Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
pisy_rasfatata pe Simpatie
Femeie
24 ani
Bucuresti
cauta Barbat
23 - 55 ani
Forum Romania Inedit / Carti in limba romana / [B] Colecţia Raftul Denisei Moderat de Seven, Stelevadris, cuculean, naid, nch, uncris
Autor
Mesaj Pagini:  1 2
vpaska
Membru Gold

Inregistrat: acum 10 ani
Multumesc mult!

pus acum 5 ani
   
ctinvio
VETERAN

Inregistrat: acum 11 ani
Evgheni Vodolazkin - Aviatorul

Editura: Ed. Humanitas
An publicare: 2017
Nr. pagini: 368
Trad.: Adriana Liciu
Scan: menadel

v. 1.0 - doc, epub, coperti



Modificat de ctinvio (acum 5 ani)


pus acum 5 ani
   
costiber
Membru Gold

Inregistrat: acum 11 ani
de sters

Modificat de costiber (acum 5 ani)


pus acum 5 ani
   
teodora36
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 16 ani
Foarte tare.... Multumesc frumos.

_______________________________________
Trebuie să ai coarne ca să reziști într-o cireadă!!!

PS - Aviz amatorilor.

pus acum 5 ani
   
stefi_todo
VETERAN

Inregistrat: acum 12 ani
Jennifer Cody Epstein - Zeii pedepselor ceresti (v1.0) doc, epub, mobi din scanul şi v0.9, foarte bun, postate de @menadel mai în faţă în acest topic.
Mulţumesc menadel!


pus acum 5 ani
   
mitikut
Membru Gold

Inregistrat: acum 11 ani
  Liza Dalby – Povestea Doamnei Murasaki

Editura: Humanitas
Traducere și note: Diana Tihan
Anul apariției: 2014
Nr. pagini: 506
Versiune: 1.0
docx, epub, djvu scan




Scan și V 0.9: menadel. Mulțumiri.
În urmă cu o mie de ani, când curtea imperială a Japoniei atingea apogeul dezvoltării culturale şi artistice, Shikibu Murasaki scria Povestea Prinţului Genji, primul roman al lumii, care avea să devină o capodoperă a literaturii nipone şi universale.
Povestea doamnei Murasaki, o adevărată „arheologie literară", rafinată şi bogată în detalii, care recreează atmosfera strălucitei perioade Heian şi conturează cu fineţe profilul unei scriitoare celebre, dar misterioase, este un roman construit pe o documen-taţie laborioasă de către Liza Dalby – singura străină ajunsă gheişă în Ţara Soarelui Răsare.
Shikibu Murasaki este o femeie inteligentă, cu o viaţă interioară complexă, pe măsura întâmplărilor tumultuoase care o poartă din capitala Kyōto prin sate izolate de munte, unde timpul se scurge sacru între flori de cireş şi lanuri de orez şi înapoi în capitală, la curtea imperială, dominată de complicate intrigi politice. Pe fundalul unei perioade de referinţă din trecutul Japoniei, readusă magistral la viaţă prin ritualuri poetice, gesturi ceremonioase şi costume de epocă strălucitoare, povestea reală a doamnei Murasaki şi povestea fictivă a Prinţului Genji se întrepătrund într-un roman care devine povestea unui proces de creaţie literară, povestea unei poveşti.


pus acum 5 ani
   
cuculean
Moderator

Inregistrat: acum 14 ani

Eleutheros a scris:

Arto Paasilinna - Anul iepurelui (v1.0 FS)

Dupa un ocr @sgrosu postat pe forum.
docx, mobi si epub.

Traducere şi note: Teodor Palic
Editura Humanitas Fiction - Colectia Raftul Denisei - 2010
Nr. pagini: 184

Anul iepurelui este cel mai cunoscut roman al scriitorului finlandez Arto Paasilinna. Bestseller tradus în 18 limbi, distins cu trei premii internaţionale, ecranizat de două ori.

Vatanen, un jurnalist exasperat de lipsa de sens a vieţii sale, hotărăşte să pornească în căutarea valorilor autentice, pentru care merită să trăieşti. În această călătorie aproape iniţiatică va fi însoţit de un iepure pe care-l îngrijeşte şi-l adoptă după ce maşina în care se afla l-a lovit din greşeală. Departe de agitaţia oraşului şi a societăţii de consum, el redescoperă armonia vieţii în natură. Fabulă modernă? Poveste ecologică? O mişcătoare pledoarie pentru simplitatea lucrurilor mărunte care ne fac de fapt fericiţi.

http://i65.tinypic.com/263irg7.jpg


pus acum 5 ani
   
stefi_todo
VETERAN

Inregistrat: acum 12 ani
Kate Morton – Fiica ceasornicarului [v1.0]
Editura: Humanitas Fiction
An apariţie: 2019
Titlul original: The Clockmakers Daughter, 2018
Traducere: Sînziana Dragoș
Formate: doc, epub, mobi şi scan djvu.

DOWNLOAD



În vara anului 1862, artiștii din Frăția Magenta, însoțiți de muzele lor, sunt invitați să creeze și să se bucure de libertate la Birchwood Manor, casa mult iubită a lui Edward Radcliffe de pe malul Tamisei. Edward e cel mai strălucit dintre ei, cel mai entuziast, cel mai hotărât să sfideze prejudecățile epocii. Dar în scurtă vreme viața și cariera lui vor fi distruse căci, spre sfârșitul șederii lor, o femeie este împușcată, o alta dispare, iar o neprețuită bijuterie de familie este de negăsit.
O sută cincizeci de ani mai târziu, Elodie Winslow, o arhivistă londoneză, dă din întâmplare peste o geantă veche, în care găsește carnetul de schițe ce pare să fi aparținut unui pictor victorian și fotografia unei tinere de o frumusețe aparte. Printre desenele din carnet, unul anume îi atrage atenția: o casă cu două frontoane, așezată la cotul unei ape, care i se pare neobișnuit de familiară. Care e legătura ei cu Birchwood Manor? Și de ce simte că femeia din fotografie are ceva să-i transmită? Pentru a răspunde acestor întrebări, Elodie va trebui să asculte vocea martorului uitat de toți: Birdie Bell, fiica ceasornicarului.
„În cel de-al șaselea său roman, Kate Morton explorează istoria întrețesută a oamenilor și a locurilor. Pe lângă dragoste – nu numai iubire în sens romantic, ci și dragoste părintească și de frate – și pierdere, povestea, formidabil spusă de Morton, e prilej de reflecție asupra artei, trădării și asupra felului în care vieți adevărate și locuri reale se pot preschimba în timp până ajung să capete aură de legendă.” Publisher’s Weekly

„Kate Morton ne farmecă iar cu acest roman captivant, plin de mister. Fiica ceasornicarului abundă în detalii istorice, fiind însă de un lirism seducător. O carte care-ți dă fiori.” Lancashire Evening Post.


pus acum 4 ani
   
stefi_todo
VETERAN

Inregistrat: acum 12 ani
Maja Lunde - Istoria albinelor [v1.0]
Editura: Humanitas Fiction
An apariţie: 2019
Titlul original: Bienes Historie, 2015
Traducere: Sanda Tomescu Baciu
Formate: doc, epub, mobi şi scan djvu.

DOWNLOAD



Anglia, 1852
William, naturalist şi comerciant de seminţe, chinuit de o suferinţă ce nu are încă un nume, se luptă din răsputeri cu ceea ce el crede a fi melancolie, gânduri sumbre, tristeţe. Când ratarea ameninţă să îl copleşească, reuşeşte să construiască un nou tip de stup, unul care, speră el, îi va aduce faimă şi onoare şi îl va ridica în ochii copiilor săi.
SUA, 2007
George, care face parte dintr-o veche familie de apicultori, supravieţuieşte cu greu concurenţei metodelor industriale. Cea mai mare dorinţă a lui este să-şi lase moştenire meşteşugul şi afacerea fiului său, Tom, care însă e mult mai interesat de studii şi vrea să devină scriitor. Deşi schimbările climatice sunt evidente şi albinele lui ajung să fie afectate de Colony Colapse Disorder, George refuză să se lase învins şi crede că, dacă ar reuşi să stârnească entuziasmul lui Tom, salvarea ar putea veni de la el.
China, 2098
Albinele au dispărut, lumea e cuprinsă de haos; Europa şi America sunt bântuite de foamete, dar China reuşeşte să-şi hrănească populaţia. Tao, o tânără mamă, lucrează zi-lumină în livezi, făcând polenizare manuală. Copiii sunt şcolarizaţi până la opt ani, apoi sunt trimişi la muncă pe câmpuri. Tao nu vrea o astfel de viaţă pentru fiul ei şi crede că educaţia îi poate schimba soarta. Dar când acestuia i se întâmplă un accident neobişnuit şi autorităţile îl despart de părinţi, Tao hotărăşte să afle cu orice preţ de ce i-a fost luat.

Bestseller internaţional publicat în treizeci şi cinci de ţări * peste un milion şi jumătate de exemplare vândute în toată lumea * Bokhandlerprisen (Premiul librarilor norvegieni) în 2015 * cea mai bine vândută carte în Norvegia în 2015 * cea mai bine vândută carte în Germania în 2017 * doi ani consecutiv în topul Der Spiegel * selectată în cadrul programului Books at Berlinale în 2017 * una dintre cele mai vândute zece cărţi în traducere din Marea Britanie în 2018 * roman în curs de ecranizare.
Neliniştitoare, revelatoare, emoţionantă şi scrisă cu o măiestrie aparte, „Istoria albinelor” uneşte în mod surprinzător trei voci distincte din trei epoci diferite într-un roman provocator despre supravieţuirea speciei umane. Relaţiile cele mai puternice şi în mod paradoxal cele mai fragile, cele dintre părinţi şi copii, sunt puse în echilibru cu aceea asupra căreia rareori reflectăm – relaţia dintre om şi natură.

„Istoria albinelor” va stârni interesul unui număr foarte mare de cititori. Lunde a scris un roman pe care mulţi îl vor citi dintr-o suflare, după care se vor aşeza şi vor medita: asupra vieţii, a lumii şi a viitorului. O reuşită totală.” Annette Orre, littkritikk.no
„Maja Lunde combină imaginaţia şi cercetarea ştiinţifică în acest roman care ţinteşte să transmită un mesaj convingător, un roman plasat într-un trecut sumbru, o modernitate deja condamnată şi un viitor distopic.” Kirkus Reviews
„Maja Lunde nu scrie un raport de mediu, ci o ficţiune de cea mai bună calitate, care nu se concentrează neapărat asupra albinelor, ci mai ales asupra oamenilor şi a relaţiei pe care o au cu copiii lor şi cu locul în care trăiesc.” - Deutsche Welle

„Fanii lui David Mitchell din Atlasul norilor şi ai lui Kazuo Ishiguro din Să nu mă părăseşti vor iubi această carte.” - Good Housekeeping

„Distopic şi electrizant, romanul Istoria albinelor e menit să bântuie minţile celor care îl vor citi.” Stylist


pus acum 3 ani
   
stefi_todo
VETERAN

Inregistrat: acum 12 ani
Stefan Merrill Block - Povestea uitării [v1.0]
Editura: Humanitas Fiction
An apariţie: 2011
Titlul original: The Story of Forgetting, 2008
Traducere: Rodica Ștefan
Formate: docx, epub, mobi făcute după scan.
Mulţumesc celei care a scanat.
DOWNLOAD



Abel Haggard, un bătrân care trăiește însingurat în ultima fermă rămasă în picioare în suburbiile noi și cochete ale orașului Dallas, și-a văzut fratele măcinat de Alzheimer și iubirea vieții lui ucisă într-un accident de mașină. Își așteaptă fără speranță fiica, plecată de acasă cu 20 de ani în urmă, când un adevăr ținut sub tăcere încă de dinaintea nașterii ei a ieșit la iveală. La câteva sute de kilometri de ferma dărăpănată a lui Abel, Seth, un adolescent de 15 ani, nu reușește să se împace cu diagnosticul de Alzheimer precoce al mamei sale, Jamie. Seth știe că părinții i-au ascuns lucruri importante din trecutul familiei, așa că începe o anchetă despre generațiile anterioare, încercând în același timp să afle cât mai multe detalii despre această boală. Când Seth va ajunge la ferma lui Abel, bazându-se pe indiciile din povestea misterioasă a Isidorei, ținutul fermecat despre care mama lui îi spusese nenumărate basme în copilărie, adevărul cumplit pe care Jamie încercase să-l uite și de care acum nu-și mai poate aduce aminte va ieși la iveală.

În 2008, romanul Povestea uitării a fost desemnat cel mai bun debut la Festivalul de Literatură de la Roma și a fost declarat de publicațiile The Independent (Marea Britanie), School Lihrary Journal, St. Louis Post Dispatch și Austin Chronicle (SUA) cea mai bună carte a anului, iar în 2009 a ajuns finalist la Indies Choice Book Award. Până în prezent a fost publicat în peste zece țări.
„Rar apar asemenea cărți. Stefan Merrill Block are originalitatea și mâna sigură a unui Nabokov sau Faulkner. O poveste emoționantă, ingenioasă și inteligentă.” The Independent
„Stefan Merrill Block a extras frumusețea dintr-o tragedie fără speranță.” The New York Observer
„Ca un roller coaster al emoțiilor, Povestea uitării sondează angoasa provocată de o boală incurabilă și, în același timp, radiază iubire și vitalitate.” The New York Times


pus acum 3 ani
   
stefi_todo
VETERAN

Inregistrat: acum 12 ani
David Foenkinos - Către frumusețe [v1.0]
Editura: Humanitas Fiction
An apariţie: 2020
Titlul original: Vers la beauté, 2018
Traducere: Daniel Nicolescu
Formate: docx, epub și mobi făcute după scan.
Mulțumesc celei care l-a scanat.
DOWNLOAD



Antoine, respectat profesor de istoria artei care renunță aparent inexplicabil la tot, Camille, tânăra pictoriță a cărei vulnerabilitate se ascunde în liniile bruște și culorile tari aruncate pe pânză, și Mathilde, mama singură care nu mai speră să iasă din rutina cotidiană, se dezvăluie treptat, gravitând mereu în jurul frumuseții perene a artei. Poate însă aceasta să răscumpere răul? Să absolve de orice vină? Să compenseze pierderea? Să reaprindă iubirea?
Antoine Duris este profesor la Academia de Bele-Arte din Lyon. Fără să le ofere nicio explicație apropiaților, cunoscuților sau angajatorilor săi, se hotărăște să dispară. De fapt, să devină un personaj fără trecut, cu identitate prezentă incertă, cenușiu și nelocalizabil. Eruditul specialist în istoria artei se angajează la Muzeul Orsay din Paris ca paznic de sală. Și, pentru ca (ne)potriveala să fie cât mai frapantă, prima expoziție pe care trebuie s-o vegheze de pe anostul său scăunel de slujbaș muzeal este o retrospectivă Modigliani. Adică exact artistul de care se ocupase în lucrarea sa de doctorat. Ce anume l-a împins către o asemenea declasare deliberată? Lehamitea, gustul anonimatului, ori, pur și simplu, nevoia de a se bucura precum pescarul (de frumos), în liniște, de tablourile artistului pe care-l venera? Toate laolaltă, dar și mai mult decât atât: eșecul unei relații amoroase (cu Louise), complicat de descoperirea tragediei unei foste studente (Camille), tânără atinsă de aripa unui talent neguros și exploziv, de al cărei eșec existențial se simte vinovat. Prin ochiurile pânzei acestui tablou strălucesc constant referiri la Bacon, Courbet, Dix, Gauguin, Gericault, Ingres, Caravaggio, Manet, Monet, Munch, Mucha, Picasso, Toulouse- Lautrec, Vermeer și, mai ales, Modigliani. Ca tot atâtea sugestii că frumusețea ar putea salva lumea.
„Dacă nu ar părea tocit de atâta folosire, aș fi ales drept motto al romanului meu acest adagiu al lui Dostoievski: «Frumusețea va salva lumea»”, mărturisea David Foenkinos într-un interviu. Dar nu banalizarea este adevăratul motiv, intuiește cititorul, ci predilecția autorului pentru nuanță și sugestie, pentru o scriitură delicată și subtilă, care tatonează continuu misterul, ocolind explicitul, o „culoare a cuvintelor” fermă, un contur al personajelor și faptelor lipsit de sfumato.
„Acest roman trebuie citit așa cum trebuie privită o capodoperă. Acceptându-i toate nuanțele, fericirea și disperarea deopotrivă.” -  Le Figaro Littéraire
„O poveste care ne acaparează, ne uluiește, ne bulversează.” - RTL
„Către frumusețe evoluează între lumină și umbre, grație incontestabilului talent al lui David Foenkinos de a-și construi cu tușe delicate personajele.” - Le Parisien
„Scriitorul pune în prim-plan arta, cu puterea ei de consolare și alinare. […] Pendulând între mister și emoție, romanul își ține mereu cititorul cu sufletul la gură.” – Le Croix


pus acum 3 ani
   
Pagini:  1 2  

Mergi la