Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Lista de useri | Cauta | Inregistrare | Login

CHAT GENERAL | CHAT ROMANIA-INEDIT | POZE ROMANIA-INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie.ro:
AlinaMicu
Femeie
21 ani
Brasov

cauta Barbat
21 - 36 ani

Forum Romania Inedit / Tech Support / Problema programator la masina de spalat whirpool Moderat de locust, maharet  
Autor
Mesaj Pagini: 1
utu2u
Membru Puf
Mesaj Privat

Inregistrat: 04-02-2008
Buna,
Am o masina de spalat whirpool awt 5108/4-1000 la care de ceva vreme a aparut o problema cand porneste masina se invarte putin cuva dupa care incepe sa scoata apa care nici nu a intrat in ea, dupa care se opreste
Am dus-o la mai multi meseriasi pe care nu prea ma pot baza, probabil sa aiba eie dreptate, care mi-au zis ca e gata programatorul sa inlocuiesc acea placa costa vreo 400 poate si mai bine.

-De aceea am zis ca scriu un post sa vad daca s-a ma confruntat cineva cu cazul meu.
Astfel daca aveti cunostinte ajutati-ma cu urmatoarele:

-Se poate rescrie memoria acelui programator(dupa cate am vazut pe net se poate face) sau nu mai e bun de nimic, sau ar putea fi de la o alta problema a masini?

-Daca se poate face rescrierea programului imi puteti da un dump pentru programatorul masinei mele si un manual de service (fratele meu are un periferic pentru scriere pic-uri)

Imi puteti spune unde as gasi mai ieftin un programator functional: 461975301291, cod service 856151010480 sau ce m-ati sfatui sa fac?


Multumesc mult   


21-03-2011 13:07:28
   
myshyk
MEMBRU VIP
Mesaj Privat

Din: Fratelia B.
Inregistrat: 05-03-2006
programatorul da o serie de comenzi care sunt conditionate de  niste date culese de senzori: in cazul tau,  sesizarea lipsei apei din cuva dupa comanda de incepere a primului ciclu de spalare, duce automat la oprirea masinii. Asa incat ar trebui verificat daca : programatorul da comanda de deschidere a electrovalvei de alimentare cu apa; daca da, : porneste apa la deschiderea electrovalvei,, daca nu, dece nu porneste: filtru infundat, lipsa apa (presiune)de la retea, electrovalva defecta, circuit de alimentare el-valva intrerupt, etc.Daca programatorul nu da comanda se verifica conditiile normale de lucru: apa, curent, usa de la cuva de spalere inchisa, si asa mai departe. Numai in cazul ca toate conditiile sunt indeplinite, se poate banui defectarea programatorului, verificarea se face ori cu alt programator, ori cu acesta in alta masina de spalat. Dupa toate astea poti cumpara linistit alt programator.Parerea mea

_______________________________________
"mintile ilustre discuta idei,inteligentele medii discuta evenimente, iar mintile reduse ii discuta pe altii"
Kaufland

21-03-2011 13:34:03
   
valibb
Membru Junior
Mesaj Privat

Inregistrat: 29-06-2010
Problema este destul de complicata. In general programatoarele sunt capsulate si este destul de greu sa ajungi la programare. De obicei aceste programatoare au memorii ROM gata scrise ceea ce face rescrierea imposibila. Sa nu te gandesti la dump pt ca programele sunt protejate la citire.

Cea mai buna solutie este sa faci ceea ce a zis myshyk, adica sa verifici senzorii si cablurile. Ai grija ca senzorii de temperatura sunt integrate speciale si nu simple contacte. Senzorii de nivel sunt cei care dau nivelul apei din cuva. Este unul care iese din cuva printr-un furtun si este c-am la nivelul la care se umple cuva. Daca este blocat pe plin, atunci logica programatorului ii spune ca masina a suferit o lipsa de tensiune electrica si ca a ramas cu apa in masina. Prin urmare scoate apa din masina si se opreste normal.


23-03-2011 20:36:25
   
utu2u
Membru Puf
Mesaj Privat

Inregistrat: 04-02-2008
Am sa fac ce a zis myshyk.
Intre tim am incercat sa resetez programatorul selectand un program de stoarcere dar nu s-a intamplat nimic, adica nu a mai palpait beculetul de la butonul de start.
Am procedat corect pentru resetarea programatorului.

Tin sa precizez ca inainte sa aiba ultima simtoma care am scris-o mai sus baga si apa pornea cuva, dupa care scotea apa.
Multumesc mult.
Revin cu alte detalii.


27-03-2011 12:21:58
   
trogloditu'
Membru Junior
Mesaj Privat

Din: Sateda Planet
Inregistrat: 07-11-2010
Pierdere de timp. Singur nu ai nici o sansa sa o repari. Eventual mai strici ceva. Mergi cu ea la cel mai apropiat service autorizat:
http://maps.ubiest.com/Product/Customer ... p;lang=ROM


_______________________________________


27-03-2011 20:06:17
   
utu2u
Membru Puf
Mesaj Privat

Inregistrat: 04-02-2008

trogloditu' a scris:

Pierdere de timp. Singur nu ai nici o sansa sa o repari. Eventual mai strici ceva. Mergi cu ea la cel mai apropiat service autorizat:
http://maps.ubiest.com/Product/Customer ... p;lang=ROM

Probabil asa o sa fac pana la urma. Oricum o sa mai incerc inca cateva lucruri dupa care daca nu-mi ies, nu am incotro o sa apelez la un service specializat whirlpool.
Ms pt. link  


29-03-2011 20:07:32
   
Pagini: 1    
Arata posturile fara raspuns
Dezvoltat de 3X Media International
Gazduire Forumuri