Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Lista de useri | Cauta | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Profil deea_dulci19
Femeie
25 ani
Galati
cauta Barbat
25 - 50 ani
Forum Romania Inedit / Carti in limba romana / Literatura hispanica Moderat de Stelevadris, cuculean, nch, uncris  
Autor
Mesaj Pagini:  1 2 3
gaboy74
Membru Gold

Inregistrat: acum 4 ani
Juan Rulfo  – Pedro Paramo
Traducere: Ileana Scipione
Editura: RAO
An aparitie: Mai 2006
Nr pag: 186

Pdf scan + docx [v0.9]

Juan Rulfo – Pedro Paramo

La fel ca in Castelul lui Kafka sau ca in Zgomotul si furia de Faulkner, in Pedro Paramo, Rulfo a stiut sa puna in scena o poveste fascinanta, lipsita de varsta si de o frumusete rara: cautarea tatalui, care il poarta pe Juan Preciado spre Comala si spre intilnirea cu propriul destin. O calatorie vertiginoasa, spusa de un cor de personaje insolite, prin care razbate vocea profunda a Mexicului, dincolo de frontierele dintre memorie si uitare, prezent si trecut, morti si vii.


45.6KB


pus acum 3 ani
   
gaboy74
Membru Gold

Inregistrat: acum 4 ani
Tomas Eloy Martinez  – Zborul reginei
Traducere: Tudora Sandru Mehedinti
Editura: Curtea Veche
An aparitie: 2006
Nr pag: 240

Pdf scan + docx [v0.9]

Tomas Eloy Martinez – Zborul reginei


Pornind de la o intriga clasica, Tomas Eloy Martinez construieste un irezistibil roman despre dorinta, putere si machism. Pe fundalul unei realitati politice dominate de coruptia la varf, neputinta legii si capriciile mai-marilor zilei, se tese incitant o pasionala poveste de dragoste intre atotputernicul director al unui ziar din Buenos Aires si protejata sa Reina Remis, o tanara jurnalista talentata. Un periculos joc al obsesiilor in care se amesteca sexualitatea si dominatia dubleaza incursiunea in culisele politicii si ale lumii jurnalistice. Evenimentele derulate intr-un ritm alert, intr-o logica repetitiva si un accelerat delir erotic, compun o fresca al carei final imprevizibil aduce descifrarea unei povesti ce oglindeste realitatea.
Premiul Alfaguara pentru roman in 2002.


56KB


pus acum 3 ani
   
gaboy74
Membru Gold

Inregistrat: acum 4 ani
Javier Marias – Indragostirile
Traducere: Lavinia Similaru
Editura: Univers
An aparitie: Noiembrie 2015
Nr pag: 304

Pdf scan + docx[v1.0]

Mergi la topic autor

María Dolz lucrează într-o editură și duce o existență destul de ternă. Cu excepția dimineților în care, în cafeneaua în care își ia zilnic micul dejun, își petrece vremea pândind – observând – un cuplu necunoscut, un bărbat și o femeie care i se par a fi o pereche perfectă, iradiind o incredibilă fericire. Până într o zi în care bărbatul e ucis pe stradă, în mod brutal, de un alienat mintal. Tulburată de această tragedie, María iese din umbră doar pentru a ajunge într un triunghi amoros în care e implicat cel mai bun prieten al celui dispărut și înțelege repede că legăturile acestui bărbat cu tânăra văduvă nu sunt lipsite de ambiguitate.

Cum se întâmplă adesea în universul romanesc al lui Marías, revin și aici temele sale obsedante: funcția secretului, îndoiala ca motor al narațiunii, tensiunea din interiorul cuplurilor, rolul central al trădării și al lașității în relațiile umane. Iar deznodământul e la fel de tipic scriiturii lui Marías: ca și în viață, cititorul trebuie să aleagă între mai multe interpretări posibile ale evenimentelor. Pentru că sfârșitul romanului nu face să dispară incertitudinile, ci le amplifică.


43.8KB

Modificat de gaboy74 (acum 1 an)


pus acum 3 ani
   
gaboy74
Membru Gold

Inregistrat: acum 4 ani
Alejo Carpentier – Imparatia lumii acesteia
Traducere: Gellu Naum si Radu Nistor
Editura: ELU
An aparitie: 1963
Nr pag: 166

Pdf scan + docx[v1.0]

Mergi la topic autor


24.1KB

Modificat de gaboy74 (acum 1 an)


pus acum 3 ani
   
gaboy74
Membru Gold

Inregistrat: acum 4 ani
Javier Cercas – Legile frontierei

docx[v1.0]

Javier Cercas – Legile frontierei - docx[v1.0]

Modificat de gaboy74 (acum 3 ani)


pus acum 3 ani
   
gaboy74
Membru Gold

Inregistrat: acum 4 ani
Sergio Pitol  – Imblanzirea divinei egrete
Traducere: Mona Tepeneag
Editura: Art
An aparitie: Noiembrie 2007
Nr pag: 240

Pdf scan + docx[v0.9]

Sergio Pitol  – Imblanzirea divinei egrete


36.6KB


pus acum 3 ani
   
gaboy74
Membru Gold

Inregistrat: acum 4 ani
Juan Goytisolo - Resac
Traducere: Cristina Isbasescu
Editura: ELU
An aparitie: 1966
Nr pag: 260

Pdf scan + docx[v1.0]


vezi topic autor


15.9KB

Modificat de gaboy74 (acum 3 ani)


pus acum 3 ani
   
mitikut
Membru Gold

Inregistrat: acum 8 ani
Miguel Angel Asturias - Oameni de porumb
docx, epub și djvu scan v 1.0


Traducător: Lliana Pleșa Iacob
Editura: Univers
Anul apariției: 1978


Oameni de porumb este romanul cel mai cunoscut şi în acelaşi timp cel mai ermetic al lui Miguel Ángel Asturias, în care cititorul pendulează necontenit între real şi magic, fascinat de sunete, de descrieri, de simboluri şi de metafore.Este povestea înfruntării crâncene dintre două lumi: pe de o parte, comunităţile indigene, păstrătoare ale culturii maya, cu miturile, legendele şi tradiţiile ancestrale; pe de altă parte, societatea modernă care le aduce acestor oameni doar un viitor nedesluşit şi dezumanizat. Realismul magic, care îşi va găsi mai târziu consacrarea prin autori ca Juan Rulfo şi Gabriel García Márquez, se desăvârşeşte la Asturias într-un limbaj suprarealist, încărcat de imagini memorabile.

Multumiri spicdegrau pentru scan.


pus acum 3 ani
   
Archer22
Membru Gold

Inregistrat: acum 5 ani
Antonio Munoz Molina - In noaptea timpului (v1.0)
doc, djvu, mobi si epub.
Multumiri Mariei pentru versiunea finala.

Traducere:  Adelina Mioara Angheluță
Editura Nemira - Colectia Babel - septembrie 2016
Nr. pagini: 800


Antonio Muńoz Molina, născut în 1956, în Úbeda, provincia Jaén, este membru al Academiei Regale Spaniole din 1995 şi, în perioada 2004–2005, a fost director al Centrului Cultural Cervantes din New York, unde trăieşte în prezent. A studiat istoria la Universitatea din Granada şi jurnalismul la Madrid.

După ce a studiat istoria artei la Universitatea din Granada și jurnalismul în capitala țării natale, a debutat în anul 1984 cu volumul El Robinson urbano, urmat de mai multe lucrări, printre care El Invierno en Lisabona (1986), tribut adus jazzului și romanului noir. Pentru acest roman autorului i s-a decernat Premiul Național pentru Literatură în Spania, distincție pe care avea s-o câștige din nou după apariția romanului El jinete polaco, căruia avea să i se adauge Premiul Planeta. Dintre celelalte volume ale sale, amintim: Beltenebros (1989), Los misterios de Madrid (1992) și El dueńo del secreto (1994), Pura alegría (1996), Plenilunio (1997), Carlota Fainberg (1999), En ausencia de Blanca (2001), La vida por delante (2002), Las ventanas de Manhattan (2004). Apărut în 2009, romanul La noche de los tiempos este cea mai recentă operă de ficțiune pe care a publicat-o.

Octombrie 1936.
Arhitectul Ignacio Abel, a cărui poveste de dragoste se desfășoară în paralel cu povestea de război din Spania, pleacă din Madridul mutilat spre o altă viață, pe un alt continent, spre un New York unde are și o bună reputație, și o iubită de care istoria, frica și prejudecățile îl despart. Trecând granițele dintr-o Europa fărâmițată, bărbatul se redescoperă neîncetat reflectat în fereastra trenului și în propria conștiință. Printre războaie exterioare și interioare, viața se construiește necontenit, asemenea orașelor proiectate de el însuși. Printre dorințe și suferințe, dragostea trăiește fără liniște, aidoma epocii în care s-a născut.
Amintind de Boris Pasternak, dar și de Ernest Hemingway, capodopera lui Antonio Muńoz Molina face portretul unei lumi care dispare odată cu o iubire.


129.5KB


pus acum 3 ani
   
gaboy74
Membru Gold

Inregistrat: acum 4 ani
Guillermo Cabrera Infante – Nimfa nestatornica
Traducere: Liliana Plesa Iacob
Editura: Curtea Veche
An aparitie: 2011
Nr pag: 224

Pdf scan + docx[v0.9]

Guillermo Cabrera Infante – Nimfa nestatornica [v0.9]

Nimfa nestatornica este ultima carte pe care Guillermo Cabrera Infante a avut ragazul sa o incheie inainte sa paraseasca aceasta lume, in 2005. Trei ani mai tarziu, sotia sa, Miriam, s-a ocupat personal de pregatirea pentru publicare a manuscrisului, caruia marturiseste ca nu i-a adus nicio modificare: „Inainte sa moara, mi-a zis: «Romanul e gata, dar trebuie ordonat. Incearca sa o faci tu, dar nu acum, cand esti prinsa cu ingrijirea mea, ci mai incolo, cand se va sfarsi totul. Daca nu-ti place sau nu te simti in stare, distruge-l, pentru ca nu vreau sa ajunga sa fie publicat de oameni care nu ma cunosc si sa iasa un dezastru. Si nu uita: trebuie sa aiba intensitatea unui bolero. Sau a unui vis scris.»“ (La Vanguardia)
Mai mult decat un bolero sau un vis asternut pe hartie, Nimfa nestatornica este un joc autofictional, motivat de literatura, muzica si cinema. „Masina timpului“, memoria personajului-narator, transporta cititorul in Havana anilor ’50, pe ecranul careia se proiecteaza o poveste de dragoste ca oricare alta. El, G., ziarist/scriitor „insurat si cat se poate de nefericit“, o intalneste pe ea, Estela, o orfelina de (aproape) saisprezece ani, aflata in cautarea unui refugiu. Romanul insa depaseste spectacolul amoros si dramatismul tradarii/despartirii/ideilor criminale niciodata puse in practica, pentru a urmari modul in care individul isi construieste identitatea. „Realitatea sunt mereu ceilalti“, conchide naratorul, iar arheologia identitatii, adevarata coborare in infern, nu este posibila in absenta memoriei.


46.2KB


pus acum 2 ani
   
mitikut
Membru Gold

Inregistrat: acum 8 ani
Sergio Pitol – Îmblânzirea divinei egrete

Editura: Art
Traducerea: Mona Ţepeneag
Anul apariției: 2008
Nr. pagini: 189
Versiune: 1.0
docx, epub, djvu scan


Mulțumiri pentru excelentul scan și V 0.9 lui gaboy 74.

Istanbul, moartea lui Gogol, nişte petreceri misterioase într-un luminiş din pădurea mexicană ...
La apariţia acestui roman cu titlu excentric, critica a estimat că trebuie să fii extrem de versat să te lansezi în încercarea de a-l rezuma. Să zicem că un bătrân scriitor lucrează la un nou roman şi ne mărturiseşte că vrea să abordeze un subiect triplu: petrecerea, iubirea pentru Gogol şi o stranie figură de femeie, o monstruoasă şi savantă antropoloagă care îl va obseda pe tristul erou al acestei cărţi. Umorul se transformă în nebunie, personajele devin treptat groteşti şi ajung să se dizolve unele într-altele.
Considerată capodopera lui Pitol, Îmblânzirea divinei egrete aminteşte de cele mai bune pagini ale lui Cortázar sau ale lui Borges.


pus acum 1 an
   
aLLiin
Membru Puf

Inregistrat: acum 2 ani
O colectie minunata! Nu am cuvinte sa va multumesc!

pus acum 1 an
   
gaboy74
Membru Gold

Inregistrat: acum 4 ani
Miguel Angel Asturias – Domnul presedinte
Traducere: Paul Alexandru Georgescu
Editura: Editura pentru Literatura
An aparitie: 1964
Nr pag: 361

docx[v 2.0] dupa o versiune 1.0 gasita prin alte surse si scan control – spicdegrau. Multumesc.


Miguel Angel Asturias – Domnul presedinte [docx 2.0]

Modificat de gaboy74 (acum 1 an)


pus acum 1 an
   
spicdegrau
Online
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 4 ani
Romulo Gallegos ( 1884– 1969 )Romulo Gallegos – Dona Barbara

Djvu/ 8 mb/ 408 pag./ Editura pentru literaturǎ / 1968

https://www.mediafire.com/file/phcj51b0 ... .djvu/filepus acum 8 luni
   
spicdegrau
Online
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 4 ani
Romulo Gallegos – Canaima

Djvu/ 3 mb/ 303 pag./ Editura pentru literaturǎ universalǎ/ 1969

http://www.mediafire.com/file/k8y69yrie ... .djvu/fileModificat de spicdegrau (acum 8 luni)


pus acum 8 luni
   
aLLiin
Membru Puf

Inregistrat: acum 2 ani
Ultimul link nu merge!
Edit: Acum este ok. imi puteti sterge postul.

Modificat de aLLiin (acum 8 luni)


pus acum 8 luni
   
spicdegrau
Online
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 4 ani
am modificat linkul pt canaima

pus acum 8 luni
   
spicdegrau
Online
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 4 ani
Ramon Sender – Aventurǎ pe amazoane

Djvu/ 7 mb/ 428 pag./ Editura Univers / 1971

http://www.mediafire.com/file/nb031ixap ... .djvu/filepus acum 6 luni
   
spicdegrau
Online
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 4 ani
Horacio Quiroga – Anaconda

Djvu/ 3 mb/ 247 pag./ Editura pentru literaturǎ universalǎ / 1963

http://www.mediafire.com/file/5t6nchdv7 ... .djvu/filepus acum 6 luni
   
spicdegrau
Online
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 4 ani
Horacio Quiroga - Pasarea Yacitatere

Djvu/ 4 mb/ 315 pag./ Editura Univers / 1990

http://www.mediafire.com/file/24mt1m6uo ... .djvu/filepus acum 6 luni
   
spicdegrau
Online
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 4 ani
Jorge  Icaza - Copiii vântului

Djvu/ 2 mb/ 269 pag./ Editura pentru literaturǎ universalǎ / 1965

http://www.mediafire.com/file/tysc150h9 ... .djvu/filepus acum 6 luni
   
spicdegrau
Online
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 4 ani
Jorge Icaza - Groapa cu indieni

Djvu/ 3 mb/ 147 pag./ Editura de stat/ 1948

http://www.mediafire.com/file/zobxhvfxc ... i.pdf/filepus acum 6 luni
   
spicdegrau
Online
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 4 ani
Juan Goyanarte - Lacul Argentino

Djvu/ 3 mb/ 412 pag./ Editura pentru literaturǎ universalǎ / 1967

http://www.mediafire.com/file/blvjcuwzj ... .djvu/filepus acum 6 luni
   
spicdegrau
Online
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 4 ani
Manuel Mujica Lainez - Bomarzo

Djvu/ 6 mb/ 639 pag./ Editura Univers / 1990

http://www.mediafire.com/file/r11sqy6tb ... .djvu/filepus acum 6 luni
   
mangaphawa
Membru Puf

Inregistrat: acum 6 ani
Puteți descărca titlurile cerute în formatele respective de aici
http://www.mediafire.com/file/dvbmbef4e ... a.zip/file
http://www.mediafire.com/file/z3gpaddg1 ... A.rar/file
Lectură plăcută!


pus acum 6 luni
   
Pagini:  1 2 3    
Mergi la