Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Profil sweet_barbie
Femeie
24 ani
Mehedinti
cauta Barbat
24 - 46 ani
Forum Romania Inedit / Totul despre cărți - About e-books / Cafenea literară: Discuţii fără temă Moderat de Seven, Stelevadris, cuculean, naid, uncris
Autor
Mesaj Pagini:  1 2 3 4
spicdegrau
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 8 ani
Buna ziua,

Am gasit pe net niste carti ale arhim. Sofronie Sharov scanate in format pdf, foarte voluminoase ca spatiu, cateva sute de Mb fiecare. Exista posibilitate de micsorare in alt format, le pot posta aici pe forum? Cum se pate face asta? Nu sunt un priceput in IT si nici in digitalizarea de carti. Mi-as dori foarte mult sa le citesc pe o tableta, intr-n format mai redus si poate vor folosi si altora.Multumesc anticipat pentru orice indrumare!


pus acum 8 ani
   
tuf
Vizitator



O posibila varianta ar fi salvarea ca tiff si apoi prelucrarea in ScanTailor. Sau resalvate din Abby 12 ca djvu sau pdf.
Fiind la nivel de imagine, o sa ai oarece chin cu cititul pe tableta. O prelucrare completa in ScanTailor ar fi mai de dorit. Daca imaginile au o calitate buna, daca nu...


pus acum 8 ani
   
spicdegrau
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 8 ani
Va multumescmult, am reusit cu abby 12, apar mici greseli de paginatie in format doc sau epub, dar la djvu pare ok. As putea sa le postez? Poate mai intereseaza pe cineva.

pus acum 8 ani
   
tuf
Vizitator





pus acum 8 ani
   
meridiane
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 12 ani
S-a întors Julică

Modificat de meridiane (acum 8 ani)


pus acum 8 ani
   
tuf
Vizitator



Unii vin, altii pleaca... viata asta. :)

pus acum 8 ani
   
cuculean
Online
Moderator

Inregistrat: acum 14 ani
Deoarece azi a existat o reclamatie (dealtfel au mai fost cateva in trecut) cu privire la postarea unor carti pe RI, carti "posibil imprumutate" de pe alt forum, am sa va expun parerea mea in acest caz:

Orice carte postata pe internet, va ajunge la un moment dat pe alte site-uri, forumuri, torenti... acest lucru este evident ca nu poate fi controlat.
Si in final, de ce muncim sa digitalizam o carte??? Nu cumva tocmai pentru a fi citita de cat mai multe persoane care nu au posibilitatea sa-si achizitioneze acea carte???

Ideea expusa mai jos (in alt context ce-i drept), se potriveste de minune si in acest caz.


Seven a scris:



...

     4. Pentru cine digitalizăm?
Dacă noi scanăm o carte se cheamă că o avem în posesie şi o putem citi oricând şi de câte ori dorim.
Faptul că o scanăm şi facem toate celelalte activităţi de digitalizare... şi apoi o postăm pe forum – este doar un act de bun simţ şi altruism, pentru ca şi alţii să se poată bucura de acea carte.

...


pus acum 8 ani
   
stelus
VETERAN

Inregistrat: acum 12 ani
As indrazni sa te contrazic numai un pic, domnule Cuculean.

Nu toti mai avem biblioteca. Unii fiindca suntem departe si cind iti faci bagajele cartile sunt primele ce sunt lasate deoparte. Si daca pui citeva deoparte (de suflet), si din ele mai triezi la final daca depasesti greutatea. Azi e si mai simplu de depasit, asa ca de carti nu poate fi vorba.
In plus, asa cum stiu eu cartile din Romania (Cartile ce le-am avut in biblioteca si le-as fi dorit scanate), scanarea lor = distrugere. Deci cel care le scaneaza are un suflet urias.
Si profit de ocazia ce mi-ai oferit-o cu aceasta postare, de a spune un multumesc urias tuturor celor care au facut efortul de a adauga carti/ si nu numai carti, aici.


pus acum 8 ani
   
cuculean
Online
Moderator

Inregistrat: acum 14 ani
Prin persoanele care nu au posibilitatea sa-si achizitioneze carti inteleg:
- cei care nu-si permit sa cumpere carti, deoarece cartile sunt destul de scumpe;
- cei care locuiesc in strainatate si nu au de unde sa cumpere carti in limba romana;
- exista carti in editii mai vechi care nu au mai fost reeditate si nu se mai gasesc in vanzare, dar se gasesc prin bibliotecile unor colegi coforumisti.


pus acum 8 ani
   
Seven
Moderator

Din: Ţara Perfectului Simplu
Inregistrat: acum 14 ani
***
     Legat de reclamaţiile despre care s-a amintit mai sus am şi eu o părere personală.

     Dacă grupuri şi forumuri închise doresc să-şi păstreze doar pentru ele însele cărţile pe care le lucrează, atunci trebuie să-şi ia măsurile lor de securitate şi să-şi rezolve problemele în interior. Dacă se constată faptul că în comunităţile lor există una sau mai multe persoane care "scot" cărţi de acolo şi le pun la liber, atunci să-şi găsească "trădătorul" şi să ia măsurile pe care le consideră necesare.
     În acelaşi timp, nicio persoană de pe o astfel de comunitate, fie el un simplu membru, moderator sau Admin, n-are niciun drept să ceară Forumului RomaniaInedit eliminarea unei cărţi de pe forum pe motiv că ea a fost prelucrată în respectiva comunitate.

     Forumul RomaniaInedit este o comunitate liberă şi independente şi nu este datoare niciunei comunităţi de pe net.
     Majoritatea grupurilor închise, inclusiv forumul VP, şi-au selecţionat şi racolat majoritatea membrilor dintre userii de pe acest forum.
     Userii de pe RI care au fost invitaţi să se înscrie în astfel de comunităţi au avut totala libertate să accepte sau nu invitaţia, iar atunci când s-au înscris într-una dintre aceste comunităţi forumul nu a luat nicio măsură de pedepsire a lor, chiar dacă intrarea într-o astfel de comunitate însemna o pierdere pentru forum, deoarece forumul nu mai beneficia de rezultatele muncii acestor oameni sau beneficia doar de o anumită parte a muncii lor.
     Doar tangenţial reamintesc că aceste comunităţi nu au selecţionat începători pentru a-i iniţia în munca de digitalizare, ci au ales useri care aveau deja o oarecare activitate pe forum; dacă din întâmplare unii dintre aceşti useri au intrat pe forum fără să ştie nimic despre digitalizare iniţierea au făcut-o aici şi cineva de pe forum i-a ajutat sau au încercat să-i ajute.
     
     În ceea ce mă priveşte, n-am nici cea mai mică reţinere să prelucrez un scan primit din orice sursă cu condiţia să fie un scan real şi nu un PDF scan fals, care în realitatea este un PDF din text, uneori chiar un PDF dintr-u OCR_BRUT salvat ca Exact Copy. Menţionez că e vorba doar de scanuri şi nu de cărţi text. Nu am timp să prelucrez text din surse nesigure.
     Am postat pe forum cărţi la care am menţionat că sunt scanate de Sukyana.
     Sukyana nu este un user, este indicativul unui grup de prietene şi prieteni pe care nu-i cunosc şi de la care primesc din mână în mână scanuri pe care le prelucrez... este mai degrabă un mic fenomen. Practic eu lucrez direct cu vreo 3 persoane; fiecare dintre aceste persoane activează pe una sau mai multe reţele de socializare, are un grup de prieteni cu care corespondează pe mail, iar prietenii lor au şi ei la rândul lor alţi prieteni.
     Aceste fete sau doamne, băieţi sau bărbaţi, ştiu un singur lucru: că dacă-mi trimit scanurile, aceste scanuri vor fi prelucrate, OCR-izate, corectate şi postate la liber pe RI.
     Astfel stând lucruile, dacă eu şi reţeaua Sukyana am fi la fel de egoişti ca şi colegii de pe diverse comunităţi închise, cărţile digitalizate ar putea lua drumul înapoi prin reţea, doar că eu, prieteni mei şi prietenii prietenilor mei preferăm ca toate cărţile să ajungă la liber pe acest forum.
     Iată de ce nu accept ca cineva de pe o comunitate închisă, fie el chiar cel mai bun prieten al meu, să ceară ca o astfel de carte să nu poată fi postată pe RI.


_______________________________________

     Oameni şi popoare îşi cată libertatea; după ce-o obţin, îşi caută stăpân.


     | TORENTE | Tăunul | ROCAMBOLE+ | FLORIS | VRACIU | Victor HUGO | J.F. COOPER | PAPILLON | POLDARK |
     | Dictionare Lba RO | | Gramatica RO | D. Stănoiu | Zaharia STANCU | H.Y. STAHL | V.CORBUL & E.BURADA |
     | Ultimul regat | Millennium | Shantaram | Pearl BUCK | Anchee MIN | Amy TAN | C. LÄCKBERG | Ph.GREGORY |
     | Extraterestrii şi Intraterestrii | RUFOR | Demonul Roşu | Vraja milioanelor | Cărţi audio |

pus acum 8 ani
   
varanul
Membru Gold

Inregistrat: acum 11 ani
Intentionaz sa aduc la 1.0 Mark Winegardner - Intoarcerea nasului.

pus acum 8 ani
   
tuf
Vizitator



Incerc sa citesc pdf-uri pe Kindle, deoarece convertirea in epub/mobi e dezastruoasa de cele mai multe ori.

Din toata gama de softuri incercate am ramas doar cu Briss si K2pdfopt.

Briss il folosesc pentru taierea marginilor albe, a antetelor, a numerelor de pagina etc. Adica micsorarea paginii.
K2pdfopt permite redimensionarea paginilor in functie de dispozitivul ales, Kindle in cazul meu. Suporta si reflow de text, functioneaza si cu djvu-uri.

Cunoasteti o combinatie de programe mai buna?

Atasez o arhiva cu pdf-ul original si cu cel prelucrat in Briss si K2pdfopt.

P.S.
Briss e foarte bun, dar ma enerveaza faptul ca trebuie sa instalezi Java.
La fel si Pdf Scissors.




pus acum 7 ani
   
stelus
VETERAN

Inregistrat: acum 12 ani
Aveti idee ce se intimpla cu zippyshare?
De citeva zile bune totul este "mort".
Nu mai contorizeaza download, zilele pina la stergere scad, desi au existat download.( graficul activitatii arata ca s-a facut download)
La ultima urcare a mea acolo arata 0 download...
Trebui sa caut un alt loc pentru upload?


pus acum 7 ani
   
ndodo
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 15 ani
Salut stelus.
Am păţit-o şi eu cu "anticul" filebox care a şi dispărut întretimp.
Momentan folosesc mediafire şi mai nou "tânărul" yadi disk (yandex).
La yadi ai avantajul că are o viteză mare de up şi download şi nu are pretenţii mari.
Pentru contul free de 10Gb (dacă vrei mai mult trebuie să plăteşti) mi-a cerut doar să mă înregistrez şi nici măcar nu mi-a cerut o adresă de mail (ca mediafire) ba chiar mi-a oferit una (e drept că mi-a oferit posibiltatea să-mi centralizez toate căsuţele de mail în ea - lucru pe care l-am refuzat politicos fără nici un fel de repercursiuni).
Mai trebuie să menţionez că nu mi-a şters nimic de un an de când mi-am deschis contul indiferent de numărul de download-uri, viteză upload/download 500Kb-1Mb.
A, dacă nu ştiai, Yandex este Google-ul rusesc ( deşi comunică şi în engleză ).

Toate cele bune

     

Modificat de ndodo (acum 7 ani)


_______________________________________
Vlad Muşatescu | Cezar Petrescu | Maxim Gorki | Mircea Sântimbreanu | Ionel Teodoreanu | Alina Nour | Ion Agârbiceanu | Mark Twain | H. G. Wells | Alan Dean Foster
Almanahuri Perpetuum Comic(Urzica) | Almanahuri vechi (până în 1990) | Almanahuri Anticipaţia | Reviste SF | Biografii şi Autobiografii | Istorie şi Politică

pus acum 7 ani
   
cuculean
Online
Moderator

Inregistrat: acum 14 ani
Eu am cont pe Yandex de 3 ani fara nici o problema, si sper sa o tina tot asa deoarece am destul de multe carti acolo.
Si apropos, pentru ca sunt membru cu state vechi, beneficiez FREE de.... 213 GB spatiu de stocare.


pus acum 7 ani
   
stelus
VETERAN

Inregistrat: acum 12 ani
@ndodo, cuculean,

Multumesc pentru sugestii.
Voi mai astepta citeva zile. Daca nu se schimba ma voi atasa la yandex sau mediafire si voi actualiza linkurile!


pus acum 7 ani
   
Gângurel
VETERAN

Inregistrat: acum 11 ani
Neața!

Negăsind nicăieri un topic dedicat stricăciunilor, cafeneaua a rămas singura opțiune.

Domnul Kindle ce-l posed a stat mai mult timp nefolosit, apărând pe display semnul corespunzător să-l încarc. M-am conformat (mai făcusem asta de atâtea ori!). Ledul s-a colorat din portocaliu în verde, ceea ce-mi demonstra că s-ar fi încărcat. Pe ecran însă a rămas același semn, că-i trebuie curent. Nu apare nici unul din screen save-urile obișnuite când e încărcat, dar închis. Aș deduce din acest comportament mizerabil că s-ar fi paradit un poco!
Adică mi se plânge că i-ar conveni mai mult în categoria mortua est!
Dacă îl conectez la calculator, îl vede bine mersi: atâta spațiu liber, cele câteva zeci de cărți puse pe el, totul e perfect în regulă. Dar displayul imi arată semnul pentru încărcare, deci n-am acces la el.
Întrebarea – pentru cel ce-mi poate da vreo sugestie – este: să-l îndrept, cu pași repezi și siguri, către groapa Glina și să-mi iau altul sau mai am vreo șansă de resuscitare?!
Vă mulțumesc pentru timpul acordat unui fost coleg de breaslă, minunatul device șamd...
PS: După numai 3 ani mi-a făcut pocinogul!


_______________________________________
Câteva OZN-uri... * Ion HOBANA * Mici contribuţii la Charles Dickens * Ion IANOȘI * Sergiu FĂRCĂȘAN * Italo CALVINO * Knut HAMSUN * Voicu BUGARIU
Apariții meteorice:
DOSTOIEVSKI l T. MANN l MARIN PREDA I J. VERNE l PETER F. HAMILTON l SF_46-89 l SF_&_F l BIOGRAFII l CRITICĂ l GRAMATICĂ l DIETA l MISTERE

pus acum 7 ani
   
KEYKO
Membru Junior

Inregistrat: acum 12 ani
Trebuie sa resetezi device-ul la setarile din fabrica tinand apasat butonul power (tras inspre led) pentru 15-30 de secunde ca sa rebuteze.
Daca asta nu merge, trebuie sa-l desfaci, sa scoti bateria, sa lasi device-ul nealimentat cam 10 minute si apoi sa reconectezi bateria. (sunt pe net/youtube clipuri care te invata cum sa-l desfaci).
In cazul in care nici asa nu ai rezolvat, inseamna ca este timpul pentru un nou reader.

Ps: inainte de resetare salveaza cartile din dispozitiv.

Te rog, spune-ne ce ai reusit...

Modificat de KEYKO (acum 7 ani)


pus acum 7 ani
   
Gângurel
VETERAN

Inregistrat: acum 11 ani
Îți mulțumesc foarte mult, KEYKO!

A mers instantaneu după ce am folosit primul sfat, butonul apăsat înspre led!
Tocmai când hotărâsem să citesc „Piatră peste piatră“, fără a fi atent la corectură (oricum găsesc destule greșeli la ultima verificare a cărților aduse de mine; minore, dar cam multe!), hait, nu mi se deschide Kindle-ul! Să dau în zbenga și alta nu!
Așadar, revin cu programul de lucru după ce termin Mysliwski!
Să trăiești!
PS: A păstrat și toate cărțile...!
Duminică plăcută și ție, că eu văd din nou totul în roz! 

Să-ți dea Dumnezeu sănătate!

Modificat de Gângurel (acum 7 ani)


_______________________________________
Câteva OZN-uri... * Ion HOBANA * Mici contribuţii la Charles Dickens * Ion IANOȘI * Sergiu FĂRCĂȘAN * Italo CALVINO * Knut HAMSUN * Voicu BUGARIU
Apariții meteorice:
DOSTOIEVSKI l T. MANN l MARIN PREDA I J. VERNE l PETER F. HAMILTON l SF_46-89 l SF_&_F l BIOGRAFII l CRITICĂ l GRAMATICĂ l DIETA l MISTERE

pus acum 7 ani
   
KEYKO
Membru Junior

Inregistrat: acum 12 ani
Pentru putin
Eu am avut 2 Kindle Keyboard si pe unul chiar l-am desfacut din toate oasele si l-am asamblat la loc fara sa-l stric (are display-ul spart si m-am asigurat ca as putea sa-l inlocuiesc. Pot, dar un display nou e inutil - prohibitv ca pret in raport cu un kindle de generatie ulterioara); pe celalat l-am facut cadou mamei, care este o cititoare inraita.
Acum mi-am luat Paperwhite pentru ca mi-a placut enorm sa nu mai car dupa mine cate lampite/lanternute pentru a putea citi noaptea. Are si o greutate mai mica decat precedentele si am scapat si de lampite/lanternute. Plus ca pot citi notele de subsol instantaneu. (Am avut norocul sa-l testez live cateva saptamani inainte de a-l cumpara). Isi merita banii!
Daca vei avea posibilitatea sa iti cumperi un Paperwhite nu ezita.


pus acum 7 ani
   
tuf
Vizitator



Va recomand sa tineti la indemana si cd-ul live Kubrick.
E destinat depanarii si resoftarii Kindle.


pus acum 7 ani
   
Gângurel
VETERAN

Inregistrat: acum 11 ani
KEYKO, rețin ideea privitoare la Paperwhite și-ți mulțumesc! Am citi deja un sfert din Mysliwski și e o bucurie să mă folosesc de jucăria pe care aseară o consideram terminată!

***

tuf, de unde se poate face rost de cd-ul live Kubrick (nici nu știu ce-i aia!)? Mulțumesc!


_______________________________________
Câteva OZN-uri... * Ion HOBANA * Mici contribuţii la Charles Dickens * Ion IANOȘI * Sergiu FĂRCĂȘAN * Italo CALVINO * Knut HAMSUN * Voicu BUGARIU
Apariții meteorice:
DOSTOIEVSKI l T. MANN l MARIN PREDA I J. VERNE l PETER F. HAMILTON l SF_46-89 l SF_&_F l BIOGRAFII l CRITICĂ l GRAMATICĂ l DIETA l MISTERE

pus acum 7 ani
   
KEYKO
Membru Junior

Inregistrat: acum 12 ani
Aici am gasit soft-ul:

iar aici explicatii:


Sper sa nu iau ban ca am postat aceste linkuri.

Nu functioneaza pentru Paperwhite.

Modificat de KEYKO (acum 7 ani)


pus acum 7 ani
   
tuf
Vizitator



Nu va jucati cu el fara un motiv bun, riscati sa stricati softul din Kindle.
Eu l-am pus deoparte pentru zile negre, dar nu l-am folosit niciodata.
Hard resetul rezolva cam toate problemele.


pus acum 7 ani
   
Gângurel
VETERAN

Inregistrat: acum 11 ani

KEYKO a scris:

Aici am gasit soft-ul:

iar aici explicatii:


Sper sa nu iau ban ca am postat aceste linkuri.

Nu functioneaza pentru Paperwhite.


Îţi mulţumesc, KEYKO! L-am luat!
Voi ţine cont însă şi de ceea ce a menţionat tuf, ca să nu-mi iau alt reader din vina mea, ci dintr-a lui!


_______________________________________
Câteva OZN-uri... * Ion HOBANA * Mici contribuţii la Charles Dickens * Ion IANOȘI * Sergiu FĂRCĂȘAN * Italo CALVINO * Knut HAMSUN * Voicu BUGARIU
Apariții meteorice:
DOSTOIEVSKI l T. MANN l MARIN PREDA I J. VERNE l PETER F. HAMILTON l SF_46-89 l SF_&_F l BIOGRAFII l CRITICĂ l GRAMATICĂ l DIETA l MISTERE

pus acum 7 ani
   
BlankCd
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 14 ani
Salutare tuturor!


     Am nevoie de puţin ajutor. Cum se scrie corect (este vorba de un peşte):

      --- >  discus sau discuş respectiv forma la plural discusi sau discuşi?


_______________________________________
--->  "Eu nu am regrete,
         Iar dac-ai să-ntrebi ce-a rămas la mine,
         În inimă am urme de tine
         Regrete, eu nu am regrete..."

pus acum 7 ani
   
cuculean
Online
Moderator

Inregistrat: acum 14 ani
Salutare!

Forma la singular este discus (din latina Symphysodon Discus)
La plural banuiesc ca e discuşi.

Off topic:
Ce mai faci mestere, de mult nu te-am mai "auzit"


pus acum 7 ani
   
BlankCd
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 14 ani
Ştiam de denumirea din latină, pe unde cotrobăiesc eu se folosesc ambele variante şi de aici nelămurirea mea.

     Ce să fac... mai răruţ pe aici că parcă-i mai drăguţ. Pregătesc un material (surpriză deosebit, nu este dezbătut deloc pe RI, va fi un material mamut de peste 1500 pagini într-un singur pdf. Mai mult nu spun.   

Modificat de BlankCd (acum 7 ani)


_______________________________________
--->  "Eu nu am regrete,
         Iar dac-ai să-ntrebi ce-a rămas la mine,
         În inimă am urme de tine
         Regrete, eu nu am regrete..."

pus acum 7 ani
   
meridiane
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 12 ani
Unde putem posta poveşti şi basme?

şi aforisme, citate, maxime, cugetari?

Modificat de meridiane (acum 7 ani)


pus acum 7 ani
   
tuf
Vizitator



Poti face 2 subiecte pe tema asta.

pus acum 7 ani
   
meridiane
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 12 ani
Mihail Bulgakov - a fost topic pentru acest autor?
Sau mă înşel?


pus acum 7 ani
   
tuf
Vizitator



Nu cred.
Cautarea nu mi-a aratat nimic, nici carti, nici topic.


pus acum 7 ani
   
tuf
Vizitator





pus acum 7 ani
   
stelus
VETERAN

Inregistrat: acum 12 ani
Exista amatori de filozofie romaneasca?
Am Constantin Noica, conform listei de mai jos, in formatele aratate alaturat.
Sursa este, bineinteles, internetul... Desigur mai exista inca 3-4 titluri (De Cealo, Despre Lautarism, Modelul cultural european, Rugati-va pentru fratele Alexandru, dar numai format doc, fara scanuri)


Cuvant Impreuna Despre Rostirea Romaneasca – pdf, djvu, docx
Despartirea de Goethe – pdf, djvu
Devenirea intru fiinta. Scrisori despre logica lui Hermes, pdf, djvu,doc
Jurnal filozofic – pdf, djvu, doc
Mathesis sau bucruriile simple – pdf, djvu, doc
Schita pentru istoria lui Cum e cu putinta ceva nou, pdf, djvu
Sentimentul romanesc al fiintei – pdf, djvu
27 Trepte Ale Realului – pdf
Concepte deschise in istoria filozofiei - pdf
Jurnal de idei – pdf
Manuscrisele de la Cîmpulung - pdf
Pagini despre sufletul românesc – pdf
Povestiri despre om – pdf
Concepte deschise in istoria filozofiei - pdf


pus acum 7 ani
   
deletlon
Membru Gold

Inregistrat: acum 13 ani
Noroc.Tocmai am terminat o carte ( Stalpii Pamantului- Ken Follet ) si vreau sa incep alta carte.Atatea carti am in PC ca mi e groaza sa aleg.     Are cineva o sugestie ? Vreau o carte pe care sa o devorez,nu altceva... N am idee. Apropo n am citit colectia Millenium de Stieg Larsson ( nici n am gasito pe aici,nu o am ,o are cineva ? v 1.0 ar fi suficient.... Ma tine asta in priza? Multumesc anticipat. 

Modificat de deletlon (acum 7 ani)


_______________________________________
O carte pe lună. 🌒

pus acum 7 ani
   
Seven
Moderator

Din: Ţara Perfectului Simplu
Inregistrat: acum 14 ani
***
      Noroc şi Pace!
      Am citit în urmă cu câteva luni trilogia Millennium şi creed că este una dintre cărţile care îndeplineşte condiţiile tale.
      Ai la adresa de mai jos trilogia corectată de Aleph pentru V[1.0].
      Sunt două tipuri de fişiere: documente DOC format A5 şi fişiere PDF în format citibil pe reader... formatul de pagină şi mărimea fontului din PDF sunt calibrate pentru ochii mei "vechi", dar sper să fie acceptabil şi pentru tine.
      Din păcate nu deţin scanurile. Oricum, corectura este foarte bună... e adevărat, mai apar din când în când câteva greşeli mărunte, care nu deranjează lectura. De regulă e vorba de câte un i în loc de î... sau altceva din zona asta...
      Arhiva RAR:  SL_MIL[V1.0].rar
      Adresa:

      Lectură plăcută!   


_______________________________________

     Oameni şi popoare îşi cată libertatea; după ce-o obţin, îşi caută stăpân.


     | TORENTE | Tăunul | ROCAMBOLE+ | FLORIS | VRACIU | Victor HUGO | J.F. COOPER | PAPILLON | POLDARK |
     | Dictionare Lba RO | | Gramatica RO | D. Stănoiu | Zaharia STANCU | H.Y. STAHL | V.CORBUL & E.BURADA |
     | Ultimul regat | Millennium | Shantaram | Pearl BUCK | Anchee MIN | Amy TAN | C. LÄCKBERG | Ph.GREGORY |
     | Extraterestrii şi Intraterestrii | RUFOR | Demonul Roşu | Vraja milioanelor | Cărţi audio |

pus acum 7 ani
   
deletlon
Membru Gold

Inregistrat: acum 13 ani
Multumesc Seven.Am primit trilogia de la mai multe persoane,carora le multumesc pe aceasta cale.Acum m am apucat de Papillon ( sper sa mi placa altfel nu o mai citesc ) .P orma o sa incep trilogia...care are si partea a 4 a acum...hmmm... 

Modificat de deletlon (acum 7 ani)


_______________________________________
O carte pe lună. 🌒

pus acum 7 ani
   
nevarmaind
Membru Puf

Inregistrat: acum 12 ani
Buna ziua!
Imi cer scuze daca am postat unde nu trebuie, dar nu am reusit sa identific un topic sa ma ajute, asa ca m am gindit sa incerc aici.
Am o carte scanata, dar din motive de economie de timp ( probabil ) au fost scanate cite 2 pagini.
Si asa ca am acum un fisier PDF cu cite doua pagini rotite la 90 de grade.
Ce solutii exista sa ajung la un word?
Lecturi placute!


pus acum 7 ani
   
Aleph
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 13 ani
Pentru obţinerea scanului de control: Scan Tailor 0.9.11.1 –
Programul este uşor de folosit, există acolo un tutorial video în limba engleză, s-a vorbit mult despre el şi aici, în Secţiunea Totul despre cărţi.
Pentru OCR poţi încărca scanarea pe care o ai direct în Abbyy – ştie el ce să-i facă. 


_______________________________________
Dacă vreunul dintre linkurile mele nu este valid, vă rog să mă anunţaţi prin MP.
Versiunile cartilor electronice - Standardul RIF1
Caractere romanesti in EPUB  De la versiunea 0.1 la versiunea 0.9 cu Word 2003 for Windows
PDF-uri foarte mici din fisierele grafice Scan Tailor  *  Clasificarea scanurilor in format DjVu

pus acum 7 ani
   
nevarmaind
Membru Puf

Inregistrat: acum 12 ani
Multumesc tuturor celor care mi au raspuns aici cit si in privat.
O sa incerc cu Abbyy sa vad ce iese.


pus acum 7 ani
   
nch
Moderator

Inregistrat: acum 16 ani
In prag de sarbatori, e timpul sa radem un pic 

Am pus aici o dedicatie pt. toti pasionatii de carti:




_______________________________________

IN VIATA NU E IMPORTANT SA AI CARTI BUNE, CI SA LE JOCI BINE PE CELE PE CARE LE AI - Josh Billings

( Life consists not in holding good cards, but in playing those you hold well - Josh Billings )


pus acum 7 ani
   
Constantin G C
Membru Junior

Inregistrat: acum 11 ani
La transformarea unui docx in mobi cu calibre se pierd total ecuatiile.
Stie cineva vreo metoda ca sa nu pierd ecuatiile la conversie?

Multumesc anticipat pentru raspuns.


pus acum 6 ani
   
iris205
Membru Gold

Inregistrat: acum 12 ani

Constantin G C a scris:

La transformarea unui docx in mobi cu calibre se pierd total ecuatiile.
Stie cineva vreo metoda ca sa nu pierd ecuatiile la conversie?

Multumesc anticipat pentru raspuns.


Incearca cu Atlantis (dar tot ce-i posibil sa trebuiasca sa le faci imagini), daca nu te descurci trimite-mi fisierul pe PM.


pus acum 6 ani
   
Constantin G C
Membru Junior

Inregistrat: acum 11 ani
Nu am lucrat cu Atlantis.
Cartea are peste 300 pagini si f. multe au formule; inclusiv in notele de subsol.


pus acum 6 ani
   
Gângurel
VETERAN

Inregistrat: acum 11 ani
Îmi cer scuze dacă nimeresc fix cu oiștea-n gard! Presupun însă că este vorba de Filosofia numărului. Constantin, dacă te ajută la ceva, îți trimit scanul.

_______________________________________
Câteva OZN-uri... * Ion HOBANA * Mici contribuţii la Charles Dickens * Ion IANOȘI * Sergiu FĂRCĂȘAN * Italo CALVINO * Knut HAMSUN * Voicu BUGARIU
Apariții meteorice:
DOSTOIEVSKI l T. MANN l MARIN PREDA I J. VERNE l PETER F. HAMILTON l SF_46-89 l SF_&_F l BIOGRAFII l CRITICĂ l GRAMATICĂ l DIETA l MISTERE

pus acum 6 ani
   
cuculean
Online
Moderator

Inregistrat: acum 14 ani

Constantin G C a scris:

Nu am lucrat cu Atlantis.
Cartea are peste 300 pagini si f. multe au formule; inclusiv in notele de subsol.


Am facut un test... Daca se converteste documentul in epub cu Atlantis, Atlantisul transforma automat formulele (alea facute cu Insert - Ecuatie) in imagini. Apoi cu Calibre se converteste epub-ul in mobi si se pare ca e OK.
Daca vrei pot incerca sa te ajut... Da-mi fisierul pe PM.


pus acum 6 ani
   
Constantin G C
Membru Junior

Inregistrat: acum 11 ani

cuculean a scris:


Constantin G C a scris:

Nu am lucrat cu Atlantis.
Cartea are peste 300 pagini si f. multe au formule; inclusiv in notele de subsol.


Am facut un test... Daca se converteste documentul in epub cu Atlantis, Atlantisul transforma automat formulele (alea facute cu Insert - Ecuatie) in imagini. Apoi cu Calibre se converteste epub-ul in mobi si se pare ca e OK.
Daca vrei pot incerca sa te ajut... Da-mi fisierul pe PM.


Multumesc.
Am incercat o vrianta gasita tot pe forum: de con vertit documentul in Word ifisier mth filterat dupa care l-am convertit in mobi cu calibre. (sunt un pasionat de CALIBRE) A iesit bine dar nu a mai pastrat centrarea rindurilor cu ecuatii.
Ma declar mutumit cu aceasta varianta.

Viata cit mai lunga forumului!!! (si oamenilor care il tin in viata)
Cu respect.


pus acum 6 ani
   
geo741
Membru Puf

Inregistrat: acum 16 ani
O cerere mai delicata... Aveti niste recomandari de carti pentru fosta iubita, care sa exprime ceea ce simt pt. ea, care sa-i deschida mintea... ? Ceva despre impacari?  Multumesc !

pus acum 5 ani
   
Stelevadris
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Cartile lui Alain de Botton: Ce se intampla in iubire, Eseuri de indragostit si Consolarile filozofiei.
Dar iti recomand sa le cumperi in format fizic daca vrei sa iti foloseasca drept cal troian :D
Cea de a treia carte nu are legatura directa cu ceea ce te intereseaza pe tine, e optionala.
Primele 2 prezinta ceea ce gandesc oamenii pe durata unei relatii si felul uzual in care se desfasoara lucrurile intre ei.

Poti arunca  o privire pe aceste carti aici:

P.S.
Daca stau sa ma gandesc mai bine, cred ca ar trebuie sa citesti si tu cartile acestea.


_______________________________________
Totul despre cărți - About e-books - Tehnici de scanare, sfaturi, proiecte etc. - Support, future projects, etc.

pus acum 5 ani
   
geo741
Membru Puf

Inregistrat: acum 16 ani

Stelevadris a scris:

Cartile lui Alain de Botton: Ce se intampla in iubire, Eseuri de indragostit si Consolarile filozofiei.
Dar iti recomand sa le cumperi in format fizic daca vrei sa iti foloseasca drept cal troian
Cea de a treia carte nu are legatura directa cu ceea ce te intereseaza pe tine, e optionala.
Primele 2 prezinta ceea ce gandesc oamenii pe durata unei relatii si felul uzual in care se desfasoara lucrurile intre ei.

Poti arunca  o privire pe aceste carti aici:

P.S.
Daca stau sa ma gandesc mai bine, cred ca ar trebuie sa citesti si tu cartile acestea.



Multumesc, prima pare sa fie cam ce caut, o sa o citesc si eu, si sunt deschis si la alte sugestii.


pus acum 5 ani
   
meridiane
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 12 ani
Două întrebări pentru administratori:

Regulamentul secțiunii mai este în vigoare?

Se mai respectă acesta sau facem fiecare ce vrem?


Modificat de meridiane (acum 5 ani)


pus acum 5 ani
   
cuculean
Online
Moderator

Inregistrat: acum 14 ani
  La ce anume te referi???

pus acum 5 ani
   
meridiane
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 12 ani

cuculean a scris:

  La ce anume te referi???



Mă refer la @costiber.
Omul semnalase o carte în neregulă și a fost eliminat.
Și corectase destule cărți ca să merite atenție. Atenția se referea la verificarea afirmației lui.

Moderatorii au sărit pe el, inclusiv cel care postase cartea.
Este vorba despre Yuval_Noah_Harari_-_Sapiens._Scurta_istorie_a_omenirii.pdf.

Nimeni nu a verificat despre ce este vorba.

Dacă se obosea cineva să deschidă cartea, la pagina 3 este scris:

„Această carte în format digital (e-book) este protejată prin copyright şi este destinată...”
cunoașteți restul.

Deci această carte în format ebook a rămas și @costiber a dispărut.

Vrea să știu dacă se mai respectă regulamentul in cazuri ca acesta.

Mai sunt și alte cazuri de nerespectare a regulamentului dar mă abțin pentru a nu-l urma pe costiber.

Modificat de meridiane (acum 5 ani)


pus acum 5 ani
   
cuculean
Online
Moderator

Inregistrat: acum 14 ani
Te inseli un pic...

Nu a fost banat pentru ca a semnalat o carte cu probleme, ci pentru ca, si dupa ce a fost avertizat sa se potoleasca, atat public cat si in privat, a continuat cearta cu alti utilizatori. I-am sters o data postarile in care "maraia" la colegii coforumisti, ca dupa 2 ore sa reapara cu postari agresive.
Si probabil ca nici atunci nu-l banam dar si-a sters toate postarile, toate cartile... si asta cu vre-o saptamana inainte ca discutiile sa se incinga si de a fi banat... deci de ce sa mai ramana pe forum???

Vis-a-vis de copyright... probabil 99% din carti sunt protejate prin drepturi de autor; in orice carte publicata din anii '90 pana in prezent, fie in format electronic fie pe hartie, vei gasi formularea "Orice reproducere, totala sau partiala, a acestei lucrari..., este strict interzisa..."; forumul asta nu ar exista daca s-ar respecta in totalitate drepturile de autor, asta o stim cu toti.

Mici incalcari ale regulamentului au mai fost (de ex. una recenta, Origini a fost postata inainte de 1 an de la aparitie... la 11 luni); Asa ceva nu prea imi vine sa sanctionez.
Foarte posibil ca alte nerespectari ale regulamentului sa nu le fi observat, posibil unele mai grave; dar te asigur ca daca sunt semnalate ceva nereguli, sunt verificate si daca este cazul sunt luate masurile necesare; la banari se ajunge greu, prefer sa sterg postarile cu probleme; si in mod sigur nu vor fi repercursiuni asupra celor care semnaleaza diverse probleme de pe forum.


pus acum 5 ani
   
meridiane
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 12 ani
Bine, eu nu am apucat să văd tot teatrul. Am văzut începutul.
Nu cunosc desfășurarea. Dar avea dreptate cu cartea semnalată.


Nu ai dreptate cu copyrigt-ul.

„Această carte în format digital (e-book) este protejată prin copyright şi este destinată...”

Adică cartea este e-book.

Din regulament:

3. CĂRŢI INTERZISE PE FORUM

NU SE ACCEPTĂ adăugarea cărţilor digitale produse de edituri.

Întrebare: Se acceptă cărțile digitale sau nu?

Se respectă regulamentul sau nu se respectă?
Este regulament sau nu este?

Ce facem, încercăm vigilența moderatorilor sau ne bazăm pe neintervenția acestora?


pus acum 5 ani
   
brutalistu
Pe lista maro

Inregistrat: acum 18 ani
Probabil că avea dreptate. Asta nu justifică tot scandalul. Contează prea puțin de unde a pornit ci la ce s-a ajuns.

_______________________________________
Reasonable Astartes Chapter -"Let's talk first!"

pus acum 5 ani
   
Stelevadris
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Moderatori, nu paznici la pepeni :D
Nu va asteptati ca moderatorii sa verifice continutul si drepturile de autor pentru toate cartile ce apar pe forum.

Nu e o idee buna adaugarea pe forum a cartilor digitale cumparate deoarece creste riscul sa ne trezim cu topicuri sterse sau mai rau. Totodata mai este si un oarecare risc personal. Cum ar fi daca adaugati pe forum o carte in ale carei metadate apar datele personale ale cumparatorului sau cel putin un cod unic de identificare?

In mod sigur mai apar si alte situatii neasteptate, dar ne orientam de la caz la caz.
Regulamentul este in vigoare doar in masura in care utilizatorii il inteleg si il aplica. Daca ei nu il aplica, atunci intervin moderatorii. Dar nu va asteptati sa fim prezenti tot timpul.


_______________________________________
Totul despre cărți - About e-books - Tehnici de scanare, sfaturi, proiecte etc. - Support, future projects, etc.

pus acum 5 ani
   
raganar
MEMBRU VIP

Din: Codlea
Inregistrat: acum 16 ani
pt astfel de carti exista varianta de ale transforma intr-un format editabil, de a sterge ceea ce tine de copyright sau cumparator si apoi sa salvam cartea in formatul dorit dupa care, cartea mai veche de un an se poate posta pe forum.

_______________________________________
Nu lasa pe maine ce poti face astazi, lasa pe poimaine ca poate nu mai e nevoie sa-l faci.
Micul fara mustar e ca barbatul fara femeie.

pus acum 5 ani
   
Stelevadris
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
M-ai inteles gresit. Nu am spus ca nu exista solutii tehnice la problema camuflarii sursei cartii.
Dar ideea asta e total aiurea. Ai cartea cumparata in format epub, e de nota 10. Te apuci sa o convertesti in doc, ai coborat-o la un v.0.7, acum apuca-te si formateaz-o si corecteaz-o prin citire la v.1.0. Apoi altcineva vine dupa tine si o aduce la v.2.0, folosind pe post de scan de control ce? a, epubul de editura.
Nu ti se pare ca e multa munca inutila doar pentru a-i face cuiva pe plac si a-i pune cartea la dispozitie pe forum?
Ce te impiedica sa ii dai direct cartea in privat?
Si, iar asta e aspectul cel mai important aici, unde e meritul tau in aducerea acelei carti pe forum? In ce consta munca ta la acea carte? Un click pe butonul de conversie? Nu se potriveste cu scopul forumului.

Pe langa faptul ca trebuie sa o refaci complet, inclusiv prin citire-corectura, in cat timp crezi ca s-ar umple forumul de carti daca fiecare utilizator ar pune cate 10-20 de carti din colectia proprie de carti digitale cumparate? Eu zic ca in maxim o luna s-ar pune pe forum in jur de 300-500 de carti, daca lasam la o partea aspectul corecturii. Crezi ca sunt sanse sa atragem atentia cuiva? Sa facem o subsectiune noua si sa o numim Elefant RI?
V-ati gandit poate ca pe acest forum exista inscrise chiar si persoane ce lucreaza in domeniul editorial si al traducerilor?

Forumul nu este locul potrivit pentru asa ceva. Daca doriti sa faceti schimb de carti de acest gen, faceti lucrul acesta intr-o zona mai privata a internetului.
Aici este un loc public destinat conversiei digitale a cartilor si a corecturii lor. Accentul se pune pe cartile vechi, iesite din tipare, nu pe cele noi. Tot regulamentul in jurul acestui aspect se invarte.
Existenta noastra pe acest forum este un privilegiu, nu un drept.
Va veni si ziua cand acest privilegiu va fi retras, dar nu cred ca e nevoie sa ne grabim sa ajungem acolo.


_______________________________________
Totul despre cărți - About e-books - Tehnici de scanare, sfaturi, proiecte etc. - Support, future projects, etc.

pus acum 5 ani
   
cuculean
Online
Moderator

Inregistrat: acum 14 ani
@meridiane

Unde e cartea cu pricina, ca acum nu mai gasesc postarea ???

Moderatorii incearca sa intervina cat mai putin, de obicei se sterg postarile necorespunzatoare si se transmite un avertisment privat.


pus acum 5 ani
   
ghebala
VETERAN

Din: Baia Mare
Inregistrat: acum 17 ani
@cuculean
Cartea cu pricina este asta
(este un link dupa ce ce sa activat butonul "Citati" de la postarea respectiva)


pus acum 5 ani
   
Stelevadris
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Aici e postarea:

O sa dezactivez linkul pana va lamuriti voi. E din 05.06.18.
Prefer sa fie sters, dar astept sa va terminati discutia.


_______________________________________
Totul despre cărți - About e-books - Tehnici de scanare, sfaturi, proiecte etc. - Support, future projects, etc.

pus acum 5 ani
   
meridiane
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 12 ani
Bună dimineața

Eu cred că trebuie ștearsă. Asta este părerea mea. Nu se respectă regulamentul.


Cel care a postat cartea a scris:

„Rog un admin sa-mi stearga mesajul, daca incalc vreo regula. E prima data cand adaug o carte. E descarcata de pe un grup de pe FB, nu-i opera mea.”

Voi puteți face cum vă este voia.

Nu am nimic de adăugat.

Modificat de meridiane (acum 5 ani)


pus acum 5 ani
   
Stelevadris
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postare stearsa de catre mine.

_______________________________________
Totul despre cărți - About e-books - Tehnici de scanare, sfaturi, proiecte etc. - Support, future projects, etc.

pus acum 5 ani
   
ruxycio
Membru Puf

Inregistrat: acum 5 ani
BUNA ZIUA,
eu sunt noua pe acest forum, si nu stiu cum putem sa punem carti, eu am cumparate in format epub de pe elefant foarte multe, daca va dau contul meu le puteti pune? poate asa sa beneficieze mai multi de ele. va multumesc


pus acum 5 ani
   
cuculean
Online
Moderator

Inregistrat: acum 14 ani
Citeste putin REGULAMENTUL, si o sa-ti dai seama ca nu ai voie sa postezi carti facute de edituri.

pus acum 5 ani
   
Seven
Moderator

Din: Ţara Perfectului Simplu
Inregistrat: acum 14 ani
***
     Aş vrea să subliniez că nu este în interesul unui user să posteze cărţi electronice de editură şi aş detalia puţin problema [ne]postării cărţilor electronice de editură.

     Regula interzicerii postării acestor cărţi are la bază două motive de prevenire a unor eventuale probleme:
          – primul motiv: este o regulă de securitate a forumului;
          – al doilea motiv se referă la securitatea userilor care postează cărţi şi aici aş spune că este în interesul userilor să NU posteze astfel de cărţi.

     Să detaliem ceva mai mult cele două motive.

     1. Este o regulă pentru securitate a forumului, mai exact aceea de a preveni eventualele reclamaţii ale editurilor, care reclamaţii duc obligatoriu la ştergerea ÎNTREGULUI TOPIC care conţine o astfel de carte reclamată. Cum noi avem topicuri care cuprind sute de cărţi, ştergerea unui astfel de topic ar fi o pagubă imensă, iar reconstituirea lui este aproape imposibilă.
     Faptul că forumul nostru este încă activ după 13 ani de la apariţia lui se datorează în primul rând că mulţi useri i-au rămas credincioşi, dar şi faptului că ne-am impus nişte principii şi reguli pe care le-am respectat.

     2. Este o regulă pentru securitatea userilor care postează cărţi; afirmaţia asta aş detalia-o ceva mai mult.
     Presupunem că un anume user, @MarJuv, pe numele lui real Mărin Juvete, cumpără de la o editură sau firmă de distribuţie autorizată cărţi în format tipărit şi în în format electronic. Atunci când îşi face contul pe saitul respectiv, dom' Juvete îşi dă datele reale de contact [atât date electronice, dar şi nr. telefon şi adresa completă pentru a primi cărţile tipărite]. Indiferent cât ar afirma un sait că datele tale personale sunt în siguranţă şi că, eventual nu le păstrează, ei vor salva toate datele tale, inclusiv nivelul glicemiei şi al tensiunii arteriale dacă au de unde să le ia.
     Asta ar fi una la mână.
     Să mergem mai departe. Aşa cum spunea @Stelevadris mai sus, fişierele, deci şi cărţile electronice conţin nişte informaţii care nu sunt la vedere, metadate sau alte informaţii ascunse în proprietăţile documentului. Ca să fie mai uşor, hai să numim toate aceste informaţii metadate.
     N-aş fi sigur că undeva în metadate apare numele cumpărătorului Mărin Juvete, dar dacă apare aşa ceva, cartea postată poate fi verificată de IT-iştii editurii pentru a vedea cine a cumpărat-o şi a distribuit-o.
     Mult mai credibil este faptul că în aceste metadate apare un fel de număr de ordine sau număr de identificare. Hai să încercăm să deschidem un fişier "mobi" cu Mobi Fine Reader şi vom observa că la început va apărea o fereastră care conţine datele de identificare ale cărţii, unde ultimele două etichete sunt şiruri de cifre şi litere, care sunt specifice FIECĂREI cărţi în parte. Treaba asta o poate vedea oricine. Se pune întrebarea: ce alte informaţii mai sunt ascunse şi cât de greu este pentru un IT-ist să urmărească originea unei cărţi şi să facă legătura dintre datele de identificare ale cărţii şi datele de identificare ale cumpărătorului? Eu sunt convins că este este vorba doar de "a dori" şi poate şi ceva cheltuieli.
     Probabil sunt unii care pot elimina sau falsifica aceste date de identificare, dar câţi dintre noi ştiu să facă asta?

     Deci este destul de probabil că se poată face identificarea cumpărătorului.
     Iată de ce am afirmat mai sus că ESTE ÎN INTERESUL USERULUI SĂ NU POSTEZE ASTFEL DE CĂRŢI ELECTRONICE.

     Şi ar mai fi un motiv: În ţara noastră sunt edituri şi edituri... Unele au moştenit [luat cu japca, primit cadou... etc.] edituri vechi cu toate dotările şi drepturile acestora... altele au pornit de la zero... Unele au publicat tot felul de compilaţii şi rezumate, ocolind pe cât se poate cheltuielile privind drepturile de autor, altele traduc şi publică volume de valoare proaspăt apărute în limba de origine şi plătesc corect toate drepturile...
     Sunt cel puţin două dintre ele ["R.." şi "N....."] care tipăresc cărţi pe care noi le digitalizăm [mă refer în special la cărţi SF, dar nu numai]. Uite, eu personal îi respect pe oamenii ăştia şi i-aş lăsa ca mai întâi să-şi vândă ei cărţile şi doar după aceea să le digitalizez şi i-aş lăsa nu un an, ci doi ca să aibă timp să-şi vândă cărţile... dacă după doi ani tot n-au terminat de vândut mia lor de exemplare, se cheamă că respectivul volum nu prezintă interes... rezultă că n-a fost o afacere tocmai bună, deci faptul că eu digitalizez şi postez cartea, în mod real nu mai produce pagube.

     Ştiu, mulţi dintre noi vor spune că în ziua de azi cărţile sunt scumpe. Este adevărat, dar ce anume este ieftin, exceptând maşinile second-hand? Cumva pachetul de ţigări este mult mai ieftin decât o carte? A, da, am uitat, suntem toţi nefumători...
     În altă ordine de idei, majoritatea dintre cei de pe forum care digitalizează, mai întâi CUMPĂRĂ cărţile, apoi şi le deformează - ca să nu zic că le distrug - prin scanare şi apoi urmează toată munca de digitalizare... ceea ce înseamnă mult efort şi şi bani.
     Pentru cei ce doresc neapărat să cumpere o carte nouă, cu ceva efort şi interes o pot face din când în când, mai ales că pe multe saituri sunt perioade cu reduceri serioase, de chiar 50%, şi reducerea nu se referă numai la cărţi fără priză la public, ci şi la cele foarte căutate. Şi ştiu că există cel puţin un sait-librărie care în plan local face transportul la domiciliu în mod gratuit. Poate că mai există şi altele...

     Concluzia finală: eu susţin respectarea regulilor secţiunii pentru că este în interesul tuturor.

     Îmi cer iertare pentru compunerea asta cam lungă, dar tocmai am terminat de corectat două cărţi de Mircea Eliade [India şi Psihologia meditaţiei indiene], cărţi care cuprind sute de nume şi termeni în sanscrită, hindi, bengali etc., şi simţeam să clămbăcesc exclusiv în limba română.

     Sănătate şi toate cele bune!
     Seven       


_______________________________________

     Oameni şi popoare îşi cată libertatea; după ce-o obţin, îşi caută stăpân.


     | TORENTE | Tăunul | ROCAMBOLE+ | FLORIS | VRACIU | Victor HUGO | J.F. COOPER | PAPILLON | POLDARK |
     | Dictionare Lba RO | | Gramatica RO | D. Stănoiu | Zaharia STANCU | H.Y. STAHL | V.CORBUL & E.BURADA |
     | Ultimul regat | Millennium | Shantaram | Pearl BUCK | Anchee MIN | Amy TAN | C. LÄCKBERG | Ph.GREGORY |
     | Extraterestrii şi Intraterestrii | RUFOR | Demonul Roşu | Vraja milioanelor | Cărţi audio |

pus acum 5 ani
   
Stelevadris
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Cartile sunt relativ scumpe, dar nu absurd de scumpe.
Ma indoiesc ca pe forum exista chiar asa de multi utilizatori care au de ales intre a manca o saptamana sau a-si cumpara o carte.
Cine traieste de pe o zi pe alta nu are bani de internet sau de smartphone sau reader.
Asa ca in afara cazului in care unii utilizatori sunt boschetari ce ne scriu din statia de metrou sau din gara, sa nu mai aruncam argumentul costului prohibitiv al cartilor aici.
Avem biblioteci, avem anticariate, avem siteuri care vand carti la mana a doua, avem numarul imens de carti de pe acest forum etc. Timp nu avem, carti sunt mai multe decat putem citi intr-o viata.

Eu m-as plange mai degraba de lipsa unor anumite subgenuri de carti, mai ales pe partea SF si Horror.
Niciuna dintre noutatile editurilor nu imi mai face cu ochiul de 2 ani incoace. Am ajuns sa cumpar mai multa literatura de specialitate decat beletristica. Beletristica rar trece de 3 volume pe an, si de regula acelea nu imi plac si ma simt tras in piept.
Asa ca revin la cartile "vechi" de pe forum.

P.S.
Cine vrea carti noi si gratis, sa se apuce de recenzii online. Editurile si distribuitorii adora genul acesta de publicitate. Ultima oara am cerut carti de vreo 300 de lei si le-am primit ;) Nu mi-au placut, dar m-au costat doar cateva recenzii online.


_______________________________________
Totul despre cărți - About e-books - Tehnici de scanare, sfaturi, proiecte etc. - Support, future projects, etc.

pus acum 5 ani
   
stelus
VETERAN

Inregistrat: acum 12 ani
Draguta chestia cu recenziile on-line.
Din propria experienta recenziile (cele consultate de mine) sunt de multe ori cele 3-4-5 rinduri de reclama scrise pe una din copertile interioare sau pe coperta a IV-a, care nu prea spun mare lucru... Sau cel putin mie nu mi-au spus nimic.

A fost o vreme (cind mi-am facut si eu biblioteca, sau buna parte din ea) cind au fost ieftine cartile. E drept, litere mici, hirtie destul de proasta, tipar nu foarte bun. Dar erau in general multe, multe reeditari. Au aparut si carti noi, in special SF. Apoi preturile au luat-o cam mult in sus. (4-5 carti luate intr-o luna puteau dezechilibra bugetul.) E drept, a crescut calitatea hirtiei si a tiparului, litere mai mari, margini mai mari, dar cam atit. In materie de coperti si legat unele carti sau multe carti, chiar de la edituri prestigioase, lasa mult de dorit.

Ce mai anticariat a fost o vreme in pasajul de la Universitate... Acum muuuuuulti ani. Multe ore am petrecut in el.


pus acum 5 ani
   
ZVONACFIRST
MEMBRU DE BAZA

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 16 ani
Functia de cautare pe forum este inactiva? Stie cineva? Eu daca dau Submit imi revine in pagina de cautare cu toate celulele goale.

pus acum 5 ani
   
cuculean
Online
Moderator

Inregistrat: acum 14 ani
Functioneaza ... returneaza rezultate.

pus acum 5 ani
   
stelus
VETERAN

Inregistrat: acum 12 ani
Despre carti, traduceri si editii...

Am cerut si am primit un scan dupa Lumina de august de Faulkner. Pentru corectare.
Primesc scanul si doua OCR-uri, unul dupa scan, altul posibil dupa editia Editurii Univers, dupa cum imi spune. (Dupa primele fraze asa pare, ca l-am comparat cu un OCR brut ce-l am si pe care scrie Editura Univers, 1973)
Era gata asezat in pagina si trecut prin AC... L-am mai trecut si eu o data prin AC. (Colegul imi spusese ca dat fiin un scan nu foarte bun, OCR-ul rezultata avea mai multe probleme si deci mai mult de lucru.) Traducerea este a aceluiasi Radu Lupan din 1973. (cautind pe net am aflat ca a aparut o alta traducere a unei doamne, la Editura Art.). Asa ca am purces la corectare cu OCR-ul mai bun si scanul de la Polirom.

Ei bine, suprizele apar de la bun inceput. Daca la prima fraza am zis OK, mai departe am ramas blocat:

In textul Ed Univers:

[...] La joagărul lui Doane nu se dusese decât după ce-i murise şi tatăl şi mama, deşi de vreo şase sau de vreo opt ori pe an mersese sâmbăta la oraş, cu căruţa, îmbrăcată cu o rochie de gata, desculţă, cu picioarele goale pe patul căruţei şi cu pantofii înveliţi în hârtie lângă ea, pe capră. [...]

In noul scan, Ed Polirom 2005

[...] La joagărul lui Doane nu se dusese decât după ce-i murise şi tatăl, şi mama, deşi de vreo şase sau de vreo opt ani mersese sâmbăta la oraş, cu căruţa, îmbrăcată cu o rochie de-a gata, cu picioarele goale pe patul căruţei şi cu pantofii înveliţi în hârtie lângă ea, pe capră. [...]

Mai sa fie!! Ce nu  e in regula! Unde sa mai cauti? Da, Faulkner nu e usor de tradus, greu de pus in limba romana, dar e acelasi traducator...
Am mers mai departe:
Am gasit ne net si varianta in engleza:

Unde fraza cu pricina e asa:

She had never even been to Doane’s Mill until after her father and mother died, though six or
eight times a year she went to town on Saturday, in the wagon, in a mail-order dress and her bare
feet flat in the wagon bed and her shoes wrapped in a piece of paper beside her on the seat.

Adica Faulkner, Faulkner, dar parca six or eight timea a year parca tot de sase sau opt ori pe an inseamna...

Declar ca sunt intr-o confuzie totala... Si ca nu stiu ce sa fac. Cred ca am sa merg inainte cu corectatul, incercind sa tin linia editiei 1973 acolo unde voi mai intilni ciudatenii...
Are cineva alt sfat?

Modificat de stelus (acum 5 ani)


pus acum 5 ani
   
Stelevadris
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Daca doresti sa modifici, intai asigura-te ca versiunea in engleza e de calitate, apoi sa specifici acest lucru in cartea pe care o lucrezi. Am pasat problema si altcuiva, posibil sa primesti si un alt raspuns.

_______________________________________
Totul despre cărți - About e-books - Tehnici de scanare, sfaturi, proiecte etc. - Support, future projects, etc.

pus acum 5 ani
   
meridiane
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 12 ani
Un moderator disponibil sa faca curat dupa @ionut1970 se gaseste?

pus acum 5 ani
   
Stelevadris
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
De abia saptamana viitoare. Vorbeste cu Cuculean. Care e treaba cu acest Ionut?

_______________________________________
Totul despre cărți - About e-books - Tehnici de scanare, sfaturi, proiecte etc. - Support, future projects, etc.

pus acum 5 ani
   
Stelevadris
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani


_______________________________________
Totul despre cărți - About e-books - Tehnici de scanare, sfaturi, proiecte etc. - Support, future projects, etc.

pus acum 5 ani
   
hl2u
Membru Senior

Inregistrat: acum 17 ani
Pardonati  de intrebare insa...de ce literatura hispanica pare ca se muta la literatura universala "amestecata"?

pus acum 5 ani
   
Seven
Moderator

Din: Ţara Perfectului Simplu
Inregistrat: acum 14 ani
***
     @hl2u sunt de acord cu tine... deşi n-ai făcut o afirmaţie, ci ai pus o întrebare.
     Este adevărat că autorii António Assis Esperança şi Ferreira de Castro sunt portughezi şi nu spanioli, dar cred că e mai bine să rămână pe un topic cu o tematică limitată... Topicul de literatură universală este mult prea vast şi mult mai greu de urmărit.
     Eu mă gândeam la schimbarea numelui topicului "Literatură hispanică", astfel încât să poată cuprinde atât literatura hispanică, cât şi pe cea portugheză.
     Literatura portugheză este puţin cunoscută la noi pentru a face un topic doar pentru ea... probabil că topicul s-ar pierde undeva pe secţiune, aşa că cel mai bine ar fi să rămână împreună cu literatura spaniolă.
     M-am gândit la multe variante de de modificare a titlului... începând cu "lit. iberică", dar "hispanic" nu înseamnă numai Spania, deci nici "iberică" nu merge...
     "porto-hispanică"?... parcă da, dar parcă nu...
     Cred că cel mai bine ar fi "Literatură hispanică şi portugheză".... titlul e lung dar ar fi destul de clar.
     Cam aşa mă gândeam eu...
     Dar, sigur că pe undeva, cineva poate că are o idee mai bună.     


_______________________________________

     Oameni şi popoare îşi cată libertatea; după ce-o obţin, îşi caută stăpân.


     | TORENTE | Tăunul | ROCAMBOLE+ | FLORIS | VRACIU | Victor HUGO | J.F. COOPER | PAPILLON | POLDARK |
     | Dictionare Lba RO | | Gramatica RO | D. Stănoiu | Zaharia STANCU | H.Y. STAHL | V.CORBUL & E.BURADA |
     | Ultimul regat | Millennium | Shantaram | Pearl BUCK | Anchee MIN | Amy TAN | C. LÄCKBERG | Ph.GREGORY |
     | Extraterestrii şi Intraterestrii | RUFOR | Demonul Roşu | Vraja milioanelor | Cărţi audio |

pus acum 5 ani
   
Stelevadris
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Se muta pentru ca au cerut asta cei care se ocupa de topic. Daca literatura hispanica prezinta interes putem sa ii facem un topic separat sau, daca nu deranjeaza, o lasam acolo unde a aparut prima oara.
Avem carti suficiente pentru un topic sau e vorba doar de cea mutata?


_______________________________________
Totul despre cărți - About e-books - Tehnici de scanare, sfaturi, proiecte etc. - Support, future projects, etc.

pus acum 5 ani
   
Seven
Moderator

Din: Ţara Perfectului Simplu
Inregistrat: acum 14 ani
***
      Literatura hispanică a rămas la locul ei.
      Autorii portughezi au fost mutaţi la literatură universală.
      Nu ştiu dacă avem suficiente cărţi de autori portughezi pentru a deschide un topic.
     
      Eu cred că @spicdegriu a postat cărţile pe literatură hispanică şi apoi a constatat că autorii sunt portughezi şi a cerut/făcut mutarea pentru că de fapt autorii nu erau spanioli...
      De aceea ziceam să redenumirea topicului [în sensul de a cuprinde atât literatură hispanică, dar şi portugheză]; redenumirea ar fi fost cea mai simplă rezolvare...
      Mă rog, cu chestia asta trebuie să fie de acord şi @spicdegriu.


_______________________________________

     Oameni şi popoare îşi cată libertatea; după ce-o obţin, îşi caută stăpân.


     | TORENTE | Tăunul | ROCAMBOLE+ | FLORIS | VRACIU | Victor HUGO | J.F. COOPER | PAPILLON | POLDARK |
     | Dictionare Lba RO | | Gramatica RO | D. Stănoiu | Zaharia STANCU | H.Y. STAHL | V.CORBUL & E.BURADA |
     | Ultimul regat | Millennium | Shantaram | Pearl BUCK | Anchee MIN | Amy TAN | C. LÄCKBERG | Ph.GREGORY |
     | Extraterestrii şi Intraterestrii | RUFOR | Demonul Roşu | Vraja milioanelor | Cărţi audio |

pus acum 5 ani
   
hl2u
Membru Senior

Inregistrat: acum 17 ani
Cum se pot descarca de pe Scribd carti puse acolo doar pt. lectura online? Multumesc.

https://www.scribd.com/book/385822644/G ... or-Dummies


Foloseste Scrib Downloader – trebuie insistat, uneori este off line -

Modificat de hl2u (acum 5 ani)


pus acum 5 ani
   
cuculean
Online
Moderator

Inregistrat: acum 14 ani
Cartea aia se pare ca nu poate fi descarcata.
De obicei, pentru cine are cont, se poate descarca daca incarci ceva la schimb.


pus acum 5 ani
   
gaboy74
Membru Gold

Inregistrat: acum 8 ani

Seven a scris:

***
      Literatura hispanică a rămas la locul ei.
      Autorii portughezi au fost mutaţi la literatură universală.
      Nu ştiu dacă avem suficiente cărţi de autori portughezi pentru a deschide un topic.
     
      Eu cred că @spicdegriu a postat cărţile pe literatură hispanică şi apoi a constatat că autorii sunt portughezi şi a cerut/făcut mutarea pentru că de fapt autorii nu erau spanioli...
      De aceea ziceam să redenumirea topicului [în sensul de a cuprinde atât literatură hispanică, dar şi portugheză]; redenumirea ar fi fost cea mai simplă rezolvare...
      Mă rog, cu chestia asta trebuie să fie de acord şi @spicdegriu.



Salut...

Am rugamintea sa nu alterati topicul literatura hispanica cu  autori portughezi...
As vrea sa ramana asa cum este..

Multumesc
G


pus acum 5 ani
   
Gângurel
VETERAN

Inregistrat: acum 11 ani
Are cineva idee pe unde să se fi evaporizat – sau dematerializat ușurel, dar de-a binelea! – topicul L. Boia?

_______________________________________
Câteva OZN-uri... * Ion HOBANA * Mici contribuţii la Charles Dickens * Ion IANOȘI * Sergiu FĂRCĂȘAN * Italo CALVINO * Knut HAMSUN * Voicu BUGARIU
Apariții meteorice:
DOSTOIEVSKI l T. MANN l MARIN PREDA I J. VERNE l PETER F. HAMILTON l SF_46-89 l SF_&_F l BIOGRAFII l CRITICĂ l GRAMATICĂ l DIETA l MISTERE

pus acum 5 ani
   
stelus
VETERAN

Inregistrat: acum 12 ani
Aici:

pus acum 5 ani
   
Gângurel
VETERAN

Inregistrat: acum 11 ani
Să trăiești, Stelus!

Îți mulțumesc foarte mult!

Mă interesează doar cartea despre Jules Verne. Am avut în seara asta o dispută cu un amic! El fiind pro, eu contra ei! Dacă o voi gasi prin casă, i-o retrocedez. Mi-am luat-o încă din 2005. Acum, pentru bunăvoința ta, voi lua toate cărțile lui, ca să nu mă apuce iar transpirațiile știind că merg la sigur și să mă trezesc deodată că pedalez în gol!
O seară faină și o săptămână la fel! 


_______________________________________
Câteva OZN-uri... * Ion HOBANA * Mici contribuţii la Charles Dickens * Ion IANOȘI * Sergiu FĂRCĂȘAN * Italo CALVINO * Knut HAMSUN * Voicu BUGARIU
Apariții meteorice:
DOSTOIEVSKI l T. MANN l MARIN PREDA I J. VERNE l PETER F. HAMILTON l SF_46-89 l SF_&_F l BIOGRAFII l CRITICĂ l GRAMATICĂ l DIETA l MISTERE

pus acum 5 ani
   
Gângurel
VETERAN

Inregistrat: acum 11 ani
Gata, luat tot!

Dacă vei considera necesar, poți șterge linkul, pentru a fi în asentimentul regulamentului!

Încă o dată, mulțumirea mea! 


_______________________________________
Câteva OZN-uri... * Ion HOBANA * Mici contribuţii la Charles Dickens * Ion IANOȘI * Sergiu FĂRCĂȘAN * Italo CALVINO * Knut HAMSUN * Voicu BUGARIU
Apariții meteorice:
DOSTOIEVSKI l T. MANN l MARIN PREDA I J. VERNE l PETER F. HAMILTON l SF_46-89 l SF_&_F l BIOGRAFII l CRITICĂ l GRAMATICĂ l DIETA l MISTERE

pus acum 5 ani
   
sorin241070
Membru Puf

Inregistrat: acum 11 ani
Buna seara....numele meu este sorin borsaru ,sunt in germania...si am o intrebare....
Deci....am o cunostinta in varsta  care are 400 de scrisori din al doilea razboi mondial....de la stalungrad ,romania,moscova etc...scrisorile nu au ajuns la destinatari...sunt scrisorii foarte tragice,cum as putea sa ia legatura cu o editura sa ce sfat imi dati...mersi...apropo am scris la o editura acum 6 luni si nu am primit nici un raspuns...mersi.


pus acum 4 ani
   
Seven
Moderator

Din: Ţara Perfectului Simplu
Inregistrat: acum 14 ani
***
      Salutare, Sorin!

      Mi se pare că situaţia este foarte încurcată pentru că e vorba de corespondenţă personală.
      Cred că editura nu găseşte o formulă legală şi din cauza asta nu a răspuns.

      Ca să publice acele scrisori ar trebui să aibă acceptul proprietarilor acelor scrisori. Nu ştiu dacă legal proprietar este expeditorul sau destinatarul ori amândoi; practic ar trebui să se ia legătura cu nişte moştenitori... şi tare mi-e frică de faptul că ar trebui să-şi dea acceptul toţi moştenitorii...

      Mai mult decât atât, acele scrisori nu sunt nişte înscrisuri oarecare, ci e vorba de corespondenţă, iar publicarea lor ar însemna violare de corespondenţă.

      Practic ar trebui ca scrisorile să ajungă mai întâi la destinatar sau să se înapoieze la expeditor [practic la moştenitorii lor].
      Din cauza asta cred eu că lucrurile sunt foarte încurcate.


_______________________________________

     Oameni şi popoare îşi cată libertatea; după ce-o obţin, îşi caută stăpân.


     | TORENTE | Tăunul | ROCAMBOLE+ | FLORIS | VRACIU | Victor HUGO | J.F. COOPER | PAPILLON | POLDARK |
     | Dictionare Lba RO | | Gramatica RO | D. Stănoiu | Zaharia STANCU | H.Y. STAHL | V.CORBUL & E.BURADA |
     | Ultimul regat | Millennium | Shantaram | Pearl BUCK | Anchee MIN | Amy TAN | C. LÄCKBERG | Ph.GREGORY |
     | Extraterestrii şi Intraterestrii | RUFOR | Demonul Roşu | Vraja milioanelor | Cărţi audio |

pus acum 4 ani
   
Gângurel
VETERAN

Inregistrat: acum 11 ani
N-am mai folosit Scan Tailor pentru „Lotte la Weimar“, deoarece ST-ul curăță atât de bine pagina, încât șterge parțial și notele de subsol!

Dragul nostru Abbyy uneori taie paginile după cum îi trăsnește, nu pe linia care desparte cele două pagini! Apoi, tiparul nu e așezat fix la jumătatea paginii! Etc.!

Cum procedez ca să iasă paginile din PDF sau DJVU egale ca lățime, fără a le trece prin ST și fără a pierde timpul în Abbyy setând o pagină oarecare ca dimensiuni, apoi să iau pagină cu pagină, să aranjez ochiometric zona de selecție, iar textul să fie poziționat central înainte de a-l cropui?
Versiunea pentru Scan Tailor este 0.9.11.1, iar pentru Abbyy, 11.

Mulțumesc!


_______________________________________
Câteva OZN-uri... * Ion HOBANA * Mici contribuţii la Charles Dickens * Ion IANOȘI * Sergiu FĂRCĂȘAN * Italo CALVINO * Knut HAMSUN * Voicu BUGARIU
Apariții meteorice:
DOSTOIEVSKI l T. MANN l MARIN PREDA I J. VERNE l PETER F. HAMILTON l SF_46-89 l SF_&_F l BIOGRAFII l CRITICĂ l GRAMATICĂ l DIETA l MISTERE

pus acum 4 ani
   
iris205
Membru Gold

Inregistrat: acum 12 ani
To Gângurel,

Foloseste versiunea: Scantailor-advanced  si jonghleaza cu  optiunea de Output, ai mai multe variante. Pt recuperarea notelor de subsol incearca cu Abbyy dar v12 sau v14, scoti textul cu optinea formatted text in rtf pentru AC. Daca doresti te pot ajuta la o carte, PM.

Modificat de iris205 (acum 4 ani)


pus acum 4 ani
   
hl2u
Membru Senior

Inregistrat: acum 17 ani
Inainte de '89 aparuse o carte in 2 volume care prezenta mai toate cultele religioase si sectele din lumea occidentala - nu era scrisa de Hladchi-Bucovineanu !

Daca stie cineva despre ce vorbesc, care e dom'le numele autorului ca parca imi sta pe limba si nu mi-l reamintesc...?!

Modificat de hl2u (acum 3 ani)


pus acum 3 ani
   
stelus
VETERAN

Inregistrat: acum 12 ani
Dragii mei,
Am vazut  / citit zilele astea ca ar exista undeva printre dorintele Guvernului un proiect sau dorinta de a crea biblioteca virtuala scolara. M-a apucat un ris amar. Pai acest forum, sectia de carti este acest lucru. Oare cum am putea populariza acest loc la scoli? Urmarind diverse podcasturi am vazut ca unele fac reclama la site-uri cu carti , unele citite contra ”numai 5 euro pe luna! Daca folositi si codul XXXX veti mai primi 30% reducere!”
Pai tocmai ce altcineva munceste si muta cred ca un TIR sau un tren de carti audio tot pe acest forum. Si tot gratuite sunt.
Eu am inceput mai demult sa scriu celor ce ii stiu unde pot gasi carti in diferite formate electronice si carti audio. Nu trebuie nici un fel de plata sau abonament.


pus acum 1 an
   
Seven
Moderator

Din: Ţara Perfectului Simplu
Inregistrat: acum 14 ani
***
     Salutări!

     De fapt, Guvernul nu ţine neapărat să realizeze o bibliotecă virtuală, ci pur şi simplu să mai pape nişte foarte mulţi bani.
     Şi forumul este destul de cunoscuţi de unii interesaţi.
     Am văzut şi am remarcat pentru că s-a întâmplat să fi fost implicat personal.

     "Juneţea regelui Henric" de Ponson du Terrail - 3 volume au fost scanate de cineva din Arhiva Bibliotecii Metropolitane după nişte volume apărute în 1879 şi 1880 şi celelalte 3 volume au fost traduse de mikisor şi de mine după o ediţie franceză din perioada 1865 sau pe-aci.
      Întâmplarea a făcut ca o editură - ceva cu "dex" şi nu mai ştiu cum - să traducă şi să publice şi ea cele 6 volume, dar numai la vreo câţiva ani după noi. Dacă le-ar fi tradus mai demult ne scutea de-o muncă!
      Întâmplarea face ca şi structura pe volume a lor să fie exact ca aici, deşi ediţiile în franceză le aveau structurate diferit.

       Şi să rămânem tot la Ponson du Terrail.
       Acum câteva zile căutam romane foileton pe anticariate. Am de ales să-mi iau un monitor nou sau "Grozăviile Siberiei". Cred că rămân la monitor pentru că Grozăviile costă cât un monitor şi ceva.
       Ei bine, pe site am dat de Rocambole... printat şi legat în 9 sau 10 volume. Interesant este că avea exact copertele create de noi pe forum... aşa că bănuiesc şi cam ce era în interior....   


_______________________________________

     Oameni şi popoare îşi cată libertatea; după ce-o obţin, îşi caută stăpân.


     | TORENTE | Tăunul | ROCAMBOLE+ | FLORIS | VRACIU | Victor HUGO | J.F. COOPER | PAPILLON | POLDARK |
     | Dictionare Lba RO | | Gramatica RO | D. Stănoiu | Zaharia STANCU | H.Y. STAHL | V.CORBUL & E.BURADA |
     | Ultimul regat | Millennium | Shantaram | Pearl BUCK | Anchee MIN | Amy TAN | C. LÄCKBERG | Ph.GREGORY |
     | Extraterestrii şi Intraterestrii | RUFOR | Demonul Roşu | Vraja milioanelor | Cărţi audio |

pus acum 1 an
   
Anahoret
Membru Senior

Inregistrat: acum 3 ani

stelus a scris:

Pai tocmai ce altcineva munceste si muta cred ca un TIR sau un tren de carti audio tot pe acest forum. Si tot gratuite sunt.
Eu am inceput mai demult sa scriu celor ce ii stiu unde pot gasi carti in diferite formate electronice si carti audio. Nu trebuie nici un fel de plata sau abonament.


În afară de „prăduiala” Guvernului, aici ar mai fi şi problema drepturilor de autor. Ceea ce ne permitem noi să facem aici, în semi-clandestinitate, Guvernul nu-şi poate permite să facă la lumina zilei.

Mă gândesc că totuşi o digitalizare a bibliotecilor din şcoli (câte şcoli or mai avea bibliotecă) ar fi binevenită. Să înceapă mai întâi cu cărţile libere de drepturi de autor, apoi, poate într-o înţelegere cu editurile, să meargă şi la cele cu DRM. Aplicând restricţiile necesare, elevii ar putea citi ebook-urile pe propriile telefoane sau tablete. Digitalizarea ar putea fi făcută de elevi, pe bază de voluntariat, sub coordonarea unor profesori.

Mă rog, este doar o idee, nu trebuie să fie şi bună.


_______________________________________
Acum citesc: nimic, deocamdată.

pus acum 1 an
   
Anahoret
Membru Senior

Inregistrat: acum 3 ani
────────────────────────────────────────────────
  NOMINALIZĂRILE PENTRU PREMIUL PHILIP K. DICK 2023
────────────────────────────────────────────────


Premiul Philip K. Dick este acordat anual pentru „science-fiction de excepţie, original, publicat pe suport de hârtie în Statele Unite în anul calendaristic precedent”, sponsorizat de Philadelphia Science Fiction Society şi de Philip K. Dick Trust. Câştigătorul de anul acesta va fi anunţat pe 7 aprilie.

Finaliştii şi operele pentru care au fost nominalizaţi pot fi aflaţi în Blogul de SF.
───────────────────────
N.B.
Cu ceva timp înainte, când am citat această sursă, cineva a insinuat că blogul mi-ar aparţine. Eu nu am blog, de niciun fel. Pe acesta l-am descoperit în website-ul editurii Paladin. Nu ştiu dacă proprietarul este angajat al editurii sau, pur şi simplu, editura îl agreează.

Modificat de Anahoret (acum 1 an)


_______________________________________
Acum citesc: nimic, deocamdată.

pus acum 1 an
   
Anahoret
Membru Senior

Inregistrat: acum 3 ani
──────────────────────────────────────
SE LANSEAZĂ UN NOU ROMAN AL LUI KEN FOLLETT
──────────────────────────────────────

RAO a anunţat prin newsletter că noul roman al lui Ken Follett, Armele Luminii, va ieşi pe piaţă anul acesta, pe 26 septembrie (în limba engleză, se înţelege).

Editorul (Penguin Random House) informează: „Acest al cincilea roman din seria Stâlpii Pământului, a cărui acțiune este plasată în timpul Revoluției Industriale, încheie o serie mai amplă de opt volume ce cuprinde cu măiestrie o istorie a ultimilor o mie de ani ai civilizației occidentale.”

NOTĂ: tiltul original este The Armor of Light, pe care eu l-aş traduce Armura Luminii. RAO nu spune dacă şi când va fi tradus în limba română.

Newsletter-ul integral » https://is.gd/kDEdst

cafenea temă nou roman lui ken prin newsletter că noul roman lui ken follett, armele

14.4KB

Modificat de Anahoret (acum 1 an)


_______________________________________
Acum citesc: nimic, deocamdată.

pus acum 1 an
   
allure
Membru Gold

Inregistrat: acum 15 ani
Salutare,
poate cineva sa adauge cateva carti pe goodreads? Un librarian avem printre noi sa ne ajute?


pus acum 1 an
   
Anahoret
Membru Senior

Inregistrat: acum 3 ani
────────────────────────────────────────────
  NOMINALIZĂRILE PENTRU PREMIILE NEBULA 2023
────────────────────────────────────────────


Redactorul-şef al imprintului Armada (ed. Nemira), Marian Coman, a postat în pagina sa din Facebook informaţia că în noaptea aceasta, la ora 03:00 (ora României) vor fi anunţaţi finaliştii pentru premiile Nebula. Premiile sunt decernate de membrii Asociaţiei Scriitorilor de Science Fiction (Science Fiction and Writers Association – SFWA) pentru cea mai bună scriere ştiinţifico-fantastică sau fantasy (SF&F) publicată în Statele Unite în cursul anului precedent şi, afirmă Marian Coman, este cea mai râvnită distincţie de către scriitorii din branşă.

Premiile sunt atribuite pe cinci categorii: roman, nuvelă, nuvelă scurtă, povestire şi scenariu. Printre autorii de SF&F traduşi şi în limba română sunt: Frank Herbert, Isaac Asimov, William Gibson, Larry Niven, Ursula K. Le Guin, Orson Scott Card, Arthur C. Clarke, Neil Gaiman. Listele complete pot fi găsite în Wikipedia.

Ceremonia de acordare a premiilor va avea loc în data de 14 mai.

Nominalizarea finaliştilor poate fi urmărită în direct pe stream-urile live în Youtube youtube.com/sfwa_youtube şi în Facebook facebook.com/sfwa.org (am verificat linkurile, sunt valide).

cafenea temă pentru premiile nebula armada (ed. nemira), marian coman, postat pagina din

14.7KB

Modificat de Anahoret (acum 1 an)


_______________________________________
Acum citesc: nimic, deocamdată.

pus acum 1 an
   
dacopa
Membru Gold

Inregistrat: acum 2 ani
Salutare
Q: Pentru a ataşa mai multe coperți într-o singură postare
ce folosesc thumbnail sau hotlink?.
Cu respect

cafenea temă salutareq: pentru ataşa mai multe într-o postare folosesc thumbnail sau

88.5KB


pus acum 1 an
   
Pagini:  1 2 3 4  

Mergi la