Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
AndreeaLi la Simpatie.ro
Femeie
25 ani
Iasi
cauta Barbat
24 - 42 ani
Forum Romania Inedit / Totul despre cărți - About e-books / Cafenea literară: Discuţii fără temă Moderat de Seven, Stelevadris, cuculean, naid, uncris
Autor
Mesaj Pagini:  1 2 3 4
Seven
Moderator

Din: Ţara Perfectului Simplu
Inregistrat: acum 13 ani

                  ═════════     Cafenea literară: Discuţii fără temă    ═════════



     Topicul va fi mutat în 2 zile pe secţiunea „Totul despre cărţi”

     Mulţi dintre noi simt nevoia să-şi dea din când în când cu părerea despre ceva legat de cărţi.
     Pe topicurile de upload cărţi comentariile nu sunt binevenite pentru că aglomerează în mod nejustificat topicul, iar cel ce caută o carte pierde timpul încercând să descopere linkuri printre o seamă de discuţii ce puteau fi evitate.
     Am deschis acest topic unde fiecare poate spune orice despre cartea digitală, cu o singură condiţie: să aibă un limbaj decent.
     E un topic de discuţii fără temă.
     Discutând aici, poate mai salvăm topicurile de upload unde sunt prea multe discuţii de tip cafenea literară.
     
     La această oră pe forumul nostru sunt postate foarte multe cărţi.
     Atât de multe, că nimeni nu ar fi capabil să le citească pe toate cele care au fost scanate sau corectate, în ultimii 3 ani, mai bine sau mai puţin bine.
     Fără supărare, cine tot cere şi cere şi cere alte şi alte cărţi pe topicul Request nu înseamnă că a citit tot ce l-ar fi putut interesa de pe forum şi că mai are de citit doar cărţile pe cele care le cere.
     
     A fost o vreme când erau foarte mulţi cei ce citeau şi destul de puţini cei ce lucrau cărţi pe forum.
     Iată-ne la acest moment într-o altă extremă: când foarte mulţi lucrează cărţi şi sunt din ce în ce mai puţini dintre cei ce le apreciază.
     Atunci când te prinde microbul digitalizării, devii un fel de maniac… şi, deşi eşti iubitor de carte, fără să-ţi dai seama începi să citeşti doar ceea ce lucrezi, nemaigăsind timp să citeşti şi ceea ce au lucrat colegii şi prietenii tăi de pe forum.
     
     Digitalizarea are ceva comun cu tezaurizarea.
     Hapsânul vrea să strângă din ce în ce mai mulţi bani, chiar dacă nu-i mai strânge cu un scop logic.
     Cel ce a fost lovit de molima digitalizării vrea să lucreze cât mai multe cărţi şi cât mai repede, să aibă un palmares deosebit.
     
     Uneori, din cauză că toţi suntem ocupaţi cu propriile noastre cărţi, apar mari dezamăgiri pe forum ale userilor mai noi.
     După ce oamenii au citit cărţi lucrate pe forum, încearcă şi uneori reuşesc foarte-foarte bine să „producă” o carte sau mai multe. Aşteaptă cu sufletul la gură ca cineva să aprecieze calitatea scanului său şi să încerce o corectură, doar că nimeni nu are timp de corectură pentru că deja este angrenat în prea multe proiecte personale.
     Cel ce a postat scanul, mai postează un scan la fel de bun, apoi pentru că din nou nimeni nu pare să fi observat acest lucru, userul renunţă să mai scaneze şi forumul îi lasă un gust amar.
     Nu este de vină calitatea cărţii omului respectiv, ci doar faptul că noi am devenit foarte ocupaţişi nu am avut timp să vedem şi să apreciam calitatea cărţii respective
     
     Câte cărţi ar trebui să lucreze cineva ca să-şi facă datoria pe forum?
     Eu cred că o carte muncită cu răspundere este un mare câştig.
     
     Enumăr mai jos câţiva autori [majoritatea autoare] şi cărţile lor:
     Margaret Mitchell – Pe aripile vântului
     Charlotte Brontë – Jane Eyre
     Emily Brontë – La răscruce de vânturi
     Marie Anne Desmarest – Torente
     Ethel Lillian Voynich – Tăunul
     Ioan Dan – Ciclul Cavalerilor
     Nicolae Filimon – Ciocoii vechi şi noi
     
     Autorii de mai sus au scris doar cartea din dreptul numelor lor… sau doar cam atât…
     Deci, iată autori care au scris câte o singură carte [un singur titlu] într-o viaţă de om… E adevărat, un singur titlu, dar ce cărţi de valoare!... Acest titlu a fost suficient să-i facă nemuritori.
     Alţi autori au scris mai mult decât putem citi, dar J.Austin putea rămâne în istoria literaturii universale doar cu „Mândrie şi prejudecată”, T.Hardy doar cu „Tess” şi Karl May doar cu „Winnetou”
     
     Nu totdeauna cantitatea este cea mai importantă.
     Nu trebuie să ne simţim complexaţi că am corectat sau am scanat o singură carte.
     Mai devreme sau mai târziu microbul digitalizării va recidiva şi… vom lucra încă o carte… şi încă una… şi încă una…
     
     Cred că cel mai important câştig al forumului nu este numărul de cărţi lucrate, ci numărul de persoane care au învăţat să digitalizeze o carte… şi faptul că într-un fel sau altul fiecare a ajuns la o metodă sau mai multe pe care le poate aplica.
     Chiar dacă cineva va folosi cele învăţate aici doar pentru a-şi „salva” câteva cărţi personale în variantă digitală, fără să le posteze public, tot este un câştig.
     
     Faptul că ai oferit tuturor o singură carte care nu era digitalizată încă, mai ales dacă e vorba de o carte mai veche care nu se mai găseşte, este un mare câştig pentru toţi.
     
     Un singur lucru este foarte important: să nu păcălim!
     Dacă postăm o carte pe forum şi spunem că am corectat-o, atunci toţi trebuie să avem încrederea că acea carte a fost citită cap-coadă şi că este citibilă şi nu vom avea surpriza să constatăm că lipsesc cuvinte sau, Doamne fereşte! chiar fragmente de text.
     
     Important este să fim cinstiţi cu noi înşine şi cu colegii de pe forum.
     Nu avem pretenţia ca o carte să nu conţină greşeli, dar avem pretenţia să nu fim păcăliţi; nu e corect ca cineva să ruleze câteva înlocuiri şi să formateze un text, după care să-l posteze ca şi când ar fi corectat.
     
     Deci, fiecare carte este un câştig.
     
     Cât timp să lucrăm la o carte?
     Oare cât timp a lucrat Gogol la „Suflete moarte”? ori Marin Preda la „Cel mai iubit dintre pământeni”?
     Din punctul meu de vedere, timpul nu contează.
     Mai devreme sau mai târziu averea cărţilor digitale se va îmbunătăţi cu încă o carte.
     Iar dacă respectiva carte oricum nu se mai găseşte, câştigul este cu atât mai mare.

     Şapte persoane au lucrat la 6 volumaşe, adică jumătate din ciclul „Juneţea regelui Henric” timp de peste 2 ani. În cursul lunii martie vor fi postate episoadele 4-6. Probabil că până va fi gata cealaltă jumătate a ciclului va mai dura încă atât. Şi ce-i cu asta? Acest ciclu nu mai făcea parte din fondul de literatură în limba română cu excepţia a două episoade tipărite separat în anii ”90. Mai devreme sau mai târziu apariţia lor în variantă digitală este un câştig.
     Cineva tot se va găsi să le citească şi să le aprecieze, fără să fie deranjat de faptul că a durat prea mult digitalizarea.
     
     Eu am toată convingerea că lucrul la o carte trebuie să relaxeze.
     A ne grăbi să digitalizăm poate deveni un stres, iar cartea trebuie să elimine stresul şi nu să-l provoace.
     Cred că trebuie să lucrăm la o carte doar atunci când avem timp, când avem poftă şi când lucrul la o carte ne produce plăcere.
     A da termene unui prieten să facă un lucru voluntar într-o perioadă de timp determinată mi se pare o lipsă de respect.
     Nu suntem într-un concurs de viteză şi nici nu trebuie să îndeplinim planul cincinal în patru ani şi jumătate.
     
     În rest, numai de bine!
     
     


_______________________________________

     Oameni şi popoare îşi cată libertatea; după ce-o obţin, îşi caută stăpân.


     | TORENTE | Tăunul | ROCAMBOLE+ | FLORIS | VRACIU | Victor HUGO | J.F. COOPER | PAPILLON | POLDARK |
     | Dictionare Lba RO | | Gramatica RO | D. Stănoiu | Zaharia STANCU | H.Y. STAHL | V.CORBUL & E.BURADA |
     | Ultimul regat | Millennium | Shantaram | Pearl BUCK | Anchee MIN | Amy TAN | C. LÄCKBERG | Ph.GREGORY |
     | Extraterestrii şi Intraterestrii | RUFOR | Demonul Roşu | Vraja milioanelor | Cărţi audio |

pus acum 11 ani
   
utilitasetveritas
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 12 ani

_Cosimo_ a scris:

Zvonacfirst, de fapt mesajele de genul ăsta n-au altă ocupaţie decât să inflameze spiritele, mai ales când scrii pe tonul ăsta apocaliptic: "Am trăit s-o vedem şi pe asta!". Mai bine te-ai abţine, pentru că se pare că nu înţelegi fenomenul şi din păcate nu eşti singurul şi uite aşa se tulbură apele, de la o pietricică de-asta lansată cu prea multă seninătate. Oameni care să arunce pietre în baltă sunt puzderie, iar eu m-am cam săturat să-mi iau cataroaie în cap, ca victimă colaterală. Credeam că ai priceput deja până acum, din explicaţiile anterioare, de ce e absolut firesc, în ţara lui Ponta, ca un e-book să fie uneori mai scump decât ediţia tipărită.

Oricum, în acest caz particular, dacă ai fi privit preţurile cu atenţie, ai fi văzut că ediţia tipărită costă 34,90 lei, iar e-bookul costă 29 de lei. Diferenţa de moment e făcută de reducerile de moment. Leda face frecvent reduceri de 40-50% la e-bookuri şi atunci automat şi e-bookul devine mai ieftin decât ediţia tipărită redusă cu aceleaşi procente. Totul e să ai puţintică răbdare
Pui pariu cu mine că peste trei săptămâni, de Vinerea Neagră, e-bookul ăsta va fi MULT mai ieftin?

Totuşi, întrucât topicul unde mai explicasem povestea o dată a fost şters, reiau aici pe scurt motivele pentru care, în ţara plagiatorilor, se întâmplă uneori ca un e-book să coste MAI MULT decât cartea tipărită:

- cartea tipărită este impozitată în România cu un TVA de 9%. În schimb, e-bookul nu e considerat de către guvernanţi drept "carte", ci "produs informatic", şi este impozitat cu 24%. Diferenţa între banii pe care îi dă editura la stat pentru o carte tipărită şi un e-book este uriaşă.
Editurile duc muncă de lămurire cu guvernanţii de ani de zile pe tema asta, ca să fie redus TVA-ul la 9% şi la e-bookuri, să fie considerate tot cărţi, dar fără succes.

- drepturile de autor pentru traduceri cerute de editurile străine pentru o carte electronică sunt MULT mai mari decât pentru versiunea tipărită. Pare aiurea - şi e aiurea - dar asta e realitatea. Contractele se fac separat şi diferă foarte mult: pentru cartea tipărită sunt pe o perioadă mai mare, de obicei cinci ani, iar pentru e-book sunt pe cel mult doi ani. Asta înseamnă că editura, dacă vrea să menţină acel e-book la vânzare, din doi în doi ani renegociază drepturile de autor şi mai scoate nişte bani. De asemenea, contractul pentru ediţia tipărită se face la tiraj. Dacă editura scoate alt tiraj, mai plăteşte nişte bani editurii străine. Pentru versiunile electronice plata se face la bucată, iar procentul pe care îl încasează editura străină e de obicei de 25% din preţul e-bookului. Ceea ce e foarte mult. Iar la bestselleruri precum acesta, se poate ajunge şi la 40%. Deci şi de aici pot apărea diferenţe de preţ între un e-book al unei cărţi oarecare şi un e-book al unui bestseller.
Şi de aceea unele e-bookuri care azi sunt la vânzare, peste doi ani s-ar putea să nu mai fie, dacă editura românească decide că nu merită să prelungească şi contractul pentru e-book.

- toate contractele pentru e-book încheiate cu agenţiile de copyright străine - care reprezintă editurile, pentru că foarte rar o editură românească tratează cu editura la care a apărut cartea pe care vrea s-o traducă - sunt foarte stricte şi drastice. Securizarea cărţilor este obligatorie şi costă destul de mult, altminteri nu poţi vinde e-bookul. Pentru fiecare e-book, editura românească plăteşte nişte bani către Adobe, de exemplu, cea mai cunoscută firmă care "asigură" securizarea datelor, ca să se prevină pirateria. Acum, noi ştim că acea "protecţie" nu face doi bani, dar vă asigur că pentru foarte mulţi ea e de netrecut, fiindcă nu-s toţi la fel de isteţi ca noi. Aşadar, încă un cost suplimentar pentru editură, faţă de ediţia tipărită.

- de aceea e-bookurile de autori români sunt semnificativ mai ieftine decât traducerile, întrucât procentul pe care îl încasează autorul român ca drepturi de autor e mult mai modest decât pretenţiile editurilor străine. Acelaşi lucru e valabil şi pentru autorii străini clasici, unde drepturile de autor revin traducătorilor. Şi de aceea multe edituri nici nu-şi mai securizează cărţile cu autori români sau clasici străini.

- site-urile care se însărcinează cu vânzarea e-bookurilor, precum elefant, percep de asemenea un procent semnificativ din costul total, pentru că editura nu are mijloace proprii să asigure securitatea tuturor acelor e-bookuri şi apelează la terţe firme, care cer bani pentru asta. A fost pe aici mai nu ştiu când o agitaţie pe site, când site-ul nu ştiu cărei edituri care publică romane proaste de dragoste a avut o breşă de securitate şi au apărut pe RI toate cărţile acelei edituri în format pdf. O poveste foarte urâtă pentru editura respectivă şi pentru noi, ca oameni.

- ca o paranteză la chestiunea de mai sus, cu contractele pentru e-bookuri, o altă chestie care e impusă în contract e ca ediţia electronică să fie absolut identică în conţinut cu ediţia tipărită. De aceea editura românească nu are voie - teoretic, conform contractului - să corecteze o greşeală de literă din e-book dacă a observat-o între timp, după apariţia ediţiei tipărite. Toate erorile din cartea tipărită trebuie să se reflecte şi în cea electronică. Asta doar ca o paranteză, ca să vedeţi cât de aiurea e relaţia cu editurile mari din afară şi ce probleme absurde poate întâmpina un editor român, dacă vrea să publice un e-book.

Sper sincer că de data asta am explicat un pic mai bine.


Modificat de utilitasetveritas (acum 11 ani)


pus acum 11 ani
   
ctinvio
VETERAN

Inregistrat: acum 11 ani
Citind spusele lui Seven de mai sus, sincer, m-am revazut pe mine. Este adevarat cu stresul de a termina o carte, este adevarat chestia cu hapsanul - am strans atatea carti ca nu le voi putea citi pe toate nici in doua vieti.
M-am revazut si in faptul ca nu m-am uitat in ultima luna pe cartile postate celor mai noi veniti pe forum...
Ai dreptate in ceea ce ma priveste si m-a pus pe ganduri...


pus acum 11 ani
   
stelus
Online
VETERAN

Inregistrat: acum 12 ani
Seven, cu tot respectul, ti-as propune sa nu-l muti in sectiunea "Totul despre carti".
Titlul este excelent ales, "Cafenea literarara. Discutii fara tema".
As propune sa ramina independent, aici, "PUS SUS". Tocmai pentru discutii fara tema.
La totul despre carti va cadea repede in uitare si topicele de upload vor pline si de altceva.
Pentru ca poate nu vom scrie numai despre digitalizare ci despre altceva legat de carti (o parere, o opinie....)


pus acum 11 ani
   
utilitasetveritas
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 12 ani
Da, chiar nu ar fi rau sa avem si discutii despre cititul cartilor.

In privinta stransului de carti, apoi nu e nimic rau in asta, daca e doar un efect secundar al faptului ca citesti si corectezi carti pe aici.

Vine totusi o vreme cand nu mai esti dispus sa strangi orice si oricum.
Eu, de exemplu, adun doar versiuni superioare si, in general, de la autori care ma intereseaza sau daca e posibil sa ma intereseze subiectul cartii.

Seven are dreptate si cu inflatia de doritori de corectura. Numai eu stiu cam 17 de persoane destul de "proaspete" pe forum si care au rezultate destul de remarcabile... altfel nu ii observam.


pus acum 11 ani
   
Silva
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Se discuta foarte mult, din ce in ce mai des, despre biblioteci virtuale in scoli... Ma intreb daca cineva... oricine... ar putea sa descarce si sa "formeze", din tot ceea ce este pe forum, o asemenea biblioteca...

_______________________________________
"In politica, prostia nu este un handicap". - Napoleon Bonaparte

pus acum 11 ani
   
ctinvio
VETERAN

Inregistrat: acum 11 ani
Ideea bibliotecii virtuale am avut-o si eu in localitatea unde stau.
Sunt membru intr-un Comitet de parinti la un liceu.
In acest liceu s-a deschis cu mare tam-tam o biblioteca in decembrie 2012. Cartile au provenit in mare parte din donatii. OK, foarte frumos pana acum. Eu am zis ca nu am carti de donat dar am de zece ori mai multe carti de donat cat au strans ei in format electronic.
S-au uitat unii la altii si mi-au zis ca nu au deocamdata nici un calculator cu care da doteze biblioteca. Asa ca a ramas ca in tren.


pus acum 11 ani
   
Silva
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Asta e abureala... Orice scoala are, in momentul acesta, posibilitatea de a dota biblioteca scolii cu un calculator (sau mai multe). Problema e:
1. cum faci, legal, sa o dotezi cu carti
2. cum faci ca acele carti sa fie citite


_______________________________________
"In politica, prostia nu este un handicap". - Napoleon Bonaparte

pus acum 11 ani
   
cliv
Membru Gold

Inregistrat: acum 18 ani

Silva a scris:

Problema e:
1. cum faci, legal, sa o dotezi cu carti


...Pai in primul rand incepi cu cartile care nu mai sunt supuse dreptului de autor...

Wikipedia:Drepturi de autor în România

Legea dreptului de autor

Modificat de cliv (acum 11 ani)


pus acum 11 ani
   
mateicoman
VETERAN

Inregistrat: acum 13 ani
Felicitari initiatorului pentru aceasta idee pe care o consider foarte valoroasa privind prin prisma celor spuse de dvs mai sus dar si a actualitatii in general. Personal ma abonez sa urmaresc acest subiect care, desi la inceput, deja are destule lucruri foarte interesante.
Va doresc sa aveti cat mai multi vizitatori atrasi de aroma aceasta selecta!
Bravo!


_______________________________________
Nu uita sa pui mereu inaintea ta forumul pe care scrii .

pus acum 11 ani
   
utilitasetveritas
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 12 ani
Chiar daca sunt carti ce pot fi distribuite legal, ramane problema accesului la ele.
Foarte putini sunt cei care stau sa citeasca pe PC si nu toata lumea isi permite un reader.


pus acum 11 ani
   
mastica65
Membru Senior

Din: Timisoara
Inregistrat: acum 11 ani
Pana cand isi vor putea permite toti (aproape) un 'cititor de carti', cred ca noua ne revine minunata misiune de a scana, corecta si pastra 'cartea' pentru urmasii urmasilor nostri. (Amin?)



pus acum 11 ani
   
cavalerulnegru
Membru Gold

Inregistrat: acum 11 ani
Tin sa va anunt ca Liceul pentru nevazatori din Cluj Napoca are propria lui biblioteca online cu zeci de mii de carti. In acel liceu sunt foarte multi elevi care citesc cu un program audio. Si deoarece e mai greu de folosit forumul pentru ei le mai descarc si eu carti care inca nu au aparut in biblioteca liceului.

_______________________________________
Andreica

pus acum 11 ani
   
ctinvio
VETERAN

Inregistrat: acum 11 ani

cavalerulnegru a scris:

Tin sa va anunt ca Liceul pentru nevazatori din Cluj Napoca are propria lui biblioteca online cu zeci de mii de carti. In acel liceu sunt foarte multi elevi care citesc cu un program audio. Si deoarece e mai greu de folosit forumul pentru ei le mai descarc si eu carti care inca nu au aparut in biblioteca liceului.


Sunt curios ce program folosesc. Imi poti da numele programului?
Stiu ca exista programe care reda audio texte, fragmente mici de 1-2 pagini dar nu si carti intregi.


pus acum 11 ani
   
cavalerulnegru
Membru Gold

Inregistrat: acum 11 ani
Programul de numeste Jaws dar cartile sunt in format electronic iar acel program e o voce care citeste scrisul

_______________________________________
Andreica

pus acum 11 ani
   
meridiane
Online
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 12 ani
Stie cineva cum face @bronto cartile pe care le posteaza??

Utilizeaza careva Abyy 10? Vad vorbindu-se numai de 9 si 11.

Modificat de meridiane (acum 11 ani)


pus acum 11 ani
   
utilitasetveritas
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 12 ani
Se foloseste si Abby 10... probabil.
Dar Abby 10 e un fel de Abby 11 pe jumatate
Abby 9 e Windows XP, Abby 10 este Vista si Abby 11 este 7.


pus acum 11 ani
   
mastica65
Membru Senior

Din: Timisoara
Inregistrat: acum 11 ani
Nu stiu exact ce programe foloseste dar stiu ca lucreaza in Linux.

pus acum 11 ani
   
ndodo
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 15 ani

meridiane a scris:

Stie cineva cum face @bronto cartile pe care le posteaza??

Utilizeaza careva Abyy 10? Vad vorbindu-se numai de 9 si 11.



Eu folosesc numai ABBYY 10 (este o versiune corporate furnizata de alabala_portocala, care nu are nevoie de crack sau serial) dupa ce ani de zile m-am chinuit cu o versiune 6.xxx crack-uita la care trebuia sa reincarc ceva in registry la fiecare 6 saptamani.
Pot spune ca sunt multumit de el si din acesta cauza nu am testat si alte versiuni. Singurul lucru care ma deranjeaza (la ABBYY in general) este ca imi mobilizeaza procesorul (procesoarele) 100%, drept pentru care vara stau cu un ventilator de birou, pe laterala cu ambele capace scoase, ca sa-l mentin in plaja 60-70 grade.
Daca stie cineva cum pot convinge ABBYY sa nu mai foloseasca tot ce are la dispozitie, ii multumesc anticipat.

     

Modificat de ndodo (acum 11 ani)


_______________________________________
Vlad Muşatescu | Cezar Petrescu | Maxim Gorki | Mircea Sântimbreanu | Ionel Teodoreanu | Alina Nour | Ion Agârbiceanu | Mark Twain | H. G. Wells | Alan Dean Foster
Almanahuri Perpetuum Comic(Urzica) | Almanahuri vechi (până în 1990) | Almanahuri Anticipaţia | Reviste SF | Biografii şi Autobiografii | Istorie şi Politică

pus acum 11 ani
   
meridiane
Online
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 12 ani

utilitasetveritas a scris:

Se foloseste si Abby 10... probabil.
Dar Abby 10 e un fel de Abby 11 pe jumatate
Abby 9 e Windows XP, Abby 10 este Vista si Abby 11 este 7.



Deoarece nu ai folosit 10, nu stii ca poti corecta direct in ecranul principal. Cel mai grozav lucrru este cursorul care iti arata unde te afli in text. Nu mai trebuie sa deschizi pdf sau djvu pentru control. Asta nu am vazut la 11 si de aceea nu il folosesc.
Ce puncte tari are 11?

Nici nu am apucat sa il laud mai bine ca a si disparut cursorul. Stie cineva cum se pune la loc?

Modificat de meridiane (acum 11 ani)


pus acum 11 ani
   
Seven
Moderator

Din: Ţara Perfectului Simplu
Inregistrat: acum 13 ani
***
      Se poate corecta în acelaşi mod şi din Abbyy 11, doar că în pagina imagine cursorul e mai greu de urmărit.
      Uite un exemplu:
     

      Marele dezavantaj al lui Abbyy 11 faţă de Abbyy 10 este în legătură cu "corecţia" orizontalităţii imaginii. Se crede uneori foarte deştept şi îţi înclină imaginea în mod eronat cu câteva grade, astfel că eşti nevoit să-i dezactivezi opţiunea "Detect page orientation".
      Al doilea dezavantaj faţă de Abbyy 10 este la CROP. În Abbyy 10 chenarul crop rămâne în poziţia ultimei pagini cropate, în timp ce la Abbyy 11, chenarul se duce în poziţia zero stânga sus de fiecare dată.
      Ambele variante, 10 şi 11 sunt mai proaste la salvarea în varianta RTF Formatted text, faţă de Abbyy 9, deoarece nu mai salvează header şi footer ca text, ci îl pun în headerul şi footerul documentului, astfel că nu-ţi va mai folosi salvarea numărului de pagină.

      Avantajele lui Abbyy 11 faţă de surorile lui mai bătrâne sunt mai multe:
           - o mai corectă recunoaştere a caracterelor faţă de Abbyy 9 şi 10.
           - opţiuni de prelucrare a imaginilor în plus;
           - opţiuni în plus la salvarea în diverse formate.


_______________________________________

     Oameni şi popoare îşi cată libertatea; după ce-o obţin, îşi caută stăpân.


     | TORENTE | Tăunul | ROCAMBOLE+ | FLORIS | VRACIU | Victor HUGO | J.F. COOPER | PAPILLON | POLDARK |
     | Dictionare Lba RO | | Gramatica RO | D. Stănoiu | Zaharia STANCU | H.Y. STAHL | V.CORBUL & E.BURADA |
     | Ultimul regat | Millennium | Shantaram | Pearl BUCK | Anchee MIN | Amy TAN | C. LÄCKBERG | Ph.GREGORY |
     | Extraterestrii şi Intraterestrii | RUFOR | Demonul Roşu | Vraja milioanelor | Cărţi audio |

pus acum 11 ani
   
meridiane
Online
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 12 ani

Seven a scris:

***
      Se poate corecta în acelaşi mod şi din Abbyy 11, doar că în pagina imagine cursorul e mai greu de urmărit.
      Uite un exemplu:
     

         



In fereastra principala, in stinga ai sursa si in dreapta textul.
Daca pui cursorul undeva in text, in pagina sursa alt cursor iti arata unde te afli in pagina. Caracter cu caracter. E grozav.

Revin, daca cursorul meu a disparut, asta inseamna ce este o setare pe undeva sau nu?
De fapt, intii am deschis 11 si apoi 10. Atunci a disparut.
Cred ca il sterg pe 11.
Avantajele insirate de Seven nu sint convingatoare.


pus acum 11 ani
   
utilitasetveritas
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 12 ani
Eu folosesc atat 9 cat si 11.
10 nu il folosesc pentru ca e undeva la mijloc.

Oricum, in ambele variante, a fost o vreme cand recomandam sa se salveze in format RTF, acum m-am lecuit de RTF si salvez ca PLAIN TEXT.
De asta nu ma incomodeaza optiunea aia ciudata cu headerul si footerul de la Abby 11.
Abby 11 este superior din punctul de vedere a recunoasterii de caractere si a prelucrarii imaginilor.
In rest, toate versiunile de Abby (de la 9 incoa cel putin) suporta corectura direct din program.
Ori ca e 9 ori ca e 10 ori ca e 11, daca nu faceti verificarea manuala a operatiilor executate de Abby, riscati sa stricati totul.
Iar daca puteti si faceti totul manual, atunci deja nu mai conteaza ce versiune folositi.


pus acum 11 ani
   
meridiane
Online
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 12 ani

Seven a scris:

***
      Se poate corecta în acelaşi mod şi din Abbyy 11, doar că în pagina imagine cursorul e mai greu de urmărit.
      Uite un exemplu:
     


Ai dreptate, merge si in 11.


pus acum 11 ani
   
ctinvio
VETERAN

Inregistrat: acum 11 ani
Seven, intentia mea a fost sa postez teatru si atat. Teatru care se citeste intr-un weekend, intr-o zi. Teatru care te introduce in mijlocul actiunii, in mijlocul personajelor.
Nu un anumit tip de teatru - drame, politiste, comedii sau istorice. Nu un anume scriitor. Ci teatru. Pur si simplu teatru.
Am vazut ca nu exista astfel de topic deschis pana acum. Asa cum am observat ca nu exista topic deschis pentru poezii.
Daca acest lucru iese din "tiparul" tau, poti sterge topicul deschis de mine.


pus acum 10 ani
   
cavalerulnegru
Membru Gold

Inregistrat: acum 11 ani
Am o propunere:

Nu s-ar putea deschide un topic special pentru scan-uri de control?
De unde oricine sa poata lua scan-urile pentru corectura, doar ca cei care iau sa spuna ca se ocupa de acea carte ca sa nu lucreze doi useri la aceeasi carte.


_______________________________________
Andreica

pus acum 10 ani
   
ZVONACFIRST
MEMBRU DE BAZA

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
Mi se pare o idee excelenta. Avem deja OCR fara scan de control deschis de sgrosu, asa ca nu vad o problema in existenta acestui nou topic. De fapt mie mi se pare foarte util.
Daca tot ai avut ideea, deschide topicul. Iti propun ca acest nou topic sa fie administrat de tine in sensul ca tu sa administrezi un centralizator aranjat frumos in ordine alfabetica dupa numele autorului.


pus acum 10 ani
   
meridiane
Online
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 12 ani
Este exact ceea ce ne doream.

De ce daca exista un 'ocr brut fara scan control" sa nu existe si un "scan control fara ocr"?

La primul topic nu ai dupa ce corecta si la al doilea nu ai ce.

probabil ca se va deschide si un spatiu de troc,,,

dau scan control contra ocr (brut, v,x.)
astept provincia


pus acum 10 ani
   
ZVONACFIRST
MEMBRU DE BAZA

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
meridiane, sarcasmul este exact ce nu ne doream. Trebuie sa recunosti ca un scan este un inceput pentru un e-book. Este posibil ca un forumist sa aiba un scan si sa nu stie ce sa faca cu el. Postandu-l aici cresc sansele ca acel scan sa devina un e-book. Daca nu-mi dai dreptate cel putin nu ma lua la mishto. Multumesc daca vei incerca sa exprimi o opinie in termeni un pic mai respectuosi decat ai reusit anterior.

pus acum 10 ani
   
meridiane
Online
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 12 ani
zvonacfirst

fiind la cafenea,
imi exprim o opinie pe care am exprimat-o si alta data:

daca ai un ocr brut, ocr pe care nu l-ai adunat de ne net, se presupune a avea si scanul.
a nu posta scanul este, in opinia mea, o bataie de joc la adresa celorlalti.
este ceva de genul "iti place ce-ti dau eu, bine, nu iti place, nu lua".

sa veniti acum, sa faceti un topic separate cu scan control, este o alta aberatie.
ce inseamna "un forumist are un scan si nu stie ce sa faca cu el"??
adica a gasit si el, saracu', un scan aruncat pe net si in sinea lui si-a pus intrebarea:
ce fac eu cu acest scan?

Stiu. Merg pe Romania inedit si il pun in topical de scanuri fara ocr.


Si acum a fost deschis un topic nou unde sintem invitati sa punem scanuri, ce vor fi prelucrate si apoi vor merge la topical de autor.

Daca imi dai voie, nu pot decit sa ma distrez...


si recunosc, un scan este un inceput pentru un e-book

dar un scan control ce este?

Modificat de meridiane (acum 10 ani)


pus acum 10 ani
   
sacalull
Membru Puf

Inregistrat: acum 10 ani
eu ii dau dreptate lui ZVONACFIRST
. Dar am o intrebare : Cine are un abbyfine reader pentru windows 7 32 bites?


_______________________________________
„Ai duşmani? Bravo! Înseamnă că ai făcut ceva, cândva în viaţă.

Winston Churchill

pus acum 10 ani
   
cuculean
Moderator

Inregistrat: acum 14 ani
Abbyy FineReader 11

pus acum 10 ani
   
sacalull
Membru Puf

Inregistrat: acum 10 ani
da un abbyfine reader 11 pentru ca eu am unu , dar nu stiu dece atuncea cand apas pe instalare imi apare un mesaj : Programul nu mai functioneaza corect

_______________________________________
„Ai duşmani? Bravo! Înseamnă că ai făcut ceva, cândva în viaţă.

Winston Churchill

pus acum 10 ani
   
sacalull
Membru Puf

Inregistrat: acum 10 ani
Salutare @cuculean!! Scuze dar nu am vazut ca mi-ai pus acolo un linc. Imi functioneaza versiunea ta . multumesc . Mai am o intrebare : Inainte de a te apuca de scanat , mai trebuiesc facute ceva setari ? Pentru a avea un grad optim de skan ?

Modificat de sacalull (acum 10 ani)


_______________________________________
„Ai duşmani? Bravo! Înseamnă că ai făcut ceva, cândva în viaţă.

Winston Churchill

pus acum 10 ani
   
ZVONACFIRST
MEMBRU DE BAZA

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani

meridiane a scris:


ce inseamna "un forumist are un scan si nu stie ce sa faca cu el"??
adica a gasit si el, saracu', un scan aruncat pe net si in sinea lui si-a pus intrebarea:
ce fac eu cu acest scan?


De ce este importanta sursa de unde are acel forumist scanul? Ce relevanta are? Poate l-a gasit pe net, poate il are de la un prieten sau poate la gasit pe jos.
Nu crezi in ipoteza ca acel forumist are un scaner pe care stie sa-l foloseasca si scaneaza cu el cartile din biblioteca? Este posibil sa nu stie ce sa faca cu acel scan in sensul ca nu se pricepe sa faca pasii necesari pana la e-book. Contributia lui pe forum se limiteaza la a scana si a posta in topicul deschis de cavalerulnegru. Daca ma intrebi pe mine, scanarea este cea mai importanta etapa dintre toate care duc catre obtinerea e-book, deoarece necesita mult timp si enorm de multa rabdare. De ce sa nu dam o sansa acelui forumist sa isi aduca contributia pe acest forum dupa umilele lui posibilitati?

Iti spun un secret: stii ce fac eu cu topicurile care nu ma intereseaza? Le ignor. Te sfatuiesc sa faci la fel. Dar daca vrei sa te distrezi poti sa intri oricand. Important este sa nu devii nervos.


meridiane a scris:


si recunosc, un scan este un inceput pentru un e-book

dar un scan control ce este?


Habar n-am. Nu-mi spui tu? Multumesc.
Oare cine a inventat termenul de scan control? Asta stii sa-mi spui?


pus acum 10 ani
   
sacalull
Membru Puf

Inregistrat: acum 10 ani
Salutare @ Cavalere! am o intrebare legata de topicul tau : Se pot pune toate genurile de carti ? sau e doar pentru un gen anume ? Pentru ca acolo nu se specifica .

Modificat de sacalull (acum 10 ani)


_______________________________________
„Ai duşmani? Bravo! Înseamnă că ai făcut ceva, cândva în viaţă.

Winston Churchill

pus acum 10 ani
   
cavalerulnegru
Membru Gold

Inregistrat: acum 11 ani
Se poate posta orice fel de carte pentru ca, dupa ce cartea este corectata se v-a posta la topic de autor sau de colectie depinde de carte.

Modificat de cavalerulnegru (acum 10 ani)


_______________________________________
Andreica

pus acum 10 ani
   
BlankCd
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 14 ani
--->

      Excelentă iniţiativă. Vin şi eu cu propuneri noi... şi topicuri noi:

      - topicuri pentru OCR - indiferent de genul de carte şi de autor pe principiul ŕ la "grosso modo"
      - topicuri pentru v1.0 - indiferent de genul de carte şi de autor pe principiul ŕ la "grosso modo"
      - topicuri pentru v2.0 - indiferent de genul de carte şi de autor pe principiul ŕ la "grosso modo"
      - topicuri pentru v3.0 - indiferent de genul de carte şi de autor pe principiul ŕ la "grosso modo"
      - topicuri pentru v4.0 - indiferent de genul de carte şi de autor pe principiul ŕ la "grosso modo"
      - topicuri pentru v5.0 - indiferent de genul de carte şi de autor pe principiul ŕ la "grosso modo"


     Părerea mea - serioasă de data asta - este că scanul, varianta DjVu, doc, rtf, docx, mobi, epub, etc. trebuie să fie în topicul de autor sau al colecţiei respective. Cine vrea scan sau orice fel de format le găseşte pe topicul respectiv, nu trebuie să umble prin unş'pe topicuri ca să vadă dacă există scan, dacă este vreo versiune mai mare decât OCR sau v1.0, ...
      Sincer e o complicaţie gratuită, dar dacă aşa se vrea.... aşa se va face.

      Eu îmi rezerv să deschid topicuri pentru v4.0 şi v5.0 [pe principiul cine împarte, parte-şi face], cine preia deschiderea de topicuri pentru: OCR, V1.0, V2.0, V3.0 ? Primul anunţat, primul servit!

Modificat de BlankCd (acum 10 ani)


_______________________________________
--->  "Eu nu am regrete,
         Iar dac-ai să-ntrebi ce-a rămas la mine,
         În inimă am urme de tine
         Regrete, eu nu am regrete..."

pus acum 10 ani
   
BlankCd
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 14 ani
--->

     Propunerea a II-a - topicuri pe formate:

     - topic pentru format pdf - indiferent de genul de carte şi de autor pe principiul ŕ la "grosso modo"
     - topic pentru format pdf_redus - indiferent de genul de carte şi de autor pe principiul ŕ la "grosso modo"
     - topic pentru format pdf_AN - indiferent de genul de carte şi de autor pe principiul ŕ la "grosso modo"
     - topic pentru format pdf_color - indiferent de genul de carte şi de autor pe principiul ŕ la "grosso modo"
     - topic pentru format DjVu - indiferent de genul de carte şi de autor pe principiul ŕ la "grosso modo"
     - topic pentru format mobi - indiferent de genul de carte şi de autor pe principiul ŕ la "grosso modo"
     - topic pentru format AZW3 - indiferent de genul de carte şi de autor pe principiul ŕ la "grosso modo"
     - topic pentru format epub - indiferent de genul de carte şi de autor pe principiul ŕ la "grosso modo"


_______________________________________
--->  "Eu nu am regrete,
         Iar dac-ai să-ntrebi ce-a rămas la mine,
         În inimă am urme de tine
         Regrete, eu nu am regrete..."

pus acum 10 ani
   
BlankCd
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 14 ani
--->

     Propunerea a III-a - topicuri în funcţie de naţionalitatea autorului / scriitorului:

    - topic pentru scriitori francezi - indiferent de genul de carte
    - topic pentru scriitori englezi - indiferent de genul de carte
    - topic pentru scriitori germani - indiferent de genul de carte
    - topic pentru scriitori ruşi - indiferent de genul de carte
    - topic pentru scriitori români - indiferent de genul de carte
    - topic pentru scriitori americani - indiferent de genul de carte
    - topic pentru scriitori chinezi - indiferent de genul de carte
    - topic pentru scriitori de origine nordică [adică: norvegieni, suedezi, islandezi... dacă caut bine cred că găsesc şi vreo 2 vikingi scriitori] - indiferent de genul de carte
    - topic pentru scriitori NON - EURO [o să fie belea topicul ăsta! - practic aici vor putea fi incluşi scriitori de oriunde inclusiv din Somalia, vorbesc serios, am o carte scrisă de un autor somalez] - indiferent de genul de carte


_______________________________________
--->  "Eu nu am regrete,
         Iar dac-ai să-ntrebi ce-a rămas la mine,
         În inimă am urme de tine
         Regrete, eu nu am regrete..."

pus acum 10 ani
   
BlankCd
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 14 ani
--->

     Propunerea a IV-a - topicuri în funcţie de MIGRAŢIA autorului / scriitorului [unii scriitori s-au născut într-o ţară, dar au emigrat în alte tări]:

    - topic pentru scriitori ruşi care au emigrat în S.U.A. - indiferent de genul de carte
    - topic pentru scriitori ruşi care au emigrat în Franţa - indiferent de genul de carte
    - topic pentru scriitori norvegieni care au emigrat în S.U.A. - indiferent de genul de carte
    - topic pentru scriitori americani care au emigrat în Rusia [oare or fi?..., ] - indiferent de genul de carte


_______________________________________
--->  "Eu nu am regrete,
         Iar dac-ai să-ntrebi ce-a rămas la mine,
         În inimă am urme de tine
         Regrete, eu nu am regrete..."

pus acum 10 ani
   
BlankCd
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 14 ani
--->

     Propunerea a V-a - topicuri în funcţie de MORALITATEA autorului / scriitorului [unii scriitori au avut neveste, dar au avut şi legături extraconjugale, adică amante. Societatea din acele timpuri accepta asemenea lucruri ca fiind normale]:
     

    - topic pentru scriitori francezi care au avut amante
    - topic pentru scriitori englezi care au avut amante
    - topic pentru scriitori ruşi care au avut amante
    - topic pentru scriitori americani care au avut amante


_______________________________________
--->  "Eu nu am regrete,
         Iar dac-ai să-ntrebi ce-a rămas la mine,
         În inimă am urme de tine
         Regrete, eu nu am regrete..."

pus acum 10 ani
   
BlankCd
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 14 ani
--->

     Propunerea a VI-a: topicuri pentru foşti monarhi / regi / împăraţi din: Europa, America [de Sud], Asia, Africa.

      - Topic pentru Europa.

     Pentru început aş începe cu Henric al VIII-lea al Angliei, care a avut 6 (şase) neveste!!
     Propun ca în topicul ăsta să adunăm toată opera literară a lumii care face referire la Henric al VIII-lea al Angliei. Şi ca să nu ne rătăcim aş propune ca autorii / cărţile să le punem în ordine cronologică în funcţie la care nevastă se face referire: prima, a doua... până la a şasea.

Modificat de BlankCd (acum 10 ani)


_______________________________________
--->  "Eu nu am regrete,
         Iar dac-ai să-ntrebi ce-a rămas la mine,
         În inimă am urme de tine
         Regrete, eu nu am regrete..."

pus acum 10 ani
   
BlankCd
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 14 ani
--->

     Sper că nu s-a simţit nimeni lezat în amorul propriu, suntem doar la topicul de discuţii... nu-i aşa?
     Pentru astăzi mă opresc aici cu propunerile, nu de alta dar să fie ceva timp de "sedimentare".


_______________________________________
--->  "Eu nu am regrete,
         Iar dac-ai să-ntrebi ce-a rămas la mine,
         În inimă am urme de tine
         Regrete, eu nu am regrete..."

pus acum 10 ani
   
ZVONACFIRST
MEMBRU DE BAZA

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
Utila contributie pe forum!!!
Cine ar vrea sa faca ceva folositor nu are timp, iar cine are timp il iroseste.
Calmati-va fratilor si lasati omul sa-si deschida topicul atata timp cat nu a incalcat regulamentul forumului sau al sectiunii. Deja topicul a fost deschis, unii il lauda altii il blameaza, timpul va arata daca este util. Daca nu e util il vom vedea scufundandu-se. Sau solicitati adminului un poll pentru stergerea topicurilor pe care le considerati inutile.


pus acum 10 ani
   
AC.Dic
Membru Puf

Inregistrat: acum 14 ani
***
      ZVONACFIRST, îmi cer scuze, dar doar din prietenie te informez că eşti într-o mare eroare.

      Dacă referirea la „cine are timp îl iroseşte” se referă la BlankCd, atunci te informez că nu sunt încă sigur dacă l-a depăşit cineva în numărul de cărţi corectate şi în calitatea corecturii... şi vreau să reamintesc că nu uit pe Cleo, stefi_todo, mastica sau alţii care sunt de ceva vreme campioni ai corecturilor, dar, aşa cum am spus nu ştiu dacă ei l-au depăşit încă pe BlancCd, pentru că secţiunea asta nu a apărut ieri, după cum ai constatat.
      Oricum secţiunea există şi pentru că pe ea a lucrat BlankCd... şi ca şi mikisor, a lucrat într-un ritm infernal, greu de atins de un muritor de rând. De altfel, eu mereu am crezut despre ei doi că sunt extratereştrii.

      În legătură cu propunerea cavalerului....
      Propunerea lui pur şi simplu schimbă concepţia despre secţiunea cărţi...
      S-a dezbătut aproape o lună de zile ce anume informaţii să însoţească un pârlit de link, deşi era o chestie care era foarte uşor de stabilit, dar venim cu o iniţiativă care dă totul peste cap şi o acceptăm dintr-o mişcare.
      Dacă dumnealui ar avea atâtea scanuri câte are mikisor, geocv, paskka, meridiane, menadel, Aleph, raganar etc., ar fi fost de înţeles o iniţiativă chiar de acest gen.
      Ar fi însemnat că cineva după ce a scanat sute de cărţi a simţit nevoia să găsească o metodă mai uşoară de postare.

      Doar că nu e cazul lui cavalerulnegru şi ştiu foarte bine ce spun pentru că îl ştiu exact de când a intrat pe forum…
       Îl aşteptăm ca mai întâi să contribuie cu cărţi de calitate la dezvoltarea secţiunii şi mai apoi, bazat pe experienţă să propună lucruri care să ridice calitatea secţiunii.
       Atât timp cât el este la început de drum, dar mai întâi vrea să schimbe concepţia despre secţiune, înseamnă că de fapt ne spune că noi toţi cei care am postat pe această secţiune suntem nişte nepricepuţi şi vine el acum şi ne învaţă cum trebuie să procedăm.
       Dacă nu-i convine ce a găsit aici, atunci poate că a greşit forumul… sau, dacă vrea să facă pe moderatorul, atunci să ceară asta Adminului şi apoi să schimbe structura şi concepţia secţiunii.

       …dar să se grăbească!… pentru că pe 24 septembrie împlinesc 3 luni de auto-bann şi s-ar putea să mă gândesc să renunţ la bann!… nu ştiu dacă merită efortul, mă mai gândesc…

        Toate cele bune!

        Seven


pus acum 10 ani
   
ZVONACFIRST
MEMBRU DE BAZA

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
Seven,
Este posibil sa ai dreptate si sa ma aflu in eroare. Niciunul dintre noi nu este detinatorul adevarului absolut. Imi fac autocritica pentru ca la sarcasm si mishto am raspuns la fel, in loc sa intorc si celalalt obraz dupa cum ne indeamna morala crestina.
Ce sa fac, nu am timp sa monitorizez userii si activitatea lor pe forum. Eu m-am referit punctual la cascada de postari pe care BlankCD a avut lipsa de inspiratie sa ne-o ofere. Toata stima pentru ceea ce BlankCD a facut pentru acest forum dar o asemenea abordare nu este o contributie laudabila.

Apoi, on topic: cavalerulnegru are dreptul sa deschida un topic atata timp cat niciun regulament nu-i interzice asta. Ca unii sunt de acord si altii nu, asta-i alta discutie. Eu am fost de acord, si au mai fost si altii. Unii au fost impotriva. Asa se intampla in viata de zi cu zi. Ar fi foarte simplu sa avem toti aceeasi parere. Si foarte plictisitor totodata.

Despre topicul cavalerului, eu am inteles, si imi cer scuze daca m-am pripit, ca vor fi postate scanuri care nu exista pe forum pana la momentul acesta. Daca ne apucam si postam toate scanurile pe care fiecare dintre noi le avem in calculatr, iese o varza. Sincer nu m-am gandit ca intentia cavalerului, si as vrea sa cred ca nu m-am inselat, ar fi alta decat postarea de scanuri care nu exista pe forum.

Am constatat ca o problema a acestei sectiuni (nu ma pot exprima despre intregul forum pentru ca nu detin informatii) este ca daca exprimi o parere esti rapid pus la zid si executat dupa care mai sar cativa cu bocancii pe tine. Oare pe aceasta sectiune luatul la mishto este sportul preferat? De ce nu intervine cineva ca meridiane cu propria parere exprimata intr-un mod constructiv? Daca si el are o contributie laudabila pe forum, imi cer scuze ca mi-am permis sa-l critic.

Modificat de ZVONACFIRST (acum 10 ani)


pus acum 10 ani
   
cavalerulnegru
Membru Gold

Inregistrat: acum 11 ani
Chiar nu am vrut sa fac atatea probleme. M-am gandit ca ar fi mai usoara munca deschizand acest topic. Pana la urma e un simplu topic ce atata bataie de cap. Stergeti-l si gata.

_______________________________________
Andreica

pus acum 10 ani
   
AC.Dic
Membru Puf

Inregistrat: acum 14 ani
***
      Stimate, cavalere!
   
      Sunt convins că nu te-ai aşteptat la discuţiile de mai sus, am înţeles perfect raţionamentul tău şi cred că sunt dator să mă explic un pic, deşi timpul nu-mi permite acum şi voi lipsi o perioadă de timp de pe forum.

      Îmi cer şi eu scuze pentru cele spuse; pe de altă parte ţin să subliniez că sarcasmul este o caracteristică a userilor de pe secţiunea cărţi şi atât timp cât nu degenerează în jigniri cred că sarcasmul poate fi acceptat.


       Am spus că am înţeles perfect raţionamentul pentru care te-ai gândit la un astfel de topic pentru că şi eu m-am gândit în urmă cu mai mult timp la înfinţarea unei "secţiuni de lucru" după care mai apoi moderatorii să mute topicurile pe o "secţiune curată". Nu am insistat asupra ideii pentru că era preac omplicat - ideea era ca userii să nu poată deschide topicuri decât pe "secţiunea de lucru" şi doar dacă topicul era de calitate să fie apoi mutat la secţiunea de cărţi.

     
       Am urmărit o parte din activitatea ta de pe forum şi sunt convins că te-ai simţit de multe ori nedreptăţit pentru că o parte dintre postările făcute nu au fost primite aşa cum ţi-ai fi dorit.

       De ce ne agităm atât demult cu ce fel de topicuri deschidem, cât de largi să fie ele şi cât de mari?

       Majoritatea dintre noi spunem şi credem că postăm cărţi pentru ca ceilalţi să le găsească dacă au nevoie, deci oferim cărţi pentru alţii.

       Din acest motiv mulţi dintre noi spunem că nu poţi impune reguli unora care lucrează benevol şi oferă altora timp din timpul lor, ceea ce este corect dintr-un punct de vedere.

      Ideea este că dacă oferim cărţi altora, inclusiv celor ce au descoperit doar de câteva zile forumul, atunci ar fi bine să postăm cărţile astfel încât ei să le şi găsească cât mai uşorşi să nu ajungem în situaţia în care postăm cărţi pe care nu le citeşte sau nu le găseşte nimeni..

       Noi cei ce lucrăm aici şi intrăm destul de des pe forum vom putea să înţelegem nişte reguli şi să încercăm să le acceptăm, în timp ce cei care descoperă forumul caută doar după reguli generale, într-un fel după instinct.

       Acasă la noi păstrăm în aranjăm în bibliotecă cărţile pe colecţii şi mărimi, dar în orice bibliotecă mare cărţile de beletristică vor fi aranjate după autor.

       Un user nou care intră pe forum va căuta "Război şi pace" mai întâi pe topicul Tolstoi pentru că aşa îl îndrumă instinctul.
       Deci în materie de beletristică, topicurile de autor sunt de departe cele mai indicate.

       Pentru cărţile din diverse specialităţi topicurile tematice sunt mai indicate pentru că pur şi simplu cauţi informaţii în legătură cu o anumită temă, indiferent decine sunt scrise.
       Bineînţeles că şi la beletristică se pot organiza topicuri tematice, dar tema să nu fie una largă care să poată cuprinde orice, ci să fie una care din numele topicului să te dirijeze spre ceea ce cauţi.

       Deci dacă vrem să-l ajutăm pe cel ce caută, atunci o carte trebuie să fie într-un singur loc, deci pe un singur topic,iar numele topicului să ne îndrume el însuşi spre tema sau autorul respectiv. Dacă topicul permite ca pe el să fie postat orice, atunci mulţe cărţi au şansa să nu fie descoperite pe respectivul topic.

       Asta e valabil şi pentru cel ce are o carte şi vrea să ştie dacă o scanează sau nu, deci dacă există cartea lucrată pe forum sau nu.

       Din aceste motive s-a mers pe ideea că cel ce lucrează se va adapta mai uşor la nişte reguli, chiar dacă lui îi va fi mai greu să claseze cărţile pe anume topicuri.

      Pentru cel ce lucrează cărţi este mult mai simplu să-şi facă propriul său topic în care să pună tot ce lucrează sau să deschidă un topic a cărui temă poate cuprinde cât mai multe cărţi. Se poate face şi aşa, dar întrebarea este dacă cel ce caută cartea o va mai găsi.
      Iubitorii de carte, cititorii, nu sunt neapărat specialişti în computere şi în căutarea cu Google sau alte motoare de căutare.

      Există megatopicuri tematice care au zeci de pagini şi sute de cărţi. E uşor de postat pe ele, dar va mai găsi cineva cartea căutată? cel ce caută va trebui să intuiască în ce colecţie ar fi putut apărea cartea şi trebuie să ia la răsfoit topicul pagină cu pagină, până va găsi ceea ce caută.

      Din toate motivele de mai sus, în urmă cu doi-trei ani s-a trecut la topicurile de autor. Au rămas şi câteva topcuri tematice unde lucraseră un număr foarte mare de utilizatori, dar s-a mers pe ideea ca toate topicurile noi să se deschidă pentru autori.

     Din când în când câte un utilizator care nu înţelegea principiul secţiunii deschidea un topic atipic şi după ce i se atrăgea atenţia îl corecta sau îl modifica. Au existat şi useri care au insistat pe deschiderea unui topic atipic şi pentru a se preveni un eventual scandal pe forum au fost tolerate şi astfel de topicuri, dar doar ca o excepţie.

     Între timp, excepţiile s-au înmulţit şi pentru cineva care vine pe forum este mai greu să înţeleagă cam care este principiu de deschidere a unui topic.

      Concluzia este că nu din nişte orgolii de neînţeles unii dintre noi au insistat pe topicurile de autor la cartea de beletristică, ci doar din dorinţa ca ceea ce lucrăm să poată fi găsit mai repede de către cei ca caută, iar cei ce caută aplică regula cea mai simplă: unde cauţi "Copii căpitanului Grant" de Jules Verne?... păi mai întâi pe topicul lui Jules Verne.

      Bineînţeles că atâta timp cât nu există nişte reguli stricte pe forum, fiacare are dreptul să posteze oricum doreşte. Rămâne întrebarea? Postează pentru el sau pentru ceilalţi? După ce-şi răspunde la întrebare, va fi mai simplu să stabilească ce şi cum...

      Toate cele bune!
      Seven


pus acum 10 ani
   
BlankCd
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 14 ani

ZVONACFIRST a scris:

Seven,
Eu m-am referit punctual la cascada de postari pe care BlankCD a avut lipsa de inspiratie sa ne-o ofere.



    @ ZVONACFIRST


     Cascada de postări la care faci referire a fost făcută intenţionat, cunosc regulamentul şi cunosc şi că există butonul / opţiunea "Modifică"... Intenţia mea a fost să atrag atenţia tuturor că dacă fiecare deschidem unş'pe topicuri fără rost o să iasă talmeş-balmeş.
     POT - şi regulamentul nu-mi interzice - să deschid câte topicuri vreau eu, fără să încalc în vreun fel regulamentul.

     Exemplu:
        - deschid în fiecare zi câte un topic [a se vedea cascada aceea de postări la care faci referire] timp de 30 zile. După 30 de zile voi avea 30 de topicuri.
        - în fiecare zi postez câte o carte să zicem în 20 de topicuri [garantez că am de unde pune cărţi], deci toate topicurile vor fi puse "sus" sau "sticky".

       Rezultatul va fi că topicurile mele vor fi mereu primele... asta va duce inevitabil la îngreunarea navigării pe forum, şi pot aduce minim 3 colegi / prieteni care să facă ce fac eu: să deschidă şi ei aşa vreo 7-8 topicuri şi tot aşa să pună şi ei câte o carte pe zi.
       Talmeşul-başmeşul va fi garantat, ca de altfel şi munca moderatorilor de a face curat - atunci când va veni timpul.


       N.B.: Fiind la cafenea mi-am permis să scriu multe - nu am făcut-o în zona de cărţi ca să poluez inutil -, de altfel activitatea mea, în prezent, în zona "cărţi" este de tipul NON - POSTARE pe termen nedefinit. Dacă cineva se va întreba care sunt motivele pentru NON - POSTARE îi voi răspunde... printr-o analogie.


_______________________________________
--->  "Eu nu am regrete,
         Iar dac-ai să-ntrebi ce-a rămas la mine,
         În inimă am urme de tine
         Regrete, eu nu am regrete..."

pus acum 10 ani
   
ndodo
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 15 ani
Salut.
Aş dori să deschid un nou topic intitulat "Biografii şi Autobiografii". Deoarece nu doresc să stârnesc discuţii sau să aprind un "flame" vreau să aflu dacă sunt păreri pro sau contra în acestă cafenea şi nu în altă parte.
Menţionez că am pregătite de scanat şapte volume din colecţia "Oameni de seamă - Ed. Tineretului", cărti care conţin biografiile lui Nansen, Maxim Gorki, N.N. Tonitza, Jules Verne, Aurel Vlaicu, Dimitrie Cantemir şi Cezar Bolliac.
Dacă nu sunt pareri - duminică sau luni voi deschide topicul.
Weekend plăcut
         


_______________________________________
Vlad Muşatescu | Cezar Petrescu | Maxim Gorki | Mircea Sântimbreanu | Ionel Teodoreanu | Alina Nour | Ion Agârbiceanu | Mark Twain | H. G. Wells | Alan Dean Foster
Almanahuri Perpetuum Comic(Urzica) | Almanahuri vechi (până în 1990) | Almanahuri Anticipaţia | Reviste SF | Biografii şi Autobiografii | Istorie şi Politică

pus acum 10 ani
   
utilitasetveritas
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 12 ani
Cat se poate de ok ce propui.

Nu vad cine ar putea fi contra.


pus acum 10 ani
   
cavalerulnegru
Membru Gold

Inregistrat: acum 11 ani
Buna!!!
Imi puteti spune va rog de un program cu care as putea transforma epub-urile in doc?


_______________________________________
Andreica

pus acum 10 ani
   
ctinvio
VETERAN

Inregistrat: acum 11 ani

cavalerulnegru a scris:

Buna!!!
Imi puteti spune va rog de un program cu care as putea transforma epub-urile in doc?


Eu folosesc "Calibre" pentru a le transforma in rtf si doc.

Modificat de ctinvio (acum 10 ani)


pus acum 10 ani
   
cuculean
Moderator

Inregistrat: acum 14 ani
Stimabilul coleg utilitasetveritas a realizat ceva tutoriale.

pus acum 10 ani
   
allure
Membru Gold

Inregistrat: acum 15 ani
Salutare tuturor

doresc sa continui munca inceputa de colegul fractalus in sectiunea Monica Lovinescu - Jurnal 1981 -1984

momentan nu detin decat volumele 2 si 4 din intreaga serie a jurnalelor ,prin urmare rog moderatorii sa modifice topicul ca sa  putem posta acolo seria pe masura ce reusim sa intregim acest document citez "opera de importanta capitala pentru intelegerea societatii si culturii romanesti a ultimului deceniu de comunism si a celui care a urmat"

Rog sa se modifice numele in Monica Lovinescu Jurnal sau cum se crede de cuviinta

de asemenea daca are cineva volumele lipsa sau are o informatie ,va rog lasati un semn ,consider ca e necesar sa avem acest document fresca a anilor nouăzeci .

Multumesc!

Modificat de allure (acum 10 ani)


pus acum 10 ani
   
meridiane
Online
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 12 ani

ZVONACFIRST a scris:




meridiane a scris:


si recunosc, un scan este un inceput pentru un e-book

dar un scan control ce este?


Habar n-am. Nu-mi spui tu? Multumesc.



In general, pe acest forum, sub numele de scan control sint postate fisiere, atit pdf-uri cit si djvu-uri, pentru a putea, cu ajutorul acestora,  corecta ocr-uri.
Pentru ca aceste fisiere sa fie utile trebuie sa fie cit mai lizibile, inclusiv semnele de punctuatie.

In ultimul timp, se posteaza sub numele de pdf scan control nenumarate gunoaie BW care nu folosesc la nimic.
Mai jos este o pagina dintr-un asa-zis "scan control' postat de colegul dotat cu baterii Duracell.

Am fost constructiv?

cafenea temă scris:si recunosc, scan este inceput pentru e-bookdar scan control este?habar

40.8KB


pus acum 10 ani
   
ZVONACFIRST
MEMBRU DE BAZA

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
OK, m-am lamurit.
Eu credeam ca un scan al unei carti poate fi folosit nu numai pentru a corecta ci si pentru a obtine un OCR, deci un inceput pentru ebook. Deabia dupa aceea devine scan control, cand este utilizat pentru corectare, evident prin comparare.
Cred ca de fapt spunem amandoi acelasi lucru.

probabil colegul de care amintesti nu este foarte vinovat decat de buna intentie de a ne oferi o carte, chiar daca scanul acesteia nu este de buna calitate. Sunt carti tiparite prost si ilizibil sau au caracterele foarte mici si fara contrast (in general cartile vechi) cu care poti sa te chinui oricat si cu orice scaner performant, rezultatul este tot slab calitativ.


pus acum 10 ani
   
meridiane
Online
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 12 ani
Un scan al unei carti se poate prezenta sub forma de jpg, tiff etc. adica imagini.
Poti sa faci si un pdf din aceste imagini. Atunci ii spui scan brut sau daca vrei scan din imagini.
Acestea, atit imagini cit si pdf se folosesc pentru ocr.
In general, acestea au o marime de ordinul sutelor de MB.
Nu le folosesti la corectare pentru ca se incarca greu si dai paginile greu.
Dar daca vrei sa-l folosesti, nu are nimeni ceva impotriva.

Dupa extragerea ocr-ului, pentru a putea fi manevrat usor, se face un scan control.
Scanul control trebuie sa aiba citiva MB si sa fie cit se poate de lizibil.
Scanul control nu se foloseste la ocr. Numai in caz de nevoie...


In ceea ce priveste cartile vechi si scanurile performante, nu ai dreptate.

Modificat de meridiane (acum 10 ani)


pus acum 10 ani
   
Madass
Membru Puf

Inregistrat: acum 10 ani
salut.

sunt nou pe acest forum si nu stiu bine unde postez nelamuririle mele, asa ca am ales locul unde s-a facut ultimul comentariu, semn ca aici intra cineva si citeste.

vreau sa imi cumpar un Kindle si vroiam sa intreb, pe cei care au deja unul, ori au folosit asemenea device in trecut, care este cel mai bun dintre cele aparute pe piata?

ma intereseaza cel care suporta mai multe formate, in special .doc si .docx.

nu sunt neaparat atras de wi-fi ori 3G.

si mai am o intrebare: pot pune pe Kindle fisiere in format .doc si .docx fara sa mai fie nevoie sa le transform in alt tip de format cu ajutorul vreunul program? 

adica pot incarca pe Kindle fisierele si cartile in format .doc si .docx si apoi sa incep sa citesc fara probleme?

astept raspunsul vostru.

cu stima, m.


pus acum 10 ani
   
utilitasetveritas
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 12 ani
KIndle-ul nu accepta doc/docx.
Poate daca alegi sa ii schimbi sistemul de operare...

Recomand Kindle Touch, eventual Paperwhite daca vrei lumina noaptea.


pus acum 10 ani
   
Madass
Membru Puf

Inregistrat: acum 10 ani
utilitasetveritas,

multumesc pentru raspuns.

dar odata cu el mi-ai ridicat alte semne de intrebare in legatura cu care as vrea sa ma lamuresti daca vrei:

1. ai spus ca Amazon Kindle nu suporta doc/docx, atunci de ce in descrierea produsului pe site-ul lor scrie ca suporta?

2. e greu de schimbat sistemul de operare?

3. daca ii schimb sistemul de operare, mai beneficiez de garantie?

4. exista vreun alt book reader care sa suporte formatul doc/docx si a carui baterie sa tina la fel de mult ca cea a lui Kindle?

iti multumesc pentru timpul acordat pana acum raspunsului meu, si anticipat pentru intrebarile actuale chiar daca nu vei mai putea raspunde.

cu stima, m.


pus acum 10 ani
   
ZVONACFIRST
MEMBRU DE BAZA

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
Sper sa nu deranjrzr daca ma introduc in discutie, dar utilizez Kindle Paperwhite si as putea sa-ti ofer informatii despre acest device in cunostinta de cauza.
1. utilitas are dreptate, nu "vede" doc/docx. Nu inteleg de ce te legi de adeste formate, orice doc poate fi facut usor pdf, format pe care Kindle il vede. Sau cu un soft de conversie obtii orice format ebook.
2. nu este greu sa schimbi SO. Eu am facut acest pas cand m-am apropiat de limita garantiei si nu regret. De fapt chiar recomand. Am uitat pur si simplu de sistemul original.
3. SO original ramane si poate fi utilizat alternativ cu noul SO. Cel pe care l-am pus are optiune pentru dezinstzlare dupa care ar trebui sa ramana ca la inceput. Problema este daca ereaderul nu mai functioneaza si nu poti face dezinstalarea sistemului de operare alternativ. Noul SO scrie niste chestii in partitia vizibila a ereaderului care se sterg la dezinstalare.
4. nu am habar dar iti pot recomanda
Paperwhite (ieftin aici:)

Tolino tot cu iluminare dar mai ieftin. Am vazut unul la un amic, luat din Germania, este super. Costa cam 100 euro. Cauta pe youtube.

Modificat de ZVONACFIRST (acum 10 ani)


pus acum 10 ani
   
Madass
Membru Puf

Inregistrat: acum 10 ani

ZVONACFIRST a scris:

Sper sa nu deranjrzr daca ma introduc in discutie, dar utilizez Kindle Paperwhite si as putea sa-ti ofer informatii despre acest device in cunostinta de cauza.
1. utilitas are dreptate, nu "vede" doc/docx. Nu inteleg de ce te legi de adeste formate, orice doc poate fi facut usor pdf, format pe care Kindle il vede. Sau cu un soft de conversie obtii orice format ebook.
2. nu este greu sa schimbi SO. Eu am facut acest pas cand m-am apropiat de limita garantiei si nu regret. De fapt chiar recomand. Am uitat pur si simplu de sistemul original.
3. SO original ramane si poate fi utilizat alternativ cu noul SO. Cel pe care l-am pus are optiune pentru dezinstzlare dupa care ar trebui sa ramana ca la inceput. Problema este daca ereaderul nu mai functioneaza si nu poti face dezinstalarea sistemului de operare alternativ. Noul SO scrie niste chestii in partitia vizibila a ereaderului care se sterg la dezinstalare.
4. nu am habar dar iti pot recomanda
Paperwhite (ieftin aici:)

Tolino tot cu iluminare dar mai ieftin. Am vazut unul la un amic, luat din Germania, este super. Costa cam 100 euro. Cauta pe youtube.




salut.

multumesc pentri indicatii.

mai vroiam sa te intreb daca tu ti-ai cumparat Kindle-lul de pe site-ul indicat mie?

si daca imi poti spune pe scurt cum transfer cartile din PC in Kindle?

se face la fel cum transfer date din PC intr-un stick?

dupa ce sunt transferate in Kindle, la ce sectiune din el le gasesc pentru a le citi?

multumesc pentru timpul acordat.

cu respect, m.


pus acum 10 ani
   
BlankCd
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 14 ani
--->

   @ Madass

   Din câte ştiu ZVONACFIRST are Kindle Paperwhite de prin noiembrie-decembrie anul trecut cumpărat cred că din SUA în perioada când în România şi Europa acest model de Kindle nu era disponibil.
   Transferarea cărţilor de pe PC pe Kindle eu o fac cu ajutorul programului Calibre printr-un singur clik. Tot cu Calibre fac si conversia doc/docx/rtf în .mobi sau .azw3.
    Cărţile le găseşti foarte uşor după transfer, le poţi aranja după autori sau face colecţii după o tematică anume.

    Recomand Kindle Paperwhite.


_______________________________________
--->  "Eu nu am regrete,
         Iar dac-ai să-ntrebi ce-a rămas la mine,
         În inimă am urme de tine
         Regrete, eu nu am regrete..."

pus acum 10 ani
   
Madass
Membru Puf

Inregistrat: acum 10 ani

BlankCd a scris:

--->

   @ Madass

   Din câte ştiu ZVONACFIRST are Kindle Paperwhite de prin noiembrie-decembrie anul trecut cumpărat cred că din SUA în perioada când în România şi Europa acest model de Kindle nu era disponibil.
   Transferarea cărţilor de pe PC pe Kindle eu o fac cu ajutorul programului Calibre printr-un singur clik. Tot cu Calibre fac si conversia doc/docx/rtf în .mobi sau .azw3.
    Cărţile le găseşti foarte uşor după transfer, le poţi aranja după autori sau face colecţii după o tematică anume.

    Recomand Kindle Paperwhite.






BlankCd,

multumesc pentru raspusurile tale.

acum am inteles in mare parte despre ce este vorba.

am facut comanda de Kindle Paperwhite, asa cum mi-ai sugerat.

tot ce vreau de la el este sa tina bateria atat cat este specificat in caracteristici.

mi-am descarcat si calibre si acum lucrez la cateva carti ca sa invat bine.

cand va veni momentul sa descarc carti in el, daca nu ma descurc, voi mai intreba.

bafta.

cu respect, m.


pus acum 10 ani
   
BlankCd
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 14 ani
--->

      1. Tutorial How to load eBooks on the Kindle Paperwhite - încărcare carţi pe Kindle Paperwhite:

       



      2. Amazon Kindle Paperwhite Review - un mic review despre Kindle Paperwhite:

       




       Sper să-ţi fie de folos.
       Te aşteptăm cu impresiile tale după ce-ţi soseşte Kindle Paperwhite.

Modificat de BlankCd (acum 10 ani)


_______________________________________
--->  "Eu nu am regrete,
         Iar dac-ai să-ntrebi ce-a rămas la mine,
         În inimă am urme de tine
         Regrete, eu nu am regrete..."

pus acum 10 ani
   
ZVONACFIRST
MEMBRU DE BAZA

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
Asa este, BlankCd are memorie buna, am Paperwhite din noiembrie trecut (sau poate octombrie? habar nu am acum si nu este important) luat din SUA la doua zile dupa lansarea oficiala. Probabil m-am bucurat destul de "zgomotos"pe forum dupa achizitie. De cand il am a devenit primul obiect pe care il pun in geanta cand plec de acasa.

Despre transferul cartilor pe Kindle sunt 4 metode (astea le stiu eu), in functie de dorinta utilizatorului:
1. Cartile cumparate de pe Amazon iti vin pe internet prin conexiunea wireless, asa ca va trebui sa-ti faci cont pe Amazon. Este simplu, faci inregistrarea direct de pe ereader. Cu ocazia asta iti va fi creata si o adresa de mail gen nume(at)kindle(dot)com
2. Daca ai o carte in format doc sau docx, o trimiti ca atasament la un mail cu subiectul convert catre adresa ta nume(at)kindle(dot)com si in maxim 5 minute iti va veni direct pe ereader in format azw3 daca ai wireless-ul activat.
3. Cu Calibre: dupa ce conectezi ereaderul la PC Calibre il va detecta si vei avea posibilitatea sa transferi cartile si se vor duce singure unde trebuie.
4. Ereaderul conectat la computer este vazut ca o dispozitiv extern de stocare. Ai acolo un folder Documents in care daca pui cartile in formatele recunoscute de Kindle (azw3, mobi, pdf, etc), dupa deconectarea de la PC le vei vedea in ecranul principal.
De fapt si prin oricare dintre primele 3 metode cartile ajung tot in folderul Documents.

Nu vei regreta ca ai ales Paperwhite. Eu am avut ocazia sa compar cu alte ereadere si Kindle are cea mai lizibila imagine, literele sunt bine conturate, nu ai impresia de glow ca la alte dispozitive. Dar sunt ok si Nook sau Sony.
Paperwhite la pret bun gasesti si aici si cu livrare mai rapida decat pe celalalt site.

Cand te vei decide vom putea discuta despre instalarea unui sistem de operare alternativ care se numeste Duokan. In felul acesta vei castiga formatul epub, iar pdf-urile le va afisa exceptional.

Sa stii ca nici cu SO Duokan Kindle nu vede cartile protejate cu DRM. Daca asta este o problema (pentru ca in RO sunt putine carti in librariile online in formate Kindle), trebuie sa te gandesti la un alt ereader care vede epub si pdf cu DRM (Nook GlowLight de exemplu).
Ai aici o comparatie intre cele doua ereadere.

O discutie interesanta despre ereadere gasesti pe acest topic. De fapt noi suntem cam off topic aici cu aceasta discutie.

Modificat de ZVONACFIRST (acum 10 ani)


pus acum 10 ani
   
BlankCd
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 14 ani
--->

    Singurul lucru care mă agasează este faptul că funcţia X-Ray nu este disponibilă pentru cărţile noastre... ea fiind accesibilă doar pentru cărţile în limba engleză cumpărate online de pe Amazon.
    Poate s-o găsi vreo soluţie pentru X-Ray şi pentru cărţile în limba română...

Modificat de BlankCd (acum 10 ani)


_______________________________________
--->  "Eu nu am regrete,
         Iar dac-ai să-ntrebi ce-a rămas la mine,
         În inimă am urme de tine
         Regrete, eu nu am regrete..."

pus acum 10 ani
   
ZVONACFIRST
MEMBRU DE BAZA

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
Dar de ce este asa de importanta aceasta functie? Nestiind la ce foloseste eu nu i-am simtit lipsa. 

pus acum 10 ani
   
BlankCd
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 14 ani
--->

    Funcţia X-Ray arată frecvenţa personajelor din carte: pe pagină, capitol, carte. În videoclip este prezentată funcţia X-Ray pentru Urzeala tronurilor de G.R.R. Martin în limba engleză evident.





Modificat de BlankCd (acum 10 ani)


_______________________________________
--->  "Eu nu am regrete,
         Iar dac-ai să-ntrebi ce-a rămas la mine,
         În inimă am urme de tine
         Regrete, eu nu am regrete..."

pus acum 10 ani
   
ZVONACFIRST
MEMBRU DE BAZA

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
am inteles acum.
poate nu ma prind eu, dar cu ce ma ajuta daca stiu cu ce frecventa apare numele unui personaj intr-o pagina, intr-un capitorl sau in toata cartea?


pus acum 10 ani
   
BlankCd
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 14 ani

ZVONACFIRST a scris:

am inteles acum.
poate nu ma prind eu, dar cu ce ma ajuta daca stiu cu ce frecventa apare numele unui personaj intr-o pagina, intr-un capitorl sau in toata cartea?



    Am citit acum vreo 2 ani Seria Cântec de gheaţă şi foc a lui G.R.R. Martin pe hârtie [cumpărată de mine] - nu era apărut încă Dansul dragonilor.... Stilul lui Martin de a scrie capitolul [botezat după un personaj] şi a purta cititorul într-o locaţie nouă lăsând oarecum personajele/acţiunea din capitolul anterior în ceaţă, mă făcea să aştept cu nerăbdare să aflu ce vor mai face personajele mele preferate în continuare - chit că Martin mă zăpăcea cu al nu-ştiu-câtelea personaj cu o genealogie aproape infinită.
    Deci ca să rezum: cu funcţia X-Ray poţi afla dacă personajul preferat, va mai avea aceeaşi pondere şi în capitolul următor.


_______________________________________
--->  "Eu nu am regrete,
         Iar dac-ai să-ntrebi ce-a rămas la mine,
         În inimă am urme de tine
         Regrete, eu nu am regrete..."

pus acum 10 ani
   
Madass
Membru Puf

Inregistrat: acum 10 ani

ZVONACFIRST a scris:

Asa este, BlankCd are memorie buna, am Paperwhite din noiembrie trecut (sau poate octombrie? habar nu am acum si nu este important) luat din SUA la doua zile dupa lansarea oficiala. Probabil m-am bucurat destul de "zgomotos"pe forum dupa achizitie. De cand il am a devenit primul obiect pe care il pun in geanta cand plec de acasa.

Despre transferul cartilor pe Kindle sunt 4 metode (astea le stiu eu), in functie de dorinta utilizatorului:
1. Cartile cumparate de pe Amazon iti vin pe internet prin conexiunea wireless, asa ca va trebui sa-ti faci cont pe Amazon. Este simplu, faci inregistrarea direct de pe ereader. Cu ocazia asta iti va fi creata si o adresa de mail gen nume(at)kindle(dot)com
2. Daca ai o carte in format doc sau docx, o trimiti ca atasament la un mail cu subiectul convert catre adresa ta nume(at)kindle(dot)com si in maxim 5 minute iti va veni direct pe ereader in format azw3 daca ai wireless-ul activat.
3. Cu Calibre: dupa ce conectezi ereaderul la PC Calibre il va detecta si vei avea posibilitatea sa transferi cartile si se vor duce singure unde trebuie.
4. Ereaderul conectat la computer este vazut ca o dispozitiv extern de stocare. Ai acolo un folder Documents in care daca pui cartile in formatele recunoscute de Kindle (azw3, mobi, pdf, etc), dupa deconectarea de la PC le vei vedea in ecranul principal.
De fapt si prin oricare dintre primele 3 metode cartile ajung tot in folderul Documents.

Nu vei regreta ca ai ales Paperwhite. Eu am avut ocazia sa compar cu alte ereadere si Kindle are cea mai lizibila imagine, literele sunt bine conturate, nu ai impresia de glow ca la alte dispozitive. Dar sunt ok si Nook sau Sony.
Paperwhite la pret bun gasesti si aici si cu livrare mai rapida decat pe celalalt site.

Cand te vei decide vom putea discuta despre instalarea unui sistem de operare alternativ care se numeste Duokan. In felul acesta vei castiga formatul epub, iar pdf-urile le va afisa exceptional.

Sa stii ca nici cu SO Duokan Kindle nu vede cartile protejate cu DRM. Daca asta este o problema (pentru ca in RO sunt putine carti in librariile online in formate Kindle), trebuie sa te gandesti la un alt ereader care vede epub si pdf cu DRM (Nook GlowLight de exemplu).
Ai aici o comparatie intre cele doua ereadere.

O discutie interesanta despre ereadere gasesti pe acest topic. De fapt noi suntem cam off topic aici cu aceasta discutie.





wow!!!

cate informatii mi-ati dat.

multumesc foarte mult.

am comandat Kindle pe discount planet.ro si tocmai mi-eu trimis un mail in care ma informeaza va varianta aleasa de mine este cea cu reclame incluse.

mi-au cerut acordul cu privire la trimitere si am foar de acord, insa cred ca am facut o greseala pentru ca trebuia mai intai sa ma interesez la voi inseamna varianta cu reclame incluse, daca deranjeaza in timpul utilizarii, daca scade durata bateriei ori daca pot fi indepartate.

asa ca daca stie cineva sa-mi explice ce inseamna asta, ii sunt recunoscator.

multumesc inca o data.

bafta.

cu stima, m.


pus acum 10 ani
   
BlankCd
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 14 ani
---->

      Metoda 1.

   

     Metoda 2. Cred că se poate scoate reclamele şi prin Kindle... se intră în Kindle la Settings... şi se bifează ceva pe acolo: Homescreen/meniu/Device Options/Personalize your Kindle/Recommended Content On/Off
     Despre reclame, nu deranjează cititul în nici un fel.

Modificat de BlankCd (acum 10 ani)


_______________________________________
--->  "Eu nu am regrete,
         Iar dac-ai să-ntrebi ce-a rămas la mine,
         În inimă am urme de tine
         Regrete, eu nu am regrete..."

pus acum 10 ani
   
BlankCd
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 14 ani
--->

     Dacă ai un Kindle este păcat să îl ţii fără a-l proteja cu o copertă - indiferent de care. Eu mi-am luat aşa ceva: luat de pe amazon prin ianuarie anul ăsta, a venit în două zile şi m-a costat cu tot cu transport 200 RON.
     Coperta îşi merită fiecare bănuţ, practic Kindle-ul se îngroapă în copertă, coperta are un magnet care închide/deschide Kindle-ul fără a mai fi nevoie să apeşi butonul on/off.
     




     Este imperativ să ai o copertă pentru că protejează:
     - de zgârieturi pe ecran
     - la cădere accidentală
     - la picături de apă
     - resturi de mâncare [firimituri], dacă ai obiceiul de a mânca ceva în timp ce citeşti

     Pentru că multă lume citeşte în pat este obligatoriu să nu te aşezi pe el din greşeală, ecranul este sensibil şi se poate crăpa.
     Singurul inconvenient este acela că coperta va dubla greutatea Kindleului.

Modificat de BlankCd (acum 10 ani)


_______________________________________
--->  "Eu nu am regrete,
         Iar dac-ai să-ntrebi ce-a rămas la mine,
         În inimă am urme de tine
         Regrete, eu nu am regrete..."

pus acum 10 ani
   
ZVONACFIRST
MEMBRU DE BAZA

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
Reclamele nu deranjeaza, sau pe mine nu m-au deranjat. Apar pe ecran numai cand ereaderul este inchis.Daca ai coperta cu wake-up la deschidere nici nu ai timp sa vezi reclama.
Daca nu conectezi o perioada ereaderul la internet reclamele nu vor mai apare pana la prima conectare cand se face actualizarea lor.

Apeland la metoda 1 amintita da BlankCDd poti scapa de reclame. Am folosit si eu aceasta metoda, si a durat 10 minute pana cand deja nu mai aveam reclame pe ecran. Asa ca stai linistit.

Despre metoda 2... ce sa zic? Daca ar fi aplicabila nu ar mai fi nevoie de metoda 1.


pus acum 10 ani
   
Madass
Membru Puf

Inregistrat: acum 10 ani
salut.

as avea si eu nevoie de colectia Dostoievski.

ma poate ajuta cineva?

multumesc anticipat.


pus acum 10 ani
   
BlankCd
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 14 ani

Madass a scris:

salut.

as avea si eu nevoie de colectia Dostoievski.

ma poate ajuta cineva?

multumesc anticipat.



--->

     Încearcă aici: , dacă nu merge vreun link, pune un mesaj acolo şi cineva va înnoi linkul.
     
     Aruncă o privire şi în CATALOG pentru alţi autori:


_______________________________________
--->  "Eu nu am regrete,
         Iar dac-ai să-ntrebi ce-a rămas la mine,
         În inimă am urme de tine
         Regrete, eu nu am regrete..."

pus acum 10 ani
   
Madass
Membru Puf

Inregistrat: acum 10 ani
ms mult BlanckCd.

prompt ca intotdeauna.

dau o bere pentru asta.


pus acum 10 ani
   
allure
Membru Gold

Inregistrat: acum 15 ani
Inferno - Dan Brown (PDF/mobi limba romana) 20 lei

cred ca ar trebui sa luati cunostiinta de aceasta initiativa ,din cate stiu cartea se afla in online din septembrie  prin munca voluntara ,din cate vad postul este din 1 noiembrie


intrebarea se pune  ii lasam sa faca bani sau o popularizam pe scribd?



pus acum 10 ani
   
meridiane
Online
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 12 ani
Ce trebuie sa ai setat pentru a descarca de pe Yandex?
Uneori merge si alte ori nu.
Acum nu vrea...


pus acum 9 ani
   
sorin61
Membru Junior

Inregistrat: acum 13 ani

allure a scris:



intrebarea se pune  ii lasam sa faca bani sau o popularizam pe scribd?

http://uploadimage.ro/img.php?image=656 ... n_pw98.jpg

Cine vrea sa o ia de pe net o gaseste, cred ca nu e nevoie sa mai fie popularizata. Eu am luat-o cu 50 de lei cand a aparut si nu am murit, desi de citit o citisem in engleza in format electronic. E totusi o munca si a traducatorului, si a editurii care a investit bani pentru drepturile de autor.


pus acum 9 ani
   
meridiane
Online
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 12 ani

meridiane a scris:

Ce trebuie sa ai setat pentru a descarca de pe Yandex?
Uneori merge si alte ori nu.
Acum nu vrea...


Si uite asa imi raspund singur.

Trebuie sa ai cont pe Yandex sau sa stai conectat pe facebook.


pus acum 9 ani
   
utilitasetveritas
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 12 ani
Nu apasa pe butonul de Download in dreapta.
Apasa pe imaginea arhivei de pe centrul ecranului.


pus acum 9 ani
   
atari
Membru Junior

Inregistrat: acum 10 ani
Salutare!

O dilema cu trei elemente:
Sunt atat de multe carti care merita citite, atat de putin timp de alocat cititului si atat de mult "zgomot de fond" (maculatura) in care se ascund cartile pe care chiar ai vrea sa le citesti. Cum selectam ce sa citim din miile de carti pe care le adunam ca niste harnici harciogi psihopati?

Voi ce metode folositi?

Eu mi-am zis la un moment dat ca o indicatie posibila ar putea fi "cat de mult au bagat altii in seama" autorii/cartile respective. Asa ca am compilat din surse multiple de pe internet o lista cu autorii/volumele care au luat premii prestigioase. Sau care au fost cat pe ce sa le ia, adica au fost nominalizati.
Nu e chiar un criteriu de selectie, dar poate da o indicatie "cu cine stai de vorba" la un prim contact cu un autor sau o carte anume.

Lista e consolidata, in sensul ca toate cartile premiate ale unui autor sunt listate una dupa alta iar toate premiile luate de o carte anume sunt listate unul dupa altul.

Lista contine:
- 4756 Autori
- 9485 Carti
- 12597 nominalizari si castigatori a 57 de premii literare de la infiintare pana in 2011 inclusiv:

* Hugo Award
* Nebula Award
* Locus Award
* Arthur C. Clarke Award
* BSFA Award
* John W. Campbell Award
* Philip K. Dick Award
* Prix Aurora
* Prix Tour-Apollo
* Mythopoeic Fantasy Award
* World Fantasy Award
* Man Booker Prize for Fiction
* Bram Stoker Award
* National Book Award
* PEN Faulkner Award for Fiction
* Commonwealth Writers' Prize
* Costa (Whitbread) Book Award
* Pulitzer Prize for Fiction
* Edgar Allan Poe Award
* Prometheus Award
* Agatha Award
* NBCC Award for Fiction
* Orange Prize for Fiction
* Barry Award
* Los Angeles Times Book Prize
* Governor General's Award
* Deutscher Buchpreis
* Alex Award
* British Fantasy Society Award
* Aurealis Award
* Endeavour Award
* Seiun Award
* Ditmar Award
* Grand Prix de l'Imaginaire
* Kurd Lasswitz Preis
* Int Horror Guild Award
* Deutscher Phantastik Preis
* Balrog Award
* Black Quill Award
* Pen Hemingway Award
* Int IMPAC Dublin Literary Award
* Anthony Award
* Macavity Award
* CWA Gold Dagger Award
* Ian Fleming Steel Dagger Award
* CWA International Dagger Award
* Ellis Peters Historical Award
* Shamus Award
* Hammett Award
* NY Times BestSeller
* Galaxy National Book Award
* GP de lAcademie francaise
* GP de Litterature Policiere
* Jan Michalski Prize
* Prix Femina
* Prix Goncourt
* Prix Medicis

Link de descarcare: http://www.mediafire.com/view/325xd4ir0 ... _Atari.xls

Modificat de atari (acum 9 ani)


pus acum 9 ani
   
tdv
Membru Gold

Inregistrat: acum 10 ani
Atari multumim! :hi:
Si eu m-am gândit ca ar fi bine daca as avea un indrumator. (Am auzit ca este un fel de idrumar in filosofie propus de Constantin Noica). Lista ta este foarte utila, doar ca autori precum Tolstoi sau Kafka (l-am cautat si pe el, desi nu l-am citit inca) nu apar.


_______________________________________
Tutorial docx în epub și mobi

pus acum 9 ani
   
atari
Membru Junior

Inregistrat: acum 10 ani

tdv a scris:

Atari multumim!
... autori precum Tolstoi sau Kafka (l-am cautat si pe el, desi nu l-am citit inca) nu apar.


Da, asa e, esticii sunt slab reprezentati in lista asta cu premii (decernate in principal de lumea aglo-saxona, cateva in Franta si Germania). Iar "clasicii" nu sunt prezenti deloc, avand in vedere ca cel mai timpuriu premiu din lista de mai sus a inceput sa fie decernat prin anii 1950, iar marea lor majoritate prin 1970-80. Cu putine exceptii - premii ptr activitate, samd - se refera la carti aparute in anii respectivi, deci e despre literatura moderna, ca sa zic asa.

Ar fi interesant de completat cu premii decernate in fostul bloc comunist, dar nu am idee de unde as putea lua informatii. Sugestii?


pus acum 9 ani
   
jumper
Membru Puf

Inregistrat: acum 15 ani
Linkul postat de tine nu mai merge, atari. Poti, te rog, sa faci un re-upload? Multumesc.

pus acum 9 ani
   
tdv
Membru Gold

Inregistrat: acum 10 ani
Jumper, ai aici lista ^ ^

_______________________________________
Tutorial docx în epub și mobi

pus acum 9 ani
   
utilitasetveritas
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 12 ani
Si ce sf-uri si horror-uri bune sunt la moda?

Eu, in prezent, il citesc pe Pascal Bruckner.

Palatul Chelfanelii... hmm... mi-a adus aminte de Brussolo... dar sfarsitul a fost mai mult de cat banal.
La fel si in cazul Hotilor de Frumuseste.

Asemenea lui Brussolo, pleaca de la un aspect social banal, il duce la extrem, mai adauga ceva... dar il incheie cu o "solutie" banala.

Inca mai citesc....

Am citit recent si Antologia Ororilor... faina... chiar a fost horror din acela de moda veche... chestii pe care nu le vezi, care pandesc in intuneric... sau e doar in mintea ta.


pus acum 9 ani
   
Sauron
Membru Senior

Inregistrat: acum 13 ani
Iti recomand Oliviu Craznic - ...si la sfarsit a ramas cosmarul.
Ai sa ramai surprins.


pus acum 9 ani
   
utilitasetveritas
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 12 ani
Exista pe net? Sau doar de vanzare?

Am terminat si Copilul Divin a lui Bruckner. Cam aceeasi chestie ca la Palatul Chelfanelii. Idee interesanta, final banal. Si continua sa imi aduca aminte de Brussolo.

Noua Dezordine Amoroasa... e de neinteles, amestec de eseuri si, probabil, psihanaliza...


pus acum 9 ani
   
utilitasetveritas
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 12 ani
Copilul Divin a lui Bruckner a fost ok. Tipul cam scrie la modul suprarealist, de asta tot imi aducea aminte de Brussolo. Din pacate, la Copilul Divin, am stiut de la inceput unde o sa ajunga. Alta optiune nu exista. Una peste alta, a fost buna cartea, cam la nivelul Palatului Chelfanelii (care sufera de exact aceeasi problema).

Shogun... wow... nu imi vine sa cred ca am amanat atata vreme citirea ei. Personajele sunt realiste, intrigile se tin lant, descrierile istorice m-au lasat cu gura cascata (ce dracu, autorul a vorbit pana si de bilele anale folosite de curtezane, iar cartea e din 1970).
Daca la partea cu tortura si cruzimea japoneza am fost surprins, partea de sexualitate japoneza m-a lasat cu gura cascata (cata indrazneala la autor), iar comparatiile frecvente dintre societatea europeana si cea japoneza, mai ales in domeniul divortului si a igienei... fara cuvinte.
M-au zgariat pe ochi greselile ortografice din editia Adevarul, din pacate.
Cartea a fost suficient de captivanta ca sa o termin in 7 zile, si sunt 1000+ pagini.

Modificat de utilitasetveritas (acum 9 ani)


pus acum 9 ani
   
Sauron
Membru Senior

Inregistrat: acum 13 ani
Daca ti-a placut Shogun, da-i batai in continuare, baga Tai-Pan, poate si Nobila Casa. Neaparat Changi.

pus acum 9 ani
   
atari
Membru Junior

Inregistrat: acum 10 ani
Am in plan sa fac o versiune noua la lista de premii si nominalizari pentru literatura - postata cu vanitosul nume Lista_Atari cateva posturi mai sus.

Lista va fi tot excel, cam in acelasi format: worksheet-uri separate pentru fiecare premiu - dar ordonate de ani, sectiuni, etc - si un centralizator consolidat pe Autori -> Titluri -> Premii

Ce va fi nou:
- lista va fi adusa la zi, cu premiile decernate pana in 2014 inclusiv
- voi include mai multe elemente, ca de exemplu categoria la care a luat (sau a fost nominalizat pentru) premiul respectiv.
- voi extinde numarul de premii centralizate
- voi extinde numarul de categorii, incluzand si premiile ca editor, pentru intreaga activitate, samd

Pentru SF&F intentionez sa folosesc datele de aici: http://www.sfadb.com/

Intrebare :
Cunoasteti alte surse de unde as putea lua date de intrare pentru alte premii? Ideal ar fi sa contina nu numai castigatorii ci si nominalizarile, intr-un format care sa se preteze usor la scripting.

Ii rog pe cei interesati sa contribuie cu un sfat sau o informatie legata de acest subiect sa posteze aici.


pus acum 9 ani
   
tuf
Vizitator



Ceva sf-uri gen Infanteria Stelara sau Razboiul Batranilor? Recomandari, ceva?

Modificat de tuf (acum 9 ani)


pus acum 9 ani
   
Sauron
Membru Senior

Inregistrat: acum 13 ani
Cred ca s-ar incadra Joe Haldeman - Razboiul etern, eu personal n-am putut s-o citesc inca dar mai incerc din cand in cand.
Sau mai degraba Bill Fawcett cu Razboiului stelelor indepartate si Asediul Aristei. Astea da, mi-au placut. Un stil mult mai apropiat de Scalzi.


pus acum 9 ani
   
tuf
Vizitator



Da, de acord. Bill Fawcet cu cele 2 carti chiar m-a surprins. As mai baga in categoria asta A.E. Van Vogt - Razboiul impotriva rulilor si David Maine - Gherila galactica.
Si ar mai fi si continuarile de la Dune scrise de fiul lui Herbert.

Joe Haldeman a fost ok, dar nu prea pune accentul pe actiune in Razboiul Etern. E jumate tehnologie si jumate semi-filozofie si mistica.

Modificat de tuf (acum 9 ani)


pus acum 9 ani
   
Gângurel
VETERAN

Inregistrat: acum 11 ani
Salve!

Știu că este o copilărie, dar încep să am coșmaruri din pricina aiasta:
Mă poate dumiri cineva dintre dumneavoastră de ce se pune acest semn
@
înaintea unui nume, când îl citezi pe omul respectiv?
Nu vreți să știți cât m-a perpelit întrebarea asta!
Îi mulțumesc anticipat aceluia care mă va deștepta!


_______________________________________
Câteva OZN-uri... * Ion HOBANA * Mici contribuţii la Charles Dickens * Ion IANOȘI * Sergiu FĂRCĂȘAN * Italo CALVINO * Knut HAMSUN * Voicu BUGARIU
Apariții meteorice:
DOSTOIEVSKI l T. MANN l MARIN PREDA I J. VERNE l PETER F. HAMILTON l SF_46-89 l SF_&_F l BIOGRAFII l CRITICĂ l GRAMATICĂ l DIETA l MISTERE

pus acum 9 ani
   
Pagini:  1 2 3 4  

Mergi la