar când află că are numele unui misterios orășel-port din Egipt, devine pasionată de acest târâm străin și de hieroglifele sale. Repercusiunile Revoluției Franceze; ascensiunea la putere a Bisericii engleze; bătăliile pentru Egipt dintre francezi și englezi; descoperirea neașteptată și interesantă, în acel micuț oraș-port, a unei posibile chei a hieroglifelor Pietrei din Rosetta - și, mai presus de toate, mașinațiunile unui membru bogat, lipsit de morală, a „noii“ aristocrații engleze - toate se învârt în jurul nunții lui Rose din înalta societate. Evenimentele o conduc în Franța, apoi în lumea întunecată, necunoscută, a Egiptului și a fluviului Nil, și o fac să afle, în final, că vorbele - și mai ales cuvântul „iubire“ - au multe înțelesuri, și că pot de asemenea să aibă putere. Și iți pot salva viața.


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 6 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 11 ani


Lissa Price este o scriitoare de origine americană, ce locuiește în prezent în California. Romanul său de debut Starters a fost un real succes, fiind publicat în peste treizeci de țări. Acesta a fost inclus în lista de cărți alese pentru tineri cititori a International Reading Association în anul 2013. În anul 2014 Lissa a scris și următoarea carte din serie, intitulată Enders. Aceasta se bucură și ea în prezent de un succes destul de mare, fiind în topul preferințelor pentru tinerii cititori. În prezent pe site-ul IF List se susține realizarea unui film după cartea Starters. Numele său este pronunțat LIH-suh datorită faptului că acesta conține doi de s.

Lissa Price   Enders

Trei,2014,310, Mihai Dan Pavelescu

Scan ctrl, docx, epub v0.9



Această diabolică Bancă de Corpuri este distrusă acum! Dar tinerii cărora li s-au implantat cipuri continuă să fie controlați și manipulați de Enderi. Callie este urmărită de o ființă sinistră! Nu mai știe ce e real și ce e fabricat în existența ei, dar este pregătită să lupte pentru adevăr și o viață normală. Cu orice preț!


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 6 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 11 ani


Mara Volkers este pseudonimul lui Iny Lorentz, autor de romane fantastice istorice.

Mara Volkers   Mireasa magului

RAO,2009,512, Cornel Stoenescu

Scan ctrl, docx, epub v0.9



Nurnberg, începutul secolului al XVI-lea. Lumea Giselei se prăbușește când află că tatăl ei, un negustor renumit, a dat faliment. Logodnicul ei nu vrea să mai știe de ea și fratele ei pierde la jocurile de noroc și ultimele resurse ale familiei. De sărăcia lucie îi salvează bogatul, dar hidosul magistru Alban, care o cere pe Gisela în căsătorie. Disperată, fata acceptă cererea și află după căsătoria precipitată motivul care l-a îndemnat pe magistru să o caute. Asupra sa a fost aruncat un blestem pe care doar Gisela poate să îl ridice. Dar puterile împotriva cărora trebuie să lupte sunt mult mai periculoase decât își poate ea imagina.


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 6 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 11 ani


Erhan Afyoncu
Născut: 1967, Tokat, Turcia
Soție: Fatma Afyoncu
Cărți: Ottoman Empire Unveiled, Das Osmanische Reich: unverhüllt, Sultan Sulejman i Hurem, Turhan Sultan
Erhan Afyoncu a urmat școala primară și secundară, în orașul său natal din Tokat. După terminarea liceului, a început studiile la Institutul de Științe Sociale Atatürk Eğitim Fakültesi Marmara Üniversitesi. La un an după terminarea studiilor, a fost angajat la Universitate ca asistent de cercetare. În 1997 Afyoncu a susținut teza de doctorat la Yusuf Halaçoğlu, iar din anul 2000, a fost profesor auxiliar, apoi lector. În același an s-a mutat la Fen Edebiyat Fakültesi (Facultatea de Arte și Științe) Departamentul de Istorie (Tarih Bölümü).

Erhan Afyoncu   Suleiman Magnificul și sultana Hurrem

Corint,2013,224, Leila Unal

Scan ctrl, docx, epub v0.9



Dragoste și moarte la Istanbul. Lider de audiență, adunând în fața televizoarelor peste două milioane de telespectatori simultan, urmărit cu sufletul la gură, născând pasiuni care au dus până la divorțuri, serialul „Suleyman Magnificul” a cucerit România, alături de numeroase alte țări. A venit vremea să cunoaștem și adevărul istoric, cu nimic mai puțin spectaculos decât biografia romanțată oferită de serial. O putem face acum grație primei cărți publicate în România despre fascinantul personaj și iubita lui.
Istoricul turc, unul dintre cei mai reputați specialiști în domeniu, și-a gândit și structurat lucrarea în două părți: una consacrată lui Suleyman și cealaltă lui Hurrem.


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 6 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 11 ani


William Styron (1925-2006), unul dintre cei mai de seamă scriitori americani contemporani și un demn continuator al tradiției marilor opere ale lui Hemingway și Faulkner. Renumit pentru eleganța prozei sale și pentru puternicul angajament moral al lucrărilor sale, a cucerit imediat recunoașterea internațională și elogiile criticii. A primit, printre numeroase distincții, un Premiu Pulitzer și un Național Book Award (pentru celebrul roman Alegerea Sofiei). Se naște la 11 iunie 1925 și moare de pneumonie la 1 noiembrie 2006, la vârsta de 81 de ani. Debutează în 1951, la vârsta de 26 de ani, cu romanul Lie Down in Darkness, critica literară grăbindu-se să vadă în el un demn continuator al lui Faulkner și al tradiției literare sudice. Printre cele mai importante titluri din opera sa, mai putem aminti romanele Set this House on Fire (1960), The Confessions of Nat Turner (1967) și micul volum de memorii Darkness visible. A Memoir of Madness (1990) - Beznă vizibilă. Amintiri despre nebunie -, care îi va duce încă o dată recunoașterea internațională și elogiile criticii. Alte premii câștigate de William Styron: Prix de Rome, decernat de Academia Americană de Arte și Științe în 1952, pentru romanul Lie Down in Darkness (Rămâi și zaci în beznă, Premiul Pulitzer în 1968 pentru romanul The Confessions of Nat Turner (Confesiunile lui Nat Turner).

William Styron   Dați foc acestei case

ART,2011,536, Virgil Stanciu

Scan ctrl, docx, epub v0.9


Un bestseller european și o bijuterie a literaturii americane contemporane
Trei americani ajung într-un sat din Italia după cel de-al Doilea Război Mondial: un avocat naiv, un artist alcoolic și un aristocrat șarmant, dar obsedat de femei. La o zi după întâlnirea dintre Peter Leverett și vechiul său prieten Mason Fiagg, acesta din urmă a fost găsit mort. Orele premergătoare morții acestuia, pline de violență și de o senzație de irealitate înnebunitoare, au fost un coșmar pentru Peter.
Trei întâmplări – o crimă, un viol și o sinucidere – explodează în acest roman electric, plin de intensitate, aproape copleșitor prin formele dostoievskiene de manifestare a binelui și răului.


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 6 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 11 ani


Jonathan Kellerman – Născut în New York, la 9 august 1949. A crescut în Los Angeles. A fost caricaturist editorialist, cronicar, editor și muzician independent. Ca senior, la vârsta de 22 ani, a câștigat premiul Samuel Goldwyn Writing pentru ficțiune. Ca și protagonistul lui fictiv, Alex Delaware, Jonathan a primit titlul de doctor în psihologie, la vârsta de 24 ani, cu o specialitate în tratamentul copiilor. A făcut stagii în psihologie clinică și psihologie pediatrică la Spitalul de Copii din Los Angeles și a obținut doctoratul la Fellow HEW în Psihologie și Dezvoltare Umană la CHLA.

Jonathan Kellerman   Ultimul rol

Paralela 45,2011,408, Tiberiu Stamate

Scan ctrl, docx, epub v0.9


Orașul Los Angeles e plin de actori. Dar pentru psihologul Alex Delaware a face diferența între ceea ce este și ceea ce nu este real constituie o problemă de viața și de moarte. Chemat să evalueze cazul unei actrițe în devenire, acuzate de înscenarea propriei răpiri, Alex nu găsește nimic prea neobișnuit – până când fata e omorâtă cu sălbăticie. Și pentru ca situația să se complice și mai mult, Dylan Meserve, iubitul victimei, suspectat și el de implicare în răpirea acesteia, dispare. E Dylan un criminal cu sânge rece sau doar o altă victimă? Alex și detectivul criminalist Milo Sturgis pornesc în căutarea suspecților. Între timp, criminalul pescuiește în apele tulburi ale Hollywoodului, urmărind cu totul altceva…


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 6 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 11 ani

CAROL WILEY CASSELLA a studiat literatura engleză la Universitatea Duke și a absolvit Facultatea de Medicină în 1986. În prezent, lucrează ca medic anestezist în Seattle și este o scriitoare liber-profesionistă de cărți de specialitate care fac propagandă pentru sănătatea publică globală în țările aflate în curs de dezvoltare. Născută în Dallas, Texas, locuiește pe insula Bainbridge, Washington, împreună cu soțul și cu cele două perechi de gemeni.

Carol Cassella  Oxigen

RAO,2010,384,Alexandra Mușat

Scan ctrl, docx, epub v0.9


Marie Heaton este un medic anestezist care se bucură de succes profesional. A lucrat, a trăit și a respirat pentru și prin cariera ei încă din facultate, iar acum profesează la unul dintre cele mai bune spitale din Seattle. Marie și-a construit și și-a impus limite, ghidându-se după adevăruri empirice, după știința și arta medicinei. Pe măsură ce va ajunge să se lupte pentru a-și salva cariera și reputația, Marie va trebui să se confrunte cu adevăruri dureroase despre calea pe care a ales să meargă în viață, despre relațiile pe care le-a rupt, despre colegii și superiorii pe care i-a crezut prieteni. Un roman captivant, scris de un medic anestezist, o poveste despre relații și familie, despre confruntarea cu o dramă medicală extraordinară.


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 6 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 11 ani


Wolfgang Hohibein, născut în 1953 la Weimar, regele bestsellerurilor din Germania, este un povestitor. „Dacă m-aș fi născut în Evul Mediu, aș fi călătorit cu siguranță de la curte la curte pentru a povesti isprăvi cu dragoni, lupte și îndrăgostiți”, spune el. Termenul de workaholic i se potrivește perfect. Muncește neîntrerupt; chiar și în concediu, rareori lasă pixul din mână, și a conceput astfel peste 150 de romane, marea majoritate singur, unele în colaborare cu soția sa. Heike. Toate cărțile sale ne poartă prin povești fantastice, pline de suspans, istorisite cu mare har.

Wolfgang Hohlbein   Inchizitorul

RAO,2008,360, Ruxandra Buglea

Scan ctrl, docx, epub v0.9



Germania în întunecatul Ev Mediu: inchizitorul Tobias este chemat într-un orășel obscur din nordul imperiului. Lucruri groaznice se petrec la Buchenfeld – grânele putrezesc, apa e otrăvită, iar copiii vin pe lume cu malformații de tot felul. Locuitorii cred că știu pe cine trebuie să dea vina pentru toate acestea: Katrin, nevasta farmacistului. Tobias reușește cu greu să înceapă investigațiile, fiindcă o cunoaște pe presupusa vrăjitoare – și a iubit-o cândva…

Modificat de menadel (acum 6 ani)


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 6 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 11 ani


Daria Donțova s-a născut la Moscova, în 1952.
A studiat jurnalismul la Universitatea Lomonosov.
A predat franceză și germană și a început să scrie în 1995. A publicat aproximativ 150 de romane polițiste.
Autoarea este foarte populară, în special în rândul cititoarelor din Rusia. În 2003 și 2007 a fost votată în top 100 al elitei rusești, într-un clasament comandat de Kommersant, un cotidian rusesc axat pe politică și afaceri. A primit foarte multe premii literare.

Doria Donțova   Manichiură pentru mort

Allfa,2012,334, Antoaneta Olteanu

Scan ctrl, docx, epub v0.9


Eufrosina locuiește la Moscova, alături de soțul ideal – bogat, frumos, atent. Cocoloșită încă din copilărie, fără slujbă, prieteni sau familie, duce o existență plicticoasă și nu face decât să citească romane polițiste.
Aflând că Mihail o înșală, Frosia pleacă de acasă, hotărâtă să se sinucidă. O întâlnește însă pe Katia, care o adoptă. Începe o viață nouă, fiind forțată nu numai să învețe să gătească și să spele, ci și să… descopere criminali. Când Katia cade în mâinile unor răufăcători, Eufrosina are la dispoziție două săptămâni pentru a găsi salvarea. Se transformă în detectiv fără voie, fiind forțată să investigheze pe cont propriu mai multe crime ce par să aibă un element comun și devenind o persoană cu totul diferită: Evlampia Romanova, tânăra pentru care viața însăși este o aventură.
Noua eroină devine nu doar un investigator de temut, ci și o femeie descurcăreață, capabilă să rezolve cu dibăcie toate problemele apropiaților. Iar când în sfârșit o salvează pe Katia, află că încrengătura crimelor la a căror cercetare a contribuit era mult mai complicată decât și-ar fi putut imagina.
Miss Marple ar trebui să o invidieze pe Evlampia Romanova, moscovita modernă și non-conformistă care îi amenință poziția în galeria personajelor celebre din literatura polițistă. Manichiură pentru mort este primul din seria romanelor polițiste care au creat un nou val în literatura rusă de gen. Cu un stil propriu și o scriitură proaspătă, Daria Donțova a creat o rețetă miraculoasă, în care umorul și suspansul se împletesc pentru a ține cititorul în priză de la prima până la ultima pagină.


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 6 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 11 ani


Născut la 2 iulie 1869 în centrul Stockholmului, într-o familie de mic-burghezi, scriitorul suedez HJALMAR SODERBERG duce o existență boemă, cu cafenele și viață de noapte (alături de prietenul său Bo Bergman). În 1895 debutează cu romanul Rătăciri, perceput, în epocă, drept una dintre cele mai îndrăznețe – dacă nu imorale – scrieri din literatura suedeză, în primul an al noului secol, 1901, publică o istorie autobiografică, Tinerețea lui Martin Birck, al cărei erou este un poet amator. În anul teoriei relativității, 1905, publică Doctor Glas (apărută în traducere românească în 2007 în „Cartea de pe noptieră”), o mică teorie a relativității moralei și un roman de scandal, la vremea lui, căruia timpul nu i-a știrbit, ci i-a sporit importanța. Cu puțin înainte de război, în 1912, apare Jocul serios, socotit de unii cel mai important roman de dragoste din literatura suedeză. A scris, de asemenea, teatru, poeme, eseuri critice pe teme religioase, a tradus din literatura franceză (Anatole France și Maupassant), a fost jurnalist. Din 1917 se stabilește la Copenhaga, unde moare la 14 octombrie 1941. Publicase, în presa suedeză, critici vehemente la adresa nazismului. În 1943 îi apar operele complete, în zece volume.
SCRIERI: Forvillelser (Rătăciri – 1895), Martin Bircks ungdom (Tinerețea lui Martin Birck – 1901), Doktor Glas (Doctor Glas – apărut în colecția „Cartea de pe noptieră” – 1905), Den allvarsamma leken (Jocul serios – 1912) ș.a.

Hjalmar Soderberg   Jocul serios

Humanitas,2008,255, Liliana Donose Samuelsson

Scan ctrl, docx, epub v0.9


Jocul serios este o frumoasă poveste de iubire, cu personaje neconvenționale, în decorul Stockholmului din preajma anului 1900. Doi tineri care se despart, apoi, după un timp, se regăsesc. Din momentul reîntâlnirii, cei doi așază triunghiul la baza geometriei dragostei. Al treilea este mereu altul și mereu în plus. Când sacrifici pe cineva din motive „altruiste”, pentru că nu suporți să-l lași să te aștepte, e posibil să ajungi tu cel sacrificat, cel care așteaptă.


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 6 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 11 ani

Patrick Ness s-a născut în 1971 într-o bază militară unde tatăl său era sergent instructor. A locuit în Hawaii până la 6 ani, apoi încă zece ani în statul Washington. A studiat literatura engleză la University of Southern California. În 1997 i-a apărut prima povestire în revista Genre și de atunci n-a mai renunțat la scris. „Măcar 1 000 de cuvinte pe zi – orice s-ar întâmpla.” În 2008 a publicat Vocea pumnalului (Editura Trei, 2015), prima carte pentru tineri care i-a adus faima internațională, urmată de celelalte două părți din trilogia Pe tărâmul haosului și de romanele Chemarea monstrului (Editura Trei, 2015) și More Than This (2013). A scris și literatură pentru adulți: The Crash of Hennington (2003), Topics About WhichI Know Nothing (2005), The Crane Wife (2014).

Patrick Ness   Pe viață și pe moarte

Trei,2016,536,Mihai Dan Pavelescu

Scan ctrl, docx, epub v0.9


Al doilea volum al Trilogiei Pe tărâmul haosului este o poveste pasionantă, șocantă și profund tulburătoare despre rezistența în cele mai grele condiții. Fugind din calea unei armate necruțătoare, Todd a dus-o pe Viola, grav rănită, direct în mâinile celui mai mare dușman al lor, Primarul Prentiss. Despărțit pe loc de Viola și întemnițat, Todd e obligat să învețe regulile noii ordini a Primarului. Dar ce lucruri misterioase pândesc chiar în preajma orașului? Și unde e Viola? Mai este ea în viață? Și cine se ascunde în spatele Ripostei? Iar apoi, într-o zi, totul scapă de sub control.


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 6 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 11 ani


Siobhan Dowd a trăit la Oxford împreună cu soțul ei, Geoff, până în august 2007, când a murit de cancer la vârsta de 47 de ani. A fost o scriitoare extraordinară și totodată un om extraordinar. A lăsat două romane nepublicate, primul fiind Bog Child. Toate încasările din drepturile de autor pentru cărțile sale vor reveni fundației Siobhan Dowd Trust, înființată chiar înainte de moartea sa, pentru a înlesni accesul tinerilor din mediile sociale defavorizate la plăcerea de a citi. Pentru mai multe informații despre autoare, vizitați.

Siobhan Dowd   Misterul de la London Eye

Trei,2016,248, Luminița Gavrilă

Scan ctrl, docx, epub v0.9


Misterul de la London Eye este cel de-al doilea roman al lui Siobhan Dowd, apărut la Editura David Fickling Books. A câștigat Premiul NASEN & TES 2007, la secțiunea Cartea pentru copiii cu nevoi speciale. Primul său roman, A Swift Pure Cry, a câștigat Premiile Branford Boase și Eilis Dillon și a fost nominalizat pentru Medalia Carnegie și Premiul Booktrust Teenage. Cel de-al treilea roman, Bog Child, a apărut la Editura David Fickling Books în februarie 2008.

Luni 24 mai, ora 11:32 Ted și Kat îl privesc pe vărul lor Salim urcând la bordul imensei roți din Londra. Capsula se ridică de la sol. Luni 24 mai, ora 12:02 Capsula coboară și ușile se deschid. Oamenii ies – dar unde e Salim? A suferit o combustie spontană? (Teoria lui Ted) A fost răpit? (Teoria mătușii Gloria) A fost omorât? (Teama nerostită a familiei) Chiar și polițiștii sunt nedumeriți. Ted, al cărui creier are un sistem de operare aparte, și Kat, sora lui mai mare, trec peste relația lor plină de animozități și devin parteneri într-o investigație pe cont propriu. Ei urmează o serie de indicii prin Londra, în încercarea disperată de a-l găsi pe vărul lor. Orele se scurg și pericolul se apropie.


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 6 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 11 ani

Joanna Trollope este o scriitoare britanică. De asemenea, a scris sub pseudonimul Caroline Harvey.
Născută: 9 decembrie 1943 (vârsta 72), Minchinhampton, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord
Soț: Ian Curteis (căs. 1985)
Filme: A Village Affair
Studii: Universitatea Oxford, St Hugh's College, Oxford
Joanna Trollope are o carieră de scriitoare de peste treizeci de ani, cărțile sale înregistrând un succes uriaș, cu vânzări de milioane de exemplare, mai multe fiind ecranizate. Este considerată una dintre cele mai importante romanciere britanice contemporane, fiind distinsă cu Ordinul Imperiului Britanic pentru contribuția adusă literaturii.

Joanna Trollope   O altă familie

Lira,2012,320, Alexandru Maniu

Scan ctrl, docx, epub v0.9


Chrissie a fost întotdeauna convinsă că Richie o iubește – și că a făcut asta în toți cei douăzeci și trei de ani petrecuți împreună – căci și-au construit o familie fericită, au o casă frumoasă și trei fete încântătoare. Însă Richie nu a făcut niciodată pasul firesc – să divorțeze de prima soție, Margaret, cu care are un băiat, Scott. Deși aparent prima familie aparține trecutului, Chrissie își dă seama că nu mai poate ignora existența acesteia când, brusc și șocant, Richie moare, lăsând prin testament fiului său pianul valoros care i-a consacrat cariera de muzician. Vechi resentimente, frustrări și gelozii trebuie acum să-și găsească o cale de rezolvare, iar confruntarea dintre trecut și prezent are pentru toți un rezultat pe care nimeni nu putea să-l prevadă.


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 6 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 11 ani

Laurent Graff, scriitor născut la Bonneville în 1968. Și-a început cariera ca fotograf și pictor, dar activitatea de scriitor a trecut, încetul cu încetul, pe primul plan. Cronicarii de carte îl socotesc pe Graff o prezență discretă și ciudată în peisajul literar contemporan. A fost puternic influențat de doctrina budistă, care neagă importanța eului individual. În toate interviurile mărturisește că nu-i place să vorbească despre sine. Așa că despre el se știe doar că a fost arhivar la o mare editură franceză și că a călătorit în Laos, Birmania, Thailanda și Malaysia. În toamna anului 2007, autorul a participat, la București, la lansarea romanului Strigătul, apărut în colecția „Cartea de pe noptieră”.
SCRIERI PRINCIPALE: Caravane (Caravana, 1998), Il est des nôtres (E de-al nostru, 2001), La vie sur Mars (Viața pe Marte, 2003), Voyage, voyage (Voiaj, voiaj, 2005 – în curs de apariție în „Cartea de pe noptieră”), Le cri (Strigătul, 2006), Il ne vous reste qu’une photo ŕ prendre (O singură fotografie, 2007).


Laurent Graff   O singură fotografie

Humanitas,2008,112, Sabina Chisinevski

Scan ctrl, docx, epub v0.9


Vă aflați la Roma și faceți poze cu un vechi aparat de fotografiat. Pe neașteptate, cum se întâmplă toate evenimentele importante ale vieții, un bărbat vă spune, cu un ton special, că mai puteți face o singură fotografie. Sună ca un avertisment. Ce ați alege?
Așa începe un joc psihologic, plin de vrajă, cu cinci participanți. Călătoria, dragostea, moartea se developează pe rând, asemenea unor fotografii cu sensuri adânci. Alain Neigel, eroul romanului, rămâne ultimul. Ce va alege?
Observația criticului: Omul cu avertismentul e un fel de Mefisto: pare să întruchipeze răul, dar face binele.


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 6 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 11 ani


Rachel Cohn (născută la 14 decembrie 1968) este o scriitoare americană de ficțiune pentru adulți (YA). Prima ei carte, Gingerbread, a fost publicată în 2002. De atunci, ea a continuat să scrie multe alte cărți de succes pentru copiii cu YA și mai mici și a colaborat la trei cărți cu autorul David Levithan.

David Levithan (născut la 7 septembrie 1972) este un tânăr autor american și editor de ficțiune pentru adulți. Prima sa carte, Boy Meets Boy, a fost publicată de Knopf Books for Young Readers în 2003. A scris numeroase opere cu personaje gay masculine puternice, în special Boy Meets Boy și Naomi și Ely's No Kiss List.

Rachel Cohn & David Levithan   Playlist pentru Nick și Norah

Trei,2014,192, Bogdan Pierdivară

Scan ctrl, docx, epub v0.9


Ce zici de o noapte cu Nick și Norah la New York? Pe locuri, fiti gata, start: Norah și Nick sunt pregătiți să-și asume riscurile unui salt în necunoscut. O poveste lungș cât o noapte newyorkeză despre un băiat și o fată care ajung, prin forța destinului și a muzicii, parteneri într-o sumedenie de aventuri amuzante. Cei doi se descoperă unul pe altul după ce Nick o roagă pe Norah, la finalul unui concert dintr-un club, să fie prietena lui... pentru doar cinci minute. O întâlnire între două lumi aparent diferite, cu excepția pasiunii pentru muzică: Norah e fiica rebela a unui mare producător muzical, Nick e basist și compozitor într-o trupă underground de queercore. Întâmplarea face ca amândoi să aibă inima frântă după eșecuri în dragoste. Un volum proaspăt, inteligent, amuzant și, în ciuda limbajului licențios pe alocuri, deloc lipsit de duioșie. O carte pentru tinerii și neliniștiții de toate vârstele.


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 6 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 11 ani

Ruth Rendell (1930-2015) a fost o faimoasă scriitoare de cărți polițiste, care și-a câștigat statutul de legendă încă din timpul vieții. Senzaționalul său roman de debut, From Doon with Death, a fost publicat în 1964 și le-a făcut cunoștință cititorilor cu longevivul și popularul său personaj, inspectorul Reginal Wexford. Cariera sa impresionantă acoperă o jumătate de secol, cu peste șaizeci de cărți publicate și vândute în toată lumea în peste 20 de milioane de exemplare. Câteva dintre romanele sale au fost adaptate cu succes pentru televiziune. Ruth Rendell a semnat o serie de cărți și cu pseudonimul Barbara Vine. A fost recompensată cu numeroase premii, printre care Sunday Times Literary Award în 1990. De asemenea, a primit de trei ori Edgar Award, cea mai importantă distincție acordată de organizația Mystery Writers din Statele Unite ale Americii, de patru ori premiul Gold Dagger, precum și distincția Diamond Dagger pentru contribuția sa literară remarcabilă, acordată de prestigioasa Crime Writers Association din Marea Britanie. Membră a House of Lords, a fost una dintre personalitățile literare marcante ale epocii noastre.

Ruth Rendell   Cotloane întunecate

Trei,2016,264, Mihaela Doagă

Scan ctrl, docx, epub v0.9


După ce tatăl său moare, Carl Martin moștenește o casă mare și frumoasă în centrul Londrei. Ca să nu trebuiască să lucreze și să aibă timp de scris, închiriază etajul primei persoane pe care o intervievează, Dermot McKinnon. Face astfel prima mare greșeală.
A doua mare greșeală este faptul că a păstrat colecția bizară de „remedii" homeopatice a tatălui său, pe care a găsit-o în dulăpiorul de medicamente, împreună cu niște pastile de slăbit dubioase. A treia greșeală este să vândă cincizeci de astfel de pastile unei prietene, care ulterior este găsită moartă.


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 6 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 11 ani


ADČLE GERAS s-a născut la Ierusalim, 15 martie 1944. Din 1976 a publicat multe cărți pentru copii și tineri foarte bine primite de critică și de public. Locuiește în Manchester cu soțul ei și cele două fiice. Soțul ei a fost marxistul Norman Geras, iar fiica lor, Sophie Hannah, este și romancier și poet.

Adele Geras   Taina pictorului

RAO,2012,480, Diana Gierling

Scan ctrl, docx, epub v0.9


O familie extinsă se reunește la sfârșit de august pentru a sărbători împlinirea a șaptezeci și cinci de ani de viață de către formidabila mater familias, Leonora. Ea este fiica celebrului pictor eduardian Ethan Walsh, ale cărui picturi sunt păstrate la vila familiei, Willow Court în Wiltshire. La petrecerea Leonorei vor fi prezente fiicele ei, Gwen și Rilla, pe care le-a crescut singură, după ce a rămas văduvă la mai puțin de treizeci de ani; fiica vitregă a Rillei, Beth; și soțul și cei trei copii ai lui Gwen cu soții și iubiții lor. Un outsider se alătură grupului: Sean Everard, un regizor de televiziune care face un documentar despre viața și opera lui Ethan Walsh. Toate familiile au secretele și partea lor întunecată, iar cea a Leonorei nu face excepție. Înainte ca pavilionul să fie demontat și toți oaspeții să plece pe drumurile lor, ies la lumină două evenimente șocante din trecut, care schimbă pentru totdeauna viața Leonorei și a fiicelor ei.  O poveste fascinantă, care se întinde pe o perioadă de peste șaptezeci de ani, scrisă în tradiția unor romane precum "Căutătorii de scoici", de Rosamunde Pilcher.


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 6 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 11 ani

Caroline Pitcher sa născut și a crescut în East Yorkshire. Și-a petrecut o mare parte din copilărie, afară în mediul rural, jucându-se lângă râu. Copil fiind, interesul pentru citire i-a fost încurajat de mama ei și de unii profesori și a iubit să citească cărți despre „natură”. Pe lângă citire, se bucura de scris, iar scrisul a fost întotdeauna o parte esențială a vieții ei. A scris primul ei roman înainte de a deveni mamă și acum scrie pentru toate grupele de vârstă. Ideile sale pentru povestiri provin adesea din locuri pe care le-a vizitat. Caroline Pitcher a studiat literatura engleză și europeană la universitate, apoi a lucrat într-o serie de locuri, inclusiv o fabrică de pește și o galerie de artă, înainte de a deveni profesoară de școală primară în East London. Acum trăiește în Derbyshire. În 1987, Caroline a câștigat premiul Kathleen Fidler pentru Diamond. Balena de zăpadă a fost selectată pentru Premiul Carte pentru Copii în 1997. Caroline a primit, de asemenea, Premiul pentru Arte din Anglia Writer's Award. 11 O'Clock Chocolate Cake a fost publicat în 2002.

Caroline Pitcher   Prăjitura de la ora 11

RAO,2006,256,Diana Georgiana Vlase

Scan ctrl, docx, epub v0.9


Școala poate fi un calvar, dar drumul spre scoală este minunat, atât timp cât autobuzul trece în fiecare zi pe lângă Chipeșul Străin. Examenele sunt groaznice, dar cine are timp de învățat când trebuie să scrie e-mailuri? Deși se știe că dulciurile îngrașă, Prăjitura cu ciocolată este prea delicioasă ca să o ratezi! De la Emma, Lizzie și Star aflăm că viața poate fi mai frumoasă atunci când știi cum să o privești. Și cel mai bine iți dai seama de asta când ai în față o prăjitură cu multă, muuultă ciocolată! Trei prietene, petreceri în pijamale, visuri adolescentine, admiratori secreți, tot felul de probleme, câteva examene și foarte multă ciocolată - aceasta este rețeta pe care Caroline Pitcher le-o propune celor care vor să se distreze... citind.


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 6 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 11 ani

Paula McLain s-a născut la Fresno, California, în 1965. Abandonată de ambii părinți, este luată în grijă, alături de cele două surori ale sale, de instituțiile judiciare abilitate. Ulterior și-a descoperit pasiunea pentru scris și a absolvit un masterat în poezie, la University of Michigan, în 1996. A fost rezidentă la celebrele Yaddo și Macdowell Colony, precum și beneficiara unor burse din partea Național Endowment for the Arts. Paula Melain a publicat două volume de poezie, Less of Her (1999) și Stumble, Gorgeous (2005), și o carte de memorii intitulată Like Family: Growing Up în Other People’s Houses (2003). A Ticket to Râde (2009) este romanul ei de debut. În 2011 îi apare romanul Soția din Paris (The Paris Wife; Humanitas Fiction, 2012), care îi aduce atât consacrarea națională, cât și internațională, fiind tradus în peste treizeci și cinci de țări. În 2015 publică cel de-al treilea roman, Zbor în jurul soarelui (Circling the Sun; Humanitas Fiction, 2016), care este desemnat rapid bestseller de către cotidianul New York Times și se află în curs de ecranizare. Scriitoarea trăiește împreună cu familia sa în Cleveland, Ohio.

Paula McLain   Soția din Paris

Humanitas,2012,344,Iulia Gorzo

Scan ctrl, docx, epub v0.9


Tânăra Hadley Richardson sosește, alături de proaspătul ei soț, scriitorul Ernest Hemingway, în spectaculosul Paris al așa-numitei Generații pierdute, aflat în plină epocă a jazzului, populat de scriitori, pictori și filosofi care împânzesc cafenelele de pe malul stâng al Senei. Dar promisiunea ei inițială, de a-l sprijini pe Ernest pe calea afirmării literare și de a-și dedica viața ascensiunii acestuia, se dovedește o încercare mai dificilă decât își imaginase. În lumea plină de tentații a localurilor unde se petrece cu absint și jazz până în zori, a dezinhibatelor și mereu elegantelor flapper girls, pentru cei doi e tot mai greu să păstreze armonia conjugală de care s-au bucurat la început. După publicarea primului volum al lui Hemingway și succesul care i-a urmat, începe disoluția cuplului, iar Hadley descoperă că prețul plătit pentru reușita literară a soțului ei a fost chiar căsnicia lor.
Povestea de dragoste dintre Ernest Hemingway și Hadley Richardson, cuplu teribil al Parisului anilor ’20, este una dintre cele mai cunoscute din istoria literaturii americane, iar în memoriile sale scriitorul mărturisește că ar fi trebuit să moară înainte de a mai iubi pe altcineva în afară de ea. Romanul, care poate fi considerat o replică la Sărbătoarea continuă a lui Hemingway, urmărește evoluția relației celor doi, dar și a prieteniei lor cu intelectualii expați din Paris: Gertrude Stein, James Joyce, Ezra Pound, Zelda și F. Scott Fitzgerald.


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 6 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 11 ani

Hiromi Kawakami (n. 1958, Tokyo) este una dintre cele mai populare romanciere japoneze în Occident. A absolvit Științe Naturale la Colegiul Ochanomizu și a predat biologia până în 1994, când debutează în volum cu Kamisama (Dumnezeu). În 1996 obține Premiul Akutagawa pentru Hebi wo fumu (Pășind pe un șarpe). În 2000 publică romanul Oboreru (înec), care primește premiul japonez pentru literatură feminină și premiul Ito Sei, iar următoarea sa carte, apărută în 2001, Sensei no kaban (Vreme ciudată la Tokyo, Polirom, 2015), e recompensată cu Premiul Tanizaki. Romanul Furudogu Nakano Shoten (Prăvălia de mărunțișuri a domnului Nakano) apare în anul 2005. Hi romi Kawakami a mai publicat ulterior volumele Manazuru (2006, premiul MEXT pentru Arte), Nishino Yukihiko no koi to boken (Cele zece iubiri ale lui Nishino, 2006; Polirom, 2015) și Pasuta Mashtn Yurei (Fantomele mașinii de tăieței, 2010). Romanul Cele zece iubiri ale lui Nishino a fost ecranizat în 2014. Hiromi Kawakami a fost omagiată în 2007 de Ministerul Educației din Japonia pentru romanul Manazuru, iar în 2012 și 2014 s-a aflat pe lista scurtă a finaliștilor la Man Asian Literary Prize și Independent Foreign Fiction Prize cu traducerea romanului Vreme ciudată la Tokyo.

Hiromi Kawakami Prăvălia de mărunțișuri a domnului Nakano

Polirom,2015,264,Magdalena Ciubăncan

Scan ctrl, docx, epub v0.9


Într-un cartier mărginaș din Tokyo, pe o stradă comercială, se află un magazin de mărunțișuri aparent banal. Însă aici, într-un spațiu cu parfum nostalgic, se țes încetul cu încetul, cu rafinament și subtilitate, povești de iubire trădată sau neîmplinită. Vârstnicul domn Nakano, patronul prăvăliei, tânjește după ceva nedefinit și își împarte viața între magazin și iubitele sale vremelnice. Sora lui, Masayo, își caută și ea iubirea, în vreme ce tânăra Hitomi, angajata lui Nakano și, în același timp, naratoarea din roman, are o relație ciudată, marcată de avansuri și retrageri, cu Takeo, celălalt angajat al prăvăliei. Iar pe parcursul cărții apar mereu, odată cu diverse obiecte ajunse în prăvălie, alte personaje și alte povești. Toate aceste istorii de viață contemporană japoneză, îmbibate cu melancolie și dezvăluite cu delicatețe, construiesc o lume care pentru cititorul european e în același timp stranie și familiară, căci, dincolo de culoarea locală, ele vorbesc despre ceea ce e profund uman în fiecare dintre noi.


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 6 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 11 ani

José Manuel Fajardo (n. 1957, Granada) a studiat dreptul și a lucrat ca jurnalist pentru mai multe reviste și ziare spaniole, printre care și El Mundo. A scris romane, mai multe volume de eseuri și povestiri. Romanele sale, dintre care amintim Carta del fin del mundo (Scrisoare de la capătul lumii), El converso (Evreul convertit), A pedir de boca (Gustul vieții) au fost traduse în mai multe limbi și au fost primite cu entuziasm de critică și de public. În prezent, locuiește în Paris și se dedică exclusiv scrisului.

Jose Manuel Fajardo   Numele meu este Jamaica

Polirom,2012,272,Lavinia Similaru

Scan ctrl, docx, epub v0.9


În cel mai recent roman al lui José Manuel Fajardo, Numele meu este Jamaica (2010) un bărbat și o femeie, profesori universitari care se cunosc demult, se întâlnesc cu ocazia unui congres la Tel Aviv și petrec pentru prima oară o noapte împreună. Cu această poveste aparent frivolă începe un labirint de aluzii literare și de referințe istorice, în momentul în care bărbatul, Santiago Boroni, își declară răspicat o nouă identitate, afirmând că se numește Jamaica și că este evreu. Relatare a unei crize existențiale profunde, provocate de doliu, romanul este în egală măsură o meditație despre contradicțiile societății moderne, despre sacrificiu, intoleranță și libertate.
Publicarea acestei cărți a fost subvenționată de Direcția Generală a Cărții, a Arhivelor și a Bibliotecilor Ministerului Culturii din Spania.


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 6 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 11 ani

Scriitoarea niponă Natsuo Kirino (n. 1951), fiică a unui arhitect condiționat de slujbă să călătorească prin Japonia, s-a stabilit la paisprezece ani la Tokyo, unde trăiește și în prezent. Și-a manifestat încă din copilărie apetitul pentru povești și o curiozitate ieșită din comun, înainte de a se dedica ficțiunii, Natsuo Kirino a urmat studii de drept, a lucrat apoi într-un cinematograf și a colaborat la editarea unei reviste. Debutul în proză și notorietatea au venit târziu, după vârsta de patruzeci de ani. A scris douăzeci și șapte de romane și a semnat cinci antologii de povestiri și eseuri care au stârnit entuziasmul criticii pentru viziunea inedită asupra societății japoneze contemporane după stagnarea economică din anii ’90. Romanul care i-a adus celebritatea, Out, a fost tradus în engleză și în alte limbi. De asemenea, Out a primit premiul pentru cel mai bun roman polițist japonez al anului și ediția în limba engleză a fost nominalizată la Premiul Edgar Allan Poe, în 2004, la categoria „Cel mai bun roman”; Natsuo Kirino a fost primul scriitor japonez aflat pe lista acestei prestigioase distincții.

Natsuo Kirini   Insula Tokyo

Polirom,2015,272,Andreea Sion

Scan ctrl, docx, epub v0.9


Câteva zeci de naufragiați japonezi își găsesc pe rând refugiul pe o insulă din largul Filipinelor. Kiyoko, singura femeie din tot grupul, ajunge acolo printre primii, alături de soțul ei, care dispare însă curând. Aflată la mijlocul vieții, Kiyoko devine obiectul dorințelor tuturor celorlalți naufragiați și își intră repede în rolul de femeie fatală: pe rând, fiecare soț (obținut prin tragere la sorți!) își găsește moartea în condiții misterioase. Pe insulă apare și un al doilea grup de naufragiați, al chinezilor, care se dovedesc a fi foarte practici și inventivi, ajungând să-și creeze din resturile de pe insulă un sistem de supraviețuire ingenios, în timp ce japonezii își risipesc energia cu obiecte artizanale decorate fantezist și cu alte lucruri la fel de fără rost. În scurt timp, cele două clanuri încep să nu se mai înțeleagă; nu e greu de priceput că rivalitățile lor nu sunt doar economice… În această alegorie a la Daniel Defoe, Natsuo Kirino urmărește cu exactitate aproape mecanică raporturile de forțe ce se nasc într-o comunitate închisă; ea reușește să jongleze admirabil cu umorul și cruzimea, fără să piardă din vedere tema principală a romanului: locul femeii japoneze în contemporaneitate.


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 6 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 11 ani

Ferran Torrent (Sedavi, 1951), renumit scriitor valencian, autor de romane, eseuri și piese de teatru. Dintre romanele sale, se remarcă „Grâcies per la propina” (Premiul „Sunt Jordi”, 1995, ecranizat în regia lui Francesc Bellmunt), „L’illa de l’holandes” (1998, ecranizat în regia lui Sigfrid Monleon), „La vida en l’abisme” (2004, ecranizat în regia lui Ventura Pons), „Societat limitada” (roman distins cu premiile „Joan Creixells”, „Premi Nacional de la Critica” și „Serra d’Or”, 2002).

Ferran Torrent   Bulevardul francezilor

MeteorPress,2012,352,Christina Anghelina

Scan ctrl, docx, epub v0.9


Romanul Bulevardul francezilor este o cotitură în traiectoria literară a lui Torrent. Autorul explorează Valencia cenușie a anilor șaizeci și se folosește de acest prilej pentru a reflecta cu amărăciune asupra prezentului. Romanul zugrăvește răul pe care îl pot dezlănțui ideologiile sau, mai bine spus, fanatismele de orice sorginte. În încercarea de a recrea amănunțit și fidel atmosfera vremurilor, autorul pleacă de la mărturii reale, deși acuratețea detaliului istoric nu încarcă inutil proza. De pildă, accesul la o întâlnire secretă a unei celule comuniste depindea de felul cum erau așezate paharele de la bar (cu gura în sus sau cu gura în jos). În Valencia zilelor noastre, intrarea la partidele de pocher organizate în secret este și ea condiționată de respectarea unui cod secret. În trecut, idealuri. În prezent, jocuri murdare. Ferran Torrent dovedește cu luciditate că oamenii nu se schimbă.


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 6 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 11 ani

Abdelkader Benali este scriitor și jurnalist marocano-olandez. Descris ca unul dintre cei mai importanți scriitori din Olanda. Când avea patru ani, el și familia sa, de origine berberă, au migrat în Olanda și s-au stabilit la Rotterdam, unde tatăl său a lucrat ca măcelar. La vârsta de douăzeci și unu de ani i-a apărut romanul de debut Bruiloft aan zee (Nuntă la mare) care a fost un succes uriaș.
Născut: 25 noiembrie 1975 (vârsta 41), Maroc
Soție: Saida Nadi-Benali
Educație: Universitatea din Leiden
Cărți: Wedding by the sea, Bruiloft aan zee, MAI MULTE
Copii: Amber Benali
Emisiuni TV: Benali in boeken, Wereldkampioen van Afrika

Abdelkader Benali  Nuntă la malul mării

Curtea veche,2011,176,Valentina Țîrlea

Scan ctrl, docx, epub v0.9


Într-un oarecare sătuc marocan, scăldat din belșug de soare și vrăjit de apropierea mării, urmează să aibă loc o nuntă. Invitații - rude și cunoscuți, vecini, prieteni - se adună cu mare entuziasm ca să participe la eveniment. Absent (ne)motivat este tocmai mirele, un chefliu simpatic și neserios care nu-i în stare să accepte viața de om însurat, iar în căutarea lui, pentru a mai salva ceva din ceremonia ratată (sau măcar din aparențe), este trimis un nepot tânăr și cu (prea)mult simț de observație. Povestea cu iz detectivistic se aseamănă cu un delirant road movie oriental, cu surprize în lanț, șoferi de taxi (aproape) clarvăzători , negustori, șarlatani, cerșetori, case în care moralitatea este îndoielnică, locante, bordeluri... O lume pestriță, zgomotoasă, pasională, zugrăvită în culori tari, ironii mușcătoare și umor negru; rezultatul este un soi de Macondo magrebian nostalgic și amuzant totodată, dar un Macondo în care toată lumea visează să plece „în Vest“.


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 6 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 11 ani

Hermann Broch (n. 1 noiembrie 1886 - d. 30 mai 1951) a fost un prozator și eseist austriac, emigrat în SUA în 1938. Născut la Viena într-o familie evreiască prosperă a lucrat ceva timp în fabrica familiei sale, deși și-a menținut interesele literare. A fost predestinat să lucreze în fabrica de textile a tatălui său din Teesdorf, de aceea a urmat un colegiu tehnic pentru fabricarea textilelor și un colegiu de filare și țesut. În 1909, s-a convertit la romano-catolicism și s-a căsătorit cu Franziska von Rothermann. În anul următor, s-a născut fiul lor Hermann Friedrich Maria. Mai târziu, Broch a început să se vadă cu alte femei, iar căsătoria s-a încheiat prin divorț în 1923. Premii John Simon Guggenheim Memorial Foundation Fellowship.

Hermann Broch   Vrăjirea

Leda,2007,448,Corneliu Papadopol

Scan ctrl, docx, epub v0.9


„Vrăjirea lui Hermann Broch este unul dintre cele mai mari romane ale secolului XX și reprezintă poate o realizare și mai importantă decât Doctor Faustus de Thomas Mann. Ambele opere urmăresc să expună rădăcinile hitlerismului cu mijloacele marii literaturi.“, George Steiner. Cunoscut publicului român prin Moartea lui Virgiliu și trilogia Somnambulii, Hermann Broch (1886-1951) - prozator, poet și eseist - este o figură centrală a perioadei de glorie a culturii austriece. Romanul Vrăjirea, a luat naștere în 1935, la doi ani după preluarea puterii de către național-socialiști. Povestea cărții se derulează într-un sat din Tirol în care țăranii, subjugați de un străin ciudat, fanatic, Marius Ratti, ajung să ucidă o fată. Acesta promite locuitorilor din straturi sociale și generații diferite împlinirea speranțelor și dorințelor lor celor mai ascunse. Profitând de contradicții, militarizând tineretul, persecutând minoritățile, prezicând o superioritate materială a satului față de satele vecine și având abilitatea de a provoca extaze de genul delirurilor în masă, el preia puterea. „Religios“ și mitic, romanul este în același timp una dintre cele mai importante scrieri antifasciste din anii '30. Înrudit cu Falezele de marmură a lui Ernst Jünger, el este o parabolă despre fragilitatea moralei umane în fața unei ideologii abrutizante.


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 6 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 11 ani

Cathy Cassidy a scris prima ei carte ilustrată când avea nouă ani, pentru fratele său mai mic. În copilărie îi plăcea să realizeze benzi desenate, pe care le vindea prietenilor cu 5 penny bucata. A urmat Art College în Liverpool, apoi a lucrat ca editor pentru celebra revistă Jackie. Timp de 12 ani a fost „consilier sentimental” la revista pentru adolescenți Shout și profesoară de artă. Apoi s-a dedicat în întregime scrisului, publicând peste 23 de cărți. Îi plac hainele și jucăriile vechi, mașinile și cărțile. Este, după cum se declară, o vegetariană convinsă îndrăgostită de ciocolată.

Cathy Cassidy   Pasiunea lui Cherry

Trei,2014,216,Luminița Gavrilă

Scan ctrl, docx, epub v0.9


Cherry: Ochi migdalați fermecători, piele de culoarea cafelei cu lapte, imaginație debordantă, umor și reacții imprevizibile… Viața lui Cherry e pe cale să se schimbe pentru totdeauna. Împreună cu tatăl ei, se mută la Somerset, unde o mamă nouă și patru surori noi-nouțe îi așteaptă. Acolo vor să realizeze proiectul la care au visat mereu: o afacere cu ciocolată. Dar prima zi petrecută la Somerset îi oferă lui Cherry o surpriză: fermecătorul Shay Fletcher o vrăjește pe loc. O singură problemă: Shay are deja o iubită… Honey, sora vitregă a lui Cherry. Cherry știe foarte bine că prietenia ei cu Shay e periculoasă. Dar asta nu înseamnă că poate sta departe de el… Seria Clubul fetelor dependente de ciocolată are în distribuție surori rebele, băieți supercool și una dintre marile iubiri ale lui Cathy Cassidy – ciocolata.


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 6 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 11 ani

Kate Atkinson a studiat literatură engleză și americană la University of Dundee, a lucrat având diferite funcții, ca secretară și profesoară, până când în final la mijlocul anului 1980 a început sa scrie primele povestiri. Primul roman Behind the Scenes at the Museum a avut și un mare succes, primind premiul Whitbread Book of the Year Award. Locuiește în prezent la Edinburgh. Născută 1951 (65–66 de ani), York, Anglia, Regatul Unit . Copii Eve Worden.

Kate Atkinson   În culisele muzeului

Leda,2006,464,Laura-Georgiana Fratu

Scan ctrl, docx, epub v0.9


Apărut în 1995, În culisele muzeului aduce lui Kate Atkinson Premiul Whitbread și Premiul pentru cel mai bun roman al anului, acordat de revista Lire. Eroina romanului povestește, încă din momentul conceperii sale, cu un umor și o luciditate feroce, întreaga istorie a numeroasei și insolitei sale familii. Ritmul este alert, sfidând cronologia printr-un neîncetat și sclipitor du-te-vino între prezent și trecut. Totul, într-o saga a unei familii care este urmărită pe parcursul a patru generații și ne aduce până în Anglia anilor’90. Roman familial admirabil, În culisele muzeului se situează departe de orice clișee obișnuite ale genului: construcție originală și subtilă, alimentată de o vervă irezistibilă a stilului și de umorul specific britanic, altfel spus, rețeta succesului acestui roman de debut al lui Kate Atkinson.


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 6 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 11 ani

Lisa Kleypas (născută în 1964) este cel mai bine vândut autor american de romane istorice și contemporane de romantism. În 1985, a fost numită Miss Massachusetts 1985 și a concurat la concursul Miss America 1986 din Atlantic City.

Lisa Kleypas   Roșcata cu ochii negri

Miron,2017,366, Cornelia Cernețchi Pascu

Scan ctrl, docx, epub, mobi v1.0



Avery Crosslin începuse să devină celebră în Houston, ca organizatoare de nunti. Nu credea deloc în dragostea la prima vedere. Așa că atunci cind îl cunoaște pe bogatul și fermecătorul burlac Joe Travis, crezând că e un simplu fotograf de nunți, îl tratează cu răceală. Totuși Joe este un bărbat care știe cum să obțină ce-și dorește. După o aventură de o noapte, Avery e hotărâtă ca acest lucru să nu se mai întâmple și a doua oară. Acum nu-și poate permite nici un compromis, ea a fost angajată să organizeze nunta anului. Cu toate strădaniile ei, apar complicații care pot periclita nunta, secrete șocante ale miresei ies la iveală. Avery însăși se confruntă cu anumite îndoieli, o frământă fapte și întâmplări dintr-un trecut pe care îl dorea uitat. Iar Joe nu vrea să renunțe la ea. Avery trebuie să ia cea mai grea decizie din viața ei. Doar punându-și cariera la mijloc și riscând totul – chiar și inima pe care până atunci și-o păzise cu înțelepciune – va afla ce anume contează mai mult.

Modificat de menadel (acum 6 ani)


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 6 ani
   
siriusvega
Membru Junior

Inregistrat: acum 14 ani
De pe Yandex nu se poate downloada, de 4zile scrie ca " exceded". Nu se poate posta pe Mediafire mai bine ? Multumesc tuturor pt daruri.

pus acum 6 ani
   
Stelevadris
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Pune topicul la bookmark si verifica linkurile maine dimineata sau in alta zi.
Sau iti faci cont Yandex si iti transferi si descarci cartile direct din contul tau.


_______________________________________
Totul despre cărți - About e-books - Tehnici de scanare, sfaturi, proiecte etc. - Support, future projects, etc.

pus acum 6 ani
   
vpaska
Membru Gold

Inregistrat: acum 10 ani
Mii de multumiri pentru aceasta bibloteca!  

pus acum 6 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 11 ani
=ADĂUGAT LINK FOLDER PE MEDIAFIRE

FOLDER MEDIAFIRE

Modificat de menadel (acum 6 ani)


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 6 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la