Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Naturesk pe Simpatie
Femeie
25 ani
Bucuresti
cauta Barbat
25 - 47 ani
Forum Romania Inedit / Totul despre cărți - About e-books / [Proiect] O provocare Moderat de Seven, Stelevadris, cuculean, naid, uncris
Autor
Mesaj Pagini:  1 2
infokam
Membru Gold

Inregistrat: acum 13 ani
Imi propunea ieri cineva să corectez o carte "mică"
Eu nu vă propun corectarea de cărţi "mici" ci simpotrivă, vă propun canalizarea tuturor resurselor acestui forum în nişte proiecte de importanţă excepţională pentru cultura acestei ţări.

1. Aţi auzit de Iakov Perelman (1882 – 1942) ?

A fost unul din cei mai cunoscuţi autori de ştiinţă popularizată, probabil cel mai cunoscut.
Datorită cărţilor sale o mulţime de oameni de ştiinţă de top, mulţi din ei distinşi cu premiul Nobel, s-au aplecat către domeniile care au ajutat omenirea să avanseze. Dacă nu ar fi fost Perelman la ora actuală probabil nu am fi ştiut de existenţa centurii Van Allen şi nu am fi ştiut că există un geniu pe nume Stephen Hawking (şi astea sunt doar două exemple).
Cine a citit aceste cărţi a putut afla că şi fizica, şi chimia, şi biologia, şi geometria, şi algenra sunt nişte lucruri "mişto" (ca să mă exprim în limbajul folosit de cei care sunt target-ul acestor cărţi) şi dacă aceste materii nu ne-au plăcut asta se datorează faptului că ne-au fost predate de către nişte profesori care poate ar fi trebuit să devină stungari sau altceva, oricum nu profesori.

Cărţile sale au fost traduse în majoritatea limbilor şi în majoritatea limbilor există (mai nou) şi variante în format electronic ale acestora.

Din păcate am constatat că nimeni nu s-a gândit să facă acest lucru şi pentru versiunile în limba română, mai mult, nici nu prea mai există reeditări ale vechilor ediţii astfel că şi exemplarele în varianta print au ajuns extrem de rare.

Am în format print majoritatea cărţilor lui Perelman publicate în limba română, dar, deoarece este vorba totuşi de cărţi de ştiinţă transpunerea acestora în format electronic este o provocare pentru oricine, este vorba despre cărţi cu imagini (şi în acest caz imaginile, spre deosebire de alte genuri de cărţi, sunt importante, poate în unele cazuri este va fi necesară chiar prelucrarea lor pentru a obţine o calitate superioară celor din scan), formule, tabele etc.

Propunerea mea este ca membrii acestui forum să se implice într-un proiect de realizare a unei versiuni electronice a ceea ce poate fi încă găsit găsit din aceste cărţi.
Contribuţia pentru educaţia tinerilor din ţara noastră ar fi imensă, comparabilă cu proiecte finanţate de stat cu milioane de euro.

Deoarece eu sunt extrem de ocupat să-mi câştig painea zilnică tot ceea ce pot promite este să pun la dispoziţie scanuri ale cărţilor pe care le am în bibliotecă, nu toate deodată dar în timp util ca acest proiect să se desfăşoare "fluid"

Dacă cineva este interesat de acest proiect îl rog să creeze un topic Yakov Perelman şi eu am să pun la dispoziţie un scan (nu al meu, l-am găsit şi eu în altă parte) al cărţii "Fizica distractivă", după care, încet încet, pe măsură ce proiectul avansează, am să scanez şi să pun la dispoziţie şi celelalte cărţi pe care le am şi să caut "să vânez" şi cele pe care nu le am.

2. Dacă poate de Perelman nu aţi auzit sigur aţi auzit de A.D. Xenopol, un om pe care toată lumea îl citează dar mult prea puţini l-au citit.
Cartea sa, Istoria Romanilor este şi ea o raritate. Din câte ştiu nu au mai existat reeditări de la ediţia din 1888. Din fericire este disponibil la Biblioteca Centrala Universitara (şi la mine în computer) un scan în format *.pdf.
Ar fi vorba din nou de o muncă imensă, sunt 6 volume de vreo 600 de pagini fiecare, dar, din nou, ar fi vorba de o contribuţie majoră la cultura acestei ţări.
La fel ca şi la punctul 1, dacă cineva e interesat îl rog să creeze un topic şi voi posta acolo scan-ul luat le la BCU.

3. O altă carte "în curs de dispariţie " este "Istoria Românilor prin calători" a lui Nicolae Iorga, 700 de pagini de istorie "adevărată" (chiar el spune undeva că această carte reflecă istoria adevărată, nu e ceea ce el preda studenţilor), complicat de transpus în format electronic deoarece exista o mulţime de note de subsol. Din câte ştiu nu există un scan dar asta s-ar putea rezolva deoarece am cartea.

Ce spuneţi, se bagă cineva ?

Modificat de infokam (acum 9 ani)


pus acum 9 ani
   
tuf
Vizitator



Eu ti-am propus un exercitiu de corectura, tu ai proiecte mult mai mari.

Indiferent daca gasesti sau nu doritori, eu te sfatuiesc sa le scanezi oricum, si sa le aduci la ocr si scan de control.
Poate anul acesta nu le vrea nimeni, dar peste un an doi, cine stie...


pus acum 9 ani
   
Seven
Moderator

Din: Ţara Perfectului Simplu
Inregistrat: acum 14 ani
***
      @tuf, speram să nu intervii înaintea mea şi sper să nu intervină nimeni de dragul de a da replici.
      Orice discuţie pe orice temă poate fi benefică dacă se desfăşoară sub formă de dialog şi nu ca un schimb de replici.

      Pentru ca discuţia să nu alunece într-o direcţie nedorită sunt nevoit să închid topicul ca să-mi pot continua postarea.

      @infokam,
      Ceea ce ne propui este un Proiect special şi de valoare.
      Să ştii [sau poate că deja ai văzut pe forum] că nu eşti singurul care a propus salvarea unor cărţi vechi şi de valoare; sunt câţiva useri care au scanat astfel de cărţi. cele mai multe sunt relativ noi, adică din perioada interbelică, dar sunt câteva şi de dinainte de 1900.
      Problema noastră a fost că cei mai mulţi dintre noi nu avem acces la astfel de cărţi.

      Ceea ce ne propui poate fi o altă etapă în dezvoltarea forumului, sau mai degrabă o variantă paralelă: aceea de a contribui concret la salvarea şi dezvoltarea patrimoniului naţional prin readucerea la viaţă înformat electronic a unor cărţi aproape dispărute şi care se mai găsesc decât prin câteva biblioteci într-un număr foarte mic de exemplare.
      Din punctul meu de vedere a digitaliza astfel de cărţi este mai mult decât un hobby, este şi un gest patriotic.
     
      Răspunsul meu personal la propunerea unui astfel de proiect este DA.
      Sunt convins că dacă se declanşează un astfel de proiect, se vor găsi pe forum şi alte persoane [nu multe, dar suficiente încât să formeze o echipă] care vor dori să contribuie într-un fel sau altul la dezvoltarea proiectului.

      Înainte de a accepta să intru într-un astfel de proiect, aş mai avea câteva lucruri de subliniat: unele ţi se adresează ţie personal, @infocam, altele se adeasează celorlaţi colegi de pe secţiune:

      @infocam, putem lucra împreună, tu şi alţi colegi de pe forum, dar rugămintea mea este să renunţăm cu toţii la ironii,inclusiv tu; am avut o discuţie, am clarificat lucrurile - totul s-a încheiat; dacă putem porni la drum sprijinindu-ne unii pe alţii, putem să realizăm ceva folositor; dacă vom continua să facem schimb de replici, atunci putem deschide un topic special pentru asta.

      Ştim cu toţii că oamenii care citesc cel mai mult sunt oameni cu o pregătire şi cultură medie: cei foarte pregătiţi n-au timp, pentru că îşi dedică tot timpul domeniului în care lucrează; cei mai puţin pregătiţi nu găsesc nimic important în cărţi. Din acest motiv oamenii de pe forum citesc ceea ce cred ei de cuviinţă şi sunt multe-multe-multe cărţi de care n-am auzit niciodată şi pe care nu le vom citi niciodată, mai ales dacă ele aparţin unui domeniu ceva mai aparte. Sunt convins că ai înţeles exact ceea ce am vrut să spun.

      În altă ordine de idei, într-un proiect trebuie să comunicăm între noi şi să stabilim câteva reguli tehnice pentru a ne uşura unii altora munca. Pentru început trebuie să pornim cu câteva pagini pentru ca să putem găsi varianta optimă a condiţiilor de scanare şi prelucrare... şi toate celelalte.

      Şi o ultimă menţiune: nu putem deschide un topic înainte de a avea materialele de postat.
      Un topic deschis pe secţiunea "cărţi în limba română" se deschide atunci când avem materiale.
      Un topic "proiect" acceptă orice tip de postare, de la discuţii la postări de carte în orice format.
      De aceea, deocamdată ne vom folosi de acest topic: îi voi redenumi, adăugând menţiunea "proiect" pentru a nu fi asaltat de raportări pe care unii dintre noi le fac.


      PENTRU TOŢI COLEGII DE PE FORUM
      Dacă sunteţi interesaţi de un astfel de proiect, atunci postaţi pe acest topic.
      Dacă nu sunteţi interesaţi, dar ţineţi neapărat să spuneţi că un astfel de proiect nu poate reuşi, ori să  daţi sfaturi care nu v-au fost cerute, ori să postaţi pur şi simplu de dragul postării...   - atunci e bine să vă vedeţi de treaba domniilor voastre, pentru că voi şterge toate postările off topic şi, dacă e nevoie, voi lua măsuri suplimentare.

      Modificat titlul. Redeschis topicul.


_______________________________________

     Oameni şi popoare îşi cată libertatea; după ce-o obţin, îşi caută stăpân.


     | TORENTE | Tăunul | ROCAMBOLE+ | FLORIS | VRACIU | Victor HUGO | J.F. COOPER | PAPILLON | POLDARK |
     | Dictionare Lba RO | | Gramatica RO | D. Stănoiu | Zaharia STANCU | H.Y. STAHL | V.CORBUL & E.BURADA |
     | Ultimul regat | Millennium | Shantaram | Pearl BUCK | Anchee MIN | Amy TAN | C. LÄCKBERG | Ph.GREGORY |
     | Extraterestrii şi Intraterestrii | RUFOR | Demonul Roşu | Vraja milioanelor | Cărţi audio |

pus acum 9 ani
   
tuf
Vizitator



Sunt dispus sa particip, dar numai la nivel de ocr si scan control. Daca am inteles bine, Infokam va face doar scanarea. Asta e valabil doar la prima carte, la restul nu promit nimic.

Modificat de tuf (acum 9 ani)


pus acum 9 ani
   
ghebala
VETERAN

Din: Baia Mare
Inregistrat: acum 17 ani
@tuf
Eu sunt dispus sa particip la acest proiect.
Pentru amanunte comunicam pe PM.


pus acum 9 ani
   
tuf
Vizitator



Aparent, atat Xenopol cat si Iorga sunt deja scanate si plutesc pe undeva pe net.
Nu prea am timp sa caut, dar:



pus acum 9 ani
   
hunyade
Membru Senior

Din: Campulung Muscel
Inregistrat: acum 16 ani
Asa este! De exemplu pe se gaseste:
- Xenopol, Alexandru D. - Istoria romanilor din Dacia Traiana, Ed. III, Cartea Romaneasca, 1925 [14 vol.]
- Iorga, Nicolae - Istoria Românilor prin călători,Editura "Casei Şcoalelor", Editia a II-a, 1928 [4 vol.]

tuf a scris:

Aparent, atat Xenopol cat si Iorga sunt deja scanate si plutesc pe undeva pe net.
Nu prea am timp sa caut, dar:



Modificat de hunyade (acum 9 ani)


_______________________________________
„Nu este alta mai frumoasă şi mai de folos zăbavă decât cetitul cărţilor…”, Miron Costin - “De neamul Moldovenilor”

pus acum 9 ani
   
allure
Membru Gold

Inregistrat: acum 15 ani
Buna ziua,Iorga e de asemenea scanat pe digibuc .e pacat sa muncesti de doua  ori,verifica digibuc.

pus acum 9 ani
   
Rebus
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 10 ani
Si din cartile lui Perelman au fost scanate unele si se gasesc in format pdf pe net, ar fi pacat sa faca cineva munca bruta porning de la zero si sa nu foloseasca ce exista deja.

pus acum 9 ani
   
tuf
Vizitator



Pana va dumiriti cu ce este sau nu este, eu o sa pregatesc ocr-ul si scanul pentru Fizica lui Perelman.

pus acum 9 ani
   
infokam
Membru Gold

Inregistrat: acum 13 ani
Si pentru că Tuf se pare că s-a pus deja pe treabă, aş avea o mică sugestie:
Aseară citeam la "Totul despre cărţi" despre reguli de formatare şi alte asemenea lucruri.
Cineva (nu mai reţin cine) a avut o idee care mi s-a părut interesantă, aceea ca notele de subsol să fie incluse în paranteze in conţinutul textului, imediat după cuvântul la care se referă nota de subsol.
Cred că e o idee minunată şi cei care citesc pe dispozitive cu ecran mic vor înţelege de ce.
Oricum, las să ia decizia definitivă pe cei care au infinit mai multă experienţă decât mine, dar sunt si eu de aceeaşi părere cu altcineva de acolo că o carte în format electronic nu trebuie să aibe exact acelaşi aspect cu cea în format pe hârtie.

Modificat de infokam (acum 9 ani)


pus acum 9 ani
   
stelus
VETERAN

Inregistrat: acum 12 ani
Aici,
Biblioteca digitala a Bucurestilor gasiti multe carti scanate in editii vechi sau chiar princeps. Timp si rabdare de "scormonit acolo".
Din pacate, unele sunt parolate si nu pot fi modificate. (Am incercat eu cu Trecute vieti de doamne si domnite.)
Dar poate exista useri mai priceputi ca mine in calculatoare si formate pdf...


pus acum 9 ani
   
Constantin G C
Membru Junior

Inregistrat: acum 11 ani
Subiectul mi se pare super nobil. Consider, eu, ca lucrarile de stiinta popularizata ar merita o atentie deosebita (!!!) pentru ca sunt f. importante. Merita un topic specializat. Putem pune in acest topic Isaac Asimov ,Richard Dawkins, Peter Tompkins si multi altii. Sunt de acord sa particip la o asemenea actiune. Cu respect, Constantin G C

pus acum 9 ani
   
tuf
Vizitator



Scan control:
Arata binisor, dar daca e posibil as prefera o scanare noua.
Ocr-ul obtinut din pdf nu cred ca o sa ridice prea multe probleme.


pus acum 9 ani
   
samiramida
Membru Senior

Inregistrat: acum 9 ani
doar de amuzament

Modificat de samiramida (acum 9 ani)


pus acum 9 ani
   
infokam
Membru Gold

Inregistrat: acum 13 ani
@tuf

Din păcate nu am posibilitatea să scanez din nou cartea (fizica distractiva II) deoarece nu o am, acest scan l-am găsit şi eu în altă parte.

@ oricine mă poate sfătui

Pentru că astăzi voi începe scanarea celorlalte cărţi pe care le am, cred că ar fi util să-mi daţi nişte sfaturi în legătură cum este cel mai bine (şi în primul rând mai uşor pentru cei care vor face OCR-ul) să fac acest lucru.
Ma interesează rezoluţia care credeţi că e cea mai bună, scanul să fie A/N gray sau color, cum vă e mai uşor, să fac un pdf cu toate imaginile scanate sau o colecţie cu câte un *.jpg pentru fiecare pagină, o pagină/imagine sau merge şi două pagini/imagine (cum a fost acest scan), amănunte din acestea.

Modificat de infokam (acum 9 ani)


pus acum 9 ani
   
80Inanna
Moderator

Din: Mitologie
Inregistrat: acum 18 ani
Eu am cartea lui Perelman, Fizică distractivă, București: Editura Tineretului, 1967, vol I-II. Nu am scanner. djvu la vol II mi se pare bun, nu văd ce ar mai fi de făcut. Cred că este absurd să se creadă că cine a făcut vol II n-a făcut și vol I (mai plauzibil ar fi să fi făcut vol I și să se fi plictisit, dar nu este cazul). Sigur există - ori e pe net, ori cineva îl are, iar refacerea ar fi o repetare a muncii făcute deja de cineva.

_______________________________________
Verificati toate linkurile înainte de a descărca!  UNELE sunt expirate.
Cataloage FILME românești și TEATRU românesc.
Eu pot descărca de pe: mediafire, zippyshare, uptobox, mega.
NU pot descărca de pe: depositfiles, uploaded, turbobit, letitbit.

pus acum 9 ani
   
infokam
Membru Gold

Inregistrat: acum 13 ani
Volumul I din Fizica distractiva urmează să fe scanat astazi (sper să am timp) sau în zilele următoare.
Va urma Astronomia Amuzantă, Geometria distractivă, Algebra distractivă şi Aritmetica distractiva.
Nu ştiu să existe alte cărţi în limba română a lui Perelman, dar dacă cineva ştie de existenţa altor cărţi...


pus acum 9 ani
   
tuf
Vizitator




infokam a scris:

Volumul I din Fizica distractiva urmează să fe scanat astazi (sper să am timp) sau în zilele următoare.
Va urma Astronomia Amuzantă, Geometria distractivă, Algebra distractivă şi Aritmetica distractiva.
Nu ştiu să existe alte cărţi în limba română a lui Perelman, dar dacă cineva ştie de existenţa altor cărţi...

Ma ocup eu de toata seria lui Perelman.
Doar ocr si scan.


infokam a scris:

@tuf

Din păcate nu am posibilitatea să scanez din nou cartea (fizica distractiva II) deoarece nu o am, acest scan l-am găsit şi eu în altă parte.

@ oricine mă poate sfătui

Pentru că astăzi voi începe scanarea celorlalte cărţi pe care le am, cred că ar fi util să-mi daţi nişte sfaturi în legătură cum este cel mai bine (şi în primul rând mai uşor pentru cei care vor face OCR-ul) să fac acest lucru.
Ma interesează rezoluţia care credeţi că e cea mai bună, scanul să fie A/N gray sau color, cum vă e mai uşor, să fac un pdf cu toate imaginile scanate sau o colecţie cu câte un *.jpg pentru fiecare pagină, o pagină/imagine sau merge şi două pagini/imagine (cum a fost acest scan), amănunte din acestea.

Bine, deci prima carte ramane la nivelul asta, plus ocr-ul care il voi aduce ulterior.

In privinta scanarii:
- minimul acceptat e 300 DPI, color sau grayscale.
- imagini individuale, format TIFF. Paginile pot fi si duble.

Dar cred ca ar trebui sa ne zici ce program intentionezi sa folosesti pentru scanare.


pus acum 9 ani
   
infokam
Membru Gold

Inregistrat: acum 13 ani
Voi folosi interfata care a venit cu driverul scanerului (Mirascan)

pus acum 9 ani
   
tuf
Vizitator



In cazul asta, ramane valabil minimul de conditii de mai sus.
Astept niste scanari de proba.

Uite si ocr-ul de la vol.2 din Fizica:
Este un ocr brut bazat pe text formatat si un ocr prelucrat prin AutoCorect, fara formatare.


pus acum 9 ani
   
infokam
Membru Gold

Inregistrat: acum 13 ani
Primele 101 pagini din Volumul I al Fizicii distractive, atât am reuşit să fac astăzi, sper să fie bine:


pus acum 9 ani
   
tuf
Vizitator



Verific si revin.
Nu mai scana pana atunci.


pus acum 9 ani
   
tuf
Vizitator



Revenit.
Treaba e buna. Mergi inainte.
Scaneaza cartea, iar apoi vino cu toata scanare.
Pe fastupload ai limita de 2 GB la fisiere, iar viteza e buna. Sau daca folosesti alt site...

P.S.
Ai grija ca atunci cand scanezi in reprize sa ai mereu aceleasi setari pe scaner.

Modificat de tuf (acum 9 ani)


pus acum 9 ani
   
infokam
Membru Gold

Inregistrat: acum 13 ani
OK, maine sper să termin şi restul

pus acum 9 ani
   
tuf
Vizitator



Apropo, din moment ce in 2-3 zile apare a doua carte...
Vrei sa iti faci subiect propriu cu cartile sau mergi pe cel indicat de mine?
Ma refer doar la cele cu popularizarea stiintei.


pus acum 9 ani
   
infokam
Membru Gold

Inregistrat: acum 13 ani
Cum vrei şi cum vor şi ceilalţi
Dar, cred că topicul cu "Literatura ateista sau sceptică" se potriveste perfect cu ce e acolo în prezent.
Pentru partea "pozitiva" a stiintei cred ca ar fi mai OK ceva de genul "Literatură de popularizare a ştiinţei" sau "Stiinţă popularizată"

Link-urile pentru arhivele cu scan-urile la Fizica distractiva Vol. I sunt:
Pagina 1-121:
Pagina 122-255:

Următoarea carte va fi "Astronomia amuzantă"

Modificat de infokam (acum 9 ani)


pus acum 9 ani
   
Seven
Moderator

Din: Ţara Perfectului Simplu
Inregistrat: acum 14 ani
***
     Părerea mea: Cred că ar fi mai bine un topic nou "Stiinţă popularizată", "Stiintă populară", "Stiintă pentru toţi"....  sau ceva în genul ăsta.
     Practic aceste cărţi popularizează ştiinţa în rândul oamenilor obişnuiţi şi nu avem căţi ştiinţifice pentru oameni de specialitate...

     Topicul "Literatura ateista sau sceptică" a pornit pe o temă, apoi s-a dezvoltat... acum e ceva mai complex, cuprinde ştiinţă dar şi critică a ştiinţei.

     Este doar o propunere... Hotărârea vă aparţine.


_______________________________________

     Oameni şi popoare îşi cată libertatea; după ce-o obţin, îşi caută stăpân.


     | TORENTE | Tăunul | ROCAMBOLE+ | FLORIS | VRACIU | Victor HUGO | J.F. COOPER | PAPILLON | POLDARK |
     | Dictionare Lba RO | | Gramatica RO | D. Stănoiu | Zaharia STANCU | H.Y. STAHL | V.CORBUL & E.BURADA |
     | Ultimul regat | Millennium | Shantaram | Pearl BUCK | Anchee MIN | Amy TAN | C. LÄCKBERG | Ph.GREGORY |
     | Extraterestrii şi Intraterestrii | RUFOR | Demonul Roşu | Vraja milioanelor | Cărţi audio |

pus acum 9 ani
   
tuf
Vizitator



Descarc arhivele acum.

In privinta denumirii subiectului, sunt in pana de idei. Sau cel putin nu am auzit decat critici la adresa posibilelor nume alese  de mine (prin alte parti, nu aici).
O sa mai astept pana imi fac timp sa fac centralizatorul de pe prima pagina.
Dupa ce termin si cea de a doua carte, o sa le adaug pe ambele pe subiect.


pus acum 9 ani
   
tuf
Vizitator



Lipsesc paginile 244-245.

pus acum 9 ani
   
infokam
Membru Gold

Inregistrat: acum 13 ani
Voi scana cele două pagini, din păcate abia luni voi putea face acest lucru.

pus acum 9 ani
   
tuf
Vizitator



Nu e bai. Cand e gata, e gata.

pus acum 9 ani
   
maxxro2007
Membru Senior

Inregistrat: acum 16 ani
coperta 1

[proiect] provocare coperta

41.2KB


pus acum 9 ani
   
tuf
Vizitator



Merci. O rezolvi cumva si pe cealalta?

pus acum 9 ani
   
maxxro2007
Membru Senior

Inregistrat: acum 16 ani
da

pus acum 9 ani
   
maxxro2007
Membru Senior

Inregistrat: acum 16 ani
Algebra distractiva




pus acum 9 ani
   
infokam
Membru Gold

Inregistrat: acum 13 ani
Pagina 244-245 din Fizica distractiva:

I. Perelman - Astronomia amuzanta - scan
partea 1:
Partea a 2-a:

Modificat de infokam (acum 9 ani)


pus acum 9 ani
   
maxxro2007
Membru Senior

Inregistrat: acum 16 ani
Astronomia amuzanta




pus acum 9 ani
   
tuf
Vizitator



Nu inteleg. Lucrati amandoi la aceeasi carte?

pus acum 9 ani
   
infokam
Membru Gold

Inregistrat: acum 13 ani
Se pare ca ne suprapunem. Oricum doua scanuri sunt mai bune decat niciunul 
Rămâne să alegi care ţi se pare mai bun.
Oricum, ca să nu mai lucrăm amandoi la acelaşi lucru următoarea carte pe care o scanez va fi "Geometria Distractiva" a lui Perelman.

Totodata te rog să te uiţi la "Algebra distractiva" postata de maxxro2007 şi să îmi spui dacă e OK sau fac alt scan.


pus acum 9 ani
   
tuf
Vizitator



maxxro2007, daca te-ai apucat de scanat, e preferabil sa o faci in format TIFF, 300 dpi, grayscale sau color.
Si nu va suprapuneti cu cartile. Mai bine se scaneaza bine 2 carti diferite de 2 persoane diferite, decat sa veniti cu 2 versiuni ale aceleiasi carti.

Dupa ce finalizez Fizica, o sa revin cu detalii legate de Astronomie si Algebra lui Max. Vorbim atunci.

Modificat de tuf (acum 9 ani)


pus acum 9 ani
   
maxxro2007
Membru Senior

Inregistrat: acum 16 ani
Sunt găsite pe net şi au fost postate pentru a fi evaluate. În caz ca nu sunt conforme așteptam un nou scan. Infokam daca se poate te rog sa postezi intr-un fisier rar/zip toate coperțile incerc sa le digitalizez pina se termina scanarea+ocr. VA MULTUMESC

pus acum 9 ani
   
infokam
Membru Gold

Inregistrat: acum 13 ani
@maxxro2007

Aici sunt copertile la cartile pe care le am, faţă-spate:


pus acum 9 ani
   
Seven
Moderator

Din: Ţara Perfectului Simplu
Inregistrat: acum 14 ani
***
      maxxro, dacă pagina pe care le-ai găsit este de tip slideshare, sunt mari şanse ca în "spate" să se afle imaginile la rezoluţie de 300 dpi, doar că trebuie să defilezi prin toată cartea pentru a se încărca complet. Eu am găsit astfel de cărţi la care iniţial imaginile aveau o rezoluţie comparabilă cu cele postate de tine şi apoi am descoperit imagini mult mai mari... nu mai ştiu exact cum am procedat... e posibil să fi mărit zoom la maxim...


_______________________________________

     Oameni şi popoare îşi cată libertatea; după ce-o obţin, îşi caută stăpân.


     | TORENTE | Tăunul | ROCAMBOLE+ | FLORIS | VRACIU | Victor HUGO | J.F. COOPER | PAPILLON | POLDARK |
     | Dictionare Lba RO | | Gramatica RO | D. Stănoiu | Zaharia STANCU | H.Y. STAHL | V.CORBUL & E.BURADA |
     | Ultimul regat | Millennium | Shantaram | Pearl BUCK | Anchee MIN | Amy TAN | C. LÄCKBERG | Ph.GREGORY |
     | Extraterestrii şi Intraterestrii | RUFOR | Demonul Roşu | Vraja milioanelor | Cărţi audio |

pus acum 9 ani
   
80Inanna
Moderator

Din: Mitologie
Inregistrat: acum 18 ani

infokam a scris:

Totodata te rog să te uiţi la "Algebra distractiva" postata de maxxro2007 şi să îmi spui dacă e OK sau fac alt scan.

Pentru citit e ok, mulțumesc pentru carte. Problema mea este că sunt bine antrenată în domeniu, așa că problemele în sine nu m-au amuzat, m-ar fi pus doar la lucru. Ce mi-a stârnit interesul au fost considerațiile privind bistabilii de la începutul cărții și programarea de pe la mijloc, tare semănau cu nivelul calculatoarelor din anii '50.


_______________________________________
Verificati toate linkurile înainte de a descărca!  UNELE sunt expirate.
Cataloage FILME românești și TEATRU românesc.
Eu pot descărca de pe: mediafire, zippyshare, uptobox, mega.
NU pot descărca de pe: depositfiles, uploaded, turbobit, letitbit.

pus acum 9 ani
   
maxxro2007
Membru Senior

Inregistrat: acum 16 ani
Seven, in ambele cazuri a fost vorba de arhive rar... din pacate nu am gasit fisiere la o rezolutie mai mare.
*****
infokam -Multumesc pentru scanuri, cum termin le postez


pus acum 9 ani
   
tuf
Vizitator



Uitati si ocrul si djvul pentru vol.1 din Fizica:

Contine ocrul brut cu text formatat exact cum a iesit din Abby.

Max, scanarea de la Astronomie nu poate fi folosita. Pare scanata ok, dar e imaginea e mult prea comprimata, prin urmare neclara.
Iar pdf-ul cu Algebra e la limita.

Modificat de tuf (acum 9 ani)


pus acum 9 ani
   
infokam
Membru Gold

Inregistrat: acum 13 ani
Am sa fac eu un scan nou cu Algebra.

pus acum 9 ani
   
maxxro2007
Membru Senior

Inregistrat: acum 16 ani
Aritmetica 1

[proiect] provocare aritmetica

37.3KB


pus acum 9 ani
   
hrovidiu
Membru Junior

Inregistrat: acum 16 ani
ca surse de alimentare mai puteti contoriza:
http://www.cimec.ro/Biblioteca-Digitala/Biblioteca.html
http://dspace.bcucluj.ro/?locale=ro
http://documente.bcucluj.ro/


pus acum 9 ani
   
tuf
Vizitator



OK, si ca sa lamurim chestia asta...

Pe moment lucrez cu Infokam, el scaneaza, eu fac scan-control si ocr
Vreau o scanare bruta a cartilor lui Perelman, nu o scanare deja prelucrata.

Puteti adauga materiale si din alte surse, dar mai mult ca sigur ca mie nu imi vor fi de ajutor, poate le folosesc altora totusi.
Djvul si ocrul ies cel mai bine dintr-o scanare bruta cu acel minim de conditii indicat lui Infokam.

Modificat de tuf (acum 9 ani)


pus acum 9 ani
   
maxxro2007
Membru Senior

Inregistrat: acum 16 ani
Geometria 1

[proiect] provocare geometria

27.3KB


pus acum 9 ani
   
maxxro2007
Membru Senior

Inregistrat: acum 16 ani
Algebra 1

[proiect] provocare algebra

31.5KB


pus acum 9 ani
   
tuf
Vizitator




Titlu: Astronomia amuzanta
Autor: Ia. I. Perelman
Editura: Tineretului
Editie:
An: 1959
Nr. pagini: 235
Versiune: v.0.1
Format: djvu, docx (ocr brut neprelucrat)



Modificat de tuf (acum 9 ani)


pus acum 9 ani
   
maxxro2007
Membru Senior

Inregistrat: acum 16 ani
Botanica 1

[proiect] provocare botanica

40.2KB


pus acum 9 ani
   
maxxro2007
Membru Senior

Inregistrat: acum 16 ani
Astronomia 1

[proiect] provocare astronomia

37.3KB


pus acum 9 ani
   
infokam
Membru Gold

Inregistrat: acum 13 ani
I. Perelman -
Geometria distractiva - scan1:
Geometria distractiva - scan2:


pus acum 9 ani
   
tuf
Vizitator



Ma apuc de ea.

pus acum 9 ani
   
tuf
Vizitator



Geometria distractiva
ocr, djvu, coperta


pus acum 9 ani
   
mihail4321
Membru Puf

Inregistrat: acum 12 ani
Multumesc din suflet! Datorita lui Perelman, Kordemski si Gardner am invatat cu placere matematica.

Sase carti in engleza ale lui Perelman:

Algebra Can Be Fun.djvu
Astronomy for Entertainment.djvu
Figures for Fun Stories and Conundrums.djvu
Fun with Maths and Physics.pdf
Physics for Entertainment vol. 1.djvu
Physics for Entertainment vol. 2.djvu


Modificat de mihail4321 (acum 9 ani)


pus acum 9 ani
   
maxxro2007
Membru Senior

Inregistrat: acum 16 ani
Infokam - va rog daca se poate si coperta pentru fizica distractiva vol 2.
Multumesc.


pus acum 9 ani
   
infokam
Membru Gold

Inregistrat: acum 13 ani
Din pacate nu am cartea, este singura din serie pe care am gasit-o in alta parte.
Dar poate te ajuta imaginile astea, tot de pe internet:

[proiect] provocare din pacate cartea, este singura din serie care gasit-o alta parte.dar poate

19.4KB


pus acum 9 ani
   
infokam
Membru Gold

Inregistrat: acum 13 ani
Sau asta (coperta de la editia in engleza care e aproape identica, doar putin colorata cu coperta de la cartea originala ruseasca)

[proiect] provocare sau asta (coperta editia engleza care aproape identica, doar putin colorata

16.2KB

Modificat de infokam (acum 9 ani)


pus acum 9 ani
   
Seven
Moderator

Din: Ţara Perfectului Simplu
Inregistrat: acum 14 ani
***
      În atenţia userilor interesaţi:
      Dacă în urmă cu 5 ani activitatea de bază a secţiunii se iniţia pe un topic de tip "Proiect", dat fiind că în ultimul timp nu am avut astfel de proiecte de colaborare, trebuie să menţionez câteva lucruri:

       - un topic-proiect este în egală măsură un topic de discuţii, dar şi un fel de topic-ciornă pe care se postează orice fel de mariale care vin în ajutorul scopului principal;
       - în mod normal un topic "proiect" se deschide pe secţiunea "Totul despre cărţi", urmând ca materiale definitive să fie postate pe un topic clasic pe una dintre celelalte 4 secţiuni, după regulile cunoscute. Am păstrat deocamdată acest topic aici pentru ca userii să poată observa modul de declanşare şi desfăşurare a unui proiect.
       - aşa cum spuneam, un topic-proiect nu se supune regulilor topicurilor de pe secţiune, în sensul că pe un astfel de topic se poartă orice tip de discuţii, se pot posta materiale diverse, inclusiv cărţile respective în alte limbi decât limba română; pentru astfel de materiale şi discuţii există o singură condiţie: să folosească proiectului; dacă materialele şi discuţiile nu ajută proiectului, atunci nu trebuie aglomerat topicul cu postări nefolositoare.

**********************************************

      În atenţia userilor care colaborează pe topic:
      Vă propun ca imaginile pentru coperte şi alte imagini să fie postate în mărime originală pe un host gen         sau oricare alt host care suportă imagini.
      Postarea imaginilor direct pe forum prin intermediul opţiunii "Upload poza" nu o recomand din următoarele motive: forumul adaugă o siglă în partea de jos a imaginii, fapt pentru care imaginea downloadată trebuie prelucrată; direct pe forum se pot urca doar imagini mai mici; downloadul este mai comod de pe un host.


_______________________________________

     Oameni şi popoare îşi cată libertatea; după ce-o obţin, îşi caută stăpân.


     | TORENTE | Tăunul | ROCAMBOLE+ | FLORIS | VRACIU | Victor HUGO | J.F. COOPER | PAPILLON | POLDARK |
     | Dictionare Lba RO | | Gramatica RO | D. Stănoiu | Zaharia STANCU | H.Y. STAHL | V.CORBUL & E.BURADA |
     | Ultimul regat | Millennium | Shantaram | Pearl BUCK | Anchee MIN | Amy TAN | C. LÄCKBERG | Ph.GREGORY |
     | Extraterestrii şi Intraterestrii | RUFOR | Demonul Roşu | Vraja milioanelor | Cărţi audio |

pus acum 9 ani
   
anaxor
Membru Junior

Inregistrat: acum 11 ani
Am scanat coperta de la exemplarul meu:

[proiect] provocare scanat coperta exemplarul meu:

53.6KB


pus acum 9 ani
   
tuf
Vizitator



A.... deci de asta tot aparea sigla RI...

pus acum 9 ani
   
maxxro2007
Membru Senior

Inregistrat: acum 16 ani
O sa repostez toate coperțile procesate in modul arătat de Seven.

pus acum 9 ani
   
maxxro2007
Membru Senior

Inregistrat: acum 16 ani
anaxor-- se poate sa postati un scan de pe coperta asa cum a zis Seven.
PS am trimis un mesaj pe privat daca se poate.


pus acum 9 ani
   
anaxor
Membru Junior

Inregistrat: acum 11 ani
Am pus coperta "Fizica distractiva vol2" aici:


pus acum 9 ani
   
maxxro2007
Membru Senior

Inregistrat: acum 16 ani
Multumesc anaxor

pus acum 9 ani
   
maxxro2007
Membru Senior

Inregistrat: acum 16 ani
FIZICA 2
Coperta


pus acum 9 ani
   
maxxro2007
Membru Senior

Inregistrat: acum 16 ani
Algebra distractivă
Coperta


pus acum 9 ani
   
maxxro2007
Membru Senior

Inregistrat: acum 16 ani
Astronomia amuzantă
Coperta


pus acum 9 ani
   
maxxro2007
Membru Senior

Inregistrat: acum 16 ani
Aritmetica distractivă
Coperta


pus acum 9 ani
   
maxxro2007
Membru Senior

Inregistrat: acum 16 ani
Botanica distractivă
Coperta


pus acum 9 ani
   
Seven
Moderator

Din: Ţara Perfectului Simplu
Inregistrat: acum 14 ani
***
     maxx, eu am modificat linkurile din varianta cu vizualizare directă în varianta cu vizualizare la accesare.
     Am făcut modificarea pentru o mai uşoară urmărire a postărilor de pe topic.


_______________________________________

     Oameni şi popoare îşi cată libertatea; după ce-o obţin, îşi caută stăpân.


     | TORENTE | Tăunul | ROCAMBOLE+ | FLORIS | VRACIU | Victor HUGO | J.F. COOPER | PAPILLON | POLDARK |
     | Dictionare Lba RO | | Gramatica RO | D. Stănoiu | Zaharia STANCU | H.Y. STAHL | V.CORBUL & E.BURADA |
     | Ultimul regat | Millennium | Shantaram | Pearl BUCK | Anchee MIN | Amy TAN | C. LÄCKBERG | Ph.GREGORY |
     | Extraterestrii şi Intraterestrii | RUFOR | Demonul Roşu | Vraja milioanelor | Cărţi audio |

pus acum 9 ani
   
maxxro2007
Membru Senior

Inregistrat: acum 16 ani
Multumesc, am inteles

pus acum 9 ani
   
tuf
Vizitator



Dar Botanica a fost adaugata aici?

pus acum 9 ani
   
infokam
Membru Gold

Inregistrat: acum 13 ani
Incă nu, dar vine şi ea probabil după sărbători.

pus acum 9 ani
   
infokam
Membru Gold

Inregistrat: acum 13 ani
Iakov Perelman - Aritmetica distractiva - scan

zip1:
zip2:


pus acum 9 ani
   
infokam
Membru Gold

Inregistrat: acum 13 ani
Iakov Perelman - Algebra distractiva - scan

zip1:
zip2:


pus acum 9 ani
   
Seven
Moderator

Din: Ţara Perfectului Simplu
Inregistrat: acum 14 ani
***
     @tuf, eşti absolut convins că trebuie ca imaginile să fie în format TIFF?
     E adevărat că noi foloseam TIFF-urile din Abbyy 9 pentru că se copiau direct din folder, dar asta mergea în calculatorul nostru; pentru transfer de la un user la altul sunt totuşi foarte mari.
     Un JPG sau PNG are într-adevăr pierderi, dar sunt aproape insesizabile, în schimb sunt mult mai mici şi transferul este mult mai comod.
     Cred că şi pentru @infocam ar fi mai simplu, dar chiar şi pentru tine.

     M-am uitat şi eu la imagini; scanarea este foarte bună şi cred că se poate folosi JPG sau PNG.
     Faceţi cum doriţi, mi-am exprimat doar o părere.


_______________________________________

     Oameni şi popoare îşi cată libertatea; după ce-o obţin, îşi caută stăpân.


     | TORENTE | Tăunul | ROCAMBOLE+ | FLORIS | VRACIU | Victor HUGO | J.F. COOPER | PAPILLON | POLDARK |
     | Dictionare Lba RO | | Gramatica RO | D. Stănoiu | Zaharia STANCU | H.Y. STAHL | V.CORBUL & E.BURADA |
     | Ultimul regat | Millennium | Shantaram | Pearl BUCK | Anchee MIN | Amy TAN | C. LÄCKBERG | Ph.GREGORY |
     | Extraterestrii şi Intraterestrii | RUFOR | Demonul Roşu | Vraja milioanelor | Cărţi audio |

pus acum 9 ani
   
tuf
Vizitator



Putem incerca si asa.
Infokam hotaraste
Transferul nu ma deranjeaza.

La Aritmetica am nevoie de o scanare noua la paginile 118-119.

Modificat de tuf (acum 9 ani)


pus acum 9 ani
   
infokam
Membru Gold

Inregistrat: acum 13 ani
Aritmetica - pagina 118-119

pus acum 9 ani
   
Seven
Moderator

Din: Ţara Perfectului Simplu
Inregistrat: acum 14 ani
***
     Printre picături am încercat o prelucrare color, folosind JPG în loc de TIFF.
     Am încărcat TIFF-urile în Abbyy şi le-am salvat ca JPG, apoi le-am prelucrat fugitiv în ScanTailor cu Out color, încărcate din nou în Abbyy, citite şi realizat PDF Color Searchable, notat [CSS] = 46 Mb. Fişierul rezultat l-am optimizat caz Adobe Acrobat, fişier marcat [C8z] = 19Mb.
     Am vrut să testez calitatea imaginilor în format JPG şi mărimea unui fişier prelucrat color.
     Mie mi se pare că rezultatul este foarte bun la ambele teste.
     
      Într-adevăr fişierele sunt mult mai mari decât un DjVu AN, dar se aseamănă mult mai mult cu o carte tipărită. Există uderi care preferă astfel de fişiere şi, bineînţeles, useri care preferă fişierele AN pentru că sunt mai mici.

      Din păcate nu m-am grăbit cu downloadul şi n-am ştiut că imaginile vor dispărea, aşa că am reuşit să downloadez imaginile doar de la Algebră şi Aritmetică.
      @infokam, dacă ţi se par interesante fişierele pot să prelucrez în acest mod şi alte cărţi, doar să nu mi se dea termen scurt de timp. La cărţile deja postate pot face prelucrarea doar dacă tu sau altcineva îmi poate oferi imaginile iniţiale, indiferent de format.

      Download Algebra distractivă:  - folder deschis mediafire


_______________________________________

     Oameni şi popoare îşi cată libertatea; după ce-o obţin, îşi caută stăpân.


     | TORENTE | Tăunul | ROCAMBOLE+ | FLORIS | VRACIU | Victor HUGO | J.F. COOPER | PAPILLON | POLDARK |
     | Dictionare Lba RO | | Gramatica RO | D. Stănoiu | Zaharia STANCU | H.Y. STAHL | V.CORBUL & E.BURADA |
     | Ultimul regat | Millennium | Shantaram | Pearl BUCK | Anchee MIN | Amy TAN | C. LÄCKBERG | Ph.GREGORY |
     | Extraterestrii şi Intraterestrii | RUFOR | Demonul Roşu | Vraja milioanelor | Cărţi audio |

pus acum 9 ani
   
tuf
Vizitator



Imi pare rau, dar nu mai am imaginile originale.

pus acum 9 ani
   
infokam
Membru Gold

Inregistrat: acum 13 ani
Perelman - Scanuri originale

Geometria distractiva 1:
Geometria distractiva 2:
Astronomia amuzanta 1:
Astronomia amuzanta 2:
Fizica distractiva vol 1-1:
Fizica distractiva vol 1-2:

La fizica distractiva vol. II nu am avut nici eu decat un fisier luat de pe internet.

Modificat de infokam (acum 9 ani)


pus acum 9 ani
   
tuf
Vizitator



Aritmetica distractiva: djvu, ocr brut, coperta

Modificat de tuf (acum 9 ani)


pus acum 9 ani
   
Seven
Moderator

Din: Ţara Perfectului Simplu
Inregistrat: acum 14 ani
***
     Mulţumesc, @infocam. Am reuşit să cobor tot.

     Legat de păstrarea parametrilor de culoare-contrast-luminozitate... a imaginilor scanate:
     În cazul scanării cărţilor foarte mari [dar, nu numai] începem scanarea azi şi o putem termina peste câteva zile ori chiar mai mult timp.
     Se pot salva toţi aceşti parametri de imagine oricât timp dacă facem scanarea direct din Abbyy.
     Practic Abbyy foloseşte driverul scanerului, doar că interfaţa poate fi a scanerului sau o interfaţă a programului Abbyy.
     Eu folosesc interfaţa Abbyy, stabilesc parametrii de contrast etc... şi aceşti parametrii rămân aceeaşi până îi schimb eu sau până se reinstalează Abbyy.
     Deci încep scanarea unui dicţionar de cca 1000 de pagini azi şi scanez 100 pagini dreapta, apoi închid Abbyy. Revin peste 3 zile ca să scanez încă 100 de pagini, iar parametrii sunt aceeaşi.. pot reveni şi peste 3 luni şi voi găsi aceeaşi parametrii dacă nu i-am schimbat eu.
     Avantajul scanării de sub Abbyy este şi acela că vezi imediat imaginea rezultată şi se pot face corecţii dacă a apărut vreo problemă.
     Dacă te interesează varianta, atunci îţi pot da informaţiile pentru setările Abbyy.


_______________________________________

     Oameni şi popoare îşi cată libertatea; după ce-o obţin, îşi caută stăpân.


     | TORENTE | Tăunul | ROCAMBOLE+ | FLORIS | VRACIU | Victor HUGO | J.F. COOPER | PAPILLON | POLDARK |
     | Dictionare Lba RO | | Gramatica RO | D. Stănoiu | Zaharia STANCU | H.Y. STAHL | V.CORBUL & E.BURADA |
     | Ultimul regat | Millennium | Shantaram | Pearl BUCK | Anchee MIN | Amy TAN | C. LÄCKBERG | Ph.GREGORY |
     | Extraterestrii şi Intraterestrii | RUFOR | Demonul Roşu | Vraja milioanelor | Cărţi audio |

pus acum 9 ani
   
tuf
Vizitator



Pai ia da-le.
Poate mai aflu ceva nou, sper ca vorbim de Abby 12.


pus acum 9 ani
   
tuf
Vizitator



Alegbra distractiva:

Infokam, cate carti de Perelman mai sunt?

Modificat de tuf (acum 9 ani)


pus acum 9 ani
   
infokam
Membru Gold

Inregistrat: acum 13 ani
Perelmas s-a terminat, cred ca nici nu au fost publicate în limba română mai multe.
E posibil sa mai fie una totusi, ceva cu chimia dar trebuie sa o caut, nu stiu sigur daca e scrisa de Perelman.

Modificat de infokam (acum 9 ani)


pus acum 9 ani
   
tuf
Vizitator



In cazul asta, te salut si ma retrag, dupa cum am spus de la inceput.
Cu restul proiectelor tale, sper sa gasesti sprijin in comunitatea de aici.
Daca nu gasesti, iti recomand sa incerci sa faci chiar tu proiectul cap-coada. Forumul e la dispozitia ta, trebuie doar sa intrebi, doar sa vrei.

P.S.
Trecand peste toata brambureala initiala cu atacuri, presupuneri si egouri asa-zis invinetite, iti urez bun venit in randul celor care scaneaza pe acest forum

Modificat de tuf (acum 9 ani)


pus acum 9 ani
   
uncristi
Membru Puf

Inregistrat: acum 9 ani
infokam & tuf ati facut o treaba extraordinara. Fiti siguri ca munca voastra nu este in zadar. Numai eu insumi voi imparti cartile lui Perelman mai multor zeci de persoane interesate. As vrea sa semnalez existenta unei alte carti de popularizare care merita sa existe in format electronic:

1) R. Courant, H. Robbins - 'Ce este matematica? (Expunere elementara a ideilor si metodelor)' (1969)

Cartea aceasta este intr-adevar deosebita! Este o incercare de a prezenta diferite ramuri ale matematicii pentru nespecialist si este singura carte in limba romana care abordeaza acest vast subiect, dupa cate stiu eu.

Exista si o 'geologie distractiva' (foarte interesanta), o 'psihologie distractiva' (nu sunt ale lui Perelman) si ar mai fi si alte cateva carti bune de popularizare a fizicii/matematicii:

2) George Gamow - Gravitatia (despre cum a descoperit Newton gravitatia + include o discutie elementara despre derivata unei functii)
3) George Gamow - Biografia fizicii (o istorie a fizicii)
4) Hugo Steinhaus - Caleidoscop matematic
5) Egmont Colerus - De la tabla inmultirii la integrala
6) Egmont Colerus - De la punct la a patra dimensiune

1),2),3),4) pot fi gasite pe net in limba engleza, nu insa si 5),6).

infokam, nu am scanner dar daca esti interesat iti pot pune la dispozitie oricare dintre cartile mentionate mai sus.


pus acum 9 ani
   
infokam
Membru Gold

Inregistrat: acum 13 ani
@uncristi
Sunt dispus să scanez carţile despre care spui mai sus.
Am citit psihologia aceea (scrisă de un rus) in urmă cu vreo 40 de ani. Abia aştept să o recitesc.
Tot ce trebuie să mai stabilim este cum vor ajunge cărţile la mine.


pus acum 9 ani
   
infokam
Membru Gold

Inregistrat: acum 13 ani
@tuf:
Îti mulţumesc pentru toată munca de până acum.
Voi încerca să fac ce pot pentru a duce lucrurile mai departe şi sper să mă ajute şi alte persoane.
Pentru început, pentru că nu am citit-o, mă voi apuca de volumul II de la Fizica Distractivă, pornind de la OCR-ul tau pe care voi încerca să-l corectez prin citire.

Modificat de infokam (acum 9 ani)


pus acum 9 ani
   
Seven
Moderator

Din: Ţara Perfectului Simplu
Inregistrat: acum 14 ani
***
     Am reuşit şi eu să prelucrez imaginile.

     Pentru fiecare volum am realizat câte o pereche de PDF: un PDF Color Searchable, rezoluţie 300 dpi, notat [CSS] şi un PDF Color Searchable, optimizat cu AdobeAcrobat.
     La toate fişierele am folosit şi coperta nr. 4; unde n-am avut cop.4 am "falsificat" una pornind de la coperta 1 a volumului respectiv. Sper că din avion nu se vede.

     Toate fişierele sunt postate în arhive RAR neparolate cu nume abreviat.

     Abrevierile folosite:
     Algebra distractiva – IP_AlgbrDis 
     Aritmetica distractiva – IP_ArtmDis
     Astronomia amuzantă – IP_AstrAmz
     Fizica distractiva Vol.1 – IP_FizDis_V1
     Geometria distractivă – IP_GeomDis

     Download: – folder deschis mediafire.

     Am să postez fişierele şi pe topicul "Stiinţa pentru toţi".
     Cred că cel mai bine este să editez postările lui @tuf şi să adaug la foecare postare şi linkul spre cele 2 PDF ale foecărui volum.


_______________________________________

     Oameni şi popoare îşi cată libertatea; după ce-o obţin, îşi caută stăpân.


     | TORENTE | Tăunul | ROCAMBOLE+ | FLORIS | VRACIU | Victor HUGO | J.F. COOPER | PAPILLON | POLDARK |
     | Dictionare Lba RO | | Gramatica RO | D. Stănoiu | Zaharia STANCU | H.Y. STAHL | V.CORBUL & E.BURADA |
     | Ultimul regat | Millennium | Shantaram | Pearl BUCK | Anchee MIN | Amy TAN | C. LÄCKBERG | Ph.GREGORY |
     | Extraterestrii şi Intraterestrii | RUFOR | Demonul Roşu | Vraja milioanelor | Cărţi audio |

pus acum 9 ani
   
tuf
Vizitator



Editeaza postarile mele, nu e bai.

Ma  bag si la cartea de psihologie, tot la nivel de djvu si ocr.


pus acum 9 ani
   
80Inanna
Moderator

Din: Mitologie
Inregistrat: acum 18 ani
Seven, bănuiesc că PDF-urile servesc pentru control. Însă...

Am frunzărit PDF-ul de la Algebră distractivă, iar privirea mi-a căzut la pagina 121, linia 9 de sus, pe o relație în care lipsește paranteza dreaptă închisă ( ] ) înaintea semnului egal ( = ). În aceeași pagină, în relația din rândul al 17-lea lipsește semnul minus după semnul egal. Acum, vă întreb de curiozitate: ce este pentru voi mai important, corectitudinea, sau conformitatea cu originalul?


_______________________________________
Verificati toate linkurile înainte de a descărca!  UNELE sunt expirate.
Cataloage FILME românești și TEATRU românesc.
Eu pot descărca de pe: mediafire, zippyshare, uptobox, mega.
NU pot descărca de pe: depositfiles, uploaded, turbobit, letitbit.

pus acum 9 ani
   
Seven
Moderator

Din: Ţara Perfectului Simplu
Inregistrat: acum 14 ani
***
     Păi... 
     Şi... şi...
     În prima etapă [deci nu în primul rând], conformitatea cu originalul; în a doua etapă corectitudinea.
     Un scan_control nu poate fi decât o reproducere fidelă a cărţii tipărite; scan-controlul nu poate fi mai bun decât cartea pe hârtie, ci doar mai slab, dacă am sărit pagini la scanare, ori dacă avem imagini proaste şi conţinutul paginii este ilizibil.

     Cărţile de beletristică trec în etapa a doua - corectură, şi în etapa asta facem şi corecturi faţă de tipăritură, în funcţie de experienţa fiecăruia.
     La celelalte cărţi, altele decât beletristica, ne cam limităm la scanul-control. Dacă ele conţin greşeli de tipar sau de conţinut, riscul celor care studiază un PDF/DJVu din imagini este acelaşi cu riscul la acre sunt supuşi dacă citesc acea carte pe hârtie.
     La o adică, paranteza sau semnul minus, nu le-am pierdut eu prin prelucrări defectuaoase: ele nu au existat în cartea tipărită.

     Cartea asta şi celelalte cărţi ale lui Perelman, bune sau rele, au fost salvate de la uitare şi dispariţie. Eu cred că asta nu poate fi decât un lucru bun, chiar dacă din punct de vedere ştiinţific ele pot fi depăşite şi conţin greşeli.

      De ce nu pot eu să ajung în Arhiva Vaticanului cu câteva scanere şi neşte leptoape ca să fac câteva PDF-uri?


_______________________________________

     Oameni şi popoare îşi cată libertatea; după ce-o obţin, îşi caută stăpân.


     | TORENTE | Tăunul | ROCAMBOLE+ | FLORIS | VRACIU | Victor HUGO | J.F. COOPER | PAPILLON | POLDARK |
     | Dictionare Lba RO | | Gramatica RO | D. Stănoiu | Zaharia STANCU | H.Y. STAHL | V.CORBUL & E.BURADA |
     | Ultimul regat | Millennium | Shantaram | Pearl BUCK | Anchee MIN | Amy TAN | C. LÄCKBERG | Ph.GREGORY |
     | Extraterestrii şi Intraterestrii | RUFOR | Demonul Roşu | Vraja milioanelor | Cărţi audio |

pus acum 9 ani
   
Pagini:  1 2  

Mergi la