Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
angy_2 pe Simpatie.ro
Femeie
22 ani
Constanta
cauta Barbat
21 - 63 ani
Forum Romania Inedit / Carti in limba romana / [T] Literatura Universala (nesortate) Moderat de Seven, Stelevadris, cuculean, naid, nch, uncris
Autor
Mesaj Pagini:  1 2 3 4 ... 6
cuculean
Moderator

Inregistrat: acum 14 ani
In acest topic se vor posta carti ale autorilor straini ce nu pot fi postate pe topicuri de autor sau topicuri cu tematică restrânsă.
Când avem condiţii pentru a deschide un nou topic, aceste carti vor fi postate la locul lor.

Pe acest topic se postează:
     - carti minim versiune V.1.0 insotite de scan-control sau confruntate cu cartea tiparita;
     - carti versiuni sub V.1.0 doar însoţite de scan-control.


pus acum 8 ani
   
falconer
Membru Gold

Inregistrat: acum 11 ani
Buna seara!

Pierre Moustiers - Iarna unui gentilom
Editura: Univers, 1975, colectia "Romanului istoric"
Format: scan pdf, djvu, rtf, coperti

Lectura placuta!

[t] literatura universala buna seara! pierre moustiers iarna unui univers, 1975, colectia scan pdf,

123.4KB


pus acum 8 ani
   
nosugar
Membru Gold

Inregistrat: acum 8 ani
Istoria lecturii - Alberto Manguel (scan)    Link alternativ   Coperta

Editura: NEMIRA, 2011
Nr. pagini: 416


Istoria lecturii este o celebrare spectaculoasa a rasei umane. De la tablitele cerate la CD-ROM, de la hotii de carti la incendiatorii de carti, de la bufonii la sfintii cartilor, eseul de fata (condimentat cu 140 de ilustratii) despre misterele cititului urmeaza firul istoriei tumultuoase, in varsta de 6 000 de ani, a cuvantului scris, al carei adevarat erou este, de fapt si de drept, cititorul. Daca va place sa cititi, in sfarsit v-ati descoperit povestea.

[t] literatura universala istoria lecturii alberto manguel   link nemira, 2011nr. pagini:

30.2KB


pus acum 8 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 11 ani

Pius Alibek (n. 1955, Ankawa, oraş asirian creştin în nordul Irakului, aşa-numitul Kurdistan irakian, un oraş frământat de probleme etnice, religioase şi politice), descendent al unei familii asiro-caldeene din Kurdistanul irakian, filolog şi romancier, a emigrat în Spania în 1981.   
La o vârstă fragedă, Pius Ŕlibek s-a mutat cu părinţii în sudul Irakului, în oraşul Bassora. A fost un copil neastâmpărat şi răzvrătit, care şterpelea vinetele din grădina bunicii şi se lua la trântă cu colegii de la şcoală. În pragul adolescenţei, a intrat la seminarul preoţilor iezuiţi din Bagdad, împotriva voinţei tatălui său. Acolo, s-a format din punct de vedere intelectual şi a învăţat să gândească pe cont propriu, asumându-şi cu îndrăzneală consecinţele. Apoi, în primii ani ai guvernului lui Saddam Hussein, a intrat la Universitate ca student la filologie engleză. Războiul cu Iran a izbucnit la doar 24 de zile după ce Pius Ŕlibek terminase armata. În timpul războiului, avea să rătăcească prin deşert vreme de doi ani. La scurt timp după aceea, a părăsit Irakul natal hotărât să ajungă la Londra, dar s-a oprit în Barcelona. Este şi momentul care pune punct naraţiunii.

Pius Alibek - Rădăcini nomade (V.0.8 + scan)
Editura: Meteor Press, 2012
Traducere: Oana Dana-Balaș
288p




Romanul ne dezvăluie o altă faţă a Irakului: privirea copilului, adolescentului şi tânărului Pius ne poartă într-o cultură şi o epocă nu foarte bine cunoscute, în ritmul unei proze plăcute şi elegante, străbătută de o inconfundabilă undă de tandreţe. Un roman foarte bine primit de critică.

Modificat de menadel (acum 6 ani)


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 8 ani
   
bogwol
Membru Senior

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
Nikolai Pavlov - Ancora ramane in adanc (v 1.0)

_______________________________________
Din orice experienta se invata cate ceva, mai ales din cele neplacute

pus acum 8 ani
   
cr1st1an
Membru Puf

Inregistrat: acum 9 ani
Eric-Emmanuel Schmitt - Evanghelia dupa Pilat v 1.0

Evanghelia dupa Pilat v 1.0
Evanghelia dupa Pilat v 1.0 - link alternativ

[t] literatura universala schmitt evanghelia dupa pilat dupa pilat dupa pilat 1.0 link alternativ

91.3KB


pus acum 8 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 11 ani


Marc Winegardner ( născut pe 24 noiembrie, 1961) este scriitor american născut și crescut în Bryan, Ohio. A publicat o colecție de povestiri scurte în 2002.
Romanele sale din seria Nașul continuă povestea familiei Corleone reprezentată de Mario Puzo în The Godfather.

Mark Winegardner - Întoarcerea nașului (V.0.8 + scan)
Ediruea: RAO, 2008
Traducere: Diana Tutuianu
640p



În urmă cu aproape patru decenii, Nașul, fascinanta poveste a lui Mario Puzo a fost publicată și a schimbat radical cultura populară. Acum, în Întoarcerea Nașului, Mark Winegardner continuă povestea - despre anii necuprinși în bestsellerul lui Puzo sau în filmele clasice ale lui Francis Ford Coppola. Este 1955. Michael Corleone a câștigat o victorie sângeroasă în războiul dintre familiile mafiote newyorkeze. Acum însă dorește să-și consolideze puterea, să-și salveze căsnicia și să aducă afacerile familiei pe calea legală. Pentru aceasta, el trebuie să se confrunte cu cel mai primejdios adversar de până acum, Nick Geraci, un fost bătăuș al familiei care a urmat Facultatea de Drept și care este acum la fel de șiret și de periculos ca Michael. Războiul lor personal va dura din 1955 până în 1962 și va avea o influență imensă asupra vieților celor mai puternici criminali ai Americii și asupra familiilor acestora. Întoarcerea Nașului nu este doar o continuare, este un bestseller în sine - o poveste despre ceea ce iubim, ne dorim și uneori avem motive să ne temem: familia.

Modificat de menadel (acum 7 ani)


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 8 ani
   
nosugar
Membru Gold

Inregistrat: acum 8 ani
Muriel Barbery - Eleganța ariciului(pdf scan)
Editura: Nemira, 2009
Pagini: 276

E un roman… răcoritor prin incercările lui de a răspunde simplu la întrebările ce ne macină în drumul nostru prin viaţă, în chinul nostru de a găsi sensul vieţii. Vorbeşte despre frumuseţea lumii aşa cum rezidă ea în ”lucrurile mărunte [...] care ştiu să încrusteze în clipă o gemă de infinit”, despre iubire, despre artă, despre cum ar trebui să fie viaţa noastră, dar şi despre cum e de fapt viaţa noastră cotidiană ajunsă să fie un “eşafodaj schiop” construit pe convenţionalisme, ipocrizie, alienări, neputinţe, nevroze.

[t] literatura universala muriel barbery nemira, 276e roman… prin lui simplu drumul nostru prin

65.1KB


pus acum 8 ani
   
cuculean
Moderator

Inregistrat: acum 14 ani

menadel a scris:

Alaa al-Aswani - Chicago
Polirom,2010,360p,Nicolae Dobrisan

Scan și Docx v 0.9




Chicago (2006), bestsellerul care a surclasat Blocul Iakubian, prezinta vietile mai multor egipteni americanizati, stabiliti in Chicago din motive politice sau economice. O mare parte din actiune se petrece in campusul Facultatii de Medicina, unde autorul insusi si‑a finalizat studiile. Scriind fara teama si fara tabuuri, Alaa al‑Aswani propune o viziune critica atit a societatii americane, unde unele dintre personajele sale se confrunta cu dezastrele provocate de abuzul de droguri si relatiile sexuale riscante, cit si a politicii autoritariste a Egiptului contemporan. Dar, dincolo de mesajul sau politic, Chicago, ca si Blocul Iakubian, este in primul rind o extraordinara galerie de portrete zugravite cu maiestria si migala unui miniaturist oriental.  „In Chicago intilnim aceeasi structura si aceeasi deschidere vasta ca in Blocul Iakubian. Reflectiile pe teme politice se imbina cu povesti de dragoste si emancipare emotionala, iar fiecare capitol se sfirseste intr-un punct de climax. Dar aspectul cel mai interesant al acestui roman este faptul ca personajele sint dislocate din confortul propriei culturi: aflate in exil, ele sint lipsite de justificarile oferite de aceasta, iar fanteziile, iluziile, prejudecatile si limitarile lor se dezvaluie pe deplin.” (The Telegraph)


pus acum 8 ani
   
kilimanjaro
Membru Senior

Inregistrat: acum 16 ani
Catherine Cusset - Un viitor strălucit (v1.0)
doc, djvu, mobi si epub.



Original: Un brillant avenir (2008)
Traducere: Doina Jela Despois
LEDA, 2010
Nr. pagini: 386

Romanul reconstituie sinuoasa traiectorie a unei românce născute în Basarabia, crescută în România şi ajunsă, nu simplu, nici uşor, locuitoare a New-York-ului.

Un viitor strălucit este inspirat de viaţa soacrei mele, care-i româncă, şi de relaţia noastră. Mi-a povestit ea însăşi frânturi din viaţa sa, iar din această poveste se hrănesc detaliile cele mai concrete şi mai precise din romanul meu. În schimb, tot ceea ce ţine de emoţie şi psihologie vine din imaginaţia şi din intuiţia mea.
CATHERINE CUSSET

Modificat de kilimanjaro (acum 8 ani)


_______________________________________
Honoré de Balzac | Lev Tolstoi | Émile Zola | Nikolai Gogol | Aldous Huxley | I.S. Turgheniev
A.E. van Vogt | Mario Vargas Llosa | Marin Preda | I. Goncearov | Carson McCullers | Henry Lawson

pus acum 8 ani
   
nosugar
Membru Gold

Inregistrat: acum 8 ani
Colum McCann - Zoli (pdf-scan, găsit în spațiul virtual)
Editura: Rao, 2013
Numar pagini: 314


Viata lui Zoli Novotna incepe undeva, pe drumurile laturalnice, inverzite, ale Slovaciei cand, impreuna cu bunicul sau, ajunge pe malul unui lac linistit, unde ceilalti membri ai familiei fusesera inecati de garzile fasciste. Zoli si bunicul ei fug de acolo si se alatura unui alt grup de cantareti itineranti. Astfel incepe aceasta poveste epica despre cantec, intimitate si tradare. Bazat in mare pe viata poetei de origine rroma Papusza si pe fundalul celui de-al Doilea Razboi Mondial, Zoli este o poveste de dragoste, o poveste a pierderilor suferite si o parabola a Europei moderne.

[t] literatura universala colum mccann zoli (pdf-scan, găsit rao, 2013numar pagini: 314viata

75.1KB


pus acum 8 ani
   
falconer
Membru Gold

Inregistrat: acum 11 ani
Buna seara !
Monique Roffey - Femeia alba pe bicicleta verde (V.1.0 FS)
Editura Litera, 2012


Lectura placuta!

[t] literatura universala buna seara monique roffey femeia alba bicicleta verde (v.1.0 fs)editura

91.3KB


pus acum 8 ani
   
falconer
Membru Gold

Inregistrat: acum 11 ani
Buna seara !
Franz Werfel - Agapa absolventilor,
editura Univers, 1988   scan pdf, rtf, coperti


Lectura placuta!

[t] literatura universala buna seara !franz werfel agapa univers, 1988   scan pdf, rtf,

107.1KB

Modificat de falconer (acum 8 ani)


pus acum 8 ani
   
UCSantorros
Membru Junior

Inregistrat: acum 11 ani
Mo Yan - Broaște (V.1.0 + scan)

Autor: Mo Yan
Titlu: Broaște
An apariție: 2014
Editura: Humanitas
Traducere: Florentina Vișan
392 pag.


După un scan de la Gaboy74, căruia îi mulțumesc  pentru bogata-i ofertă de cărți

[t] literatura universala yan (v.1.0 yantitlu: florentina scan gaboy74, pentru bogata-i

89.5KB


pus acum 8 ani
   
stefi_todo
VETERAN

Inregistrat: acum 12 ani


Debra Dean – Madonele din Leningrad [v1.0]
Titlul original: The Madonnas of Leningrad, 2006
Editura: Nemira
An: 2008
Traducerea: Marina Radu
Formate: doc, epub, mobi, djvu
După scan-ul luat de aici

DOWNLOAD

„O poveste de dragoste de neuitat despre supravieţuirea prin puterea imaginaţiei în cele mai tragice circumstanţe. Elegantă şi poetică, o carte unică pe care ai vrea să o păstrezi doar pentru tine, dar nu poţi să nu o împărţi şi cu ceilalţi.” ISABEL ALLENDE

„Debra Dean combină trecutul şi prezentul într-o proză la fel de valoroasă ca minunile Ermitajului. Un roman despre război, memorie şi uitare, plin de dragoste şi speranţă.” BookPage

Odată cu asediul Leningradului, capodoperele nepreţuite ale muzeului au fost transportate la o destinaţie secretă, pentru a fi în siguranţă până la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial. Pe pereţi rămăseseră doar ramele aurite, simbol al operelor ce aveau într-o zi să se întoarcă. Pentru a putea supravieţui bombardamentelor aviaţiei germane, Marina, fost ghid la Muzeul Ermitaj, şi-a construit un palat al memoriei, un Ermitaj privat, adăpostind toate capodoperele ce îi luminaseră viaţa.


pus acum 8 ani
   
ZVONACFIRST
MEMBRU DE BAZA

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani

Erik Valeur - Al saptelea copil [v.0.5]

Editura: Rao
An: 2014
Traducerea din limba germana: Graal Soft
Arhiva contine: Formatele doc, epub, azw3, djvu
                     Coperta scanata
Scanul: Anonim

Nu am citit cartea dar am comparat-o cu scanul si am corectat-o prin periere.



La orfelinatul Kongslund, lucrurile nu sunt atât de minunate pe cât par. Iar cei care îl conduc ştiu prea bine că există informaţii care nu ar trebui să iasă la lumină. Ajunşi la maturitate, şapte orfani primesc nişte misterioase scrisori anonime, care le stârnesc curiozitatea şi atenţia, căci toţi încep să-şi dea seama că ceea ce li s-a făcut este impardonabil. Şi, de parcă ar fi blestemaţi, toţi au luat asupra lor o grea vină. Marie, unul dintre cei şapte copii, a urmărit evoluţia şi vieţile foştilor prieteni din orfelinat pe parcursul mai multor ani şi decenii. Acum, la maturitate, îi adună pe toţi laolaltă. Dar vrea oare cu adevărat ca lor să li se facă în sfârşit dreptate? Sau îşi doreşte mai degrabă răzbunare?


Modificat de ZVONACFIRST (acum 8 ani)


pus acum 8 ani
   
balder
Membru Puf

Inregistrat: acum 11 ani
Carlos Castaneda - Învăţăturile lui don Juan // 2004
doc (v0.9) + djvu

Această carte conţine atît etnografie, cît şi alegorie. Carlos Castaneda, sub îndrumarea lui don Juan, ne conduce spre acel moment crepuscular, spre acea spărtură în Univers, între zi şi întuneric, într-o lume nu altfel decît a noastră, dar care aparţine cu totul altei ordini a realităţii. Ca să ajungă la ea, s-a folosit de Mescalito, şi ciuperci. Dar aceasta nu este o simplă analiză a unor experienţe halucinante, căci manipulările subtile ale lui don Juan au ghidat călătorul, în timp ce interpretările sale dau sens evenimentelor pe care noi, prin ucenicul vrăjitorului, avem prilejul să le experimentăm. Antropologia ne-a arătat că lumea este definită diferit în locuri diferite. Nu numai că oamenii au obiceiuri diferite; nu numai că ei cred în zei diferiţi şi se aşteaptă la destine diferite după moarte. Mai degrabă, putem spune că lumea diferitelor popoare are forme diferite.

Modificat de balder (acum 7 ani)


pus acum 8 ani
   
kilimanjaro
Membru Senior

Inregistrat: acum 16 ani
Mo Yan - Broaște (v2.0)
doc, mobi și epub.
Mulțumesc vennetakys și Gaboy74!

Am inceput v1.0 la Istoria lecturii de Alberto Manguel.

Modificat de kilimanjaro (acum 8 ani)


_______________________________________
Honoré de Balzac | Lev Tolstoi | Émile Zola | Nikolai Gogol | Aldous Huxley | I.S. Turgheniev
A.E. van Vogt | Mario Vargas Llosa | Marin Preda | I. Goncearov | Carson McCullers | Henry Lawson

pus acum 8 ani
   
falconer
Membru Gold

Inregistrat: acum 11 ani
Buna ziua !

Yoko Ogawa - Hotel Iris (V.1.0 FS)
Editura: Humanitas, Colectia "Raftul Denisei", 2014   


Lectura placuta!

[t] literatura universala buna ziua yoko ogawa hotel iris (v.1.0 humanitas, colectia 2014 

25.6KB


pus acum 8 ani
   
Cleo2001
Online
VETERAN

Inregistrat: acum 13 ani
Michael David Lukas s-a născut în 1979 în Statele Unite ale Americii şi a studiat literatură comparată la Brown University şi scriere creativă la University of Maryland. A fost bursier Fulbright, a locuit în Turcia, Israel şi Tunisia, unde a studiat limba arabă, iar articolele lui au fost publicate în Virginia Quarterly Review, Slate, National Geographic Traveler şi Georgia Review. Oracolul din Stambul (The Oracle of Stamboul, 2011) este primul lui roman şi a fost tradus în Italia, Germania, Turcia, Serbia şi Ungaria.


Michael David Lukas - Oracolul din Stambul

Titlu original: The Oracle of Stamboul, 2011
Editura: Allfa
Data apariției: aprilie 2012
Versiune: 1.0
Format: DjVu, Docx, Epub, Mobi


În vara lui 1877, la naşterea Eleonorei, semnele se adună deasupra Constanţei: un stol de pupeze purpurii, Steaua Nordului aliniată cu Luna, o furtună şi invazia armatei ţariste – la Marea Neagră pare a se împlini o veche profeţie. Crescută de tatăl ei, Yakob, negustor de covoare, şi de mama vitregă, Ruxandra, Eleonora Cohen este un copil-minune. La doar opt ani, ea ajunge pe malurile Bosforului, la răscruce de lumi, unde începe o nouă viaţă. Când excentricul Sultan Abdulhamid al II-lea o numeşte sfătuitoarea sa de taină, drumul măririi şi al bogăţiei i se deschide ameţitor în faţă.
Mesaje misterioase, partide de table cu mize cât greutatea jucătorului în aur, rochii bătute cu pietre preţioase, pieţe pline de zgomot şi culoare – capitala imperială este fundalul perfect pentru baletul puterii şi al aparenţelor. Un roman exotic, care filtrează istoria prin ochii unui personaj de o inocenţă fermecătoare, Oracolul din Stambul are forţa de a-şi transporta cititorii în vâltoarea unei lumi pasionante.

„Intriga politică, frământările istorice şi misticismul oriental se împletesc într-un roman bine scris, îmbibat de realism magic.” Mercury News

„Un debut plin de lirism… Un roman captivant, care surprinde perfect farmecul misterios al Istanbulului.“ Kirkus Reviews


pus acum 7 ani
   
kilimanjaro
Membru Senior

Inregistrat: acum 16 ani
Alberto Manguel - Istoria lecturii
Format: doc [V1.0], djvu, epub & mobi
scan: nosugar.


_______________________________________
Honoré de Balzac | Lev Tolstoi | Émile Zola | Nikolai Gogol | Aldous Huxley | I.S. Turgheniev
A.E. van Vogt | Mario Vargas Llosa | Marin Preda | I. Goncearov | Carson McCullers | Henry Lawson

pus acum 7 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 11 ani


John Lescroart născut 14 ianuarie 1948 este un autor american, cunoscut pentru seria sa de romane thriller cu personaje ca Disma Hardy , Abe Glitsky , și Wyatt Hunt . Romanele sale s-au vândut în mai mult de 10 milioane de exemplare și au fost traduse în 22 de limbi , în mai mult de 75 de țări , iar 18 dintre cărțile sale au fost pe lista bestseller New York Times.


John Lescroart -   Vinovăția (V.0.8 + scan)
RAO,2006,576p,Liviu Radu




Surprinzator de la prima pana la ultima pagina, Vinovatia este mai mult decat o poveste despre crima si pedeapsa. Este o drama despre responsabilitate morala si justitie nesigura, despre familii legate de loialitate si dezbinate de tragedie si tradare. Avand unul dintre cele mai surprinzatoare finaluri din fictiunea ultimilor ani, Vinovatia este o adevarata capodopera a suspansului contemporan.

Modificat de menadel (acum 7 ani)


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 7 ani
   
stefi_todo
VETERAN

Inregistrat: acum 12 ani
Erik Valeur - Al saptelea copil (v1.0)
Format: doc, epub, mobi
Din scanul şi v0.5, foarte bune, postate de @zvonacfirst tot în acest topic.
Mulţumesc!


pus acum 7 ani
   
ZVONACFIRST
MEMBRU DE BAZA

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
Noah Gordon - Casa de pe colina
Editura: Vivaldi
An: 1999
Traducerea: Ioana-Ruxandra Fruntelata
Formate: doc, epub, azw3 versiune 0.5 (necorectata prin citire) si djvu searchable
Scanul; Anonim
Arhiva neparolata

Formatul doc postat a fost periat si ras-periat pe toate diagonalele, dar este posibil sa mai contina destule erori. Calitatea scanului nu a fost cea mai buna dar nu din cauza persoanei care a scanat ci a calitatii tiparului si hartiei.

Cartea face parte din Saga familiei Cole aparuta la Editura Vivaldi, o trilogie din care mai fac parte, in aceasta ordine,  Doctorul si Saman, Casa de pe colina fiind a treia carte.


pus acum 7 ani
   
cuculean
Moderator

Inregistrat: acum 14 ani

leonida1973 a scris:

Am scanat si corectat la 1.0,"Machiavelli Geniu si destin" scrisa de Marce Brion.
Lectura placuta!!

Fisiere doc, docx si pdf:
Fisier Pdf scanare (lipsa 4 pagini):


Din topicul Literatura Romana si universala.


pus acum 7 ani
   
cuculean
Moderator

Inregistrat: acum 14 ani

Aleph a scris:


Titlu:  Numele trandafirului
Autor:  Umberto Eco
Editura:  Chisinau «HYPERION»
An:  1992
Pagini:  480
Scan:  400 dpi Color
Format:  DjVu + OCR
Calitate:  Medie
Marime:  11,8 Mb

Si o posibila versiune 1.0, prin amabilitatea lui teodora36:


Aleph a scris:

Patrick Süskind – Parfumul – scanare DjVu. Versiune 2.0 docx, epub şi mobi în postarea lui callu.


„Îţi poţi închipui, cititorule, o lume formată numai din parfumuri, duhori, miresme? Îţi poţi închipui un om care nu cunoaşte viaţa decât mirosind-o? Ţi-ai dat seama că vechiul şi noul se pot distinge prin miros, că orice cută a trupului tău e un receptacul de miresme şi că totul în lume are o amprentă olfactivă? Ştii că fiecare om este un parfum inconfundabil, că parfumul tău te poate face anonim sau irezistibil? A fost odată un bărbat care a descoperit în distileria trupului său un parfum trecător pe care voia să-l stăpânească pentru totdeauna: parfumul de tânără femeie.”

Observaţia criticului: Cadrul este Franţa de secol XVIII. Cartea poartă însă unul dintre semnele de recunoaştere a capodoperei: îţi schimbă imaginea asupra lumii de azi. O îmbogăţeşte.


Aleph a scris:



Titlu:  Furtuna în desert
Autor:  Laurence Gough
Editura:  Nemira
An:  1993
Pagini:  351
Scan:  400 dpi Grayscale
Format:  DjVu + OCR
Calitate:  Medie
Marime:  9,1 Mb


Aleph a scris:



Titlu:  Ceaslovul satelor
Autor:  Serghei Esenin
Editura:  Dacia
An:  1981
Pagini:  336
Scan:  600 dpi B&W
Format:  DjVu + OCR + Cuprins
Calitate:  Medie
Marime:  12,8 Mb


Aleph a scris:

Jonathan Stroud - Trilogia Bartimeus, v. 1.0 RIF1

Ciclul este premiat cu "Grand Prix de l'imaginaire" (Franta, 2006), "Lancashire Children's Book Award" (Marea Britanie, 2005) si altele.

Primele doua volume pornesc de la PDF-urile lui hunyade (multumiri, pe aceasta cale!):

1. Amuleta din Samarkand:
- format DOC
- PDF pentru e-readere de 6"

2. Ochiul golemului:
- format DOC
- PDF pentru e-readere de 6"

3. Poarta lui Ptolemeu:
- format DOC
- PDF pentru e-readere de 6"
La acest volum, un PDF-martor continand scanul este disponibil pentru cei care doresc sa aduca lucrarea la o versiune superioara.


Din topicul Literatura Romana si universala.


pus acum 7 ani
   
cuculean
Moderator

Inregistrat: acum 14 ani

_Cosimo_ a scris:

John Irving - Hotelul New Hampshire 2.0 (DOC şi MOBI)

Mulţumiri lui lastiz, care ne-a oferit versiunea 1.0. Ai gusturi foarte frumoase, lastiz. Ţine-o tot aşa!


Din topicul Literatura Romana si universala.


pus acum 7 ani
   
cuculean
Moderator

Inregistrat: acum 14 ani

BlankCd a scris:

--->

KOSTAS D.KYRIAZIS - THEOFANO, ÎMPĂRĂTEASA BIZANŢULUI
format pdf searchable & bookmark şi OCR [ultimele 6 pagini nu au OCR]:


Din topicul Literatura Romana si universala.


pus acum 7 ani
   
cr1st1an
Membru Puf

Inregistrat: acum 9 ani
Per Petterson - La furat de cai (DOCX)
Versiune 1.0
Editura Univers, 2007

L-am luat din topicul OCR brut, fara scan de control.
Din pacate nu am gasit un scan in romana, de aceea m-am folosit de un docx in engleza pentru corecturile necesare.
L-am urcat si pe el aici.

Modificat de cr1st1an (acum 7 ani)


pus acum 7 ani
   
cuculean
Moderator

Inregistrat: acum 14 ani

Leaveyou a scris:


sgrosu a scris:

q.e.d.


Elegant!
Un roman politist:
David Stuart Davis - Sherlock Holmes si afacera Hentzau 1.0.docx
Am si pdf pentru cine vrea sa o ridice la 2.0.
Lectura placuta!


Din topicul Literatura Romana si universala.


pus acum 7 ani
   
cuculean
Moderator

Inregistrat: acum 14 ani

verbatim a scris:



Titlu:  Luna si doi bani jumate
Autor:  W. Somerset Maugham
Editura: Editura Meridiane
An: 1971
Pagini:  270
Scan:  600 dpi B&W (real approx. 300dpi)
Format:  DjVu
Calitate:  Medie
Marime:  3,41 MB


Din topicul Literatura Romana si universala.


pus acum 7 ani
   
cuculean
Moderator

Inregistrat: acum 14 ani

Cleo2001 a scris:

Elizabeth Gilbert - Mănâncă, roagă-te, iubește
Ed.Humanitas, 2008
Format - docx, v.1.0



Cleo2001 a scris:

William H. Hodgson - Casa de la marginea Abisului

Editura LEDA (Galeria fantastica)
Format DjVu



Scriitorul britanic William Hope Hodgson (1877 - 1918) este, alaturi de E.A.Poe, unul dintre maeştrii întemeiatori ai genului fantastic şi horror anglo-saxon.



Cleo2001 a scris:

Theodore Sturgeon - Nestemate visătoare

Editura LEDA (Galeria fantastică
Format DjVu



Deşi nu foarte bine cunoscut, Theodore Sturgeon (1918 - 1985) este un scriitor important pentru dezvoltarea literaturii SF, fiind distins cu premiile Hugo, Nebula, International Fantasy Awards şi World Fantasy Life Achievement Award. Acesta este primul său roman.


Din topicul Literatura Romana si universala.


pus acum 7 ani
   
cuculean
Moderator

Inregistrat: acum 14 ani

meridiane a scris:

Eliot,George - Adam Bede

pdf redus

ocr brut


Din topicul Literatura Romana si universala.


pus acum 7 ani
   
cuculean
Moderator

Inregistrat: acum 14 ani

mikisor a scris:

Louisa M. Alcott -Fiicele dr. March
http://uploadimage.ro/images/9467013623 ... _thumb.jpg
pdf ctrl

ocr v0.9   (Cap I-IV. sunt corectate in v.1)



mikisor a scris:

Anne Bronte- Necunoscuta de la Wildfell Hall
http://uploadimage.ro/images/8277893829 ... _thumb.jpg

pdf control

ocr-ul doc v0.9


Din topicul Literatura Romana si universala.


pus acum 7 ani
   
cuculean
Moderator

Inregistrat: acum 14 ani

Cleo2001 a scris:

Arturo Perez-Reverte - Căpitanul Alatriste

Editura POLIROM , 2006

Format DjVu




Cleo2001 a scris:

Arturo Perez-Reverte - În numele sângelui nespurcat
Este al doilea roman din seria "Aventurile capitanului Alatriste"

Editura POLIROM , 2007

Format DjVu




Cleo2001 a scris:

Arturo Perez-Reverte - Maestrul de scrima

Editura POLIROM , 2004

Format DjVu



Din topicul Literatura Romana si universala.


Topic autor.


pus acum 7 ani
   
cuculean
Moderator

Inregistrat: acum 14 ani

sorin61 a scris:

Francois Rabelais - Gargantua si Pantagruel, versiunea din 1962
Traducerea lui Romulus Vulpescu, un exemplu de pasiune si finete, de departe cea mai buna traducere pe care am vazut-o. O recomand cu caldura celor care nu se incurca in pudibonderii si care gusta umorul fin. - pdf - djvu

Din motive care imi scapa, DjvuToy nu a vrut sa converteasca fisierul djvu sub nici o forma. Asa ca l-am convertit cu DjvuLibre si apoi optimizat cu Adobe Acrobat X, rezultand un fisier de aproape trei ori mai mare. Oricum, nu exagerat la peste 400 de pagini.


Din topicul Literatura Romana si universala.


pus acum 7 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 11 ani


Născut la 15 iulie 1961, Jean-Christophe Grange este jurnalist, reporter internaţional, scriitor şi scenarist, în calitate de reporter, activitatea sa este impresionantă, printre publicaţiile la care a colaborat numărându-se Paris Match, Sunday Times sau National Geographic.
După o activitate intensă în presa franceză şi internaţională, a devenit reporter independent, înfiinţând propria agenţie de presă L & G. Reportajele pe care le-a realizat constituie o însemnată sursă de inspiraţie pentru scrierile sale literare, în 1991, respectiv 1992, a primit două distincţii importante în lumea jurnalismului: Premiul Reuter şi Premiul World Press. Printre romanele lui Grange se numără: Les Rivieres pourpres,
Le Voi des cigognes, L'Empire des loups, La Ligne noire, Le Serment des Limbes ş.a. În dese rânduri, a colaborat la ecranizările romanelor sale. Pasagerul este în curs de adaptare pentru televiziune, într-o serie de şase episoade, în regia lui Luc Besson.

........................

Jean-Christophe Grange  Pasagerul
Trei,2014,694p,Carmen Ciora

Scan ctrl,Ocr și Docx v0.8




Mathias Freire suferă de o boală stranie: aşa-numitele „fugi psihice". Din cauza stresului, îşi pierde memoria. în clipa în care şi-o reca¬pătă, este un alt om. Fără ştirea lui, primeşte un nou sine, un nou trecut, un nou destin...
Când îşi dă seama de situaţia în care se găseşte, e psihiatru la Bordeaux. Pentru a afla cine este cu adevărat, nu are decât o singură soluţie: să treacă, rând pe rând, prin toate identităţile sale precedente. Cerşetor la Marsilia, pictor nebun la Nisa, escroc la Paris... Mergând pe firul personalităţilor sale, va descoperi adevărul halucinant.
Tensionată şi foarte bine documentată, această urmărire a identităţii oscilează între psihanaliză şi speculaţie ştiinţifică într-un ritm infernal.
în construirea, cu o minuţiozitate ieşită din comun, a intrigii, Grange face credibil tot ceea ce ia naştere din imaginaţia sa fără limite.
LE FIGARO LITTERAIRE

Modificat de menadel (acum 7 ani)


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 7 ani
   
menadel
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 11 ani


Născută în Scoţia, Lisa Ballantyne a studiat literatura engleză la Universitatea din St Andrews, după care a lucrat aproape un deceniu în China, în prezent, predă la Universitatea din Glasgow şi lucrează la un al doilea roman, despre „obedienţă şi revoltă". Vinovatul, primul său roman, se bucură de un succes mondial.


Lisa Ballantyne Vinovatul
Trei,2013,498p,Lucian Popa
Scan ctrl,Ocr și Docx v0.8



Avocatul londonez Daniel Hunter a ajuns un maestru al cauzelor pierdute. însă viaţa sa se schimbă atunci când îl cunoaşte pe Sebastian, un băiat de unsprezece ani, acuzat că şi-ar fi ucis prietenul.
Pe măsură ce află tot mai multe despre abuzurile din casa lui Sebastian, Daniel este copleşit de aminti¬rile propriei copilării, când Minnie, mama sa adoptivă, l-a salvat, pentru ca apoi să-l trădeze.
Simpatia faţă de Sebastian şi amintirile dureroase îl fac oare pe Daniel să nu mai vadă adevărul?
Ce s-a întâmplat pe terenul dejoacă şi cine este vinovat de moartea băieţelului?
Punând sub semnul întrebării toate convingerile sale, Daniel înţelege cât de grave pot fi consecinţele unei erori.
„Daniel era un avocat experimentat in cazuri cu adolescenti: din postura de avocat aparase pusti de cincisprezece ani acuzati de impuscarea membrilor unor bande si cativa adolescenti care se dedasera la jafuri pentru a-si procura droguri. Dar nu avusese nicicand de-a face cu un copil – niciodata nu aparase un baietel. Propria sa copilarie reprezenta unica lui referinta in legatura cu acest subiect.“ - Vinovatul

Modificat de menadel (acum 7 ani)


_______________________________________
"Cand nu vom mai fi copii, nu vom mai fi deloc!"
Link la postarile vechi indisponibile

pus acum 7 ani
   
cuculean
Moderator

Inregistrat: acum 14 ani

ndodo a scris:



K. Moiseeva - Fiica lui Ekhnaton (v1.0)

- Ed. Ion Creangă 1972
format doc v1.0 si cu scan control pdf.

Mulțumesc pe această cale celui/celei care a realizat scanul.
Lectură plăcută.


Din topicul Literatura Romana si universala.


pus acum 7 ani
   
cuculean
Moderator

Inregistrat: acum 14 ani

Aleph a scris:


HOMER – Iliada şi Odiseea, ediţie bilingvă greacă–română, în traducerea lui G. Murnu.
Format PDF-Text, ver. 3.0.


Din topicul Literatura Romana si universala.


pus acum 7 ani
   
cuculean
Moderator

Inregistrat: acum 14 ani

alexandra_fl a scris:

Am mai corectat o carte foarte frumoasa dar un pic cam trista. Spor la citit.

Erich Segal - Poveste de iubire v1.0


Din topicul Literatura Romana si universala.


pus acum 7 ani
   
cuculean
Moderator

Inregistrat: acum 14 ani

mikisor a scris:

Inca o carte a lui Edith Wharton : Casa veseliei
scan pdf ctrl

ocr v0.3 -doc


Din topicul Literatura Romana si universala.


pus acum 7 ani
   
cuculean
Moderator

Inregistrat: acum 14 ani

idbmax a scris:

Fiindca Mos Craciun e ocupat pe la el prin Laponia, a zis sa imprastiem noi cadourile lui pe unde se cuvine, ca trebuie sa puna in cui sacul pina la Craciunul viitor!

Cine nu a apucat sa deschida cadourile are prilejul sa o faca de acum incolo!




J.D. Salinger - De veghe in lanul de secara v.2.0
Ernest Hemingway - Insulele lui Thomas Hudson v.1.0
John Barnes - Uraganele v.2.0







Din topicul Literatura Romana si universala.


pus acum 7 ani
   
cuculean
Moderator

Inregistrat: acum 14 ani

mikisor a scris:

Strazi de foc -Judith Duncan, autorul nu este S.Sheldon!!!

pdf scan ctrl
ocr doc v0.9

Cartea, asa cum a fost publicata in lb. romana, are ca autor pe S. Sheldon. In realitate, autoarea este Judith Duncan (Strazi de foc-Streets of fire).


Din topicul Literatura Romana si universala.


pus acum 7 ani
   
cuculean
Moderator

Inregistrat: acum 14 ani

Aleph a scris:


Titlu:  I-a înghiţit pădurea
Autor:  Robert Gaillard
Editura:  Meridiane
An:  1983
Pagini:  462
Scan:  300 dpi B&W
Format:  DjVu
Calitate:  Slabă
Mărime:  2,5 Mb


Din topicul Literatura Romana si universala.


pus acum 7 ani
   
stelus
Online
VETERAN

Inregistrat: acum 12 ani
Noah Gordon
Casa de pe colina
Ed. Vivaldi, Bucuresti 1999
Traducerea Ioana-Ruxandra Fruntelata
V1.0 aprilie 2016
fisiere doc si scan-djvu, neparolate


Scan si un OCR super periat (multumesc!), Zvonac.

Modificat de stelus (acum 1 an)


pus acum 7 ani
   
balder
Membru Puf

Inregistrat: acum 11 ani
Stephen LaBerge – Explorarea viselor lucide // 2006
doc (v0.9.1) + DjVu

Cu „Explorarea viselor lucide” ai şansa unică de a testa metodele infailibile pe care LaBerge le foloseşte de două decenii în cercetările sale. Ce-ar fi dacă acum, chiar când citeşti aceste cuvinte, ţi-ai da seama că visezi şi că ai puterea de a face absolut orice în visul tău?
Aşa arată o experienţă onirică lucidă, ne asigură dr. Stephen LaBerge, ale cărui studii de pionierat la Universitatea Stanford au deschis o perspectivă provocatoare asupra călătoriilor noastre nocturne.
Foarte simplă ca prezentare şi profund transformatoare prin exerciţiile pe care le oferă, această carte convinge că visele sunt un portal către lumile de dincolo de realitatea fizică, un fascinant instrument de acţiune asupra universului interior.

Modificat de balder (acum 7 ani)


pus acum 7 ani
   
falconer
Membru Gold

Inregistrat: acum 11 ani
Buna seara.
Lisa See - Fetele din Shanghai
Editura Allfa, 2011   rtf.  obtinut dupa pdf



Lectura placuta!


falconer a scris:

Si pdf-ul


[t] literatura universala buna seara. lisa see fetele din allfa, 2011  obtinut dupa pdflectura

49.8KB

Modificat de falconer (acum 7 ani)


pus acum 7 ani
   
nosugar
Membru Gold

Inregistrat: acum 8 ani
“Trupuri si suflete” – Maxence Van Der Meersch (pdf-scan)
Editura: Univers
Anul aparitiei: 1990
Nr. pagini: 560 pagini

Romanul se constituie ca o cronica de familie. Urmarind soarta membrilor familiei neurologului Doutreval, prozatorul depaseste descrierea cercurilor medicale, realizand o vasta fresca sociala, ce inglobeaza capitala si provincia, medii sociale diverse, viata politica. Autorul considera ca nu se poate desparti probitatea profesionala de idealurile umane.


[t] literatura universala “trupuri suflete” maxence van der meersch univers anul aparitiei: 1990 nr.

40.4KB

Modificat de nosugar (acum 7 ani)


pus acum 7 ani
   
stefi_todo
VETERAN

Inregistrat: acum 12 ani
Lisa Ballantyne - Vinovatul (v1.0) doc, epub, mobi din scanul şi v0.8, foarte bun, postate de @menadel tot în acest topic.
Mulţumesc!

Modificat de stefi_todo (acum 7 ani)


pus acum 7 ani
   
nosugar
Membru Gold

Inregistrat: acum 8 ani
Paul Johnson - Viata lui Isus povestita de un credincios (pdf-scan)

Produs publicat in 2011 de Humanitas
Numar pagini: 164

„Johnson evalueaza putinele lucruri care se cunosc despre copilaria si tineretea lui Isus, si explica de ce nu se spun mai multe despre acest subiect; discuta sentimentele personale ale lui Isus; observa calitatile invataturilor lui, in special cele din pilde; subliniaza rezervele acestuia fata de minunile pe care le infaptuieste; si analizeaza modul diferit in care li se adreseaza barbatilor, femeilor, copiilor si batranilor. Autorul prezinta cele «zece noi porunci» pe care Isus le-a introdus in fapta si vorba, cu care voia sa-si pregateasca ucenicii nu sa schimbe lumea, ci sa intre in imparatia lui Dumnezeu. In sfarsit, Johnson examineaza cu o credinta inteligenta Patimile, Invierea si perioada care a urmat pana la Inaltare." (Ray OLSON, Booklist)


[t] literatura universala paul johnson viata lui isus povestita credincios publicat 2011 pagini:

67.2KB


pus acum 7 ani
   
kilimanjaro
Membru Senior

Inregistrat: acum 16 ani
Evelyn Waugh - DECLIN ŞI PRĂBUŞIRE

doc, djvu, pdf, epub & mobi.

DECLINE AND FALL, 1960

Versiune: 1.0
Traducere: Petre Solomon
Apariție: 1968
Editura pentru Literatură
Colecția „Meridiane”, nr. 44.
Pagini: 294

„De la Swift şi până astăzi, literatura engleză nu a cunoscut, poate, satiră mai caustică, mai profundă şi în acelaşi timp mai subtilă decât a lui Evelyn Waugh.”
(Virgil Nemoianu)

Modificat de kilimanjaro (acum 7 ani)


_______________________________________
Honoré de Balzac | Lev Tolstoi | Émile Zola | Nikolai Gogol | Aldous Huxley | I.S. Turgheniev
A.E. van Vogt | Mario Vargas Llosa | Marin Preda | I. Goncearov | Carson McCullers | Henry Lawson

pus acum 7 ani
   
falconer
Membru Gold

Inregistrat: acum 11 ani
Buna seara! Jean Raspail-Cine isi aminteste de oameni... editura Eminescu,colectia "Clepsidra" nr. 36,1989   scan pdf,rtf,coperti




Lectura placuta!

[t] literatura universala buna seara! jean isi aminteste oameni... editura nr.  scan placuta!

11.2KB


pus acum 7 ani
   
nosugar
Membru Gold

Inregistrat: acum 8 ani
Amulya Malladi - Anotimpul fructelor de mango

Produs publicat in 2010 de Leda
Numar pagini: 272


Dupa sapte ani petrecuti in America, Priya Rao se intoarce in India natala. Doreste sa-si anunte familia ca este logodita cu Nick, americanul pe care-l iubeste, dar vestea frange inimile celor din jur, care insista ca ea sa se marite cu un „baiat bun indian“.
Vizita se transforma intr-o experienta coplesitoare. Tanara femeie, care a cunoscut lumea occidentala, incearca sa aduca schimbarea si in propria familie. Intre doua culturi profund diferite, intre traditie si modern, intre generatii diverse par sa existe conflicte de netrecut.
Amulya Malladi s-a nascut in 1974 in India si a trait o vreme in Statele Unite. A scris romanele: A Breath of Fresh Air (2002), The Mango Season (Anotimpul fructelor de mango, 2003), Serving Crazy with Curry (2004), Song of the Cuckoo Bird (2005) si The Sound of Language (Sunetul cuvintelor, 2007, publicat si in limba romana la Editura Leda). In prezent, locuieste in Danemarca, impreuna cu sotul si cei doi copii ai sai.

[t] literatura universala amulya malladi anotimpul fructelor mango produs publicat 2010 ledanumar

30.3KB


pus acum 7 ani
   
he_fox
Membru Puf

Inregistrat: acum 7 ani
Boleslaw Prus - Faraonul V1.0

pus acum 7 ani
   
kilimanjaro
Membru Senior

Inregistrat: acum 16 ani
Hans Werner Richter - Să nu ucizi!

doc, djvu, pdf, epub & mobi

DU SOLLST NICHT TÖTEN, 1955

Versiune: 1.0
Traducere:  Constantin Ianculescu
Apariție: 1967
Editura pentru Literatura Universală
Pagini: 384


„Ca şi Erich Maria Remarque, Heinrich Böll sau alţi prozatori germani contemporani, Richter a folosit drept laitmotiv al creaţiei sale războiul, asociat cu cele mai variate atitudini, sentimente şi drame pe care el le poate provoca. […]
Construit din secvenţe foarte scurte, romanul lui Hans Werner Richter ne dă o viziune cinematografică asupra realităţii [războiului]. Episoadele cele mai diverse se succed cu mare rapiditate, arena acţiunii se schimbă şi ea mereu, moartea constituind zodia sub care se rostogolesc destinele omeneşti spre un final catastrofic, declanşat de oameni.”

(Romul Munteanu, Prefaţă)

Modificat de kilimanjaro (acum 7 ani)


_______________________________________
Honoré de Balzac | Lev Tolstoi | Émile Zola | Nikolai Gogol | Aldous Huxley | I.S. Turgheniev
A.E. van Vogt | Mario Vargas Llosa | Marin Preda | I. Goncearov | Carson McCullers | Henry Lawson

pus acum 7 ani
   
falconer
Membru Gold

Inregistrat: acum 11 ani
Buna seara!

Javier Cercas - Viteza luminii
Editura Leda, 2009
Format: pdf, docx



Lectura placuta!

[t] literatura universala buna seara! javier cercas viteza leda, 2009 format: pdf, placuta!

24.3KB


pus acum 7 ani
   
cr1st1an
Membru Puf

Inregistrat: acum 9 ani
Gregor von Rezzori - Memoriile unui antisemit (v.0.9)
DOCX
Scan (allure)



Modificat de cr1st1an (acum 7 ani)


pus acum 7 ani
   
kilimanjaro
Membru Senior

Inregistrat: acum 16 ani
Bruno Schulz - MANECHINELE

doc, djvu, pdf, epub & mobi.


Versiune v1.0
Traducere Ion Petrică
Editura UNIVERS
Colecţia GLOBUS
Apariție 1976
Pagini 418

Cartea reunește cele două volume de povestiri publicate de autor în timpul vieții.

Noutatea viziunii și a procedurilor narative folosite de Bruno Schulz i-au asigurat un loc bine definit în istoria literară nu numai poloneză, ci și internațională. Într-o anumită măsură, stilul lui Bruno Schulz se aseamănă cu cel al lui Kafka, însă cei doi se deosebesc prin faptul că Schulz, deși coboară într-o lume absurdă și ciudată, își păstrează încrederea în puterea rațiunii.


_______________________________________
Honoré de Balzac | Lev Tolstoi | Émile Zola | Nikolai Gogol | Aldous Huxley | I.S. Turgheniev
A.E. van Vogt | Mario Vargas Llosa | Marin Preda | I. Goncearov | Carson McCullers | Henry Lawson

pus acum 7 ani
   
stelus
Online
VETERAN

Inregistrat: acum 12 ani
Paul Johnson
Viata lui Isus povestită de un credincios
Editura Humanitas, 2011
Traducerea Liliana Donose Samuelsson
V1.0 mai 2016
fisiere doc si scan- pdf, neparolate


Scanul este luat de pe scribd.

Modificat de stelus (acum 1 an)


pus acum 7 ani
   
stefi_todo
VETERAN

Inregistrat: acum 12 ani
Jean-Christophe Grange - Pasagerul (v1.0) doc, epub, mobi din scanul şi v0.8, foarte bun, postate de @menadel.
Mulţumesc!


pus acum 7 ani
   
elenaenad
Membru Junior

Inregistrat: acum 9 ani
Carme Marti - Cer de plumb (scan)
Anul 2015
Nr. pag. 334


In momentul izbucnirii Razboiului Civil spaniol, Neus Catalŕ avea douazeci si unu de ani si se simtea macinata de nelinisti. Nerabdatoare sa se avante in focul evenimentelor, tanara s-a angajat ca sora medicala-sefa a unui grup de 182 de copii, alaturi de care s-a vazut curand nevoita sa ia calea exilului pana in Franta, unde s-a alaturat trupelor de Rezistenta, s-a indragostit si s-a casatorit. Arestata si deportata in Germania, Neus a trecut prin lagarele de concentrare de la Ravensbrück si Holleischen, unde a cunoscut infernul – dar si prietenia si solidaritatea autentica.

Viata lui Neus Catalŕ, supravietuitoare catalana a lagarelor naziste de concentrare, reflecta istoria traita pe viu a unui intreg secol; un secol de lupta necontenita si vie. Memoriile sale, transpuse in roman de autoarea Carme Marti, sunt adevarate lectii de viata. Iata o carte pe care n-o veti putea lasa din mana!

[t] literatura universala carme marti cer plumb (scan)anul 2015nr. pag. 334in momentul izbucnirii

51.1KB

Modificat de elenaenad (acum 7 ani)


pus acum 7 ani
   
falconer
Membru Gold

Inregistrat: acum 11 ani
Buna seara! Lisa See-Visul lui Joy,editura Allfa,2012   pdf si docx




Lectura placuta!

[t] literatura universala buna seara! lisa see-visul lui  pdf placuta!

123.5KB


pus acum 7 ani
   
nosugar
Membru Gold

Inregistrat: acum 8 ani
Lisa See - Fetele din Shanghai

Produs publicat in 2011 de ALLFA
Numar pagini: 416


In 1937, Shanghaiul este Parisul Asiei: orasul milionarilor si al cersetorilor, al gangsterilor si al cartoforilor, al artistilor si al revolutionarilor. Osciland intre universul familiei traditionale si lumea moderna a cafenelelor sau a cluburilor de noapte, frumoasele Pearl si May sunt modele pentru artisti – si duc o viata lipsita de griji. Insa cand bombele japoneze incep sa cada peste orasul lor iubit, lumea se face tandari. Dupa un periplu care le poarta prin satele cotropite de soldati din sudul Chinei, pana la Hong Kong si apoi in America, la „Muntele de Aur“, cele doua surori trebuie sa invete sa traiasca din nou. Prinse intr-un paienjenis de prejudecati, secrete, minciuni si tradari, intre tentatiile Lumii Noi si traditiile Cartierului Chinezesc, May si Pearl isi gasesc forta interioara dupa ce se descopera una pe cealalta.

[t] literatura universala lisa see fetele din publicat 2011 allfanumar pagini: 416in 1937,

17.2KB


pus acum 7 ani
   
tuf
Vizitator



Titlu: Geamantanul Hanei - Din ororile holocaustului
Autor: Karen Levine
Editura: Meteor Publishing
Traducator: Mihai Dan Pavelescu
An: 2014
Versiune: ocr, scan-control [scan: elenaenad]
Format: docx, djvu

http://www.mediafire.com/download/6ebr0 ... fbtjyj.zip



   In martie 2000, un geamantan a sosit la un centru educational despre Holocaust, pentru copiii din Tokio. Pe exteriorul lui, scria cu vopsea alba: Hana Brady, 16 mai 1931 si Waisenkind – cuvântul german pentru „orfan”.
   Copiii care au vazut geamantanul au pus o multime de intrebari. Cine fusese Hana Brady? Ce se intamplase cu ea? Ei au dorit ca Fumiko Ishioka, custodele centrului, sa afle raspunsurile. Intr-o calatorie plina de suspans, Fumiko a cautat indicii in Europa si America de Nord. Misterul geamantanului a purtat-o cu 70 de ani in trecut, iar ea a descoperit cu oroare tragedia unei familii a carei viata fericita intr-un orasel cehoslovac a fost distrusa de invazia naziştilor.
   Aceasta este povestea care a declanşat succesul uimitor al Geamantanului Hanei. De la prima sa editie, in 2002, cartea a obtinut mai multe premii decat orice alta carte canadiana (...) din ultimii 30 de ani. A fost tradusa in zeci de limbi si a schimbat mii de vieti


pus acum 7 ani
   
elenaenad
Membru Junior

Inregistrat: acum 9 ani
Regina Noor - Calea spre credinta (SCAN)
Anul 2004
Nr. Pag. 442
Ed. Rao
„Noor“ inseamna „lumina“ in araba. Numele ei avea sa fie „Noor Al Hussein“ („Lumina lui Hussein“). O carte document scrisa pentru a-si exprima dragostea fata de Iordania si mult incercatul popor arab, un tribut inchinat regelui ei si al tarii. E povestea unei tinere americane care devine peste noapte regina si sotia celui care fusese pana atunci unul dintre cei mai ravniti burlaci ai planetei, o marturie despre destinul unei natiuni pentru care istoria se identifica la nesfarsit cu suferinta.

[t] literatura universala regina noor calea spre credinta (scan)anul 2004nr. pag. 442ed. rao„noor“

20.8KB

Modificat de elenaenad (acum 7 ani)


pus acum 7 ani
   
elenaenad
Membru Junior

Inregistrat: acum 9 ani

spicdegrau a scris:

Regina Noor - Calea spre credinta

Un pdf si un djvu ceva mai mici, 19 mb ambele (zip), facute dupa materialul postat mai sus. Multumesc lui elenaenad pentru scanare. Imi cer scuze, dar eu am pus pozele la final. E doar o optiune a mea care nu modifica insa numerotarea paginilor. Sper sa nu deranjeze cu nimic. Lectura placuta!


Pozele nu sunt numerotate, de aceea le-am facut o scanare separata

Multumesc si eu pentru prelucrare.

Modificat de elenaenad (acum 7 ani)


pus acum 7 ani
   
cr1st1an
Membru Puf

Inregistrat: acum 9 ani
Michael Cunningham - Orele (v1.0)

Ocr gasit pe net, corectii, formatare si note de subsol dupa cartea fizica.

Produs publicat in 2011 de Polirom
Traducator: Magda Teodorescu
Numar pagini: 204


pus acum 7 ani
   
bogwol
Membru Senior

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
King Jamie - 111 teorii ale conspiratiei v1.0


Slabuta cartea! Doar daca nu aveti ceva mai bun de facut...


_______________________________________
Din orice experienta se invata cate ceva, mai ales din cele neplacute

pus acum 7 ani
   
UCSantorros
Membru Junior

Inregistrat: acum 11 ani
Premiul Nobel pentru literatură 2012

Publicat pentru prima dată în 1988 şi revizuit în 2012, romanul Baladele usturoiului din Paradis este inspirat de un eveniment real, petrecut în anii '80 în nordul Chinei: o revoltă spontană a ţăranilor care a avut consecinţe dramatice. Cronică a brutalităţii şi a absurdului vieţii parcă rupte de lume a oamenilor simpli, romanul are măreţia unei epopei în ale cărei cânturi se împletesc realismul şi fantezia, tradiţia atemporală şi observaţia socială, istoria cea mare, implacabilă, şi istoriile personale cutremurătoare ale actorilor care intră fără voie în scenă.

Mo YAN - Baladele usturoiului din Paradis (pdf, rtf)_UCS

Editura Humanitas, 2013
Traducere: Luminița Bălan
400 pagini
 
Scan PDF (gaboy74, căruia îi mulțumesc) , rtf care, dpdv al corecturii, s-ar dori o V.1.0   

Mo YAN merită un topic separat, din câte știu avem trei dintre volumele sale iar încă două pot fi scanate și prelucrate, dacă se dorește asta.

[t] literatura universala premiul nobel pentru pentru prima dată 1988 şi revizuit 2012,

37.6KB

Modificat de vennetakys (acum 7 ani)


pus acum 7 ani
   
antic
Membru Junior

Inregistrat: acum 12 ani
John Lescroart -   Vinovăția v1.0 docx (RAO,2006,576p,Liviu Radu)

Surprinzator de la prima pana la ultima pagina, Vinovatia este mai mult decat o poveste despre crima si pedeapsa. Este o drama despre responsabilitate morala si justitie nesigura, despre familii legate de loialitate si dezbinate de tragedie si tradare. Avand unul dintre cele mai surprinzatoare finaluri din fictiunea ultimilor ani, Vinovatia este o adevarata capodopera a suspansului contemporan.

Scan @Menadel:


pus acum 7 ani
   
meridiane
Online
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 12 ani
VA - 5 poveşti cu cowboy


Editura ALBATROS 1972

Colecţia - De la 5 la 9



     djvu


Cuprins

O. HENRY
- DISPARIŢIA VULTURULUI NEGRU
- RĂSCUMPĂRAREA CĂPETENIEI ROŞII

STEPHEN CRANE
- HOTELUL ALBASTRU

JOHN GRAVES
- CEA DIN URMĂ VÂNĂTOARE

PETRU POPESCU
- POVESTE CU COWBOY

[t] literatura universala cowboy editura albatros     henry vulturului negru crane hotelul

114.4KB

Modificat de meridiane (acum 7 ani)


pus acum 7 ani
   
meridiane
Online
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 12 ani
VA - Goana după aur


Editura ALBATROS  1977

Colecţia CUTEZĂTORII




       DJVU


CUPRINS


W. L. MANLY - Pe drumul Californiei.

E. G. BUFFUM - La pomul lăudat

W. L. MANLY - Dezamăgiri în El Dorado.

ALONZO DELANO - Un târnăcop, o lopată şi o groază de schelete.

TH. J. DIMSDALE - Banda şerifului Plummer.

[t] literatura universala goana după aur editura       manly drumul buffum pomul

111.8KB

Modificat de meridiane (acum 7 ani)


pus acum 7 ani
   
gaboy74
Membru Gold

Inregistrat: acum 8 ani
Alejo Carpentier - Secolul luminilor vol 1
Traducere: Ovidiu Constantinescu / Maria Ioanovici
Editura pentru literatura universala
Colectia: Meridiane
An aparitie: 1965
Nr pag: 273


docx [v1.0] si pdf dupa un scan excelent primit de la vennetakys si caruia ii multumesc pentru nepretuitu-i dar!

Mergi la topic autor

Romanul de faţă constituie istoria unui personaj real – Victor Hugues – discipol înflăcărat al lui Robespierre, pe care Convenţia îl învesteşte cu puteri depline în calitatea sa de mandatar al Revoluţiei în coloniile Franţei de peste Ocean.
Urmărind pas cu pas itinerarul eroului său în teritoriile franceze din America Latină, Carpentier a ilustrat în acelaşi timp traiectoria Revoluţiei burgheze din Franţa, grandoarea şi declinul ei, inconsecvenţele şi contradicţiile: caracterul progresist prin loviturile aplicate feudalismului şi cel reacţionar prin renunţarea treptată la principiile de bază de către burghezia instaurată la putere.

[t] literatura universala alejo carpentier secolul luminilor vol ovidiu maria pentru literatura

100.5KB

Modificat de gaboy74 (acum 4 ani)


pus acum 7 ani
   
gaboy74
Membru Gold

Inregistrat: acum 8 ani
Alejo Carpentier - Secolul luminilor vol 2
Traducere: Ovidiu Constantinescu / Maria Ioanovici
Editura pentru literatura universala
Colectia: Meridiane
An aparitie: 1965
Nr pag: 277


docx [v1.0] si pdf dupa un scan de la acelasi vennetakys.

Mergi la topic autor

[t] literatura universala alejo carpentier secolul luminilor vol ovidiu maria pentru literatura

104.6KB

Modificat de gaboy74 (acum 4 ani)


pus acum 7 ani
   
meridiane
Online
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 12 ani

James Aldridge - Vînătorul



Editura pentru Literatură Universală 1961



     DJVU     OCR

------------------------------

[t] literatura universala james aldridge editura pentru 1961      

161.5KB

Modificat de meridiane (acum 7 ani)


pus acum 7 ani
   
falconer
Membru Gold

Inregistrat: acum 11 ani
Bună seara!

Camilla Baresani - Iubire la imperfect - pdf si docx

Editura Nemira 2008


Lectură plăcută!

[t] literatura universala bună seara! camilla baresani iubire imperfect pdf nemira 2008

41.9KB


pus acum 7 ani
   
balder
Membru Puf

Inregistrat: acum 11 ani
Richard Brodie – Virusul minţii: Cum ne poate fi de folos o ştiinţă revoluţionară, memetica // 2010
doc (v0.9.1) + PDF (scan)

Toată lumea e infectată. Toţi avem gusturi, dorinţe şi feluri de a lucra şi de a trăi care nu ne aparţin. Acestea sunt virusuri ale minţii: acestea sunt memele. Cu toţii le posedăm şi cu toţii le transmitem mai departe.
În sine, ăsta e un lucru bun. Capacitatea noastră de a învăţa şi de a transmite altora idei asemenea unor virusuri poate nivela diferenţele într-un fel incredibil de subtil. Totuşi, puterea virusurilor minţii poate fi şi ea manipulată – şi este manipulată – cu ajutorul unei alte puteri: mass-media. Companiile de publicitate, guvernele, corporaţiile multinaţionale ştiu foarte bine cum un singur fragment de idee poate să scape liber şi să infecteze pe toată lumea.
În această extraordinară prezentare a memelor şi a influenţei pe care o pot exercita acestea, Richard Brodie ne explică modul în care tot ceea ce ţine de viaţa noastră este controlat de meme. Dar putem prelua controlul asupra modului in care gândim. Citind această carte veţi afla:
– ce sunt memele şi cum vă afectează;
– cum să vă răspândiţi propriile meme;
– cum să vă reprogramaţi pe voi înşivă şi pe cei din jur.
Această carte conţine cunoştinţele necesare pentru a vă putea modifica în mod fundamental fiecare aspect al vieţii, doar devenind conştienţi de virusurile minţii.
De care dintre ei veţi alege să vă lăsaţi infectat?

Modificat de balder (acum 7 ani)


pus acum 7 ani
   
meridiane
Online
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 12 ani
Rene Barjavel - Cataclismul


Editura FORUM 1997



     DJVU     OCR


------------------------------------------

[t] literatura universala rene barjavel forum 1997      

137.7KB


pus acum 7 ani
   
meridiane
Online
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 12 ani
VA - Isprăvile unor vîntură-lume

[BPT_82 albastru]

Proză picarescă spaniolă


EDITURA PENTRU LITERATURĂ 1961

Biblioteca pentru toţi  nr.82



     DJVU     OCR

=========================

[t] literatura universala unor [bpt_82 pentru pentru nr.82      

65.8KB

Modificat de meridiane (acum 7 ani)


pus acum 7 ani
   
meridiane
Online
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 12 ani
VA - Naufragii (antologie)


Editura JUNIMEA



      DJVU     OCR

---------------------------------------

CUPRINS

HERMAN MELVILLE             Encantada   
FRANK R. STOCKTON         Formidabilul naufragiu al navei Thomas Hyke
STEPHEN CRANE                Barca        
STEPHEN CRANE                Flanagan şi scurta sa carieră de contrabandist
JACK LONDON                   Urmaşul lui McCoy   
JACK LONDON                   Povestea lui Daniel Foss   
JOSEPH CONRAD               Tinereţe   
---------------------------------------

[t] literatura universala naufragii     djvu           

116.2KB

Modificat de meridiane (acum 7 ani)


pus acum 7 ani
   
meridiane
Online
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 12 ani
Pio Baroja - Peripeţiile lui Shanti Andia


Editura UNIVERS 1971

Colecţia ROMANUL SECOLULUI XX



      DJVU     OCR

-----------------------------------------

Desfăşurînd în ritm alert, într-o succesiune vertiginoasă de scene palpitînd de viaţă,
un material de o bogăţie extraordinară, Pio Baroja ne oferă, în Peripeţiile lui Shanti
Andia, un roman clasic de aventuri, o capodoperă a genului. Lumea fabuloasă a
copilăriei, atracţia irezistibilă a mării, neverosimile aventuri piratereşti, iubiri
romantice, curaj, nobleţe, generozitate — iată suportul epic şi afectiv al acestei
naraţiuni unice prin farmecul ei.

-----------------------------------------

[t] literatura universala pio baroja lui shanti univers romanul secolului      

115.4KB

Modificat de meridiane (acum 7 ani)


pus acum 7 ani
   
Rebus
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 9 ani
Poate gresesc, dar fisierul djvu este acelasi ca la antologia Naufragii.


meridiane a scris:

VA - Isprăvile unor vîntură-lume

[BPT_82 albastru]

Proză picarescă spaniolă


EDITURA PENTRU LITERATURĂ 1961

Biblioteca pentru toţi  nr.82



     DJVU     OCR

=========================


pus acum 7 ani
   
kilimanjaro
Membru Senior

Inregistrat: acum 16 ani
Richard Moran - ZIUA DE APOI
10 SCENARII ALE SFÂRŞITULUI LUMII


doc v.1.0, pdf djvu, mobi şi epub


Original: Doomsday: End of the World Scenarios (2002)
Versiune v1.0
Traducere de Irina Cristea
GRUPUL EDITORIAL CORINT
Apariție 2003
Număr pagini: 232

Ziua de Apoi! O carte inspăimântător de credibilă pe care, cu siguranță, niciun cititor nu o va uita prea ușor!
O întrebare cutremurătoare - cum se va sfârși lumea? - își caută un răspuns în zece scenarii care nu stau sub semnul lui "dacă", ci al lui "când": acum sau peste câțiva ani?
Va fi Apocalipsa cauzată de un asteroid uriaș, care va umfla apele oceanelor și va mătura toate formele de viațî? Sau de un atac cu arme de distrugere în masă, declanșat de un stat proscris? Sau de o epidemie de genul Ebolei, care va pârjoli planeta ca un foc dezlănțuit? Va pieri oare omenirea într-un infern de căldură planetară sau într-un pustiu înghețat adus de o nouă eră glaciară? Sau intr-un atac cibernetic devastator, care va arunca intreaga planetă in violență și haos?

Modificat de kilimanjaro (acum 7 ani)


_______________________________________
Honoré de Balzac | Lev Tolstoi | Émile Zola | Nikolai Gogol | Aldous Huxley | I.S. Turgheniev
A.E. van Vogt | Mario Vargas Llosa | Marin Preda | I. Goncearov | Carson McCullers | Henry Lawson

pus acum 7 ani
   
tuf
Vizitator




Titlu: Harem. Lumea din spatele valului
Autor: Alev Lytle Croutier
Editura: Corint
Traducator: Claudia Roxana Olteanu
An: 2014
Versiune: 0.1
Format: DJVU, DOCX





   E o invitație într-o călătorie aparte. O lume ruptă parcă din poveștile Șeherezadei se află în mâinile tale iar, pe măsură ce te afunzi în ea un văl mai dispare și, în cele din urmă, îi descoperi toate dedesupturile!
   Deși se vrea o carte de istorie, Alev Lytle Croutier dă dovadă de un real talent de povestitoare. Îmbină cu măiestrie mărturii ale femeilor ce au trăit în haremuri, documente istorice, memorii și jurnale ale străinilor. Iar rezultatul este rafinat și complicat – o scriere demnă de vremurile descrise.
   În carte găsim totul de la viața în haremul sultanului, la haremurile de oraș și culminând cu întâlnirea dintre Orient și Occident. Și aș putea spune că am învățat multe din cartea asta, ba chiar m-aș transforma și eu într-o povestitoare și v-aș ține treji chiar mai mult de o mie și una de nopți. Însă n-o s-o fac, nu vreau să stric misterul  – vreau să vă invit pe voi să descoperiți această lume fascinantă cu sultani, sultane, eunuci, odalisce…


pus acum 7 ani
   
uciN
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 15 ani


pus acum 7 ani
   
mitikut
Membru Gold

Inregistrat: acum 11 ani
Antologie - Naufragii
docx, epub,djvu scan [v1.0]

Numar pagini: 252
Editura Junimea
Antologia a fost alcatuita de Alfred Neagu



Scan si ocr: meridiane. Multumiri.

Modificat de mitikut (acum 4 ani)

pus acum 7 ani
   
ionicap
Membru Puf

Inregistrat: acum 7 ani
Titlu: Ora de germana
Autor: Siegfried Lenz
Editura: Univers
Traducator: Ion Roman
An: 1972
Versiune: 1.0
Format: PDF, RTF, EPUB, MOBI


[t] literatura universala titlu: ora siegfried lenz editura: ion romanan: 1.0format: pdf, rtf, epub,

47.7KB


pus acum 7 ani
   
nosugar
Membru Gold

Inregistrat: acum 8 ani
Milan Kundera - Insuportabila usuratate a fiintei (pdf scan)


„Daca eterna revenire este povara cea mai grea, atunci, vietile noastre, proiectate pe acest fundal, pot aparea in toata splendoarea usuratatii lor. Dar este, intr-adevar, greutatea cumplita si usuratatea frumoasa?
Povara cea mai grea ne striveste, ne face sa ne incovoiem sub ea, ne lipeste de pamant. Dar, in poezia de dragoste a tuturor veacurilor, femeia doreste sa fie impovarata de greutatea trupului barbatesc. Asadar, cea mai grea povara este, in acelasi timp, imaginea celei mai intense impliniri vitale. Cu cat mai grea e povara, cu atat mai apropiata de pamant e viata noastra, si cu atat e mai reala si mai adevarata.
In schimb, absenta totala a poverii face ca fiinta umana sa devina mai usoara ca aerul, sa zboare spre inaltimi, sa se indeparteze de pamant, de fiinta terestra, sa fie doar pe jumatate reala, iar miscarile sale sa fie deopotriva libere si nesemnificative. Si-atunci, ce sa alegem? Greutatea sau usuratatea?“

An aparitie: 1984 ,editura Univers
Pagini: 314

[t] literatura universala milan kundera usuratate fiintei (pdf scan)„daca eterna revenire este

10.4KB


pus acum 7 ani
   
CRIFLO
Membru Gold

Inregistrat: acum 12 ani
Antonio Gomez Rufo / Seniorul de Cheshire - 2008  v 0.1 ocr brut si scan ,pdf


[t] literatura universala antonio gomez rufo seniorul cheshire 2008  0.1 ocr brut scan ,pdf

108.2KB

Modificat de CRIFLO (acum 7 ani)


pus acum 7 ani
   
tuf
Vizitator




Titlu: Vagabond prin Paris si Londra
Autor: George Orwell
Editura: Rai
Traducator: Alice Dumitrescu
An: 1994
Versiune: 0.1
Format: DJVU, DOCX





   George Orwell pare să ocolească dificultatea, lipsindu-se de emoția artistică. Scrie fără mofturi. Nu descrie nimic, sau puțin, nu bate câmpii niciodată, evită detaliul cel mai inevitabil, nu se aprinde înaintea nici unui caz, și alunecă pe momentele cele mai propice de a deveni mare artă, dar de asemenea „literatură”. Și totuși, de la un capăt la altul, La pământ se citește ca cel mai pasionant roman, și de cea mai rară calitate artistică.
   Oare pentru că totul a fost trăit? Dar și „trăitul” îl sluțim. Stricăm cele mai frumoase momente a ceea ce a fost „trăit” de noi, voim să facem artă. Nu ne mulțumim cu ceea ce e mare fără fraze, cu faptul în goliciunea lui. Urmăm căile bătute ale grandilocvenței literare și cădem în fariseismul artistic. Naturalul, frumosul natural care dă întreaga valoare a existenței, îl izgonim din inima noastră, alergând după năluca lui. Naturalul este întregul secret al acestei cărți. Îl urmăm pe Orwell ca și cum i-am fi fost însoțitori în această cumplită viață a vagabonzilor din Paris și mai ales din Londra, pe care el ne-o arată, împărtășind-o cu ei. Aici nimeni nu pozează, nici el, nici noi. Nimic despre păpușile care sunt unul înaintea celuilalt, scriitorul și cititorul său și, înaintea amândurora, personajele romanului modern. Nimic din convenționalism, nimic din melodramă. Nimic din dramaticul literar. Trăim cu toții în această carte, fără a suferi prea mult, fără a ne revolta prea mult, deși totul este o înspăimântătoare suferință și o sfântă revoltă. Cum a putut Orwell să stabilească acest echilibru? Așa cum spune el însuși, cartea este „o istorie destul de banală”. Și ușor de a cădea în melodramă! Subiect arhicunoscut, dumnezeiește ilustrat câteodată, întotdeauna foarte speculat. Mi-e familiar, în afară de îngrozitoarele azile de noapte engleze pe care, slavă domnului, Orientul meu nu le cunoaște, fără ca totuși să-i fie mai rău. Am fost spălător de vase în Egipt și în Elveția, nu la Paris; dar în acest oraș, căruia îi datorez atât de mult, mi-am mâncat partea mea de „vacă turbată” . Am cutreierat eu însumi străzile de la „Coq d’Or” la Belleville, la Batignolles și periferie.
   N-aș îndrăzni totuși niciodată să-mi povestesc aventurile de-a lungul unei cărți atât de voluminoase ca aceea pe care a scris-o George Orwell dintr-o răsuflare. Mai mult! La pământ este o operă care face să gândești, să meditezi asupra tristeților existenței, ca un roman de Balzac, dar fără să facă să înghiți fastidiosul lui Balzac.
   Panait Istrati, București, martie 1935


pus acum 7 ani
   
CRIFLO
Membru Gold

Inregistrat: acum 12 ani
Julian Barnes / Metroland - 2004 scan .djvu şi .ocr brut v.0.1

[t] literatura universala julian barnes metroland 2004 scan .djvu şi .ocr brut v.0.1

84.1KB


pus acum 7 ani
   
stefi_todo
VETERAN

Inregistrat: acum 12 ani
Lisa See – Fetele din Shanghai (v1.0) doc, epub, mobi din scanul şi ocr-ul postate de @falconer mai în faţă în acest topic.
Mulţumesc!


pus acum 7 ani
   
elenaenad
Membru Junior

Inregistrat: acum 9 ani
Kenneth Allsop - Chicago sub teroare (SCAN)
Editura Politica
Anul 1978
Pag: 460

Gangsteri, asasinate, Al Capone....

"Meritul cartii lui Kenneth Allsop rezida tocmai in aceea ca nu se margineste la latura senzationala a temei pe care o constituie, extraordinara istorie a gangsterilor din Chicago si fantastica aparitie a lui Al Capone, ci cuprinde intregul mecanism social si politic ca si ambianta etnico-culturala in sanul carora a putut lua nastere si opera cu succes cea mai organizata banda din istoria criminalisticii moderne."

[t] literatura universala kenneth allsop chicago sub teroare 1978pag: asasinate, cartii lui kenneth

97.9KB

Modificat de elenaenad (acum 7 ani)


pus acum 7 ani
   
gaboy74
Membru Gold

Inregistrat: acum 8 ani
Alessandro Baricco - Castele de furie
Traducere: Dragos Cojocaru
Editura: Humanitas
An aparitie: 2007
Nr pag: 240

pdf scan + docx [v0.9]


Romanul distins in Italia cu Premiul Selezione Campiello si Premiul Massarosa in 1991, iar in Franta cu Prix Medicis Etranger in 1995.


pus acum 7 ani
   
mitikut
Membru Gold

Inregistrat: acum 11 ani
I (Isac) Peltz (n. 12 februarie 1899, București - d. 10 august 1980, București) a fost un scriitor și jurnalist evreu-român, membru al Uniunii Scriitorilor din România. A scris numeroase romane și nuvele, între care mai cunoscute sunt: „Calea Văcărești”, „Foc în hanul cu tei”, „Moartea tinerețelor”. În timpul Holocaustului a apărut pe lista de Scriitori evrei ostateci. Între anii 1951 și 1954 a fost arestat de către Securitate și trimis la o serie de închisori politice și lagăre de muncă forțată. A fost tatăl pictoriței Tia Peltz. Majoritatea cărților lui Isac Peltz au fost ilustrate de fiica sa, artista Tia Peltz.


I. Peltz - Calea Văcărești

docx, epub,djvu scan [v1.0]



Numar pagini: 331
Editura ESPLA
An 1957

Scan: meridiane. Mulțumiri.

La apariţia cărţii, unii critici şi cronicari literari au fost surprinşi de existenţa acestei umanităţi în permanentă goană după un codru de pîine, după un strop de soare, după o fărîmă de tihnă. Deşi la doi paşi de ei, oamenii „Căii Văcăreşti” n-au intrat niciodată în sfera lor de cunoaştere. S-au publicat, atunci, sute de recenzii, s-au făcut conferinţe şi procese literare privitoare la acest roman. Unii critici şi conferenţiari au mărturisit că, prin această carte, au luat pentru întîiaşi dată contact cu realităţi cu totul ignorate. Ţin să arăt aci, în prefaţa pe care o doresc ferită de flori de stil, că eroii „Căii Văcăreşti” nu sînt, însă, defel tipuri deosebite, tipuri bizare, – fantastice. Ficu, Soifer, Esther, Paul, Rubin, Haike, actorul-cîntăreţ de mahala, negustorul ambulant, micul meseriaş, preşedintele societăţii filantropice, toate personajele astea trăiau în mii de exemplare în cuprinsul ţării noastre, la Bucureşti sau la Iaşi, la Craiova sau la Cluj. E adevărat, în carte am ales din mulţime, eroi şi eroine a căror viaţă, al căror destin rezuma viaţa şi destinul celorlalţi, a Estherelor, a Soiferilor, a Paulilor…

Din Prefața scrisă de I.Peltz.

Modificat de mitikut (acum 4 ani)

pus acum 7 ani
   
meridiane
Online
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 12 ani
Washington Irving - O diligență medievală


Editura MINERVA 1990  -  Biblioteca pentru toți nr. 1346



      v.1.0


      DJVU


====================

[t] literatura universala washington irving editura minerva 1990  -  biblioteca pentru

87.7KB

Modificat de meridiane (acum 7 ani)


pus acum 7 ani
   
constantinis
MEMBRU VIP

Din: pulbere de stele
Inregistrat: acum 10 ani
Am corectat și am adăugat paginile lipsă la:
Kostas D. Kyriazis - Theofano, împărăteasa Bizanțului.


_______________________________________
Să nu faci azi ce poți lăsa pe mâine !

pus acum 7 ani
   
hunyade
Membru Senior

Din: Campulung Muscel
Inregistrat: acum 15 ani
Am continuat corectura facuta de colegul de forum... (doua corecturi... nu strica!!!) si am pus aici
o versiune noua!


constantinis a scris:

Am corectat și am adăugat paginile lipsă la:
Kostas D. Kyriazis - Theofano, împărăteasa Bizanțului.






_______________________________________
„Nu este alta mai frumoasă şi mai de folos zăbavă decât cetitul cărţilor…”, Miron Costin - “De neamul Moldovenilor”

pus acum 7 ani
   
CRIFLO
Membru Gold

Inregistrat: acum 12 ani

iermolau a scris:


CRIFLO a scris:

Antonio Gomez Rufo / Seniorul de Cheshire - 2008  v 0.1 ocr brut si scan ,pdf


Multumiri pentru carte. Din pacate, atit din fisierul pdf cit si din cel doc lipsesc paginile 42-43. Se poate remedia acest inconvenient?
De asemenea, se poate confirma ca paginile 34, 80 si 116 sint fara text in varianta originala?  Multumesc.




paginile 42 si 43 lipsa.... paginile 34,80,116 sunt fara text...


pus acum 7 ani
   
Pagini:  1 2 3 4 ... 6  

Mergi la