Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Sofia15 pe Simpatie.ro
Femeie
25 ani
Constanta
cauta Barbat
24 - 40 ani
Forum Romania Inedit / Carti in limba romana / [Proiect RI] FOILETON - VP MAGAZIN - Revista Virtuala Moderat de Seven, Stelevadris, cuculean, naid, nch, uncris
Autor
Mesaj Pagini:  1 2
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
═════   TOPIC ÎNREGISTRAT   ═════
   Mergi la Catalog ►► Biblioteca R.I.


FOILETON - TRACIA MAGAZIN
Proiect RI pentru o revista virtuala

Stimati colegi forumisti,
Din dorinta de a impartasi cit mai mult din munca noastra si de a atrage in acelasi timp, catre activitatea ce face obiectul acestei sectiuni a forumului, un numar cit mai mare de iubitori ai cartilor, va propunem o noua forma de lectura.
FOILETON-TRACIA MAGAZIN se vrea o alternativa la zecile de carti pe care le descarcam in graba, in speranta ca le vom citi cindva.
Spun aceasta din propria-mi experienta de pasionat al cartilor si artei, dar care nu mai are timp pentru o lectura cu caracter personal, majoritatea timpului fiind dedicat realizarii ...cartilor in format digital.
De aceea propunem aceasta forma de lectura in foileton care se poate face si... la o cafea!

Proiectul este rodul colaborarii mai multor membrii activi ai acestui forum si incearca sa acopere in masura posibilitatilor o cit mai larga categorie de cititori. Speram sa atragem in aceasta activitate cit mai multi colaboratori dintre dumneavoastra.
Practic e un fel de "revista a celor pasionati dar..fara pretentii de profesionisti". De aceea, daca veti gasi de cuviinta sa ne corectati , va dam posibilitatea sa aplicati ceea ce ginditi, prin contributie nemijlocita la realizarea proiectului.
Acest proiect va exista si va continua doar atita timp cit vor exista cititori si colaboratori pentru realizarea lui.
Si inca ceva - acest proiect nu are un SEF!Toti cei care vor colabora o vor face din spirit de echipa si atit!

Multumim, pentru ca ati avut rabdare sa cititi aceste rinduri si asteptam reactiile dumneavoastra!

Au colaborat: Adi deTracia, Cristi, Drakarpaty, Equinox si Idbmax.
Circotas de serviciu: K7 - care a fost ochiul nostru critic.
Cu stima,
Idbmax


Modificat de idbmax (acum 4 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 13 ani
   
Seven
Moderator

Din: Ţara Perfectului Simplu
Inregistrat: acum 13 ani
Proiect Tracia Magazin
    Să fie într-un ceas bun şi mult succes Proiectului Tracia Magazin!

    "În loc de prefaţă"
    Cârcotaşul de serviciu nu a contribuit cu nimic la conţinutul şi editarea revistei, dar a avut onoarea s-o răsfoiască înainte de a fi publicată şi şi-a mai dat cu părerea pe ici pe colo în stilu-i caracteristic, făcându-i pe editori să regrete că şi-au băgat în cârd cu el şi provocându-le insomnii şi mari dureri de cap.

    Trebuie subliniat că ceea ce s-a publicat în această revistă constituie o noutate pe forum, în sensul că nici o rubrică, nici un roman-foileton sau bandă desenată nu au mai fost urcate pe forum nici integral, nici măcar parţial.
    Mai mult decât atât, unele romane-foileton şi benzile desenate sunt traduse de către iniţiatorii proiectului şi apar pentru prima dată în limba română aici, în acest format.
    Pentru că orice iniţiativă sau proiect au anumite probleme la declanşarea lor, cred că va dura o vreme până când cititorii revistei vor intra în rezonanţă perfectă cu editorii lor. De aceea recomand multă răbdare editorilor şi atenţie la părerea cititorilor.

    În acelaşi timp, rog foarte mult pe cititori să-şi exprime părerea, oricât ar părea ea de lipsită de importanţă, pentru că nu se poate perfecţiona nimic, atât timp cât nu ştii părerea celor ce ar putea fi beneficiarii acelui produs.
    [Deşi, personal consider că reitingul [rating] este o simplă metodă de manipulare şi nu are nicio legătură cu ceea ce şi-ar dori publicul, ci doar cu ceea ce şi-au propus să realizeze stăpânii globalizării] este necesr a se ovserva cu atenţie, ce rubrici vor avea priză la cititori şi care nu vor avea sau vor avea prea puţină, spre a se putea jongla cu dimensiunile lor.

    Cârcotaşul de serviciu s-a mai gândit la nişte rubrici care ar putea fi inserate în revistă, ori într-un eventual supliment.
    Le voi supune spre atenţia tuturor, atât a editorilor, cât şi a cititorilor:

    Mai întâi aş propune ca discuţiile să se poarte într-un topic de pe secţiunea "Discuţii tematice", secţiune, care, din păcate, este foarte puţin cunoscută de majoritatea userilor, dar care a fost creată exact în acest sens. Scopul ar fi acela de a nu umple acest topic cu prea multe postări, ci doar cu acelea ale editorilor şi cu posturile în care vor apărea numere noi, pentru a fi mai uşor de urmărit. Discuţia se poate desfăşura chiar pe topicul deschis deja [Revista Romania Inedit - la care am ruga moderatorul să schimbe numele], dar care, din punctul meu de vedere, a pornit un pic cam neinspirat. La asta vă mai gândiţi şi procedaţi după cum consideraţi.

   Rubrici pe care le propun:
      — "Cafeneaua literară" — în sensul topicului care a existat pe această secţiune. Această rubrică ar putea conţine adresele celor mai importante topicuri de pe această secţiune, spre a fi mai uşor de găsit pentru cei interesaţi;
      — o rubrică de Divertisment de calitate; aceasta nu trebuie să conţină decât un număr redus de pagini, dar în care să fie publicate doar glume de înaltă calitate, elemente de rebus şi probleme de perspicacitate etc.
      — un fel de rubrică a debutantului; e posibil ca printre noi să existe oameni cu reale aptitudini şi aplecare pentru caricatură, desen, grafică ori orice zonă a artei plastice; poate cineva ar putea scrie proză scurtă ori fabule etc. Ar fi de preferat ca revista să promoveze orice ieşire în public a creatorilor de bun gust şi mai ales a celor din zona Satiră şi Umor. Şi oricum, legea e = fără politică, pentru a ne feri de ceea ce e murdar şi pătează.
    Mă grăbesc să postez, pentru că o prefaţă trebuie să se afle imediat lângă opera pe care o prefaţează deşi, în cazul nostru e mai degrabă o postfaţă.
    Mă înclin cu respect [dar nu pentru ce a crezut bietul copilu' ăla de la benzi desenate, pentru care îmi pare rău] şi vă urez mult succes.
    Seven cârcotaşu'

Modificat de K7 (acum 13 ani)


_______________________________________

     Oameni şi popoare îşi cată libertatea; după ce-o obţin, îşi caută stăpân.


     | TORENTE | Tăunul | ROCAMBOLE+ | FLORIS | VRACIU | Victor HUGO | J.F. COOPER | PAPILLON | POLDARK |
     | Dictionare Lba RO | | Gramatica RO | D. Stănoiu | Zaharia STANCU | H.Y. STAHL | V.CORBUL & E.BURADA |
     | Ultimul regat | Millennium | Shantaram | Pearl BUCK | Anchee MIN | Amy TAN | C. LÄCKBERG | Ph.GREGORY |
     | Extraterestrii şi Intraterestrii | RUFOR | Demonul Roşu | Vraja milioanelor | Cărţi audio |

pus acum 13 ani
   
BlankCd
MEMBRU DE BAZA

Inregistrat: acum 14 ani
--->

     Frumoasă iniţiativă, nu ştiu cum mai aveţi energie pentru aşa ceva, eu personal sunt cam epuizat de atâta corectat/formatat, despre PC-ul meu ce să mai zic că săracul tinde să facă infarct şi să cedeze de atâta folosit ce este, probabil că la un moment dat va ceda şi probabil voi lua o pauză... nedefinită ca timp.
     Tind să-i dau dreptate lui idbmax când spune: "Spun aceasta din propria-mi experienta de pasionat al cartilor si artei, dar care nu mai are timp pentru o lectura cu caracter personal, majoritatea timpului fiind dedicat realizarii ...cartilor in format digital".

     În rest numai bine, şi sunt cu ochii pe voi şi dacă aveţi vreodată nevoie de o părere vă stau la dispoziţie. 

Modificat de BlankCd (acum 13 ani)


_______________________________________
--->  "Eu nu am regrete,
         Iar dac-ai să-ntrebi ce-a rămas la mine,
         În inimă am urme de tine
         Regrete, eu nu am regrete..."

pus acum 13 ani
   
Virtual_Project
Cont inactiv

Inregistrat: acum 13 ani
Cind am inceput proiectul asta ma gindeam sa ii pun numele ,,,Un altfel de concept,,,. De ce? Pentru ca visez sa facem carti ce se pot citi la tv, direct dupa un dvd,telefon sau aprat foto. Sau visez sa traducem cartile si reportajele ce ne plac, sa ne facem fericiti uni pe altii punind cite putin din munca noastra si oferind o clipa de relaxare celorlalti. Suna a comunism, stiu, dar desi am fost membru UTC  cred mai mult in intelepciunea si omenia taranului  Roman  decit in ,,,sabloane,,, politice. Cum sunt emotionat ma opresc aici, dar inainte de asta mai pun un nume in lista colaboratorilor ,,menssana,, scuze ca am uitat de tine frate. e vina mea. Si... CASA DE PIATRA EQUINOX...

pus acum 13 ani
   
lauvoi
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 16 ani
Marţi seară, făcând "un tur" al posturilor TV, am dat întâmplător peste un post obscur, TVRM.
Vrând să trec mai departe, m-au oprit două cuvinte - "ROMÂNIA INEDIT".
O doamnă, <<producea cuvinte sacadate în care înfiera grupul de "exaltaţi", nişte copii fanatici, urmaşi genetici ai egalitarismului proletar, care în credinţa lor habotnică propovăduiesc cultura fac, în realitate, deservicii enorme adevăratului fenomenului cultural.
În ciuda loviturilor primite, mişcarea se încăpăţânează să ne îndoctrineze cu imaginea trecutului.
Dar, stimaţi telespectatori, cultura aparţine avangardiştilor, şi în primul rând cultura costă. Voluntariatul nu a creat decât monştri.>>
Cam aşa vorbea, sau mai degrabă lătra, stimata doamnă, îmi pare rău dacă n-am reţinut exact textul, oricum sensul acesta era.
Ce nu ştia doamna, nu ştia că "în ciuda loviturilor primite", un grup de "exaltaţi" au reuşit să editeze o revistă, "FOILETON-TRACIA MAGAZIN - Revista Virtuală".
Un sincer BRAVO!
"FOILETON-TRACIA MAGAZIN - Revista Virtuală" este oglinda unui efort colosal şi sistematic considerat eşuat, din cauza unor adversari imbatabili şi determinaţi să se opună realizării unui proiect de devenire umană, cu o energie pe măsura provocării care le-o conferă viaţa. Iată cum o dorinţă necontracarată, încă cu siguranţă, îi conferă obstacolului un caracter definitiv ratat, ceea ce face ca  frustrarea să le supravieţuiască actorilor culturali şi să se întindă ca o molimă în spaţiul social.
Din nou BRAVO - în ciuda unor "ciudaţi", mai mult sau mai puţin agramaţi care-şi aruncă săgeţile otrăvite, p-aci pe colea, mai pe de-a dreptu', mai pe privat.
La România Inedit / Romanian E-Books se "mănâncă" cultură.

Multă BAFTĂ, tuturor!

Modificat de lauvoi (acum 13 ani)


pus acum 13 ani
   
Equinox
VETERAN

Inregistrat: acum 13 ani
Salutare, Natiune! Am revenit si eu dupa o perioada mai lunga de timp, prins de cateva probleme personale. Din pacate pentru unii si din fericire pentru altii, am lucrat si eu putin la primul numar al revistei.
Nu am avut timp sa citesc aceste 2 pagini de forum, dar, cu siguranta, sunt critici, sfaturi, polemici si cuvinte de bine.
Prin acest post vreau sa-i invit pe cei care critica (constructiv, cred) sa ni se alature. Din doua motive:
1. Avem nevoie de colaboratori.
2. Cei frustrati ar putea sa ne demonstreze ca ei ar putea sa fie mai buni decat noi.
Va asteptam in numar cat mai mare!


_______________________________________
Urăsc prostia!
Star Wars - Banda desenata tradusa in limba romana

pus acum 13 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
FOILETON - TRACIA MAGAZIN Nr. 2

alaturi de urarile noastre pentru doamnele si domnisoarele de pe acest forum



Multumim, pe această cale, lui Cristian pentru realizarea paginilor Aripi,
Expediţii şi Exploratori
, lui Emil pentru banda desenată Lumile lui Cael
şi lui Veidos pentru schiţa umoristică Pe la moşie .
Post corectura a fost realizată de Adi, iar cîrcotaşul de serviciu a fost ca de
obicei Ka Seven.

*** UPDATE fisier 09.03.2011***

Modificat de idbmax (acum 8 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 13 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
FOILETON - TRACIA MAGAZIN Nr. 3

alaturi de urarile noastre de bine :

PASTE FERICIT !




Din Cuprins:
- Pro Arte este dedicata evenimentului deosebit din aceasta saptamina si are genericul "Lumina din Culoare";
-Rubrica Poesis este dedicata in acest numar lui George Toparceanu;
- Un nou foileton apartinind genului SF  dupa volumul Verde Aixa de Horia Arama;
-Sectiunea Aripi continua serialul inchinat Zburatorilor romani care au adus jerfa suprema pe altarul Patriei;
- Fortunat isi continua aventurile si ajunge sublocotenentul Lafortune pe nava La Petulante;
- Thor Heyerdahl se hotaraste sa construiasca o nava din trestie...
- Obi-Wan se lupta sa devina padawan-ul lui Qui-Gon Jinn

Modificat de idbmax (acum 4 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 12 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
FOILETON-TRACIA MAGAZIN Nr.4
Dupa "lupte seculare"-vorba lui nenea Iancu- revista noastra virtuala a ajuns la numarul 4.
Lectura placuta!



Din Cuprins:
- Pro Arte este dedicata lui Nicolae Grigorescu-in ipostaza de Pictor de front
     (evenimentul este legat de aniversarea in aceasta luna a Zilei Independentei Romaniei)
-Rubrica Poesis este dedicata in acest numar scriitorului-aviator Doru Davidovici
    plecat mult prea devreme, dintre noi, la intilnirea "colegilor sai din nestiut";
- Noul foileton apartinind genului SF  dupa volumul Verde Aixa de Horia Arama-episodul 2;
-Sectiunea Aripi continua serialul inchinat Zburatorilor romani care au adus jerfa suprema pe altarul Patriei;
- Lafortune isi continua aventurile pe nava La Petulante;
- Thor Heyerdahl pregateste construirea navei RA...
- Star Wars - Obi-Wan nu este ales padawan de Qui-Gon Jinn, dar aventura continua....

Modificat de idbmax (acum 4 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 12 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
A aparut :
FOILETON - TRACIA MAGAZIN Nr.5



Revista poate fi descarcata de la FOILETON-TRACIA MAGAZIN

Din Cuprins:
- Poesis si Pro Arte sint dedicate in acest numar celui care a fost numit "Stefan, Stefan, Domn cel Mare..."
- Verde Aixa de Horia Arama-episodul 3;
-Sectiunea Aripi continua serialul inchinat Zburatorilor romani care au adus jerfa suprema pe altarul Patriei;
- Lafortune isi continua aventurile si intilneste ..doua gemene!
- Thor Heyerdahl calatoreste in Africa in cautarea vestigiilor navelor din trestie...
- Star Wars - Renasterea Fortei - Obi-Wan , isi revine dupa intilnirea cu "mafia" Hutt....
-...si o noua sectiune intitulata *politist din Epoca de Aur* dedicata romanelor politiste romanesti scrise inainte de 1989
In acest numar MIRCEA POPESCU - Secretul Elizei Dornescu (cap. 1)

Modificat de idbmax (acum 4 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 12 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
A aparut :
FOILETON - TRACIA MAGAZIN Nr.6


Revista poate descarcata de la FOILETON-TRACIA MAGAZIN

Din Cuprins:
- Poesis-In Memoriam si Pro Arte sint dedicate in acest numar celui care a fost numit "Viteazul"- Mihai Voievod, domn al Tarii Romanesti, al Ardealului si a toata Tara Moldovei -  de la a carui trecere in nefiinta se implinesc 410 ani.
Legat de acest eveniment sint prezente si rubrica 410-Letopiset, precum si un fragment din volumul "O lacrima pentru Maria-Sa" de Florin Horvath.

- Verde Aixa de Horia Arama-episodul 4;
-Sectiunea Aripi continua serialul inchinat Zburatorilor romani care au adus jerfa suprema pe altarul Patriei;
- Lafortune isi continua aventurile si devine corsar;
- Thor Heyerdahl continua calatoria in Africa in cautarea vestigiilor navelor din trestie...
- Star Wars - Renasterea Fortei - Obi-Wan , isi face noi prieteni....
-*politist din Epoca de Aur* - Secretul Elizei Dornescu (cap.2)

Lectura placuta! 

Modificat de idbmax (acum 4 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 12 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
A aparut :
FOILETON - TRACIA MAGAZIN Nr.7


Revista poate fi descarcata de la FOILETON-TRACIA MAGAZIN

Din Cuprins:
- Poesis si Pro Arte sint dedicate in acest numar Satului Romanesc de altadata prin versurile lui George Cosbuc-aniversat in aceasta luna- si pictura lui Nicolae Grigorescu.

- Verde Aixa de Horia Arama-episodul 5;
-Sectiunea Aripi continua serialul inchinat Zburatorilor romani care au adus jerfa suprema pe altarul Patriei;
- Lafortune isi continua aventurile si incheie prima parte a volumului;
- Thor Heyerdahl continua calatoria in Africa in cautarea vestigiilor navelor din trestie...
- Star Wars - Renasterea Fortei - Obi-Wan , isi face noi prieteni....
-*politist din Epoca de Aur* - Secretul Elizei Dornescu (cap.3)

Lectura placuta! 

Modificat de idbmax (acum 4 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 12 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
Deocamdata revista se asambleaza din imagini si din fisiere pdf. Pe masura ce se termina cite o carte va fi realizat si un fisier doc ilustrat la fiecare volum in parte.
Volumele vor fi postate in acest topic. In acest moment s-a terminat romanul politist si urmeaza peste 2 numere sa se finalizeze si SF-ul Verde Aixa.
Capitanul Lafortune este abia la jumatate cum de altfel sint si celelalte 2 carti: Expeditiile Ra si SW- Ascensiunea fortei, care este tradusa din spaniola de AdideTracia.
Incepind cu numarul viitor in locul romanului politist se va lansa un nou foileton; de data asta un roman de actiune american.
La realizarea revistei in acest moment lucreaza Uncris, AdideTracia, Cuculean si subsemnatul.

Va multumim pentru aprecierile si suportul moral aratate acestui experiment.
Stima,
Idbmax

Modificat de idbmax (acum 12 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 12 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
A aparut Foileton-Tracia Magazin nr.8



Revista poate fi descarcata de la FOILETON-TRACIA MAGAZIN

Din Cuprins:
- Poesis si Pro Arte sint dedicate in acest numar lui Miron Radu Paraschivescu si lui Ion Andreescu, personalitati
artistice si culturale aniversate in luna octombrie -

- Verde Aixa de Horia Arama-episodul 6;
- Aripi Se termina selectiunile din volumul Inimi cit sa cuprinda cerul Patriei de Cornel Marandiuc;
- Capitanul Lafortune continua cu primul episod din partea a doua a romanului;
- Thor Heyerdahl lanseaza la apa prima nava RA realizata din papirus dupa o tehnica straveche.
- Star Wars - Renasterea Fortei - continua aventura lui Obi-Wan la bodul navei de transport, in sectorul controlat de hutti....
- CARRIER de Keith Douglass ep.1 - este noul foileton din acest numar; un roman de actiune excelent pentru pasionatii genului.

Lectura placuta! 

Modificat de idbmax (acum 4 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 12 ani
   
walkyrie
Membru Gold

Inregistrat: acum 16 ani
Mare păcat că acest proiect a murit... Măcar dacă s-ar fi terminat foiletoanele...

pus acum 10 ani
   
cuculean
Moderator

Inregistrat: acum 14 ani
Din pacate, din mana de oameni care au inceput proiectul, pe parcurs s-au mai pierdut vre-o doi, asa ca cei ramasi nu au mai facut fata.

Cine stie, daca s-ar gasi cativa amatori sa contribuie, poate s-ar putea relua acest proiect.


pus acum 10 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
Special – VP MAGAZIN



Foileton TRACIA MAGAZIN continuă în noua formulă VP MAGAZIN, printr-un număr Special de Crăciun.
Vă veţi întâlni cu foiletoane vechi şi noi, traduceri inedite în premieră şi multe surprize!

* * * Sărbători fericite! * * *
Echipa VP MAGAZIN

Modificat de idbmax (acum 4 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 10 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
*** Asa cum am promis... FOILETOANE in serie noua! ***

VP MAGAZIN  nr. 1


Primul numar, din noua serie a revistei, cuprinde, printre altele,  o prezentare a Manastirii Prislop in cadrul rubricii Romania Pitoreasca, Pro Arte- Peisajele pictorului Ghita Mocanu, binecunoscutele sectiuni Aripi si Expeditiile RA.
Traducerile inedite continua cu noi capitole din Persuader-Lee Child, Commando-Keith Douglass si Ascensiunea Fortei-Dave Wolverton.
Romanul de aventuri este prezent prin doua noi capitole din volumul Pe ape si mai tulburi de Tim Powers.
O mentiune Speciala!
Prin bunavointa maestrului Sergiu Somesan,- si caruia ii multumim cu aceasta ocazie - vom prezenta o pagina de autor permanenta. Povestirea Topograful, din acest numar, a fost publicată în februarie 2013.

*** Lectura Placuta! ***
Echipa VP MAGAZIN



Modificat de idbmax (acum 4 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 10 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
VP MAGAZIN  nr. 2


A venit simbolic Primavara si odata cu ea, de Martisor, noul numar VP MAGAZIN
Romania Pitoreasca ne conduce astazi prin Muzeul Aurului de la Brad, Pro Arte ne arata cateva din „Florile” pictorului si omului deosebit care a fost profesorul Ghita Mocanu, precum si binecunoscutele sectiuni Aripi si Expeditiile RA.
Traducerile inedite continua cu doua noi capitole din Persuader-Lee Child, Ascensiunea Fortei-Dave Wolverton si o noua traducere, in premiera, dupa o carte scrisa de enigmaticul autor Keith Douglass, din seria USS Carrier intitulata Ataca! Ataca! Ataca! . Este un fel de replica moderna in varianta chineza, a atacului japonez asupra bazei americane de la Pearl Harbour.
Romanul de aventuri este prezent prin trei noi capitole din volumul Pe ape si mai tulburi de Tim Powers.
In pagina speciala de autor - Sergiu Somesan, povestirea Capcaunul si Nimfomana, povestire scrisa în  2013.

*** Lectura Placuta! ***
Echipa VP MAGAZIN
 

Modificat de idbmax (acum 4 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 10 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
VP MAGAZIN  nr. 3


In sfarsit, taras-grabis, am reusit sa postez noul numar VP MAGAZIN!
Se pare ca luna pacalelilor functioneaza si pe RI...
Din cuprins:
Romania Pitoreasca ne conduce astazi prin Gradina Zoologica din Oradea, iar Pro Arte ne prezinta cateva din  Acuarelele pictorului Ghita Mocanu.
Se apropie de sfarsit volumul Expeditiile Ra - in acest numar prima parte din calatoria cu Ra2.
Sectiunea Aripi ne prezinta ultimul fragment selectat din cartea lui Doru Davidovici – Culoarea cerului.
Traducerile inedite continua cu doua noi capitole din Persuader-Lee Child, capitolul14 din Ascensiunea Fortei-Dave Wolverton si un nou episod din volumul „Atac!, Atac!, Atac!” de Keith Douglass
Romanul de aventuri este prezent prin doua noi capitole din volumul Pe ape si mai tulburi de Tim Powers.
In pagina speciala de autor - Sergiu Somesan este prezent cu povestirea Planeta ieftina

Am lasat la final prezentarea sectiunii dedicate In memoriam - MARCEL LUCA

„MARCEL LUCA (1 iulie 1946 - 28 aprilie 2013) este unul dintre puţinii reprezentanţi ai generaţiei intermediare în proza de gen românească, însă unul cu mărci stilistice foarte individuale. O bună stăpânire a imaginilor vizuale, combinată cu un simţ dramatic care i-a permis gradarea acţiunii fără să devină previzibil, Marcel Luca o aplică în prozele sale cu instrumente adecvate la subiect şi personaj. Există violenţă în sf-ul lui Marcel Luca, temperată de inteligenţa personajelor şi de schimburile lor de replici, miza fiind totdeauna stingerea conflictului, cu păstrarea clară a opţiunilor morale. Departe de tezismul anilor ’50 şi de supradimensionarea metaforică a anilor ’60, Marcel Luca, deşi scrie sf, are un aer proaspăt de verosimil, el prefigurează în anii ’70 cele mai bune proze sf „realiste“ ale anilor ’80. Există, deci, „un stil Marcel Luca“, de care o istorie regională a literaturii române sau o istorie de gen a literaturii române trebuie să ţină cont.”- Cătălin BADEA-GHERACOSTEA-2013
Povestirea prezentata in acest numar „Atac cu Spitfire la Binderdaal” a fost publicata fragmentat in revista Helion (2009-2013) si este prima incercare de a prezenta unitar cele 3 parti aparute in timpul vietii autorului. Probabil, Marcel Luca intentiona sa scrie o lucrare mai ampla pe aceasta tema...

*** Lectura Placuta! ***
Echipa VP MAGAZIN

Modificat de idbmax (acum 4 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 9 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
VP MAGAZIN  nr. 4


Fiindca tot e Început de  Mai sa va spun ce s-a mai facut la noul numar  VP MAGAZIN
Romania Pitoreasca ne spune povestea unui tren si a celei mai vechi linii ferate din tara, iar Pro Arte ne arata alte „Flori” ale pictorului Ghita Mocanu. Expeditiile RA au ajuns la final iar sectiunea Aripi ne prezinta primul episod din volumul autobiografic Marele Circ scris de zburatorul Pierre Clostermann
Traducerile inedite continua cu doua noi capitole din Persuader de Lee Child, si un nou episod din volumul Atac!, Atac!, Atac! de Keith Douglass.
Romanul de aventuri este prezent prin doua noi capitole din volumul Pe ape si mai tulburi de Tim Powers.
Genul SF are in acest numar o prezenta notabila prin pagina speciala de autor - Sergiu Somesan, cu povestirea Tocanita de inger cu smantana si doua povestiri excelente descoperite pe net si publicate acum mai bine de un deceniu . Este vorba de Andalusia Blues de Don Simon si de povestirea Un bilet de plecare de pe Soregaard de Lucian Dragos Bogdan.

*** Lectura Placuta! ***
Echipa VP MAGAZIN

Modificat de idbmax (acum 4 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 9 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
VP MAGAZIN  nr. 5



„La multi ani!” tuturor copiilor mari şi mici....
Pro Arte deschide acest număr al revistei introducându-ne în universul cosmic al pictorului Sabin BALAŞA.
Expediţii şi Exploratori  începe o nouă serie prin prezentarea primului capitol al volumului Expediţia IASON de Tim Severin, expediţie care a efectuat o reconstituire a traseului legendar urmat de Argonauţi în căutarea Lânii de aur, cu o replica a faimoasei galere ARGO.
Secţiunea Aripi continuă cu episodul al doilea din volumul autobiografic Marele Circ de Pierre Clostermann.
Din partea traducătorilor  echipei VP Magazin avem un nou capitol din Persuader-Lee Child, partea a patra din volumul „Atac!, Atac!, Atac!” de Keith Douglass şi două capitole din Ascensiunea Forţei-Dave Wolverton .
Genul SF are în acest numar o prezenţă notabilă prin pagina speciala de autor - Sergiu Someşan, cu Mica mea contribuţie la sfârşitul lumii şi încă o povestire excelentă descoperită pe net şi clasată într-un top SF al anului 2003 . Este vorba de Atât de mult a iubit Dumnezeu pe om... de Adina Grigore .
În  ziua de 13 mai 2014 s-a stins din viață unul dintre scriitorii importanți ai literaturii româneşti – Mihail GRĂMESCU. Rubrica IN MEMORIAM – Mihail GRĂMESCU ne prezintă în acest număr povestirea Cântecul Libelungilor.
Călătorim în continuare... Pe ape şi mai tulburi cu Tim Powers.

*** Lectura Placuta! ***
Echipa VP MAGAZIN

Modificat de idbmax (acum 4 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 9 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
VP MAGAZIN  nr. 6


Vacanta, concedii, ...caldura mare!
Pro Arte dedica acest numar pictorului Stefan Luchian de la a carui trecere in nefiinta s-au implinit 98 de ani.
Expediţia IASON  continua cu povestea construirii noii ARGO, replica celebrei nave  a Argonautilor, iar  secţiunea Aripi continuă cu episodul al treilea din volumul autobiografic Marele Circ de Pierre Clostermann.
Din partea traducătorilor  echipei VP Magazin avem un nou capitol din Persuader-Lee Child, partea a cincea din volumul „Atac!, Atac!, Atac!” de Keith Douglass şi două capitole din Ascensiunea Forţei-Dave Wolverton .
Genul SF are în acest numar o prezenţă notabilă prin pagina speciala de autor - Sergiu Someşan, care se intreaba a cui este Mâna care scrie cartea şi încă o povestire excelentă descoperită pe net şi clasată într-un top SF al anului 2003 . Este vorba de Templierul orbilor de Claudiu Tufan .
Rubrica IN MEMORIAM – Alexandru Ungureanu ne prezintă în acest număr povestirea Ne vom intoarce pe Herbwue la zece ani de la trecerea autorului peste ...Marele Prag.
Călătorim în continuare... Pe ape şi mai tulburi cu Tim Powers.
*** Lectura Placuta! ***
Echipa VP MAGAZIN

Modificat de idbmax (acum 4 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 9 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
VP MAGAZIN  nr. 7



Vacanta, concedii, ...vara spre sfarsit!

Pro Arte dedica acest numar pictorului Ion  Ţuculescu (19 mai 1910-27 iulie 1962)
Expediţia IASON  in capitolul 3 ne prezinta regatul lui Iason si primele mile strabatute de noua ARGO, pe drumul ei pentru reconstituirea traseului expeditiei Argonautilor.
Secţiunea Aripi continuă cu episodul al treilea din volumul autobiografic Marele Circ de Pierre Clostermann.
Din partea traducătorilor  echipei VP Magazin avem capitolul 12 din Persuader-Lee Child, partea a sasea din volumul „Atac!, Atac!, Atac!” de Keith Douglass şi capitolul 19 din Ascensiunea Forţei-Dave Wolverton .
Pagina speciala de autor - Sergiu Someşan, ne prezinta povestirea Puteti sa imi spuneti Dumnezeu.
Si la sfarsit... aventuri... Pe ape şi mai tulburi cu Tim Powers.

*** Lectura Placuta! ***
Echipa VP MAGAZIN

Modificat de idbmax (acum 4 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 9 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
Stimati colegi forumisti!

Revista noastra are nevoie de colaboratori pentru traducerea unui nou foileton. Este vorba de o continuare la seria Dune scrisa de William A.Mitchell : DUNE-REVENANT, un volum scurt de aproximativ 120 pagini A5 care descrie intamplarile petrecute dupa Canonicatul Dunei.
Am mai deschis acest subiect si anul trecut cind am facut urmatorul comentariu:


UNIVERSUL DUNE

Pentru fanii seriei DUNE si buni cunoscatori de limba engleza va propun o carte care s-ar putea sa fie Dune 7 mai mult chiar decat urmarea scrisa de fiul lui Frank Herbert.

DUNE REVENANT
FAN FICTION Unfinished draft 9/9/2000 by William Mitchell

Cartea a şaptea a „Dunei” a stârnit vreme de ani buni imaginaţia fanilor. Faptul că drepturile exclusive de publicare a unei continuări au aparţinut lui Brian Herbert nu a fost un impediment pentru William Mitchell să scrie propria sa variantă, pe care a pus-o gratis la dispoziţia publicului: „Dune: Revenant”, este, aşa cum recunoaşte însuşi autorul, un „unfinished draft” plin de curaj: ne aflăm în anul 20.252, când amintirea lui Muad’Ib, a lui Leto II şi a Dispersiei a produs nişte şcoli speciale: la Şcoala de Păstrăvărese, de exemplu, se pregătesc Visătorii de Melanj, prin prisma cărora, apelându-se la Memoria Universală vom afla ce s-a întâmplt cu Duncan Idaho şi Sheanna pe non-navă. Naraţiunea are structura unui puzzle în construcţie, şi paradoxal, ţine cont de amănunte din “Ereticii Dunei” mai mult decât o face Brian Herbert şi Kevin J.Anderson în “Vânătorii Dunei”. Noţiunea de Kwisatz Haderach nu mai e subsumată unei epopei mediocre despre urmările războiului cu maşinile: istoria evoluează dar vechile mistere fac loc altora noi, aşa cum ne obişnuise scriitura lui Frank Herbert. Întrebările Murbellei persistă: cum sa facă pacea între Bene Gesserit şi Onoratele Matre? Membrii non-navei, Duncan Idaho, acest prieten loial omenirii, a ajuns într-un alt Univres, unde, colonizând o planetă i-a pus numele de Dune. A existat şi un ghola Paul… era imposibil să nu existe, iar viermii de nisip au fost alături de el. Totul revine, chiar şi Viermele Om, care se întrupează în Sheeana, chiar şi autodistrugerea.

Doritorilor le pot pune textul in engleza la dispozitie urmand sa stabilim detaliile, "bucataria"-recorectare si revizuire text, grafica si ce mai este necesar- cazand in sarcina mea.
Stima!
Idbmax


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 9 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
VP MAGAZIN  nr. 8



Gata vacanta, ruginesc frunzele, vine doamna Toamna...!

Pro Arte dedica acest numar pictorului Camil Ressu (28 ian.1880-1aprilie 1962) personalitate marcanta a artei romanesti, membru al Academiei Romane.
Expediţia IASON  continua descrierea calatoriei noii ARGO, replica celebrei nave  a Argonautilor,  prin marea Egee, iar  secţiunea Aripi continuă cu episodul  5 din volumul autobiografic Marele Circ de Pierre Clostermann.
Din partea traducătorilor  echipei VP Magazin avem un nou capitol din Persuader-Lee Child, partea a saptea din volumul „Atac!, Atac!, Atac!” de Keith Douglass şi trei capitole din Ascensiunea Forţei-Dave Wolverton .
Genul SF are în acest numar o prezenţă notabilă prin pagina speciala de autor - Sergiu Someşan, care ne prezinta povestirea O casca alba si-un copil in ploaie, povestire distinsa cu Premiul I la concursul de proză scurtă organizat de Clubul Helion şi de Casa Universitarilor din Timişoara-1987.
Nu se sfarseste nici acum lunga calatorie... Pe ape şi mai tulburi cu Tim Powers.

*** Lectura Placuta! ***

Echipa VP MAGAZIN

Modificat de idbmax (acum 4 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 9 ani
   
utilitasetveritas
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 12 ani
Uite linkul direct:


pus acum 9 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
VP MAGAZIN  nr. 9


Cade bruma peste vii si livezi...!

Pro Arte dedica acest numar lui Jean Alexandru Steriadi (n. 29 octombrie 1880, București, d. 23 noiembrie 1956, București) pictor și grafician român, profesor universitar la Școala de Arte Frumoase din București și membru de onoare al Academiei Române din anul 1948.
Expediţia IASON  continua calatoria noilor argonauti prin Dardanele si Marea Marmara, iar  secţiunea Aripi continuă cu episodul  6 din volumul autobiografic Marele Circ de Pierre Clostermann.
Persuader-de Lee Child a ajuns la capitolul 14 iar „Atac!, Atac!, Atac!”-de Keith Douglass,  la episodul 8.
In acest numar, volumul Ascensiunea Forţei de Dave Wolverton ajunge la final. Multumim pe aceasta cale lui Adi deTracia si lui Uncris pentru aportul lor la traducerea in premiera a acestei carti din universul Star Wars!

Din numarul viitor revista va incepe un nou experiment prin traducerea in exclusivitate a volumului Dune-Revenant de William Mitchell, o excelenta continuare fanfiction a seriei Dune de Frank Herbert.

Genul SF are în acest numar o reprezentare excelenta, prin pagina speciala de autor - Sergiu Someşan, care ne prezinta povestirea O moarte politicoasa si povestirea lui JL Stratton – The Sentient Soldier – Empatie in traducerea lui Cristian.
Asa cum ne-am obisnuit, corabia piratilor continua sa pluteasca... Pe ape şi mai tulburi cu Tim Powers.

*** Lectura Placuta! ***
Echipa VP MAGAZIN

Modificat de idbmax (acum 4 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 9 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
Dave Wolverton - Ascensiunea Fortei



Volumul de faţă este prima traducere începută în cadrul proiectului Foileton-Tracia Magazin şi continuat ulterior cu VP Magazin. Experimentul - cu bune şi rele - a dovedit că prin perseverenţă… SE POATE !
Autorii traducerii sunt Adi deTracia si Uncris.
Mulţumesc, pe această cale, tuturor colegilor care îşi dedică timpul lor liber pentru creşterea şi promovarea revistei.

…La aproape treisprezece ani Obi-Wan Kenobi vrea cu disperare să fie un cavaler Jedi. După ani de studiu în Templul Jedi, el cunoaşte puterea sabiei și Forța. Dar el nu-şi poate controla propria furie și frică. Din acest motiv, maestrul Jedi Qui-Gon Jinn nu-l va accepta ca ucenic-Padawan. Acum, Obi-Wan este pe cale de a avea prima sa întâlnire cu Răul adevărat. El trebuie să se confrunte cu provocari neașteptate din partea unor inamici reali, dar şi cu sentimentele sale întunecate. Numai atunci, când Forţa va incepe să creasca în el, poate începe cu adevărat educația lui ca un Jedi.

*** Lectura placuta! ***

Modificat de idbmax (acum 4 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 9 ani
   
cuculean
Moderator

Inregistrat: acum 14 ani
Dave Wolverton - Ascensiunea Fortei (V.2.0)- doc
Dave Wolverton - Ascensiunea Fortei - epub

Versiune revizuita; efectuat cateva adaptari, corecturi etc.

Merci pentru traducere... de Tracia & Uncris.


pus acum 9 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
Iarna bate la uşă....

VP MAGAZIN  nr. 10



Pro Arte deschide acest număr al revistei introducându-ne în universul portretistic al maestrului Corneliu Baba.
Expediţia IASON însoţeşte argonauţii secolului XX conduşi de Tim Severin  prin strâmtoarea Bosfor iar Marele Circ al zburătorilor lui Pierre Clostermann a ajuns la episodul 7.
Mulţumind traducătorilor Dewlight şi Uncris pentru efortul şi perseverenţa de care au dat dovadă, vă prezentam ultimele episoade din volumele Persuader de Lee Child şi „Atac!, Atac!, Atac!” de Keith Douglass.

Aşa cum am promis, din acest număr începe un nou foileton  SPIRITUL DUNEI de William A. Mitchell, în traducerea colegului Sorin Panait aka- sorin61.
Volumul se pare ca este cea mai plauzibilă continuare a seriei DUNE a lui Frank Herbert. Fanii seriei sperăm că ne vor confirma această parere...

Sergiu Someşan, în pagina specială de autor, ne spune: Închide bine uşa în ton cu sărbătoarea importată de peste ocean. si călătorim în continuare... Pe ape şi mai tulburi cu Tim Powers.

În  ziua de 27 Octombrie 2014 s-a stins din viață unul dintre cei mai importanţi promotori ai literaturii SF de la noi – ŞTEFAN GHIDOVEANU – scriitor, colaborator pentru diferite reviste şi colecţii, gazda unor emisiuni de radio la posturi culturale, eseist, traducător, delegat din partea României la Congresele europene de SF, realizator al emisiunii radio „Exploratorii lumii de mâine”. Rubrica IN MEMORIAM – Ştefan Ghidoveanu  ne prezintă în acest număr două povestiri scrise în anii ‘80 Incursiune şi Sub cupolă.

*** Lectura Placuta! ***

Echipa VP MAGAZIN

Modificat de idbmax (acum 4 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 9 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
* * * 1 Decembrie... fulgi de zapada, rosu, galben si albastru, oameni mai mari si mai mici, parada militara...LA MULTI ANI, ROMANIA! * * *

VP Magazin, un an de experiment, foiletoane, pictura, calatorii, science-fiction, thriller, aventuri... Mos Nicolae, Craciunul, Anul Nou... cititori mai multi ca niciodata!

VP MAGAZIN  nr. 11


Traduceri si foiletoane noi in acest numar de la Cristian si Sorin... Keith Douglass - Atac direct, Jon F. Merz - Ninja, William A. Mitchell - Spiritul Dunei...

Luna cadourilor... science-fiction, Alexandru Lamba - Arhitectii Sperantei... westernul de altadata,  Zane Grey – Forlorn River... Lectura placuta!

Sa aveti un an mai bun si mai fericit... LA MULTI ANI !

*** Lectura Placuta! ***

Echipa VP MAGAZIN

Modificat de idbmax (acum 4 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 9 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
Lee Child - PERSUADER



Nu iartă şi nu uită. Asta e procedura standard de operare a lui Jack Reacher. Iar Francis Xavier Quinn este cel mai rău individ pe care l-a întâlnit vreodată. Unul care a făcut lucruri cu adevărat de neiertat. Atât de rău… Reacher era bucuros să îl ştie mort. Asta, până în ziua în care l-a văzut, în viaţă şi sănătos, urcându-se într-o limuzină la Boston Symphony Hall.
Fără regrete. Fără explicaţii. Reacher, martor la o încercare brutală de răpire a unui tânăr elev îngrozit dintr-un campus din New England, ia legea în propriile mâini. În felul lui. Numai că un poliţist moare şi Reacher nu rămâne să explice ce s-a întâmplat. Oare şi-a pierdut simţul dreptăţii, nu mai ştie să facă diferenţa între bine şi rău? Doar pentru că, de data asta, e ceva personal?

Aşa începe al şaptelea roman a lui Lee Child. Un roman care se citeşte pe nerăsuflate şi în care eroul lui, Jack Reacher, se întoarce mai pragmatic şi mai decis ca niciodată.

** Tradus si publicat in Foileton-VP MAGAZIN -  2014**

Lectura placuta!

Modificat de idbmax (acum 4 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 9 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
„Aho, aho... Plugusorul se porneste,
Maine anul se-noieste....”
Si odata cu el si foiletoanele din VP MAGAZIN... Un nou an si un nou numar, asa cum v-am obisnuit!

VP MAGAZIN  nr. 12



In anul 2015 ne vom desparti de unele povestiri si romane care ne-au delectat in 2014, dar vom descoperi altele noi , la care echipa noastra lucreaza din plin, la fel de frumoase si interesante.
Pro Arte ne incanta ochiul, la inceput de an, cu „Peisaje hibernale” din pictura romaneasca, „Expediţia IASON” trece prin momente grele in periplul de-a lungul coatei turcesti a Marii Negre, iar „Marele Circ” al zburătorilor lui Pierre Clostermann a ajuns la episodul 9.
Comandoul din „Atac direct” este in plina actiune, razboinicul ”Ninja” isi duce la bun sfarsit misiunea, iar „Arhitectii Sperantei” au ajuns la episodul al doilea.
Visatorii Mirodeniei deapana caierul povestilor despre Duncan si companionii sai in „Spiritul Dunei”, iar pe „Forlorn River” lucrurile par din ce in ce mai incurcate.
In sfarsit, calatoria „Pe ape si mai tulburi” a ajuns la final... Pentru pasionatii benzilor desenate avem din acest numar povestea aventurilor echipei de aviatie militara „Team Rafale” iar din numarul viitor... noi surprize.

Tineti aproape!

*** Lectura Placuta! ***

Echipa VP MAGAZIN

Modificat de idbmax (acum 4 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 9 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
Keith Douglass – Atac! Atac! Atac!



*** LA MULTI ANI !

Din seria traducerilor realizate pentru Foileton-VP Magazin de colegul nostru Uncris (de asta data in volum), va prezentam la inceput de an o carte scrisa de enigmaticul autor Keith Douglass, din seria USS Carrier intitulata Atac! Atac! Atac! . Este un fel de replica moderna in varianta chineza, a atacului japonez asupra bazei americane de la Pearl Harbour. Titlul este inspirat dupa celebra formula „Tora!Tora!Tora!” cu care s-a lansat atacul care a dus in cele din urma la intrarea Statelor Unite in cel de-al doilea razboi mondial.

*** Lectura Placuta! ***

Echipa VP MAGAZIN

Modificat de idbmax (acum 4 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 9 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
A trecut prima luna din 2015 si avem un nou numar al revistei asteptate de dumneavoastra!
Nu va faceti probleme! Numarul 13 este de fapt... numarul 14, noua serie a revistei incepand cu „VP Magazin-Special” din decembrie 2013.

VP MAGAZIN  nr. 13



Fiindca intram in ultima luna de iarna ne vom delecta ochiul cu o noua serie de peisaje hibernale, in binecunoscuta rubrica Pro Arte.
Tim Severin si noii Argonauti ai „Expediţiei IASON” au ajuns pe tarmul gruzin, in tinutul miticei Colhida.
In episodul 10 „Marele Circ” al lui Pierre Clostermann ne introduce intr-o atmosfera plina de nori, zăpadă şi Focke Wulf-uri, in lupte pe viata si pe moarte cu aviatia germana.
Comandoul Team 7 si Blake Murdock din „Atac direct” sunt convocati de urgenta pentru o noua misiune, iar „Arhitectii Sperantei”- romanul lui Alexandru Lamba - a ajuns la episodul al treilea. Greg, agentul temporal, incearca disperat sa o salveze pe „Cea Perfecta” din urgia lansata de Enola Gay deasupra Hirosimei.
In „Spiritul Dunei” Sheeana se afla in fata unei decizii care ii va schimba viata si viitorul omenirii, iar in lumea vestului salbatic pe „Forlorn River” Ben Ide, Nevada si Modoc prind o intreaga herghelie de mustangi.
Fiindca povetea cu pirati „Pe ape si mai tulburi” a luat sfarsit, din acest numar vom publica un foileton interbelic despre „Regele piratilor” Roberts Barthelemy, inspirat de personajul real Bartholomew Roberts,  cel mai „eficient” pirat al tuturor timpurilor (aproximativ 470 de corăbii capturate) născut la 17 mai 1682, într-o localitate din Ţara Galilor. 
„Team Rafale” trece prin noi aventuri in episodul al doilea al benzii desenate, trebuind sa faca fata unui atac distrugator.

Tineti aproape!

*** Lectura Placuta! ***

Echipa VP Magazin

Modificat de idbmax (acum 4 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 9 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
Keith Douglass – COMMANDO



Din traducerile realizate pentru Foileton-VP Magazin de colegul nostru Uncris , va prezentam un techno-thriller de Keith DOUGLASS, din seria SEAL TEAM 7,  intitulat COMMANDO . Facem cunostinta cu membrii echipei „Blue Squad” -plutonul 3 din  SEAL Commando 7- si una din misiunile lor temerare.

*** Lectura Placuta! ***

Echipa VP MAGAZIN


Modificat de idbmax (acum 4 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 9 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
Baba Iarna isi scutura cojoacele, au aparut vestitorii primaverii si odata cu ei, de Martisor,  noul numar din VP MAGAZIN...

VP MAGAZIN – Nr. 14



Pro Arte ne incanta ochiul, la finalul seriei de „Peisaje hibernale”, cu Iernile pictorului Ghita Mocanu. Aripile unui as german se frang in caruselul Marelui Circ  zugravit de Pierre Clostermann iar Comandoul din Atac direct porneste intr-o misiune aproape imposibila.
Greg, agentul temporal din „Arhitectii Sperantei”  incearca sa gaseasca o cale de a o salva pe „cea perfecta”, dar caile Timpului sunt pline de surprize.
Foiletonul de pe vremea bunicilor, ”Regele piratilor” ne poarta prin lumea piratului Barthelemy-„Black Bart”- Roberts, care trece prin aventuri uimitoare, iar „Spiritul Dunei” ne-o prezinta intr-o noua lumina pe „Sfanta Alia a Cutitului” sora lui Muad’Dib, intrezarita intr-un vis al mirodeniei.
Pe „Forlorn River” Ina Blaine este din ce in ce mai indragostita de Ben Ide, iar ticalosul Setter primeste o corectie strasnica de la cel pe care voia sa-l alunge din tinut.
La finalul revistei, „Team Rafale” reuseste sa dejoace actiunile teroristilor si duce la bun sfarsit misiunea de prezentare a noului avion de lupta.

Lectura placuta si...
Tineti aproape!

Echipa VP MAGAZIN


Modificat de idbmax (acum 4 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 9 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
Primavara isi intra in drepturi, desi ...cam incetisor!

VP MAGAZIN – Nr. 15



In compensare, Pro Arte ne  prezinta o incantatoare paleta de primavara. Marele circ, in aprilie 1945, se roteste deasupra unei Germanii aproape invinse,  dar care loveste cu ultimele puteri. Alexandru Lamba ne arata ca si Maestrii Arhitectii au probleme, chiar daca Speranta nu moare niciodata, iar Atacul direct este pe cale sa inceapa, echipa lui Blacke Murdock finalizand planul, iesit din canoane, al unei misiuni aproape imposibile.
”Regele piratilor” Barthelemy Roberts, este hotarat sa se razbune pe dusmanii sai,  mai noi sau mai vechi, iar in „Spiritul Dunei” un Maestru Dansator-Fata se infiltreaza in consiliul GIOD de pe Ix. Calatoria noilor argonauti ajunge la final, iar Argo se intoarce la Istanbul, in asteptarea unui alt voiaj pe urmele lui Ulise.
Din numarul urmator Tim Severin va reconstitui o carabie aidoma celei a legendarului Simbad si va porni spre rasarit pana in Marea Chinei.
Pe „Forlorn River” Ina Blaine isi gaseste un nou aliat, in dorinta ei de al impiedica pe Setter sa isi atinga scopurile.
La final, „Team Rafale” este pe urma unui tezaur fabulos, in noua serie de benzi desenate „ Fonduri de razboi”.

Lectura placuta si...

Tineti aproape!

Echipa VP MAGAZIN 

Modificat de idbmax (acum 4 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 8 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
Intai de Mai, flori, soare (speram) si... noooi foiletoaneeee!

VP MAGAZIN – Nr. 16




   Proarte ne poarta prin lumea de factura impresionista a pictorului Adam BALTATU (1889-1979), membru fondator al Sindicatului Artelor Frumoase din perioada interbelica, profesor la Intitutul de Arte Plastice - Nicolae Grigorescu.
   Povestea inaripata a lui Pierre Closterman se apropie de sfarsit. In Aprilie 1945, aproape de finalul conflagratiei,  este promovat wing commander la conducerea escadrilei 122.
   „Arhitectii Sperantei”, romanul lui Alexandru Lamba a ajuns la episodul 6, iar comandoul din „Atac direct” se imbarca pentru destinatia finala a misiunii, nu inainte de a asista la o escalada plina de peripetii a lui Jaybird, din balconul unei partenere de aventuri.
    Epopeea „Regelui piratilor” se incheie in acest numar, dar aventurile pe mare continua ... Din acest numar la Expeditii si Exploratori va vom prezenta „Expeditia Sindbad” a lui Tim Severin, cu o nava originala ...”cusuta” cu sfoara de cocos, replica a unei corabii antice similare celei utilizate pe vremea legendarului Sindbad.
  Capitolul 8 din „Spiritul Dunei”, alte doua capitole din westernul „Forlon river” si episodul doi al benzii desenate „Fonduri de Razboi-Team Rafale”, vor rotunji acest numar .
   
     Am lasat la sfarsit prezentarea unui debut in revista noastra. Este vorba de povestirea „Suflet de artar” a tanarului autor Milos Dumbraci, povestire a carei actiune fantastica se petrece pe fundalul „razboiului lumilor”, adica marea conflagratie de la sfarsitul careia se implinesc in aceasta luna 70 de ani. 

Lectura placuta si..
Tineti aproape!

Echipa VP MAGAZIN

Modificat de idbmax (acum 4 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 8 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
I Iunie, soare, copii si flori...vine vacanta!

VP MAGAZIN – Nr. 17



Rubrica „Proarte” isi continua calatoria prin lumea impresionista a pictorului Adam BALTATU (1889-1979). 
In acest numar al revistei ajungem la finalul aventurilor „Arhitectilor sperantei”, aventuri imaginate de Alexandru Lamba si caruia-i multumim pe aceasta cale. 
Pierre Clostermann inchide si el povestea „Marelui Circ”, dar actiunea abia incepe: „Atac direct” in plina desfasurare, lupte aeriene la „Team Rafale”, incheierea unui asediu pe „Forlorn river” finalizat cu o captura de zile mari si o calatorie in India pentru pregatirea „Expeditiei Sindbad”.
Am lasat la urma noutatile! „Primul Contact”, de Raymond L. Weil,  ne poarta pe urma aventurilor unei misiuni spatiale pe Luna, iar „Luizienii”, de Milos Dumbraci, ne conduce la curtea Regelui Soare, unde vom asista la un duel si alte intrigi de curte intr-un univers alternativ hardSF cu accente steampunk.  Interesant?!

Sperand ca v-am captat atentia, va dorim lectura placuta si...
Tineti aproape!

Echipa VP MAGAZIN


Modificat de idbmax (acum 4 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 8 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
Fiindca incepe vacanta si tot a fost ieri ziua copiilor mai mici si mai mari...

Team RAFALE – Presentation ALPHA



Din traducerile realizate pentru Foileton-VP Magazin de colegul nostru Uncris , va prezentam banda desenata Team RAFALE – Presentation Alpha

TEAM RAFALE este o serie de aventuri militare contemporane. Eroii sunt căpitanii TOM NOLANE si JESSICA NATE, piloti de vânătoare. Ca inspiratie pentru misiunile lor periculoase sunt pilotii reali din escadrila 1/7 Provence. Subiectele reflectă problemele vremurilor noastre: spionaj industrial, război economic, interventii în fortă, terorism…
PRESENTATION ALPHA se desfăsoară în timpul mitingului aerian din Jakarta. Tom Nolane trebuie să prezinte RAFALE produs de Dassault Aviation cu scopul de a intra masiv pe piata de export. Dar el si partenera sa se confruntă cu oponenti feroci, care încearcă să-i saboteze – chiar să doboare RAFALE în timpul zborului – pentru a înlătura Franta de la afacerea secolului.

Lectura placuta si nu uitati sa cititi si VP MAGAZIN numarul 17 prezentat mai sus...
*** Tineti aproape! ***

Echipa VP MAGAZIN

   

Modificat de idbmax (acum 4 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 8 ani
   
uncris
Moderator

Inregistrat: acum 14 ani
ÎN CURÂND în paginile REVISTEI:
____________________

Keith Douglass – Numărătoare inversă
____________________


     1135 Zulu
     Tomcat 201, Shotgun 1-1
     Deasupra Peninsulei Kola


     Coyote arunca priviri prin lateralele canopiei, verificând prezența în poziție a celorlalte avioane din formația sa de zbor. Cerul era limpede, cu doar câteva scame de nori cirrus la mare altitudine. Înainte și mai jos, survolând terenul arid la înălțimea de o sută de metri, erau trei A-6 Intruder și un EA-6 Prowler, o forță de atac cu numele de cod White Lightning One.
     Coyote și Cat îi urmau la altitudinea de trei sute de metri, în formație de zbor strânsă cu alte trei Tomcat din escadrila Viper în cadrul unei TACCAP ca protecție pentru White Lightning. În această misiune, numele lor de cod era Shotgun One.
     Trei mile mai la vest, Shotgun 2 asigura protecția pentru White Lightning 2.
     — Shotgun, Shotgun, a răsunat apelul în căștile lui Coyote. Aici Echo-Whiskey 2-1. Înregistrăm avioane venind la joasă înălțime dinspre Ura Guba. Ar putea fi o tentativă de interceptare.
     — Echo-Whiskey, Shotgun 1-1, replică Cat din scaunul din spate. Am înțeles. Ne ocupăm de ei.
     Echo-Whiskey era un Hawkeye ce asigura managementul bătăliei pentru forța de atac White Lightning/Shotgun. Ura Guba era un mic orășel aflat la intrarea într-un golf îngust de la sud de Port Vladimir, la circa douăzeci de mile est de poziția lor actuală. Acolo exista o bază militară, una care fusese bombardată în mod repetat în ultimele optsprezece ore.
     — Zi ceva, Cat, i se adresă Coyote prin ICS. Care-i treaba?
     — Două contacte, Coyote, tocmai iau înălțime. Distanța optsprezece mile, direcția 0-8-5.
Coyote trecu pe frecvența tactică.
     — OK, Shotgun 1. Ați auzit cu toții?
     — Shotgun 1-2, a confirmat coechipierul lui Coyote, Mustang Davis. Copy.
     — Shotgun 1-3, a confirmat și Slider Arrenberger. Copy.
     — 1-4. Acesta era coechipierul lui Slider în această misiune, Lobo, lieutenant Chris Hanson. Copy.

     Coyote era conștient de fricțiunile existente între Arrenberger și unele dintre femei. El și Tombstone au discutat problema de câteva ori în ultimele zile. În mod normal, Arrenberger zbura cu Nightmare Marino, dar Tomcat ul acestuia – avariat în cursul după amiezii de ieri – era încă indisponibil.
     Atât Coyote, cât și Tombstone aveau dubii în ceea ce privește desemnarea lui Lobo Hanson ca și coechipier al lui Slider în locul lui Nightmare. Aviatorii care făceau echipă cu un altul trebuiau să coopereze foarte strâns, cu profesionalism și afinitate reciprocă, iar Arrenberger – se știa prea bine – reușise să irite sau să jignească aproape toate femeile din CVW-20.
     Dar Tombstone începuse să aibă probleme cu planificările din escadrilă. E adevărat, Coyote ar fi putut să o ia pe Hanson ca wingman și să-l lase pe Mustang să zboare cu Slider, dar și el și Tombstone erau de acord că zăpăcirea listelor de serviciu ar fi cauzat mai multe probleme pe termen lung. Odată ce oamenilor le-ar fi intrat în cap că li se aplică tratamente preferențiale, moralul ar fi scăzut și deja erau destule probleme.
     Singurul tratament special pe care-l accepta Tombstone – și încă în mod secret – era acela de a-i ține pe lieutenants Strickland și Hanson în formații separate. Se împrăștiaseră zvonurile că cei doi se culcau unul cu altul. Și pentru că nu ieșea fum fără foc, și Coyote ca CO al escadrilei și Tombstone ca CAG au căzut de acord că e mai bine să-i planifice mereu în formații separate, pentru a nu risca atitudinea profesională, detașarea tehnică necesare în timpul zborurilor de luptă.
     Emoțiile omenești nu urmau tipare previzibile și nici nu se regăseau în grafice și tabele cu date de zbor. Ce s-ar fi întâmplat cu unul, dacă celălalt ar fi intrat în necazuri? Deocamdată, cel puțin, Hanson va zbura cu Shotgun 1, în timp ce Strickland era desemnat ca wingman lui Batman în Shotgun 2. Coyote se gândea doar puțin la problemele legate de repartizare. Corectă sau nu, decizia fusese luată.

     Problema stringentă acum erau avioanele ce decolaseră de la Ura Guba.
     — Shotgun 2-1, chemă Coyote. Aici Shotgun 1-1. Mă auzi?
     — Afirmativ, 1-1, a replicat Batman. Care-i treaba?
     — Ce-ar fi să asigurăm protecție comună pentru ambele White Lightning, Batman? Mergem puțin mai spre est și aruncăm un ochi la bandiții care vin dinspre 0-8-5.
     — Roger, Shotgun 1. Trecem la executare.
     — Shotgun 1, aici 1-1. La comanda mea, degajăm la stânga și ne dispersăm doi câte doi. Hai să vedem dacă gagii vor să intre în joc.
     — Roger, a confirmat Slider. Hai să agățăm câțiva avortoni!
     — Gata… la trei… doi… unu… DEGAJ’!!!
     Cu o mișcare perfect sincronizată, cele patru Tomcat s-au lăsat pe aripa stângă, îndepărtându-se de Intrudere către est. S-au separat în două grupe, Coyote și Mustang mai sus și mai spre nord, iar Slider și Lobo mai jos și spre sud. Bandiții se apropiau rapid, fiind deja la o altitudine de trei mii de metri cu o viteză de peste Mach 1.
     — Ne apropiem prea repede pentru a risca o lansare de Phoenix, i-a spus Cat lui Coyote. Zburau cu o încărcătură clasică de armament de intercepție, compusă din patru rachete AIM-54, două Sidewinder și două AMRAAM.
     — Recomand AMRAAM.
     — Rog.
Dacă se apropiau și mai mult ar fi ajuns la o distanță pentru lupta corp la corp.
     — 1-1, aici 1-3. Era Arrenberger. Am patru bandiți, repet, patru. Distanța zece mile și se apropie rapid!
     — Confirmat, a spus Cat în ICS. Patru bandiți. Coyote, am semnal de avertizare.
Coyote îl auzea în cască, un sunet subțire, de înaltă frecvență, ce însemna că radarul inamic de control al armamentului i-a locat avionul.
     — Comut HUD pe modul air-to-air.
     La dracu’! Însumând vitezele, se apropiau cu peste 1.500 de noduri, mai bine de juma’ de milă pe secundă. Nu mai era timp pentru gândit… doar pentru acțiune.
     — Mustang! Ține aproape! Gaz în plin!
     A împins maneta până în zona 5, la capăt, simțind instantaneu cum enorma putere a celor două motoare transformată în accelerație, îl presează în scaun. Odată cu accelerația, aripile s-au pliat singure spre înapoi până la un unghi de șaizeci și opt de grade, iar câteva clipe mai târziu avionul spărgea bariera sonică.
     — Lansare! Lansare! a strigat Cat. Bandiții au lansat!

     Dar atingând viteze supersonice, Coyote a micșorat atât de repede distanța, încât se afla deja în interiorul razei optime a rușilor de lansare a rachetei autoghidate radar. A văzut cum doi vânători inamici au fulgerat pe lângă el, două scântei strălucitoare pe fondul cerului albastru, care au apărut, apoi s-au topit în spatele său prea repede pentru a le putea urmări.

     Imediat, Coyote a tras înapoi maneta de gaze și a aruncat avionul într-un viraj strâns spre stânga. Tomcat s-a cutremurat când a ajuns aproape de limita anvelopei unghiului de atac, aripile s-au extins la maxim, forța G zdrobindu-i pe el și pe Cat în scaune, ca și cum în poala lor s-ar fi așezat câte șase oameni. Pete luminoase le dansau în fața ochilor… apoi vederea i s-a întunecat în tonuri de gri, câmpul vizual s-a îngustat pe măsură ce sângele nu mai ajungea la creier. A început să respire forțat, încordând puternic mușchii toracelui și ai picioarelor cu scopul de a pompa sângele să-i irige capul. Această tehnică era numită manevra M-1, dar aviatorii îi spuneau uzual „grohăiala”. Un grohăit hotărât putea diminua efectele virajelor strânse cu cel puțin un G.

     — Unde… sunt… ceilalți… doi? spuse, forțând fiecare cuvânt să-i iasă printre dinți.
Și-a încercat șansa lăsându-i pe bandiți să treacă între el și Intrudere, dar distanța de la care a pornit manevra a fost atât de mică încât nu a mai putut face nimic. Acum se afla în spatele unei celule inamice.
     Mustang, cu Walkman, RIO său, se aflau încă în dreapta.
Apoi au ieșit din viraj direct pe șasele celor doi bandiți.
     — Mustang, aici Coyote! a chemat, chiar în timp ce se fixa pe ținte. Îl iau pe cel din stânga!
     — Și eu pe ăl din dreapta!
Un buzz s a auzit în căști.
     — Am ton. Fox 1!
O AMRAAM a alunecat de pe șina de fixare de sub aripă.


Modificat de uncris (acum 8 ani)


_______________________________________
#  WARFARE  #  WAR  #  WESTERN  #  FANTACOLLANA  #  ALIEN-PREDATOR-TERMINATOR-TRANSFORMER  # 
#  KEITH DOUGLASS  #  DAN BROWN  #  GÉRARD de VILLIERS  #  HENRI VERNES  #  DON PENDLETON  #
#  TRADUCERI PERSONALE  #
   

pus acum 8 ani
   
uncris
Moderator

Inregistrat: acum 14 ani
ÎN CURÂND, în paginile REVISTEI:
____________________

Stephen Coonts – Cea de a 17a zi
____________________

     Simți mici șocuri transmise prin scaun și manșă. Erau gloanțe ce loveau aparatul, gloanțe trase de oamenii pe care tocmai îi văzuse la câțiva metri sub avion. Din fericire, cea mai mare parte a avionului era din pânză ce opunea rezistență mică proiectilelor din oțel. Totuși, structura de rezistență era din lemn, iar gloanțele o puteau lovi și rupe. Apoi, mai era și motorul, conductele de alimentare și rezervorul cu benzină, un container de oțel montat în centrul de greutate, în fața pilotului, sub mitraliera Vickers. Gloanțele puteau provoca avarii serioase motorului și tancului de combustibil. Iar în acesta era benzină. Și, desigur, întregul avion era acoperit cu pânză impermeabilizată cu o substanță chimică foarte inflamabilă. Cea mai mică flacără ar fi incendiat întreg aparatul de zbor, făcându-l să ardă ca o torță.

     Un camion s-a ivit pe șosea în față, printre oamenii ce fugeau. Coborând botul doar puțintel, Hyde a aliniat linia de ochire și a trimis o rafală lungă. Scânteieri de lumină marcau loviturile gloanțelor asupra metalului. A încetat focul și a cabrat chiar când roțile erau gata să lovească partea de sus a camionului.
     Siluete cenușii erau împrăștiate peste tot, lungite la pământ, alergând sau îngenuncheate și trăgând asupra sa. A apăsat butoanele de pe manșă, lovind și palonierul stânga-dreapta pentru a-și împrăștia gloanțele.

     A auzit când s-a oprit Lewis și știu că s-a descărcat. A așteptat până ce Cook a cabrat și l-a urmat de la distanță. Numai când a ajuns destul de sus deasupra pământului trase mitraliera de pe montantul Foster ca să poată schimba tamburul. Mișcarea s-a făcut destul de ușor.

     Scoase din cutie un alt încărcător pe care îl ținu cu ambele mâini, în timp ce zbura cu manșa între genunchi. Pe dibuite, a strecurat tamburul greu peste parbriz în timp ce stătea așezat în scaun, trase de închizător ca să introducă un cartuș pe țeavă, apoi împinse mitraliera înapoi pe montat până a ajuns sus și s-a autoblocat în poziția de tragere. Toate acestea în timp ce manevra manșa cu genunchii pentru a rămâne în apropierea lui Cook. Acesta era și el angajat în aceeași activitate, așa încât și avionul său zbura haotic.

     Smuci de închizătorul de la Vickers, îi trase și un pumn, dar blestematul era înțepenit zdravăn.
     Acum observatorul-mitralior inamic a început să tragă în el. Urme de trasoare îi treceau chiar pe deasupra capului.
     Blestemând în gura mare, Hyde a degajat din atac. A încercat să tragă în jos pe montant mitraliera Lewis. Nu. Și afurisita asta era blocată!

     Continuând să blesteme, Hyde și-a desfăcut chingile ce-l țineau legat în cockpit, a prins manșa între genunchi, și a privit către germanul care acum se afla la un sfert de milă depărtare. Pilotul s-a ridicat în picioare în cockpit și s-a folosit de ambele mâini ca să tragă de levierul de armare. Curentul de aer era teribil, dar și el era tânăr și puternic.
Mitraliera Lewis era și ea blocată serios. Muniție învechită, de proastă calitate! Ce mai metodă de a lupta în război!
     Poate că ar putea debloca mai ușor închizătorul dacă ar scoate întâi încărcătorul-tambur. A tras de arcul siguranței, apoi smuci violent de tambur. Blocat și ăsta.
     Se lupta frenetic să scoată afară încărcătorul când și-a dat seama că avionul se răsucea peste el. Aripa dreaptă se înclinase direct către sol. Partea de jos a corpului i-a căzut afară din cockpit. Rămase agățat cu mâinile de tambur într-o strânsură a morții. Se afla cu spatele către elice și cu picioarele atârnând spre pământ.
Dacă blestematul de tambur se desprinde acum…

     Rat-tat-tat-ul unei mitraliere i-a pătruns în subconștient. Hyde îl auzea, dar  avea probleme mult mai urgente. Dacă ar fi căzut spre înainte, în elice, nenorocita l-ar fi tăiat în două.
     Încercă să-și răsucească corpul și să-și pună picioarele înapoi în cockpit. Parbrizul îl ajută. Trecu piciorul stâng înăuntru, iar dreptul aproape… când botul avionului a coborât direct către pământ. S.E. s-a înscris într-un picaj inversat (pe spate).

     Țipă din nou, un țipăt de teroare pură.


Modificat de uncris (acum 8 ani)


_______________________________________
#  WARFARE  #  WAR  #  WESTERN  #  FANTACOLLANA  #  ALIEN-PREDATOR-TERMINATOR-TRANSFORMER  # 
#  KEITH DOUGLASS  #  DAN BROWN  #  GÉRARD de VILLIERS  #  HENRI VERNES  #  DON PENDLETON  #
#  TRADUCERI PERSONALE  #
   

pus acum 8 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
*** Numar SPECIAL DE VACANTAAAA!! ***

VP MAGAZIN – Nr. 18


Acest numar  este simtitor mai bogat decat cele anterioare tinand cont ca este o luna de vacanta.
Peisajele impresioniste ale lui Adam Baltatu coloreaza rubrica Pro Arte , iar LUIZIENII lui Milos Dumbraci fac si desfac noi intrigi la curtea Regelui Soare.  Stephen Coonts ne prezinta in acest numar povestirea CEA DE-A SAPTESPREZECEA ZI, povestire care ne introduce in atmosfera escadrilelor ce au participat la Prima Conflagratie Mondiala. Ca sa schimbam putin registrul dinamic, am ales si o povestire fantasy scrisa de George Sauciuc, editor la Gazeta SF, si intitulata ACEASTA POVESTIRE VA RAMANE. Revenim in forta cu ATAC DIRECT de Keith Douglass, in care commandoul SEAL, dupa indeplinirea misiunii, cauta o cale de salvare dar plateste si primul tribut de sange.
Pe plaja de la Sur, Tim Severin construieste ultima mare corabie araba traditionala, pentru a realiza traseul Expeditiei SINDBAD la sfarsit de secol XX.
Astronautii naufragiati pe Luna realizeaza  PRIMUL CONTACT  cu o entitate extraterestra, visul dar totodata si temerea cea mai mare a umanitatii.
Enigmaticul Nevada , eroul salvator, rezolva in stilul clasic al westernurilor de altadata, acuzatiile care i se aduc prietenului sau Ben Ide in westernul FORLORN RIVER de Zane Grey.
Spre finalul revistei, o surpriza facuta de neobositul nostru traducator Uncris! Tehno-thrillerul NUMARATOARE INVERSA de Keith Douglass, volumul 6 din seria USS CARRIER. Romanul demareaza cu o lovitura de stat la Moscova , o aterizare dificila  de noapte pe puntea portavionului „Thomas Jefferson” si intalnirea cu Captain Matthew „Tombstone” Magruder, personaj cunoscut noua din seriile anterioare CARRIER.
Si ca tacamul sa fie complet, in aceeasi nota martiala Banda desenata Team RAFALE- FONDURI DE RAZBOI, ne prezinta continuarea misiunii desfasurate in desertul african de echipa RAFALE.

Speram ca v-am captat suficient atentia...
Nu uitati sa luati cu voi pe tableta sau laptop VP MAGAZIN nr 18 si...

Tineti aproape!
Vacanta Placuta!



Modificat de idbmax (acum 4 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 8 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
Dupa vacanta, pe masura ce vom primi noi episoade traduse de colegul nostru Sorin, vom relua publicarea foiletonului Spiritul Dunei.
Multumim pentru intelegere si ca ne urmariti!

Bineinteles ca suntem deschisi oricaror propuneri de colaborare si ajutor.


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 8 ani
   
uncris
Moderator

Inregistrat: acum 14 ani
ÎN CURÂND, în paginile REVISTEI:
____________________

Keith Douglass – SEAL-7

Acțune pură! Patru misiuni de commando!

Acest roman a fost prima mea tentativă de traducere pe RI.
Inițial a fost postat aici, în paginile Revistei, doar un fragment (cu acțiune independentă ) sub titlul „Commando”.
În curând, am să vă pot oferi traducerea revizuită a întregului roman.
____________________

     2358 Zulu +3
     Oceanul Indian, 230 mile sud est de Masirah

     Au intrat în contact cu escadra conform planului, și în doar câteva clipe, folosindu se de aparatele de vedere noaptea AN/PVS 7, au identificat Beluga  la ceva distanță în pupa lui Yuduki Maru. Deoarece navele cu iranieni înaintau aproape de viteza maximă pe care o puteau dezvolta motoarele de pe CRRC-urilor, cei din echipa de asalt SEAL știau că vor avea o parte de o singură tentativă; dacă vor rata, nu vor avea cum să întoarcă și să și prindă din nou ținta.

     Barca 1, cu Murdock, Roselli și Garcia, s-au apropiat de Beluga la tribord spre pupa; barca 2, cu MacKenzie, Higgins și Ellsworth a venit la babord înspre prova. A treia barcă, ce-i ducea pe cei din Gold Squad, venea cu echipa de asalt de la tribord. Trebuiau să se țină de echipa lui Murdock, dar să nu urce la bord până nu era nevoie de ei.

     Întins peste prova bărcii de cauciuc, Murdock studia cu atenție obiectivul, pe măsură ce se apropiau. Putea vedea un om la cârmă și alți doi de veghe, unul lângă cârmaci, celălalt sus pe puntea de deasupra, sprijinit de catargul prova. Nu era nici o cale de a aprecia câți alți oameni erau sub punte; cei pe care-i vedea purtau uniforme, iar cei doi oameni de veghe erau înarmați cu arme de asalt G-3 de fabricație germană.
Roselli, aflat la motorul bărcii, a corectat cursul, sincronizând viteza și direcția cu cele ale mult mai marelui yacht. Nu era nevoie de cuvinte. Atât apropierea cât și abordajul au fost cu grijă planificate mai devreme în acea zi și repetate de câteva ori, întâi pe modele, apoi pe machete la scara 1/1 – reprezentând puntea și cabinele de pe Beluga – realizate în hangarul lui Nassau. Fără mișcări inutile, fără nici un zgomot în afara torsului mic al motorului, au virat către tribordul lui Beluga. Pentru Murdock, care avea fața la doar câțiva centimetri de valuri, era o senzație stranie; a privit în sus și i-a văzut pe soldatul iranian și pe cârmaci stând pe puntea din mijloc la doar câțiva metri depărtare, bine iluminată de ochelarii săi de noapte, în timp ce ei, evident, încă nu-i observaseră pe cei din commando echipați în costume negre, ce se grăbeau spre ei din noapte pe valurile oceanului. Murdock avea pistolul Smith & Wesson în mână cu laserul de ochire pregătit. Când s au apropiat la un metru de Beluga, l-a activat și a întins arma înainte.
     Instantaneu, un punct luminos ca un rubin a apărut pe tâmpla omului de veghe. Compensând mișcarea de sus-jos a bărcii, Murdock a apăsat trăgaciul, iar arma a scos un zgomot ca o tuse seacă, mascată de mârâitul motorului de pe yacht.

     În același moment, un al doilea punct luminos și-a semnalat prezența pe fruntea cârmaciului. Garcia a tras la o clipită după Murdock; ambii iranieni au murit instantaneu, iar Murdock a sărit din CRRC pe puntea lui Beluga la mai puțin de o secundă după cele două gloanțe. Zgomotul dublei căderi a corpurilor, crack-ul metalic al armei G-3 lovindu-se de puntea din lemn lustruit, au părut să răsune nemaipomenit de puternic în tăcerea nopții. Murdock a făcut doi pași lungi către roata cârmei, acum necontrolată, și a înșfăcat-o înainte ca yacht-ul să se întoarcă în vânt. Și-a trimis punctul roșu, luminos, al laserului de la Smith & Wesson direct în tambuchi, ținându-și respirația în timp ce aștepta ca de acolo să năvălească pe punte soldații iranieni.
     Nimic. Garcia se aruncă peste balustradă, cu pistolul în mâna dreaptă și o saulă de la CRRC în stânga. Cu o mișcare rapidă a legat-o de un pilon, asigurând barca. În timp ce-și făcea treaba, Roselli a apărut pe punte dinspre partea sa.
     Spre prova, al doilea om de veghe se prăbușise deja fără viață lângă catarg, în timp ce Mac, Doc și Profesorul urcau la bord.

     — Prairie Home, șopti Murdock în microfon, aici Besdheet. Suntem la bord, discret.
     O făcuseră, eliberaseră puntea de santinele în câteva secunde și nu era nici un semn că asta îi alarmase pe cei de dedesubt.
     — Awn chest! a strigat o voce de sub punte. Ali! Bepaweed!

     Iar Murdock a știut că prima presupunere a fost puțin prematură.


_______________________________________
#  WARFARE  #  WAR  #  WESTERN  #  FANTACOLLANA  #  ALIEN-PREDATOR-TERMINATOR-TRANSFORMER  # 
#  KEITH DOUGLASS  #  DAN BROWN  #  GÉRARD de VILLIERS  #  HENRI VERNES  #  DON PENDLETON  #
#  TRADUCERI PERSONALE  #
   

pus acum 8 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
Cel mai rau „vin” este atunci cand... VIN DIN CONCEDIU! ***

VP MAGAZIN – Nr. 19



Si fiindca s-a mai racorit un pic dupa atata caldura , speram sa va relaxati citind noul numar al revistei noastre de foiletoane.

Dupa peisajele impresioniste ale lui Adam Baltatu, avem un post impresionist - LUCIAN GRIGORESCU - ale carui picturi umplu de culoare rubrica Pro Arte . LUIZIENII lui Milos Dumbraci sunt in plina actiune, intriga si mister.  Stephen Coonts ne prezinta in acest numar ultima parte a povestirii CEA DE-A SAPTESPREZECEA ZI, povestire care ne introduce in atmosfera escadrilelor ce au participat la Prima Conflagratie Mondiala. In ATAC DIRECT de Keith Douglass, commandoul SEAL are o problema de recuperare si este pus intr-o situatie dificila.
Tim Severin ne prezinta echipajul navei Sohar si inceputul EXPEDITIEI SINDBAD spre Marea Chinei, iar in PRIMUL CONTACT astronautii naufragiati pe Luna rezolva o problema pusa de Inteligenta artificiala a navei extraterestre.
In sfarsit, pentru cei nerabdatori, avem un nou capitol din SPIRITUL DUNEI
NUMARATOARE INVERSA de Keith Douglass, volumul 6 din seria USS CARRIER, ne prezinta in acest numar momente din viata personalului de la bordul portavionului USS Thomas Jefferson.
Am ajuns la finalul misiunii desfasurate in desertul african de TEAM RAFALE, dar actiunea va continua cu o noua aventura din numarul viitor.
Si la sfarsit, dar nu cel din urma, primul episod al unui nou western antebelic intitulat LA VEST DE RIO PECOS de Herbert Rigby Jr.

Sperand ca v-am captat suficient atentia...
Tineti aproape!


Modificat de idbmax (acum 4 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 8 ani
   
uncris
Moderator

Inregistrat: acum 14 ani




_______________________________________
#  WARFARE  #  WAR  #  WESTERN  #  FANTACOLLANA  #  ALIEN-PREDATOR-TERMINATOR-TRANSFORMER  # 
#  KEITH DOUGLASS  #  DAN BROWN  #  GÉRARD de VILLIERS  #  HENRI VERNES  #  DON PENDLETON  #
#  TRADUCERI PERSONALE  #
   

pus acum 8 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani

Asta inseamna ca sunt primul "haiduc" de pe RI  care  a ajuns in top SF!


Multumesc !


Modificat de idbmax (acum 8 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 8 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
Multumesc! Felicitarile, masa si dansul la .... ROMCON-SUCEAVA 2015, intre 18 si 20 septembrie, unde se aduna toata floarea cea vestita a SeFeului  de pe la noi, cetitori, scriitori si bagatori de seama - astia sunt cu critica - plus din astia ca mine, picati ca musca'n lapte.


Modificat de idbmax (acum 8 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 8 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
Eheeei,... se cam termina vacanta! Continuam cu lucruri serioase si placute...

VP MAGAZIN – Nr. 20



Numar „rotund” acest 20 !

„Proarte” continua calatoria prin lumea colorata post impresionist a pictorului Lucian Grigorescu(1894-1965). 
In acest numar al revistei ajungem la finalul aventurilor „Luizienii”-lor, aventuri imaginate de Milos Dumbraci si caruia-i multumim pe aceasta cale. 
Sectiunea „Aripi” ne prezinta povestirea „Vreau un Fokker” de Jack D. Hunter .
In plina actiune commandoul SEAL din „Atac direct” captureaza un transportor inamic pentru a ajunge la punctul de recuperare, dar au o surpriza...

„...O legendă, despre care mulți dintre cei ce fac parte din comunitatea Serviciilor de Informații ale SUA jură că este adevărată – mai ales agenții operativi CIA care au acționat în interiorul fostei Uniuni Sovietice în primii ani ai războiului rece. Se spune că au interceptat convorbiri radio în care, ruși înspăimântați vorbeau despre un loc numit „КОМПЛЕКС ТРИНАДЦАТАЯ”. Complexul 13. Era Area 51 a URSS, o unitate maxim securizată aflată la nouăzeci de mile de Tunguska – locul unui faimos impact de meteorit în 1908 – unde se presupunea că sovieticii dețin propriile exemplare de creaturi extraterestre...”
. Asa incepe povestirea SF „COMPLEX 13” de Matthew Reilly , binecunoscut autor de tehno-thrrilere , si pe care v-o prezentam in acest numar in traducerea neobositului nostru coleg UnCris, coleg care realizeaza in acest numar un record personal de 5(cinci) traduceri in premiera.

Ca sa  ne aducem aminte de foiletoanele de altadata, publicam din acest numar foiletonul interbelic „Piratii din Singapore” de Jean de La Hire, aventuri extraordinare cu parfum de epoca.
Revenim la bordul lui USS Thomas Jefferson pentru o „Numaratoare Inversa” ajunsa la episodul al treilea, apoi trecem „ La sud de Rio Pecos” pentru un nou episod western.
Banda desenata „Team Rafale” incepe o noua aventura, eroilor nostri fiindu-le atribuita o noua misiune „Operatiunea Nexus One”

Sperand ca v-am captat atentia, va dorim lectura placuta si...
Tineti aproape!
Echipa VP MAGAZIN


Modificat de idbmax (acum 4 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 8 ani
   
uncris
Moderator

Inregistrat: acum 14 ani
Stimați colaboratori !

Cu câteva posturi mai sus, vă aduceam la cunoștință faptul că redactorul nostru șef a fost băgat în seamă de „lumea bună”.

Dacă a intrat în finala ROMCON singur, din motive de talent, acum are nevoie de ajutorul prietenilor, ca să învingă.

MERITĂ !!! 


Tot aveți conturi pe Facebook, faceți-vă utili cu un VOT! 





Modificat de uncris (acum 8 ani)


_______________________________________
#  WARFARE  #  WAR  #  WESTERN  #  FANTACOLLANA  #  ALIEN-PREDATOR-TERMINATOR-TRANSFORMER  # 
#  KEITH DOUGLASS  #  DAN BROWN  #  GÉRARD de VILLIERS  #  HENRI VERNES  #  DON PENDLETON  #
#  TRADUCERI PERSONALE  #
   

pus acum 8 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
Multumim ca va manifestati interesul pentru foiletoanele din VP Magazin, dar din pacate nu va putem confirma o continuare a povestirii Primul Contact, din simplul motiv ca nu se ofera nimeni pentru a continua traducerea.
La acest capitol - Traducerile -  posibilitatile sunt destul de reduse si fara un ajutor din partea utilizatorilor  acestui forum nu putem continua aceasta activitate.
Suntem deschisi oricaror oferte de colaborare din partea cunoscatorilor de limba engleza si care doresc sa realizeze traduceri de povestiri, mai mari sau mai mici, in folosul acestei comunitati a iubitorilor de lectura.

Modificat de idbmax (acum 8 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 8 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
Stimati colegi forumisti,

Asa cum este obiceiul la noi, "pe surse" s-a zvonit ca este posibila inchiderea sectiunii de carti.
Lucru regretabil de altfel daca este adevarat, dar pentru orice eventualitate revista VP MAGAZIN va putea fi urmarita si pe  blogul O altfel de e-carte . Am ales aceasta solutie numai din perspectiva unei inchideri iminente a forumului.
Daca ma insel rog un moderator sa infirme acest zvon din respect pentru cei care ani de zile au sacrificat timp si resurse pentru mentinerea in viata a acestei sectiuni.
S-auzim de bine!
Idbmax

PS Mda, vad ca a venit si confirmarea oficiala...
Respect, Seven!

Modificat de idbmax (acum 8 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 8 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
ROMCON - SUCEAVA, 2015



Intre 18-20 Septembrie a avut loc la Suceava Conventia natioanala de fictiune speculativa si viitorologie. Pe scurt, a fost SF&F 100%.
Fiindca am fost participant si finalist la concurs, sectiunea Pictura/Grafica, v-am pregatit un filmulet cu reprezentantii Science-Fiction-ului romanesc prezenti la eveniment.
Gazeta SF , la care are si subsemnatul contributii grafice, a primit titlul de Cea mai buna revista online.

Tin sa multumesc pe acesta cale tuturor colegilor de pe acest forum care mi-au acordat votul lor, si care nu a fost in zadar. Am trecut la 6 voturi distanta de premiul pentru Pictura/Grafica, dar niciodata nu este prea tarziu.


Modificat de idbmax (acum 4 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 8 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
A venit toamna si a adus cu ea niste haine noi pentru...

VP MAGAZIN – Nr. 21



Din acest numar VP Magazin  are o coperta noua si un logo pe masura continutului  - FOILETON 3A – Actiune-Anticipatie-Aventura.

Sumarul, prezent ca de obicei,  debuteaza cu nelipsita rubrica ProArte care ne prezinta tot un postimpresionist, pictorul Dumitru Ghiata (1888-1972).
* Primul „A” din tripleta noastra  Actiunea continua foiletoanele „Atac direct” si „Numaratoare inversa” traduse de neobositul Cristian, care isi pune semnatura si pe povestirea din sectiunea Aripi si pe banda desenata „Team Rafale”, ajunsa la episodul doi al Operatiunii Nexus One.

** Al doilea „A”reprezentand  Anticipatia, ne prezinta in premiera doua povestiri scrise de doi autori din tanara generatie. Este vorba de povestirea „Samanul si Kurganul” de Milos Dumbraci si „Copiii Intunericului” de Alexandru Lamba. Ambilor autori le multumim pentru sustinerea acordata revistei noastre si le dorim „Condei usor!”

*** Ultimul „A” din tripleta aduce aventura cu episodul 6 din „Expeditia Sindbad”, episodul 2 al volumului interbelic „Piratii din Singapore” si continuarea westernului „La vest de Rio Pecos”.

Sperand ca v-am captat atentia va rugam sa

Tineti aproape!
Echipa VP Magazin


Modificat de idbmax (acum 4 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 8 ani
   
uncris
Moderator

Inregistrat: acum 14 ani
ÎN CURÂND, în paginile REVISTEI:
____________________

Adolf Galland – Crucea de Plumb (fragment din ”The First and the Last”)



Adolf "Dolfo" Joseph Ferdinand Galland (19 Martie 1912 – 9 Februarie 1996) – general și as al Aviației germane (Luftwaffe) în cel de Al Doilea Război Mondial.

A executat 705 misiuni de luptă.
A fost doborât de patru ori.
Creditat cu 104 victorii aeriene.

____________________

     ”Ca de obicei într-un dogfight, eram încordat și excitat: am uitat să îndepărtez și a doua siguranță de la rachete. Nu au fost lansate. Mă aflam în poziția ideală pentru executarea focului, am ochit cu atenție și am apăsat puternic pe buton – nici un rezultat. Ce frustrare pentru un pilot de vânătoare! Dar tunul meu de 30 mm continua să funcționeze. Și mai avea încă mult mai multe proiectile decât folosisem până acum.
În acel moment, Schallnoser, „berbecul” reactiv, a fulgerat în trecere. Când „berbecul” spărgea formația inamică nu făcea nici o distincție între prieteni și dușmani.

     Această înfruntare a durat doar o fracțiune de secundă – una importantă, trebuie precizat. Un Marauder din ultima linie asupra căruia am tras a explodat. Acum am atacat un alt bombardier aflat în fruntea formației. A fost puternic lovit când am trecut foarte aproape pe deasupra lui. În timpul acestei treceri prin formația inamică am încasat câteva lovituri din partea liniei defensive. Dar voiam neapărat să aflu ce s-a întâmplat cu cel de-al doilea bombardier pe care-l atacasem. Nu eram foarte sigur dacă s-a și prăbușit. Până la acest moment nu am constata să existe vreo escortă de avioane de vânătoare.

     Deasupra formației l-am atacat pe ultimul, am degajat mult spre stânga… și în acest moment s-a întâmplat: un iad de foc m-a înconjurat. Un Mustang m-a surprins „dormind”. Ceva m-a lovit în genunchiul drept. Tabloul de bord cu instrumentele sale indispensabile a fost spulberat. Motorul din dreapta a fost și el lovit. Capota sa metalică – atât cât mai rămăsese – se legăna îndoită în curentul de aer. Apoi a fost lovit și motorul stâng. Abia mai reușeam să mențin avionul în aer.

     În această situație stânjenitoare aveam doar o dorință: să ies din cabina-coșciug care acum părea bună doar ca să mor în ea. Dar am fost paralizat de groază că voi fi împușcat în timp ce voi coborî cu parașuta. Experiența ne-a învățat că noi, piloții de avioane de vânătoare cu reacție trebuie să ținem cont de această posibilitate.
     Apoi am descoperit că chinuitul meu Me-262, cu unele ajustări, putea fi din nou cârmuit. După un picaj prin stratul de nori am văzut autostrada sub mine; în fața mea era Munich și la stânga Riem. În câteva secunde eram la verticala aerodromului. Dar jos era remarcabil de liniște, ca și cum totul ar fi fost mort. Pentru că-mi recăpătasem încrederea în mine, am făcut obișnuitul salut prin înclinarea alternativă a aripilor apoi am intrat pe panta de aterizare. Un motor nu a reacționat deloc la comanda manetei de gaze. Nu-i puteam reduce puterea. De acea, chiar înainte de marginea aerodromului am fost nevoit să opresc ambele motoare. O trenă lungă de fum se târa după mine.

     Abia în acest moment am văzut niște Thunderbolts în atac la joasă altitudine asupra aerodromului nostru. Nu mai aveam nici o șansă. Nu auzisem avertismentele postului nostru terestru pentru că antena îmi fusese retezată atunci când am fost atacat. Rămăsese doar un lucru de făcut: aterizare drept înainte sub focul avioanelor de atac!

     Când am atins solul mi-am dat seama că roata anterioară era în pană. Vibra oribil pe pământul ce mă primea din nou pe mica pistă de aterizare cu viteza de 150 mph.
Frâna! Frâna! Avionul nu voia să se oprească!

     În cele din urmă am ieșit din cockpit și m-am adăpostit într-un crater de bombă. Erau destule pe pistă. Bombele și rachetele explodau peste tot în jur; rafalele trase de Thunderbolts șuierau și loveau. Încă un atac la joasă înălțime.

     Din cel mai rapid avion de vânătoare… într-un crater de bombă… un sentiment absolut mizerabil!”


_______________________________________
#  WARFARE  #  WAR  #  WESTERN  #  FANTACOLLANA  #  ALIEN-PREDATOR-TERMINATOR-TRANSFORMER  # 
#  KEITH DOUGLASS  #  DAN BROWN  #  GÉRARD de VILLIERS  #  HENRI VERNES  #  DON PENDLETON  #
#  TRADUCERI PERSONALE  #
   

pus acum 8 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
A cazut bruma peste vii, dar pana la prima zapada... avem un nou numar din  VP MAGAZIN

VP MAGAZIN – Nr. 22



Fiindca avem haine noi si ne mandrim cu ele, sa vedem ce avem sub sigla naravasa a celor 3A – Actiune-Anticipatie-Aventura.

Incepem cu o mica rubrica de ilustratii  intitulata „Romania Pitoreasca” si despre care o sa las imaginile sa vorbeasca.

ACTIUNEA- continua foiletoanele „Atac direct” si „Numaratoare inversa”, o povestire noua in sectiunea Aripi scrisa de un as al aviatiei germane  Adolf Galland  si intitulata „Crucea de plumb”  talonata  de  banda desenata „Team Rafale”, ajunsa la episodul trei al Operatiunii Nexus One.

ANTICIPATIA- ne prezinta in premiera doua povestiri scrise de doi autori din tanara generatie. Este vorba de povestirea „Tritii de pe Jawdah” de Milos Dumbraci si „In lumea noua” de Alexandru Lamba, la care se adauga un nou episod, mult asteptat, din „Spiritul Dunei” tradus de Sorin Panait.

AVENTURA- debuteaza cu episodul 7 din „Expeditia Sindbad”, episodul 3 al volumului interbelic „Piratii din Singapore” si continuarea westernului „La vest de Rio Pecos”.

Am lasat la urma o surpriza! Din acest numar avem si o traducere excelenta realizata de colega noastra Stefi Todo. Este vorba de romanul „Fratia asistentelor”  de Michael Palmer, binecunoscut autor de thrillere cu specific medical.

Sperand ca v-am captat atentia va rugam sa
Tineti aproape!

Echipa VP Magazin



Modificat de idbmax (acum 4 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 8 ani
   
uncris
Moderator

Inregistrat: acum 14 ani
ÎN CURÂND, în paginile REVISTEI:
____________________

Jim DeFelice – Deșertul în flăcări
____________________

    „Deasupra vestului Iraq-ului
     17 ianuarie 1991
     0634


     — Intră dracului pe curs! a răcnit Doberman la umbra neclară din colțul ecranului dispozitivului de ochire în infraroșu.
     S-a împins cu toată greutatea în chingile scaunului din A-10A, ca și cum asta l-ar fi ajutat să-și îmbunătățească vizarea obiectivului – sau măcar să țină ținta fixă. Dar imensa „farfurie” a stației terestre iraqiene de detecție radar continua să salte aiurea pe ecran, refuzând să se lase fixată. Doberman blestema vântul și norii, adrenalina, și-și ținea mâinile încleștate pe comenzi în picaj sub patru mii de metri, la prima ocazie din viața sa de a spulbera în iad – acolo unde-i era locul – o stație de alertă timpurie iraqiană.

     Dincolo de cupola cockpit-ului, aripile drepte ale lui Devil 2 tăiau aerul dens, echilibrate perfect cu cele câteva tone de muniție. Motoarele GE TF34 turbofan ale lui Hog, montate deasupra fuselajului precum rucsacul reactiv al lui Flash Gordon, propulsau din ce în ce mai repede botul verde-închis al avionului de luptă către nisipul deșertului.

     De la distanță, A-10A semăna oarecum cu o camionetă pickup cu aripi ce se îndrepta spre dezastru.
     De aproape, părea o scândură veche bună de folosit într-o încăierare.

     În cockpit, căpitanul Thomas „Doberman” Glenon și-a îngustat ochii până a văzut doar ecranul din colțul dreapta-sus al tabloului de bord. Cuplat la dispozitivul de căutare în infraroșu aflat în vârful rachetei aer-sol Maverick G, oferea pilotului o imagine termică a solului pe care-l survola. Într-un târziu, a încadrat „farfuria” radarului; a fixat-o, și-a ținut respirația și a apăsat pe buton.
     Devil 2 a tresărit ușor când racheta a plecat de sub aripă. Pilotul a prins strălucirea jetului de flăcări și a rămas cu ochii pe ea, parcă vrăjit de prima sa lansare de rachetă. Și-a revenit brusc și a orientat botul lui A-10A în direcția a ceea ce trebuia să fie un trailer lung, metalic, împănat cu echipament radar. A lansat, apoi a degajat în căutarea altei ținte.

     Nu contează cât de mult te-ai antrenat pentru luptă, nu contează cât de precise sunt liniile și săgețile de pe hărți, viața reală te izbește ca un tren-marfar lansat în plină viteză. Doberman abia dacă realiza ce anume făcea, apăsând butoane, vorbind cu sine însuși, privind prin parbriz în căutarea altei ținte. Dar timpul trecea și trecea. Orice blestem și înjurătură (și știa câteva!) n-a convins nici un împuțit de obiectiv să se arate. Altitudinea scădea vertiginos.  Doberman a strâns din dinți, fața sa arătând din ce în ce mai clar de unde i se trage porecla. Era gata să renunțe, când ceva i-a făcut click în cap; instinctiv a apăsat butonul.

     În clipa următoare Maverick a fost un woosh-bam-adio-și-n-am-cuvinte, azvârlindu-și cele o sută cincizeci de kilograme de explozibil către un trailer-radar iraqian.

     Trecuse mai puțin de un minut de la începutul raidului de bombardament, dar părea cât o eternitate. Avionul se afla acum destul de jos pentru a atrage asupra sa un foarte susținut foc de antiaeriană.
     Și-a dat capul pe spate, gata să suporta un cabraj la mulți G.”


_______________________________________
#  WARFARE  #  WAR  #  WESTERN  #  FANTACOLLANA  #  ALIEN-PREDATOR-TERMINATOR-TRANSFORMER  # 
#  KEITH DOUGLASS  #  DAN BROWN  #  GÉRARD de VILLIERS  #  HENRI VERNES  #  DON PENDLETON  #
#  TRADUCERI PERSONALE  #
   

pus acum 8 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
Dupa o bruma de  zapada a venit si 1 DECEMBRIE...

***  LA MULTI ANI, ROMANIA! ***

VP MAGAZIN – Nr. 23


Sa rasfoim noul numar al revistei VP MAGAZIN!
Romania cea pitoreasca ne arata cateva imagini dragi, dupa care facem loc ANTICIPATIEI care ne aduce doua noi scrieri de gen in premiera. Este vorba de povestirile „Praf” de Florin Purluca si „ZMB” de Milos Dumbraci. Tot din acelasi registru, un nou episod din „Spiritul Dunei”( capitolele 12-13)
Thrillerul medical „Fratia asistentelor” de Michael Palmer a ajuns la episodul al doilea.

Din registrul de ACTIUNE continua foiletoanele „Atac direct”-penultimul episod- si „Numaratoare inversa”, o povestire noua in sectiunea Aripi din antologia lui Stephen Coonts „Razboi aerian”  urmata in acelasi registru  de  banda desenata „Team Rafale”, ajunsa la episodul patru al Operatiunii Nexus One.

AVENTURA- debuteaza cu episodul 8 din „Expeditia Sindbad”, episodul 4 al volumului interbelic „Piratii din Singapore” si finalul westernului „La vest de Rio Pecos”.

Sperand ca v-am captat atentia va rugam sa

Tineti aproape!

Echipa VP Magazin

Modificat de idbmax (acum 4 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 8 ani
   
constantinis
MEMBRU VIP

Din: pulbere de stele
Inregistrat: acum 10 ani
uncris,

n-am înțeles cum se poate vota.

scuze !

Ulterior am văzut că postarea ta e din septembrie. 


_______________________________________
Să nu faci azi ce poți lăsa pe mâine !

pus acum 8 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
Multumesc pentru intentie, Constantinis! A fost bine si asa! Important a fost ca un "pirat" de pe RI a ajuns pana in etapa finala. Si sa stii ca unele aspecte ale activitatii noastre de aici, ma refer la digitalizarea cartilor vechi pentru recuperarea lor si readucerea in atentia cititorilor , au fost apreciate de nume importante din fandomul romanesc. Ca digitalizarea cartilor noi nu mai are aceeasi apreciere, este alta poveste...

_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 8 ani
   
uncris
Moderator

Inregistrat: acum 14 ani
Oricum, mulțumim pentru intenția de a vota (fie și cu mare întârziere).

Idbmax a pierdut cu doar 6 voturi, pe lângă cele vreo 70 acordate de prietenii apropiați.

Și asta deși Revista este descărcată de câteva sute de cititori. Facerea de bine…


_______________________________________
#  WARFARE  #  WAR  #  WESTERN  #  FANTACOLLANA  #  ALIEN-PREDATOR-TERMINATOR-TRANSFORMER  # 
#  KEITH DOUGLASS  #  DAN BROWN  #  GÉRARD de VILLIERS  #  HENRI VERNES  #  DON PENDLETON  #
#  TRADUCERI PERSONALE  #
   

pus acum 8 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
*** După 38 de ani universul Star Wars se pregăteşte de o nouă premieră prin lansarea peste doua zile a noului film Star Wars: Episode VII - The Force Awakens. ***

VP MAGAZIN no.24 - STAR WARS – Special



În semn de preţuire pentru fanii seriei, revista noastră v-a pregătit un număr special de Crăciun, care cuprinde traduceri proprii ale unor povestiri şi nuvele din universul Star Wars.
Redescoperiţi bucuria lecturii în revista  virtuală făcută de cititori pentru cititori.

Lectură plăcută şi Forţa fie cu voi!

*** La multi ani si Craciun Fericit! ***

Echipa VP MAGAZIN


Modificat de idbmax (acum 4 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 8 ani
   
uncris
Moderator

Inregistrat: acum 14 ani
VP MAGAZIN no.24 - STAR WARS – Special

a fost descărcat de 7.000 ori (+2.000 vizualizări)! S-ar zice că nu muncim chiar degeaba!  ...... DAR NICI MĂCAR UN SINGUR  v 2.0

____________________

ÎN CURÂND, în paginile REVISTEI:
____________________



     Green 1, Tornado Reconnaissance, a virat stânga în urcare la o mie de picioare și a redus viteza la trei sute noduri. Echipajul uimit voia să vadă mai bine aerodromul Marham. Voiau să se asigure că acesta era într-adevăr Marham, iar după confirmare – trebuiau să-i prezinte lui Purple Lead un raport concis. Ceea ce văzuseră ei – și continuau încă să vadă - era incredibil și bulversant.
     — Anwar, ești absolut sigur că acesta este cu adevărat Marham? Pentru că dacă e așa, suntem în căcat până la chelie!
     Navigatorul, deja oarecum iritat, și-a confirmat opinia profesională.
     — Sir – se adresă el pilotului Tornado pe care zburau – puțină încredere, vă rog; am verificat poziția noastră imediat ce am survolat țărmul; am făcut update la datele Navigatorului Inerțial și pot semnala trei puncte de reper indiscutabile. Acolo, la ora patru, este satul Marham. Puteți vedea foarte clar Manners Arms – deși nu știam să aibă acoperiș din stuf. Al doilea, Ferma Hutch e la ora unu, solitară,  fără nimic în jurul ei pe o rază de zece mile. Și, în sfârșit, Râul Ouse drept în față la ora douăsprezece curgând sub unghi corect. Da, sir, Acesta este cu siguranță Marham – ceea ce înseamnă că suntem cu adevărat în căcat până la chelie.
     Pilotul fusese convins încă dinainte de diatriba din scaunul din spate, dar oricine poate greși, așa că a trebuit să reverifice.
     — OK, Anwar, nu-i nevoie să ceri Sindicatului Navigatorilor să te apere. Te cred. Am apucat să văd în treacăt o placă cu literele M-A-R pe peretele exterior al Turnului de Control. Însă problema imediat următoare este cum să-i raportăm asta lui Todd Morrissey? Pur și simplu nu va crede.
     ……….
     — Mda, mai bine ne cărăm de aici și ne reîntâlnim cu Purple. Situația depășește gradul meu. Wing Commander Morrissey va fi extrem de șucărit!
     Tornado a accelerat la trei sute șaizeci de noduri, iar Al MacDonald a apăsat pe butonul de emisie al radioului.
     — Purple Leader, Green 1, mă auzi?
     — Afirmativ, Green 1, tare și clar. Marham este gata să ne primească? Ați contactat pe cineva?
     Tonul lui Todd avea o notă din ce în ce mai nerăbdătoare.
     — Ăă… oarecum… și da și nu.
     Al MacDonald nu prea știa de unde să înceapă.
     Todd Morrissey a răspuns sec.
     — Spune clar care-i treaba, Green 1, și nu te mai învârti în jurul cozii!
     — Biiine, tu ai cerut-o, așa că te rog să nu tragi în mesager. Am făcut update la Nav kit, am stabilit cu precizie coordonatele unde am survolat coasta și am identificat cu precizie aerodromul cunoscut sub numele de Marham.
     Al MacDonald făcu o pauză scurtă, apoi i-a dat lui Todd veștile neașteptate:
     — Doar că… RAF Marham, așa cum o știm noi, nu e acolo.
     — Ce vrei să apui, Green 1 – „nu e acolo” – trebuie să fie!
     ……….
     — Green 1, te rog să-ți prezinți raportul clar și concis. Nu avem timp pentru teatru de amatori.
     Al MacDonald a inspirat adânc și a continuat.
     — Purple Leader, repet, RAF Marham nu se află acolo unde ar trebui să fie. În locul ei este o largă zonă înierbată cu o pistă de beton de vreo cinci mii de picioare lungime. Se află doar un singur hangar, o dărăpănătură pe post de Turn pentru Controlul Traficului Aerian, fără căminul de ofițeri, fără adăposturile din beton pentru avioane, fără celelalte clădiri cunoscute ale bazei – doar câteva avioane din Al Doilea Război Mondial parcate pe iarbă. Știm că cineva se află acolo pentru că au tras spre noi o serie de rachete roșii de semnalizare. Îmi pare rău, dar asta e realitatea – ori o accepți, ori te faci că plouă.”


_______________________________________
#  WARFARE  #  WAR  #  WESTERN  #  FANTACOLLANA  #  ALIEN-PREDATOR-TERMINATOR-TRANSFORMER  # 
#  KEITH DOUGLASS  #  DAN BROWN  #  GÉRARD de VILLIERS  #  HENRI VERNES  #  DON PENDLETON  #
#  TRADUCERI PERSONALE  #
   

pus acum 8 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
*** Bine v-am regasit, de Martisor! ***

Daca numarul 24 al revistei a fost cu adevarat „special”, fiind vazut si descarcat de aproape 5000 de ori, numarul 25, cu care incepem acest an, speram sa va capteze la fel de mult atentia.

VP MAGAZIN – Nr. 25



In afara de foiletoanele aflate in desfasurare, va propunem cateva noutati foarte interesante, daca sunteti pregatiti de „Actiune-Anticipatie-Aventura”.

Din registrul military-SF revista incepe cu o povestire excelenta scrisa de Florin Purluca si intitulata „Waffen 1944”.
Un foileton nou-nout tradus de uncris si  intitulat „Combat temporal” va introduce in atmosfera Bataliei Angliei intr-o maniera science-fiction, iar povestirea lui Milos Dumbraci „ZMB2-Molokan” va produce o reintalnire cu „inchizitorul” Marilov, de data asta in atmosfera siberiana a unui univers alternativ.
Debuteaza in acest numar un foileton SF& Fantasy excelent scris de Luminita Dobrea si intitulat „Krakstar-Cronicile Samirului”, in care imaginatia ne poarta pe Samir, planeta stepelor nesfarsite si in lumea mirifica a felinelor zburatoare, intr-o atmosfera de heroic-fantasy autentic.
La rubrica Western incepe foiletonul „Furtuna peste Staked Plains” de G. Dankworth-Chadwick.
Continua foiletoanele „Fratia asistentelor”, „Atac direct”(ultimul episod), „Expeditia Sindbad”, „Piratii din Singapore”, „Spiritul Dunei”, „ Numaratoare inversa” si „Operatiunea Nexus One” .

Lectura placuta si tineti aproape!
Echipa VP Magazin

Modificat de idbmax (acum 4 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 8 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
Odata cu Prier iata ca apare si numarul 26 al revistei VP-Magazin!

VP MAGAZIN – Nr. 26



Incepem cu o povestire steampunk din universul Luizienilor, imaginat de Milos Dumbraci, intitulata „Cal mecanic, la Rege, Sah”, dupa care incercam sa aflam cum evolueaza „Combat temporal” al lui Ryan Clifford , ajunsa la episodul al doilea.
Tot la episodul al doilea a ajuns si calatoria lui Sonje, cronicarul ratacitor al Samirului si dupa o intalnire cu Strigatul Furtunii, aflam de la batranul Kayam legenda krakstarilor si a primului imblanzitor.
„Expeditia Sindbad” aflata in drum spre marea Chinei, trece prin momente dificile in timpul unei furtuni salbatice, iar „Fratia asistentelor” isi continua jocurile si intrigile.
Florin Purluca ne spune povestea intitulata „Conul” in care un medic misterios desfasoara un experiment straniu in atmosfera plina de mister a secolului XIX.
    Continua foiletonul de altadata  „Piratii din Singapore”, precum si thillerul-militar „ Numaratoare inversa” . Tot din lumea aeronauticii, ultimul episod al benzii desenate„Operatiunea Nexus One”, precum si o noua povestire din seria „Razboi aerian”, in sectiunea „Aripi” .

Lectura placuta si tineti aproape!
Echipa VP Magazin

Modificat de idbmax (acum 4 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 7 ani
   
rolandk
MEMBRU VIP

Din: Montreal
Inregistrat: acum 16 ani
Multumiri!

_______________________________________
Ramane cum am stabilit!

pus acum 7 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
La inceput de vacanta, iata ca apare si numarul 27 al revistei noastre de foiletoane.  Chiar daca s-a lasat putin asteptata, avem in continuare povesti mai noi sau mai vechi , asa cum v-am obisnuit.

VP MAGAZIN – Nr. 27



Neobositul Milos Dumbraci ne transpune intr-o lume fantastica, in compania unor razboinici de elita numiti „Pieile de fier”.
In „Combat temporal” grupul aerian,  desemnat pentru parada aviatica primeste  un nou ordin de misiune, oarecum invaluit in mister.
Cronicarul Sonje face cunostinta cu fascinanta Adierea noptii si afla povestea Sagunei, Marea Tesatoare a Samirului si legenda lui Larodne Strabunul. Toate acestea in foiletonul „Krakstar-Cronicile Samirului” al Luminitei Dobrea.
Continua jocurile si intrigile din thrillerul „Fratia asistentelor”, precum si „Expeditia Simbad” a lui Tim Severin, care ajunge cu nava Sohar in stramtoarea Malacca.
„Piratii din Singapore” ajunge la ultimul episod,  intr-un happy-end caracteristic serialelor de altadata, iar „Numaratoare inversa” , „Razboi aerian” si „Team Rafale” ne spun in continuare povesti din lumea zburatorilor.
Westernul „Furtuna peste Staked Plains” a ajuns la episodul al treilea, in care tanarul pistolar Sycamore trece prin momente dificile,  iar viitorul sau se pare ca este la capatul unei franghii.
Si la final, dar nu cel din urma, va veti intalni in premiera cu un policier-SF  intitulat „Pisica si Capcaunul”, scris de maestrul Sergiu Somesan si caruia ii multumim pe aceasta cale.

Lectura si vacanta placuta!
Tineti aproape!


Modificat de idbmax (acum 4 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 7 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
***  Dupa o vacanta necesara revenim cu numarul 28 al revistei noastre de foiletoane.

VP MAGAZIN – Nr. 28




In locul rubricii ilustrate „Romania pitoreasca” avem un montaj intitulat „415-LETOPISET” dedicat celui care a fost Voievodul Unirii si de la a carui trecere in memoria neamului se implinesc in aceste zile 415 ani.

Sa incepem cu noutatile!  Florin Purluca are pentru noi o povestire excelenta in genul policier-fantasy intitulata „Detectiv”.  Prietenul revistei noastre, scriitorul Sergiu Somesan ne daruieste, pe langa foiletonul inceput de curand si intitulat „Pisica si Capcaunul”, un nou roman in premiera , de asta data un SF pursange, intitulat „Dragonul cu aripi ascunse”. Ce fel de „dragon” ?! o sa vedeti in paginile revistei si in imaginea de pe coperta inspirata de acest roman.
Echipajul grupului aerian din „Combat temporal” ajunge intr-o situatie... paradoxala , cronicarul Songe se afla intre viata si moarte in episodul 4 al foiletonului „Krakstar”, scris de Luminita Dobrea, iar „Fratia asistentelor” isi deapana in continuare intrigile malefice.
Calatoria lui Tim Severin in „Expeditia Sindbad” se apropie de sfarsit, nava araba ajungand cu peripetii in Marea Chinei, pe urmele legendarului Sindbad Marinarul.
In „Numaratoare inversa” echipajul portavionului USS Thomas Jefferson se pregateste sa intampine inamicul aflat pe curs de interceptare, iar „Team Rafale” este prinsa in urmarirea teroristilor afgani care au interceptat satelitul francez prabusit in desert.
Tot la marginea desertului se desfasoara si penultima partea a westernului „ Furtuna peste Staked Plains” si unde vajnicul Sycamore se pare ca isi serveste ultima cina, fiindca niste oameni hotarati vor sa faca dreptate ca in Texas

Sperand ca v-am captat suficient atentia...

Lectura placuta si tineti aproape!


Modificat de idbmax (acum 4 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 7 ani
   
ginx
Membru Puf

Inregistrat: acum 7 ani
nimic nou pe frontul de vest? noi asteptam noua ofensiva Romania Inedit. cu respect



NOI AȘTEPTĂM COLABORATORI


pus acum 7 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
In decembrie, numarul special de Craciun va fi la un volum ceva mai marisor, ca pentru Luna Cadourilor. 
Toate cele bune!


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 7 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
VP MAGAZIN – Nr. 29



Odata cu  Luna Cadourilor, in ajun de Mos Nicolae, isi face aparitia si numarul 29 al revistei noastre de foiletoane.
E drept ca a cam intarziat, dar in compensare in aceasta luna vom avea doua numere cu un aport substantial de pagini. In speranta ca va vom capta atentia, va lasam in lumea foiletoanelor 3A si va dorim

Lectura placuta si tineti aproape!


Modificat de idbmax (acum 4 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 7 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
Din sacul cel incapator al lui Mos Craciun, pentru toti prietenii revistei

VP MAGAZIN – Nr. 30



În acest număr Special de Crăciun, printre noutăţi vă dăruim şi un episod din universul STAR WARS - Blade Squadron

Lectură plăcută, Forţa fie cu voi!
La multi ani şi Craciun Fericit !
Echipa VP MAGAZIN

Modificat de idbmax (acum 4 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 7 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
La început de primăvară vă oferim un număr nou-nouţ din aşteptata colecţie de foiletoane a VP Magazin.

VP MAGAZIN – Nr. 31



Lectură plăcută şi ţineţi aproape!

Modificat de idbmax (acum 4 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 7 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
Nu e păcăleală de 1 Aprilie!
O nouă repriză de foiletoane, cu traduceri inedite şi opere autohtone din domeniul 3A in :

VP MAGAZIN – Nr. 32



Lectură plăcută şi ţineţi aproape!


Modificat de idbmax (acum 4 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 6 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
VP MAGAZIN – Nr. 33



Bine v-am regăsit!
Foiletoanele 3A din acest număr demarează în forţă cu un nou episod din Seria Cadeţilor Spaţiali ai lui Adam Moon, ne introduc în lumea fantastică a Rodicăi Bretin si a Călăreţilor de Fier, după care ne produc o reîntâlnire cu faimosul Jack Reacher-personaj imaginat de Lee Child- în ipostaza adolescentină a Fiului cel Mic. Un foileton de altădată deschide seria cu parfum de epoca a Minunatelor aventuri ale Căpitanului Corcoran de Alfred Assolant. 
Combat Temporal, Misiune pentru Mercenari si Team Rafale ne asigură doza de „milităreală” obişnuită a revistei noastre, iar westernul Mascatul al lui Albert Bonneau ne aduce aminte de îndrăgitele foiletoane interbelice.
Lectură plăcută şi ţineţi aproape!


Modificat de idbmax (acum 4 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 6 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
VP MAGAZIN – Nr. 34



Fiindcă Vacanţa este aproape, revenim cu un nou număr din VP Magazin! Dacă unele foiletoane se incheie în acest numar, altele la fel de interesante le vor lua locul.
Vacanţă plăcută şi... Ţineţi aproape!


Modificat de idbmax (acum 6 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 6 ani
   
ginx
Membru Puf

Inregistrat: acum 7 ani
vacanta a trecut, asteptam noile foiletoane. ce sa faci daca cititul e ca tigara, usor te apuci si greu te lasi

pus acum 6 ani
   
uncris
Moderator

Inregistrat: acum 14 ani

ginx a scris:

nimic nou pe frontul de vest? noi asteptam noua ofensiva Romania Inedit. cu respect

vacanta a trecut, asteptam noile foiletoane. ce sa faci daca cititul e ca tigara, usor te apuci si greu te lasi


IAR, DIN NOU ȘI ÎNCĂ O DATĂ FAC O INVITAȚIE: AVEM NEVOIE DE COLABORATORI !

REVISTA ACEASTA (BUNĂ / REA, CUM O FI, DAR CU UN NUMĂR MARE DE DOWNLOADURI) ESTE ȚINUTĂ ÎN VIAȚĂ DE NUMAI DOI RI-iști CARE AU AVUT O PREZENȚĂ CONSTANTĂ.

AU MAI FOST VREO 4-5 (EN PASSANT) CARE, DEȘI AU OFERIT MATERIALE DE FOARTE BUNĂ CALITATE, AU RENUNȚAT REPEDE.


_______________________________________
#  WARFARE  #  WAR  #  WESTERN  #  FANTACOLLANA  #  ALIEN-PREDATOR-TERMINATOR-TRANSFORMER  # 
#  KEITH DOUGLASS  #  DAN BROWN  #  GÉRARD de VILLIERS  #  HENRI VERNES  #  DON PENDLETON  #
#  TRADUCERI PERSONALE  #
   

pus acum 6 ani
   
ginx
Membru Puf

Inregistrat: acum 7 ani
cum as putea ajuta?


ȚI-AM TRIMIS MP.


pus acum 6 ani
   
uncris
Moderator

Inregistrat: acum 14 ani
ÎN CURÂND, în paginile REVISTEI:
____________________

Eric Meyer – Forțele Speciale
____________________

   Au executat un salt HALO dintr-un C-17 Globemaster noaptea, în două grupe de câte doi.
   Nolan a aterizat pe colinele din nordul Siriei. După o clipă, un baraj de împușcături au izbucnit din întuneric, iar gloanțele șuierau peste tot în jurul său. Aterizase în mijlocul unei tabere a insurgenților. S-a aruncat la pământ și a ripostat, blestemând ghinionul care l-a adus taman aici. Arma sa, o carabină Barrett de lunetist era perfectă pentru doborârea de la mare depărtare a unei ținte, dar înceată și greu de manevrat în acțiuni de noapte de la mică distanță precum aceasta. A detectat prima țintă, un bărbos turbat de ură, și a apăsat pe trăgaci. Omul a căzut la pământ, dar mai erau mulți alții, un cuib urlător de vipere. Se năpusteau asupra sa într-o alergare dezorganizată, zbierându-și mesajul de moarte: Allahu Akbar! Alah e mare!

   A apăsat repetat pe trăgaci și oamenii au căzut aruncați pe spate de gloanțele de calibru mare, .50, dar erau prea mulți și în câteva secunde magazia de cartușe s-a golit. Inamicii erau la doar câțiva metri depărtare, gloanțele spulberând nisipul și șuierându-i pe lângă cască. Neavând timp să reîncarce, și-a tras de la coapsă pistolul Sig Sauer P226 și a ochit. A tras în ostilul aflat în frunte și omul a căzut la pământ cu un glonte în burtă. Alți cinci luptători inamici continuau să năvălească asupra lui... și a mai doborât trei. Apoi... ultimii doi au fost peste el.

   Nolan a sărit în picioare pentru a-i înfrunta. A tras din nou, a ratat, a tras, și un altul a căzut la pământ, dar ultimul a tras și el, iar gloanțele de 7,62 mm l-au lovit în vesta de luptă. Încă unul în casca de kevlar i-a făcut capul să se învârtă și a căzut în timp ce inamicul îi ochea fața... și a ratat. În cădere, gloanțele i-au lovit pistolul și i l-au aruncat departe, în întuneric.

   Acum era singur și neînarmat.
   Insurgentul supraviețuitor s-a apropiat, s-a aplecat asupra lui și i-a pus la gât țeava AK-ului.     


_______________________________________
#  WARFARE  #  WAR  #  WESTERN  #  FANTACOLLANA  #  ALIEN-PREDATOR-TERMINATOR-TRANSFORMER  # 
#  KEITH DOUGLASS  #  DAN BROWN  #  GÉRARD de VILLIERS  #  HENRI VERNES  #  DON PENDLETON  #
#  TRADUCERI PERSONALE  #
   

pus acum 6 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
Dupa o pauza marisoara, FOILETOANE noi si vechi in noul numar:

VP MAGAZIN – Nr. 35


Lectura placuta si Tineti aproape!


Modificat de idbmax (acum 4 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 6 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
VP MAGAZIN – Nr. 36



*** JACK REACHER – Special ***

În semn de preţuire pentru fanii revistei noastre, v-am pregătit un număr special de Crăciun, care cuprinde traduceri proprii ale unor povestiri de Lee Child din seria Jack Reacher.
Redescoperiţi bucuria lecturii în revista  virtuală făcută de cititori pentru cititori.

Lectură plăcută şi Crăciun Fericit!

La multi ani!
Echipa VP MAGAZIN


Modificat de idbmax (acum 4 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 6 ani
   
wolferin0
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
Multumim. Sarbatori Fericite si La Multi Ani !

pus acum 6 ani
   
uncris
Moderator

Inregistrat: acum 14 ani
ÎN CURÂND, în paginile REVISTEI:
____________________

Keith Douglass – Carrier 05 – Maelstrom (Vârtejul)
____________________

     Acum era îngrijorat, știind că lupta împotriva unui adversar foarte abil. A menținut virajul la dreapta, apoi și-a aruncat avionul în picaj, căzând 1.000 m de cer limpede și rece către suprafața mării. F/A-18 continua să se țină în spatele său… și se apropia tot mai mult. Terekhov căuta febril ceva ce să-l scuture pe insistentul american din coada sa. Nu-l putea surclasa prin manevre, dar…
     Scurta lor confruntare i-a dus la nord de portavion. În față, la mai puțin de două mile depărtare, pupa portavionului sovietic se ridica din fiordul norvegian precum o stâncă de granit cenușiu. Fumul îi acoperea puntea de zbor, dar șirurile de trasoare ale antiaerienei scânteiau percutând cerul.
     Era periculos. CIWS AK-630 de la pupa ar putea trage asupra lui. Dar dacă ar putea veni destul de jos, chiar pe deasupra pupei, ca și cum ar veni la aterizare… și dacă americanul îl urmărește... Câteva secunde prețioase, cât Terekhov ar survola puntea de zbor, americanul se va afla suspendat pe cerul din urma portavionului, complet expus tirului CIWS sovietic. Dacă acesta ar fi pe „manual”, nu pe „automat”, omul se va abține de la tragere până ce MiG va degaja spațiul, apoi va spulbera Hornetul.

     Fulcrum pica înspre portavion, iar Tombstone îl urmărea. Tombstone apăsă trăgaciul, iar Sidewinder a zburat peste mila și jumătate de cer liber, a lovit Fulcrum în motorul din tribord… și a explodat.

     Șocul și fluturarea sălbatică a avionului când i-a pierdut controlul… Avertizoarele de pericol au explodat la viață pe întreaga consolă și a auzit sunetul enervat și insistent al alarmei de incendiu la motoare. Terekhov a încercat să-l cabreze, dar manșa era moartă în mâinile sale. Complet lipsit de control! …și în picaj direct către pupa navei!
     Tocmai încerca să pună mâna pe maneta de catapultare când CIWS de la pupa portavionului sovietic a deschis focul, lansând proiectile de 30 mm prin epava incendiată a MiG-ului său. Combustibilul a fost cuprins de flăcări și epava a explodat, un nor de resturi năpustindu-se cu aproape viteza sunetului direct către portavionul sovietic. Transformate într-un nor de rachete mortale, fragmentele au izbit pupa, au perforat oțelul, incendiind combustibilul, au smuls turela CIWS și au aruncat-o în spațiile din hangar provocând rupturi în plăcile cocii. Jumătate din Fulcrum a percutat apa continuând să se rostogolească pe suprafața acesteia până s-a zdrobit de cârmele duble și de palele rotitoare ale masivelor elice de 33 t.
     Portavionul păru să se clatine, apoi a ezitat ca și cum încerca să se hotărască dacă să-și continue înaintarea sau nu. Focul s-a înălțat spre cer.

____________________

Volumul face parte dintr-o miniserie  – pe care eu aș numi-o Trilogia Nordică, un potențial conflict militar între SUA și Federația Rusă, care cuprinde:

Carrier 04 – Flame out (Bătălie pentru Norvegia)  există de câțiva ani pe RI
Carrier 05 – Maelstrom (Vârtejul)
Carrier 06 – Countdown (Numărătoare inversă ) apărută de curând în Revistă

Nu am putut respecta cronologia deoarece pe net a circulat ani de zile doar un fișier „Maelstrom” cu textul incomplet – lipsea circa 30% din final.


_______________________________________
#  WARFARE  #  WAR  #  WESTERN  #  FANTACOLLANA  #  ALIEN-PREDATOR-TERMINATOR-TRANSFORMER  # 
#  KEITH DOUGLASS  #  DAN BROWN  #  GÉRARD de VILLIERS  #  HENRI VERNES  #  DON PENDLETON  #
#  TRADUCERI PERSONALE  #
   

pus acum 6 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
VP MAGAZIN – Nr. 37


Bine v-am regăsit!
De Marţişor, o nouă serie de foiletoane 3A: o reîntâlnire  cu imbatabilul Jack Reacher în povestirea „Căldură mare” de Lee Child, urmată de o călătorie în lumea SF prin povestirea „Cimitirul curiozităţilor” a tânărului autor Paul Dimulescu.
Genul Militar este susţinut de o nouă serie Carrier(nr.5) de Keith Douglass – „Vârtejul”, de povestirea SF „Sanctuarul”de David W. Amendola şi partea a III a din „Forţele Speciale” de Erik Meyer.
Literatura interbelică este reprezentată de povestirea „Veriga lipsă” de William L.Alden şi de westernul „Grănicerii din Texas”de Zane Grey.

Lectură plăcută şi... Ţineţi aproape!

Echipa VP MAGAZIN


Modificat de idbmax (acum 4 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 6 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
VP MAGAZIN – Nr. 38



Trecu şi 1 Mai muncitoresc, aşa că revenim cu un număr nou-nouţ plin de ceva militareală.
Juniorul Jack Reacher îşi încordează puţin muşchii din dotare, în partea a doua a povestirii “Căldură mare” şi ne reamintim “Regulile lui Jack Reacher” compilate pentru dumneavoastră de Lee Child.
Genul Militar este susţinut din plin de noua serie Carrier(nr.5) de Keith Douglass – „Vârtejul”-ep. II, de povestirile SF „Predator”de Dayton Ward şi „Drone” de Jay Werkheiser,  şi partea a IV a din „Forţele Speciale” de Erik Meyer.
Pentru variaţie, un horror SF “Sasquatch”de Eric S. Brown şi partea a doua din westernul de altădată “Grănicerii din Texas” de Zane Gray. Încheiem cu o bandă desenată specială, venita tocmai de la West Point, adica de acolo de unde învaţă milităreală aliaţii noştri americani –prototipul SF “Ruina Tăcută”.

Lectură plăcută şi... Ţineţi aproape!

Echipa VP MAGAZIN


Modificat de idbmax (acum 4 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 5 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
VP MAGAZIN – Nr. 39



Bine v-am regăsit!
Pentru Vacanta v-am pregatit foiletoane noi-noute in numarul 39 al VP MAGAZIN:
- Seria de povestiri „Predator” continua cu o aventura in Japonia medievala- „Trei Scantei”- de Larry Correia, urmata de o pagina din „Dosarele imposibilului” de Rodica Bretin si de episodul 3 din „Vartejul” lui Keith Douglass. Un SF de la inceputul secolului trecut, nuvela „Zeul invaluit in fum” de Willis George Emerson ne conduce intr-o calatorie spre Pamantul interior, iar Barry Sadler ne prilejuieste o intalnire fantastica cu „Mercenarul Etern”. In a treia povestire din seria Jack Reacher- „Ascunsa in adancuri”, il reintalnim pe tanarul politist Jack Reacher, actionand sub acoperire la nivel inalt. Jack Hillman ne spune povestea unui commando de sacrificiu aflat in  „Misiune de cercetare” pe o planeta colonizata de fiinte extraterestre, Iar Zane Gray ne prilejuieste o ultima intalnire cu „Granicerii din Texas”.

Lectură plăcută şi... Ţineţi aproape!

Echipa VP MAGAZIN


Modificat de idbmax (acum 4 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 5 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
VP MAGAZIN – Nr. 40



Gata cu Vacanţele... a venit Toamna!Aşa că, dragi prieteni... „burta pe carte”!

Ce v-am mai pregătit?
O nouă povestire din seria „Predator”, de această dată cu luptătorii Nordului, intitulată „Turnul lui Skeld” de S.D.Perry.
Rodica Bretin şi un nou episod din „Dosarele Imposibilului-Aeroportul bântuit”.
Din seria „Carrier” de Keith Douglass avem episodul IV din „Vârtejul” şi partea a doua a povestirii „Zeul învăluit în fum” de Willis George EMERSON.
„Mercenarul etern”, nemuritorul Casca îşi continuă lupta cu destinul, iar Jack Reacher descâlceşte iţele unor „Razboaie mici”.
Primul episod din povestirea „Fosila” de Greig Beck urmăreşte aventurile temporale ale unui commando dintr-un univers paralel, care interferează cu strămoşii rasei umane.
Pentru final am ales un jurnal „misterios”atribuit amiralului R.E.Byrd - „Taramul de dincolo de Poli” şi plasat sub deviza Net-Fiction.

Lectură plăcută şi... Ţineţi aproape!
Echipa VP MAGAZIN



Modificat de idbmax (acum 4 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 5 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
VP MAGAZIN – Nr. 41



În acest sfârşit de toamna târzie, începem seria de povestiri printr-o întâlnire spectaculoasă cu un „Predator” mai puţin obişnuit, în povestirea „Riposta” de Steve Perry.
„Dosarele Imposibilului” de Rodica Bretin ne conduc spre „Poarta stelara a Canadei”, iar „Vârtejul” lui Keith Douglass  ne poartă în ochiul uraganului războinic dezlănţuit în Marea Nordului.
Un nou foileton începe cu primul episod din „Extraordinarele aventuri ale lui Rodolphe Durant” - „Gangster” publicat de Leon Negruzzi în 1933.
„Mercenarul Etern” – Casca  reuşeşte să iasă din mina în care fusese aruncat de jocul sorţii, iar lupta dintre cele două universuri din povestirea „Fosila” devine ...explozivă la propriu.
O nouă povestire din seria Jack Reacher ne dezvăluie „Noua identitate a lui James Penney” şi în final ne întâlnim cu „Geronimo şi Diavolul sângeros” într-un western antebelic de Edgar Rice Burroughs, creatorul lui Tarzan.

Lectură plăcută şi... Ţineţi aproape!

Echipa VP MAGAZIN


Modificat de idbmax (acum 4 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 5 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
VP MAGAZIN – Nr. 42 - SPECIAL



Conform tradiţiei v-am pregătit şi în acest an un număr Special de Crăciun, doldora de noutaţi scoase din sacul lui Moş Crăciun.
Bineînţeles că ajutoarele de nădejde ale Moşului au fost neobosiţii noştri traducători Cristian şi Stefania, cărora le mulţumim pentru dăruirea de care au dat dovadă.

Lectură plăcută şi Crăciun Fericit!

La multi ani!
Echipa VP MAGAZIN



Modificat de idbmax (acum 4 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 5 ani
   
wolferin0
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
Mulțumim .

Sărbători fericite și un An Nou Minunat !!


pus acum 5 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
VP MAGAZIN – Nr. 43



Bine v-am regăsit, Stimati Prieteni!
Primul număr din acest an este, ca de obicei, plin de acţiune, anticipaţie, aventură şi chiar ... umor, daca ne gandim la aventurile inegalabile ale unui gangster interbelic.
În acest an, pe lângă povestirile cu Jack Reacher, avem o nouă serie de povestiri scrise de Lee Child şi o interesantă serie -Cotton Malone- de Steve Berry.
Continua foiletoanele Mercenarul etern, Carrier5-Vârtejul , Aviatorii, şi Predator. Secţiunea Western continuă cu texte apărute în perioada interbelică.

Lectură plăcută şi... Ţineţi aproape!

Echipa VP MAGAZIN


Modificat de idbmax (acum 4 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 5 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
VP MAGAZIN – Nr. 44



Parcă e din ce în ce mai frumos afară? Până la vacanţa de vară, v-am pregătit un numar „rotund”şi la propriu şi la figurat, din VP MAGAZIN.
Încheiem foiletoanele „Mercenarul etern”, „Aviatorii”, „Gangster” şi „Geronimo”, dar avem şi multe noutăţi:
„Nu-i antrenament” şi „Primul meu proces cu droguri”-o nuvelă şi o povestire de Lee Child, „Evadare din Balcani” de Steve Berry, un nou foileton
„Comando prin ploaia tristă” de John P McAfee, „Ultimul raport” de Jennifer Brozek-o povestire din seria „Predator”- şi un nou episod din „Vartejul”- Carrier V de Keith Douglass.

Lectură plăcută şi... Ţineţi aproape!

Echipa VP MAGAZIN


Modificat de idbmax (acum 4 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 4 ani
   
wolferin0
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
Mulțumim!

pus acum 4 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
VP MAGAZIN – Nr. 45



Cum vacanţa este aproape de start, v-am pregătit un număr consistent cu foiletoane şi povestiri noi-nouţe.
Totul plin de acţiune si aventură, aşa cum îi stă bine unui volum de Vacanţa.
Învăţăm ceva despre onoarea Predatorilor-Onoarea lui Yautja-, aflăm cum se termină încleştarea teribilă din Carrier 5 -Vârtejul-, sau cum se pătrunde în elita luptătorilor viitorului –Novice fără nume de cod.
Seria povestirilor lui Lee Child continuă cu - Am auzit o poveste de dragoste - şi – O recompensă bună şi valoroasă.
O nouă serie de aventuri pe fundal istoric scrisă de Bernard Cornwell – Hoţul de spânzurătoare –, o povestire scrisă de Steve Barry şi Diana Gabaldon – Trecutul e doar Prologul -, o nuvelă de Sean Wilson – Ruleta Rusească -, un nou episod din – Comando prin ploaia tristă - şi prima parte dintr-un nou western – O urmă misterioasă - vin să completeze lista de noutăţi. 

Lectură plăcută şi... Ţineţi aproape!

Echipa VP MAGAZIN


Modificat de idbmax (acum 4 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 4 ani
   
mikylungu
Membru Puf

Inregistrat: acum 11 ani
multumesc,si astept cu nerebdare noi numere de foileton.

_______________________________________
nu conteaza cit de mare este darul,ci intentia din spatele lui.

pus acum 4 ani
   
idbmax
VETERAN

Inregistrat: acum 14 ani
VP MAGAZIN – Nr. 46



Ce mai putem citi la acest început de August? Povestea unor experimente genetice,  mai mult sau mai puţin reuşite, în Military-SF-ul „Cargo” de B. Michael Radburn, o nouă povestire cu Jack Reacher - „Păsări de noapte” de Lee Child – urmată de prima parte a nuvelei „Pe cerul Franţei” de Captain W.E.JOHNS.
Din seria de short-stories a lui Lee Child avem povestirea  „Garda de corp”, urmată de un alt Military-SF „ Valea morţii”  de David Amendola şi o nouă povestire din seria „ Cotton Malone” – „Aurul diavolului” de Steve Berry.
Continuăm cu foiletoanele începute anterior: „Hoţul de spânzurătoare” de Bernard Cornwell, „Comando prin ploaia tristă” de  John P. McAfee, „Ruleta rusească” de Sean Wilson şi westernul antebelic „O urmă misterioasă” de Austin Gridley.

Lectură plăcută şi... Ţineţi aproape!
Echipa VP MAGAZIN


Modificat de idbmax (acum 4 ani)


_______________________________________
"de GUSTIBUS et COLORIBUS non disputandum"
(Seneca)
Contributia mea pe forum:
Colectia O Altfel de E-Carte
Colectia Aleksandr Romanovici Beleaev
FOILETON-TRACIA MAGAZIN - O revista virtuala
Colectia Romane  de Aventuri si Istorice - romanesti
Wild, Wild, West - Colectie western
Colectia CALATORI PRIN TIMP

O altfel de E-Carte - BLOG

pus acum 4 ani
   
Pagini:  1 2  

Mergi la