Forum Romania Inedit
Romania Inedit - Resursa ta de Fun
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Inedit | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA INEDIT

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
pissy_kitty pe Simpatie
Femeie
25 ani
Sibiu
cauta Barbat
24 - 48 ani
Forum Romania Inedit / Mobile/ PDA / GPS Tech Support / ROM DUMP - Ghid practic Moderat de Crizzu, gabiandreicristian
Autor
Mesaj Pagini:  1 2 3 4 ... 9
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
Urmaresc de-o vreme acest forum si constat ca se scrie prea putin despre bucataria interna a aparatelor ai caror posesori suntem. Chiar si pe alte forumuri cu greutate acest lucru de regula se face punctual, cu referire la o anumita marca sau la la cateva tipuri, dar  ale aceluiasi producator. Voi incerca intr-o serie de articole din care primul este acesta, sa prezint aspecte generale tuturor aparatelor si metode aplicabile (sper) oricarui aparat. Fara explicatii obositoare, articolele se vor axa pe aspecte practice si indicatii precise, astfel incat sa fie accesibile chiar si celor mai putin avansati in hard/soft, insa e necesar ca cei care purced la treaba sa aiba un minim de cunostinte generale despre calculatoare.

Asa cum anunta si titlul, tema acestui articol este prezentarea metodelor concrete de a face o copie a romului. Avand la dispozitie astfel de copii, exista sansele ca ele sa foloseasca acelor colegi care au probleme cu propriile aparate, deoarece din ele se pot crea imagini bootabile practic in orice format... dar despre asta alta data.

In cazul PNA/PDA, nu luati termenul de ROM(Read Only Memory) ad-literam, deoarece acel "ROM" se gaseste plasat pe un mediu rescriptibil. Producatorii seriosi (mai ales de PDA si iPhone) publica pe saiturile proprii din timp in timp upgrade-uri pentru aparatele lor. De pilda, poti cumpara un aparat cu WINCE5 si peste un timp ti se ofera posibilitatea trecerii la WINCE6 sau chiar mai sus. Ceea ce publica aceste firme este un nou ROM care il va inlocui pe cel vechi, oferind performante superioare.

Pentru ca o imagine bootabila sa poata fi incarcata, este nevoie de niste conditii:
- sa aiba formatul pe care boot loaderul il asteapta
- imaginea sa aiba un nume pe care boot loaderul il recunoaste si accepta; in principiu, un anumit tip de aparat pretinde un nume specific "case sensitive".
- boot loaderul trebuie sa fie intact.

Acest ultim aspect este extrem de important pentru ca in cazul in care noua versiune de rom nu functioneaza, se poate reveni oricand la versiunea anterioara. Desigur ca si boot loaderul poate fi schimbat, insa in cazul unei nereusite aparatul devine inutilizabil. Nu chiar definitiv, dar aproape. Sunt putine acele locuri (inclusiv de service) care poseda o interfata JTAG pentru aparatele pe care le intretin.

[In interiorul oricarui PNA/PDA exista niste puncte de conexiune care se leaga printr-o interfata la un PC la portul paralel. De interfata e nevoie deoarece tensiunea de alimentate a PPC este de 3,3 V iar cea din PC de 5v (pe porturi). In cazul anumitor modele este relativ usor de gasit JTAG-ul, la alte modele aceste puncte de conexiune pot fi foarte bine ascunse. Odata gasite, trebuie depistat care conexiune carui semnal ii corespunde. Pe PC ruleaza un program-driver pentru JTAG, care acceseaza direct NAND flashul si poate rescrie bootloaderul dar si rom-ul. De regula dupa incarcarea boot loaderului se trece pe o conexiune lan, deoarece comunicatia prin JTAG este extrem de lenta si transferul romului ar dura la ordinul zecilor de ore.]

Dupa aceste precizari de inceput, sa intram in subiect si sa trecem in revista metodele de a extrage rom-ul dintr-un PDA/PNA.

Acest lucru se poate face remote (pe PC) sau direct in PNA/PDA. Ca recomandare generala, este de preferat metoda remote si doar in cazuri extreme o metoda interna. Ambele metode prezentate vor produce copia partitiei de NAND flash unde se gaseste romul.

Exista utilitare care copiaza anumite zone din RAM, dar acestea au cateva dezavantaje:
- in dump vom gasi cu certitudine doar acele imagini -parti din rom- care sunt XIP (execute in place); restul fisierelor (sa le spunem standard) pot fi in alte locatii de memorie decat zona pe care o copiaza utilitarele;
- in RAM au loc ajustari de pagina (o pagina RAM are 4096 octeti) si orice modul relocabil va fi incarcat la inceputul unei noi pagini, chiar daca pagina anterioara este aproape goala.


1) Metoda remote.

Conditie esentiala: aparatul trebuie sa aiba conexiune activesync.

a) In marea majoritate a situatiilor, "tools" conceput de catre itsme) va functiona perfect.

Descarcati zipul cel mai recent si extrageti fisierele intr-un director usor accesibil, pentru a nu avea prea mult de tastat. Recomand crearea si a unui al doilea director, cu nume scurt si tot in radacina (de ex Rom), unde sa puneti imaginea binara a romului si nu numai. Conectati aparatul prin activesync si copiati manual "itsutils.dll" in directorul \windows al PPC. In cazul unui mesaj ca nu exista suficienta memorie, problema se rezolva usor doar pentru aceia care au acces la control pannel din PNA/PDA. Cei care nu au aparatul deblocat macar pe acces la desktop (PNA-uri), fie si-l deblocheaza fie renunta la a-si copia romul. Intrati in control panel si accesati "System" iar de sus "Memory". Va aparea un cursor deplasat catre stanga; mutati acel cursor spre mijloc, dati OK si de data asta copierea va merge fara probleme.

Deschideti o fereasta linie de comanda pe PC ( Start, run iar in fereastra  tastati "cmd" ) si mutati-va manual in directorul unde ati dezarhivat utilitarele. Daca aveti un card SD in PNA/PDA, scoateti-l ca sa nu aglomereze datele, desi nu e obligatoriu. In linia de comanda tastati "pdocread -l" (nota: folosesc ghilimele in cazul comenzilor ca sa se vada unde se termina comanda + parametrii; in fereastra cmd se tasteaza FARA acele ghilimele). Comanda aceasta va face o inventarie a tuturor discurilor remote, a partitiilor prezente pe fiecare unitate de stocare precum si lungimea acestor partitii. Din marimea partitiei 0 si/sau 1 deduceti unde este romul (are de regula in jur de 32MB, cele mai noi cu WINCE6 pot avea si 64MB).

Un exemplu de raport (pentru Evolio E400):

979.75M (0x3d3c0000) DSK1:
|           1.10M (0x119600) Part00
|          31.02M (0x1f04000) Part01
|         944.63M (0x3b0a2600) Part02
|           3.00M (0x300000) Part03
       ........

Este evident din marime ca romul se gaseste in Part 01, deci se va continua cu acesta. De regula partitia 3 contine registrii hive iar partitia 2 este user. Cifrele din paranteze contin marimea exacta a partitiei, asa cum este este calculata folosind datele din MBR. Presupunand ca ati creat un folder D:\Rom, linia de comanda care functioneaza mai mereu este:

"pdocread -d DSK1: -n 1 -w 0 0x1f04000 d:\rom\p01.bin"

Intre fiecare element al liniei de comanda se lasa 1 spatiu; nu folositi alte demarcatoare!! Dupa -d urmeaza numele exact al discului raportat in comanda anterioara. Indiferent ce denumire apare acolo, pe aceea trebuie s-o folositi, exact asa cum apare; -n 1 este numarul partitiei, adica partitia 1; daca vreti un dump la partitia 0, inlocuiti 1 cu 0; -w spune programului sa foloseasca API din windows; prima cifra reprezinta octetul de start pentru dump iar cea de-a doua cati octeti vrem sa copiem (e bine de copiat toata partitia, asa ca se ia tot din primul raport valoarea exacta dintre paranteze).

Daca lucrurile merg bine, dupa cca 3 minute in directorul d:\rom din PC va aparea un fisier (numit de mine p01.bin, dar poate avea orice nume) care contine datele brute (raw data) ale partitiei respective. In linia de comanda ordinea parametrilor nu conteaza, dar dupa parametrii ordinea datelor este obligatorie: 1-adresa de start, 2-lungimea (cati octeti dorim sa copiem) si 3-numele fisierului de dump. Adresa de start si lungimea pot fi date fie in sistem zecimal fie hex (0xvaloare).
Daca se omite cea de-a doua cifra (lungimea), valoarea implicita este 512 octeti. Pot exista variatiuni ale lui pdocread, de pilda sa foloseasca driverul flashdrv.dll. Daca tastati simplu "pdocread", va listeaza toate optiunile posibile (un soi de help).
***Atentie, pdocread poate sa si scrie discul; folositi doar comenzile de citire***

2) Metoda Interna.

Se recurge la ea daca din oarecare motive obscure pdocread nu functioneaza sau daca nu exista posibilitatea conectarii prin activesync (aparatul se conecteaza doar ca mass storage). In aceasta situatie, veti avea nevoie de un program numit DiskRW (il gasiti de ex aici , dar si prin alte parti). Este o bijuterie de program, extrem de bine facut, dar maaaare atentie: dupa cum se deduce si din nume, poate citi sau scrie discul!!!

Copiati executabilul de preferinta pe cardul SD si inainte de a-l porni, activati tastatura SIP pentru ca va fi nevoie ulterior de ea si DiskRW n-o activeaza (ca deh, nimic nu e perfect pe lumea asta...). Veti vedea in partea de sus un meniu; pentru inceput alegeti "Info", de unde veti culege informatiile privind lungimea partitiilor. Selectati discul flash ( apare cu numele de DSK1: )  si deschideti ramura "Partition Informations). alegeti partitia care cel mai brobabil contine romul (32MB sau mai mare ori 64MB sau mai mare pt CE6) si notati-va lungimea (Size=.....) atat pentru partitia 0 cat si pentru 1; valoarea este zecimala si o puteti folosi ca atare. Dupa asta reintrati in fereastra "Read/Write" initiala si:

a) *** LASATI BIFATA optiunea ReadDisk ***
b) alegeti la Store DSK1
c) Lasati la Offset valoarea 0 (pentru partitia 0) sau introduceti lungimea partitiei 0 daca vreti sa copiati partitia 1
d) Tastati la "Lenght" lungimea partitiei alese
e) Selectati o cale si botezati cumva fisierul de dump in ferestra "Output"; se prefera extensia .bin sau .raw;
f) Click pe butonul Read si asteptati pana se termina copierea (un indicator-cursor arata stadiul copierii)


Avand fisierul cu date brute pe PC (sau cpiate din PPC), urmeaza a vedea daca este ceea ce ne astaptam sa fie, adica sa contina SI romul integral. Pentru aceasta, cea mai rapida cale o ofera tot itsme (in linkul dat, alegeti sus "dumprom" si va duce acolo. Executabilul are nevoie de o librarie (nkcompr.lib, ce provine din platform builder) si pe care o gasiti tot acolo. Se poate cupla cu restul utilitarelor si tastati in fereastra de comanda "dumprom -5 d:\rom\p01.bin -d d:\rom >p01.txt"

Prima cale puncteaza catre imaginea binara obtinuta prin dump iar cea de-a doua la locul unde vor fi puse fisierele componente din rom. Fisierul p01.txt (destul de marisor) va contine raportul dumprom; liniile relevante sunt primele, care incep cu "img" si niste valori. Neglijati mesajul de eroare dupa "img"(uri), este normal. Mai departe lista arata detaliat pe unde a gasit fiecare componenta a romului, care dintre ele sunt de tip "module" si care "file". Este bine de verificat prin comparare cu directorul \windows din PPC daca se regasesc toate fisierele de acolo in directorul unde le-a despachetat dumprom. In caz ca da, inseamna ca intregul rom exista pe undeva in fisierul brut si demersul a fost incununat de succes. Este bine sa pastrati fisierul txt generat de dumprom, deoarece va mai fi nevoie de el in viitor. Daca nu regasiti absolut toate fisierele din \Windows, inseamna ca acea copie este incompleta si nu are niciun rost sa mergeti mai departe cu acest tutorial. *** Atentie: a) explorerul din PPC trebuie setat ca sa arate fisierele sistem si pe cele ascunse; b)activesync nu va arata niciodata toate fisierele din \windows, va trebui sa folositi obligatoriu explorerul intern***

Curatirea fisierului brut se poate face relativ simplu cu ajutorul unui editor hex. Pentru acest scop cel mai simplu de folosit imi pare "HexEditor" (freeware, cautati pe google: nu necesita instalare pe PC, doar sa fie la un loc cu dll-urile din pachet).

Metoda detaliata de depistare manuala a inceputului de rom am prezentat-o la articolul nu mai insist aici. Este posibil ca in dump sa nu gasiti secventa "FE 03 00 EA" (jump la boot loaderul secundar), deoarece adresa de salt fie este diferita, fie este comunicata ca parametru boot loaderului. In acest caz locrurile se complica, dar nu prea mult. Cititi partea despre MBR din articol si calculati adresa rom header inmultind pozitia primului bloc indicat de partitia care ne intereseaza cu 0x200. Verificati totusi daca la offsetul 0x40 fata de aceasta se gaseste sirul magic "ECEC"

Cand ati gasit rom start, mutati cursorul cu 1 octet spre stanga, adica sa puncteze pe octetul anterior si din meniul "Edit" selectati "Delete TO cursor". Dupa aceasta operatiune, secventa FE 03 00 EA (daca exista) trebuie sa inceapa la adresa 0x0 din hexeditor iar prima aparitie "ECEC" la 0x40. Mai ramane sa determinam offsetul unde se termina romul. Pentru aceasta, deschideti lista generata de dumprom si notati-va din prima linie valoarea care apare la "base address". Indiferent de cate imagini gaseste (img), base address ramane aceiasi. Acum mergeti la finalul listei si notati-va valoarea "rom end", ori prima valoare de la "unknown" si o rotunjiti in sus pana la o adresa multiplu intreg de 0x200. De pilda, daca rom end=0x8df28928, valoarea finala va fi 0x8DF28B00. Pentru calcule hexa folositi calculatorul din PC, setat pe stiintific si bifat Hex. Scadeti din valoarea rom_end rotunjita valoarea base_address si puneti hexeditorul sa sara la adresa absoluta a rezultatului acestei scaderi (Meniul "Address" selectati "Goto", sa fie bifat hex). Pentru a nu gresi, copiati din calculator rezultatul (copy) si paste in fereastra de cautare. Din pozitia unde ajunge cursorul, selectati in hexeditor "Edit" si "delete FROM cursor", apoi din meniul "File" "Save as". Sugerez ca numele fisierului salvat sa contina indicii asupra aparatului al carui rom l-ati copiat, pentru a nu se amestece cu alte romuri (poate provenind din aparatele prietenilor) si o extensie .img sau .nb0 (NBzero), deoarece ceea ce aveti acolo va fi recunoscut de boot loader cu una dintre aceste extensii si un nume special care difera de la caz la caz.  Pentru a verfica daca totul este ok, sugerez sa mai executati odata dumprom pe acest ultim fisier. Urmariti daca nu cumva apare vreun mesaj de eroare in plus in listing si daca fisierele extrase sunt in acelasi numar cu cele scoase din .bin (.raw)
Daca aceasta ultima verificare este pozitiva, inseamna ca sunteti fericitii posesori ai unei imagini rom ce poate fi incarcata intr-un aparat identic cu cel din care a fost extras.

Metoda de "curatire" de mai sus este cea minimala. De regula imaginea ROM este semnficativ mai lunga, umpluta cu "00". Ca alternativa la rotunjire, plasati hexeditorul exact la adresa din calcul (rom end) si mergeti spre adrese mai mari pana apar date (valori non-zero). Acelea nu mai fac parte din ROM, asa ca mergeti cu cate un octet inapoi astfel incat cursorul sa ajunga pe ultima valoare zero si verificati adresa indicata de hexeditor, care ar trebui sa fie ceva de genul xxxFFFFF. Mai avansati un octet (pe prima valoare non-zero si aplicati comanda "delete from cursor" apoi salvati.  Toate imaginile ROM disponibile pe saituri pentru anumite aparate vor avea exact aceasta lungime, caci au incluse si valorile 00. Nu mi se pare imposibil ca anumite boot loadere sa verifice acea lungime (0 padded) inainte sa incarce noua imagine pe flash disk, desi n-am dovezi in acest sens. Oricum, cu toate ca presupune ceva mai multa munca si atentie, merita sa mergeti pe aceasta varianta.

NOTA: base address din lista lui dumprom va fi aceiasi doar pentru imaginile VALIDE. Daca dumprom gaseste headere invalide, va aparea si un mesaj legat de asta chiar la inceput iar base addres va diferi fata de celelalte, nu o luati pe asta.

NOTA1: un header invalid nu presupune neaparat ca aveti un dump gresit. Eu am dat peste asa ceva si am facut nenumarate verificari, ajungand la concluzia ca acel header a fost facut intentionat invalid deoarece respectiva imagine continea o suita de dll-uri pentru debug prin platform builder si le-a fost lene sa genereze un rom fara acestea ... Mi-am propus chiar sa revalidez acel header (intai pe dump pentru dumprom si apoi pe viu). Iata un astfel de exemplu:

img 00000000 : hdr=8cd39508 base=8cb50000  commandlineoffset=8cb50000
img 00400000 : hdr=820e35c4 base=81c00000  commandlineoffset=81c00000
img 00a00000 : hdr=834bba84 base=81c00000  commandlineoffset=81c00000
ERROR: could not find pointer for ofs 8cd39508
invalid romhdr ofs 8cd3950

Observati ca prima intrare este invalida si este mentionata atat ca "invalid romhdr" cat si ca ERROR iar base address are alta valoare fata de urmatoarele 2 intrari valide. Imaginile valide contin absolut toate fisierele din \windows, de asta am sugerat sa verificati bucata cu bucata fisierele din dump cu cele din \windows.

NOTA2: legat de nota 1. DiskRW are inclus un hexeditor care MODIFICA DIRECT PE DISC datele introduse. Nu experimentati cu acesta decat daca stiti foarte bine ce faceti. Vorba aia: e voie sa privesti dar nu te-atinge



Cateva cuvinte despre fisierele extrase de catre dumprom:

a) Executabilele (.exe) pot fi folosite in orice alt aparat asa cum sunt, cu conditia ca dependentele sa fie satisfacute;

b) Ca regula generala, dll-urile NU POT FI FOLOSITE in alte aparate si nici macar in cel propriu, deoarece le lipseste tabela de relocare. In listingul lui dumprom acestea au atribut "modent". Fac exceptie doar acele dll-uri (s-ar putea sa nu fie niciunul, nu mizati pe asta) care in listingul lui dumprom apar ca fiind "filent", caz in care pot fi portate pe alte aparate daca e nevoie.

c) Exista cateva fisiere cu extensia .hv (dintre care unul boot.hv...). Toate impreuna pot fi utilizate pentru reconstituirea registrilor de fabrica ai aparatului. Procedura: lansati pe PC programul CeRegEditor ) si din meniul File selectati "New". Dupa asta din meniul "Edit" selectati "Import" pentru fiecare fisier .hv in parte, apoi  salvati in aceiasi maniera cu imaginea rom ("Save as..." indicand aparatul din care provine). *** Atentie, nu omiteti niciun fisier .hv, altfel veti avea o imagine partiala a registrilor*** Din acest moment sunteti in posesia intregului registry de fabrica al propriului aparat, ce poate fi utilizat la refacerea setarilor originale; de exemplu MioPocket face varza registrii iar service-ul (in caz de..., Doamne fereste) nu va fi prea bucuros sa vada asta . Pot fi multe alte motive pentru a dori revenirea la setarile de fabrica. In consecinta, daca legatura activesync este functionala, puteti reface in 2 minute registrii originali conectand CeRegEditor la PPC si selectand "Tools"-> "Backup/Restore"->"Restore" -> salvarea pomenita anterior. La urmatorul hard reset aparatul va fi ca atunci cand l-ati pornit pentru prima oara. Operatiunea se poate face si dintr-un editor intern de registrii, caz in care se copiaza salvarea in PPC cu extensia schimbata in .reg si se face de acolo "import registry", insa aceasta metoda nu va sterge cheile in plus ci doar va modifica valorile la cheile prezente in salvare.

Acestea fiind zise, va doresc un "dump" linistit

PS: pentru ca acest topic sa aiba si o utilitate practica (putem ajuta pe aceia care au diverse probleme cu aparatele lor), rog pe toti cei care in urma acestui tutorial sau cu de la sine putere au reusit sa produca o imagine rom ca sa lase un semn, precizand tipul aparatului cu cat mai multe detalii. Pentru a nu incarca prea mult comentariile, lasati un semn DOAR DACA sunteti primul care semnaleaza un rom dump pentru acel tip de aparat.

Deschid lista cu EVOLIO E400 si WAYTEQ 770BT


9.05.2010

Intre timp s-au inmultit aparatele cu CE6, la care programele clasice pentru dump nu functioneaza. Motivul este ca in CE6 cam totul a fost revizuit, inclusiv organizarea (si protectia) memoriei ram. Au fost eliminate din coredll multe functii dar au aparut in schimb altele noi si foarte utile. Cert este ca orice program "cuminte" poate functiona si pe CE6, insa dumperele (de nand si de ram) nu sunt nici pe departe "cuminti"
Asa stand lucrurile si deoarece intre timp mi-am luat un aparat cu CE6 mai mult pentru studiu decat din necesitate, am scris un dumper "cuminte" de nand, initial destinat doar pentru CE6. Ulterior am modificat programul ca sa poata functiona si pe CE5 (chiar si pe CE4) cu conditia sa fie "instalat" pe aparat compact framework (2.0 sau mai sus). Doritorii il pot descarca de aici.
Este o versiune revizuita(si simplificata) a celei publicate la topicul Wayteq920: va lista doar discurile nand integrate, nu si cardurile sd dau alte discuri externe. De asemenea, calculeaza numarul total de sectoare prin doua metode alternative deoarece am constatat la un CNS Stylus ca numarul total de sectoare raportat de catre IOCTL_DISK_GETINFO nu corespunde cu cel calculat din MBR. Daca apare o situatia ca aceasta, va cere utilizatorului sa aleaga metoda...

Modificat de ablbd (acum 13 ani)

_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 14 ani
   
irinuca
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 15 ani
Spb Clone face copie a romului ?
Adica, in caz de fac varza registrii sau altele, folosind clona realizata ce acest utilitar resuscitez device ?
Este ecelasi lucru cu clona PC, reinstalez sistemul de operare (WM) ?
Multumesc.


_______________________________________
aa

pus acum 14 ani
   
xnx
Membru Gold

Inregistrat: acum 15 ani
Felicitari ablbd pentru acest topic, il consider folositor

pus acum 14 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
@irinuca
daca aparatul nu porneste macar pana la stadiul de activesync, nu se poate repune niciun fel de salvare exceptand imaginea rom  denumita corespunzator si plasata in radacina unui card SD formatat FAT16 (in conditiile in care boot loaderul inca functioneaza). Altfel, JTAG...


_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 14 ani
   
irinuca
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 15 ani
Sincer, nu reusesc sa te urmaresc.
La introducerea card, spb clone incearca sa instaleze clona.
Inseamna ca ia totul de la zero, cu SO si registri?
Sau pot aparea si situatii cand nu poate fi folosita clona, si device e doar o caramida ?
Incerc sa fac anologie cu PC.
Multumesc.


_______________________________________
aa

pus acum 14 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
Corect. Iata, primul fisier obtinut (acel .bin sau .raw, cum vrei) este o clona exacta a partitiei respective. In principiu, rescriind acel fisier in locul de unde a fost copiat nu va afecta in niciun fel sistemul, insa pentru asta trebuie sa ai acces la sistem.

_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 14 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
Poate nu ma exprim prea clar. Hai sa facem o analogie cu un PC: daca partitia sistem cade instalam din nou un sistem de operare fie pe o alta partitie fie pe un alt disc. Lucrul acesta e posibil deoarece BIOS-ul stie sa faca asta. Ce te faci insa daca se buseste BIOS-ul? La PPC echivalentul bios este boot loaderul si atata timp cat el este functional, sistemul poate fi "reinstalat". Nu trebuie uitat ca in cazul PPC boot loaderul exista pe un mediu rescriptibil. Daca de pilda formatezi partitia unde rezida boot loaderul si kernelul, nu se mai poate face nimic decat prin interfata JTAG

Modificat de ablbd (acum 14 ani)


_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 14 ani
   
irinuca
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 15 ani
AHAAAA, excelenta analogia.
Si acel bootloader cum il copii si cum il instalez.
Si mai ales ce tb facut (sau nu tb facut) pentru a nu-l buli.
Totul e ipotetic in acest moment.
Foarte, foarte multumesc.

Modificat de irinuca (acum 14 ani)


_______________________________________
aa

pus acum 14 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
Pai, in primul rand e interzis a se formata vreo partitie sistem (poate fi partitia 0, 1 sau ambele, depinde de aparat). Pe urma, se evita reinstalarea boot loaderului.  Daca se formateaza partitia 3, care de regula contine registrii, nu este o tragedie prea mare deoarece asa cum am aratat in articol, romul contine o copie a registrilor iar daca sistemul sesizeaza ca e o problema cu partitia hive, o va repara punand acolo copia registrilor din rom.

Ca procedura generala, nu se va tenta instalarea unui alt bootloader si experimentele trebuie sa se limiteze doar la instalarea (eventual) a unui alt rom.


_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 14 ani
   
irinuca
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 15 ani
Foarte, foarte multumim pentru excelentele sfaturi.
Toate cele bune.


_______________________________________
aa

pus acum 14 ani
   
anghelbusica
Membru Puf

Inregistrat: acum 18 ani
va salut cu respect.la propunerea lui ablbd m-am gandit sa cer si eu ajutorul colegilor pentru o imagine rom la un aparat pioneer pm-902:
Procesor
-Samsung SC-2440A 400 Mhz.
Sistem de operare:
-Microsoft Windows CE Net 5.0 Core version.
display;
-4.3 "LCD (touch),  TFT Display
Rezolutie:
-480_272 6,5M Colors, QVGA resolution, Landscape.
Memorie:
-RAM 64 MB SDRAM.
Modulul GPS:
-Built-in GPS module, 20-canal de cip SiRF Star III.
Touch-screen
-SD/MMC-slot,
Port USB.
-Bluetooth
-Modulator FM


pus acum 14 ani
   
irinuca
MEMBRU VIP

Inregistrat: acum 15 ani
Un primul rand vreau sa multumesc lui abldb pentru tot ceea ce ne-a spus mai sus.
Prefer o formulare mai relaxata si daca prin aceasta jignesc pe cineva, in speta pe abldb (pe care il asigur de toata considerarea mea), imi cer scuze anticipat.
La rugamintea lui dansidragos voi incerca sa traduc klingoniana lui abldb pe limba noastra, a muritorilor.
In caz ca exista completari/corectii ii rog pe cei pot, sa o faca.
Mi se pare excelenta analogia lui abldb cu PC.
Pornirea unui PC presupune 2 pasi:
1 incarcarea BIOS din eprom, care cauta Sistemul de Operare de pe floppy/CD/HDD
2 incarcarea SO (Windows, Linux, MSDOS)
Idem pornirea PDA/PNA presupune 2 pasi
1 incarcarea bootloader
2 incarcarea SO (Windosw 5,6, CE)
Marea diferenta este ca BIOS este pe un circuit eprom ce nu poate fi sters decat cu o lampa UV (deci in nici un caz din greseala), bootloader se afla pe una din partitiile device si poate fi stearsa la o formatare accidentala.
Daca se sterge bootloader nu stiu cine l-ar mai putea pune la loc.
Daca se sterge doar SO acesta poate fi restaurat eventual de pe o clona, cu conditia ca bootloaderul sa fie OK.
Concluziile pe care le-a pus abldb sunt :
- in nici un caz nu formatati partitiile device (flash)
- faceti o clona a SO, care impreuna cu directorul 2577 copiati-o pe PC
- device are o copie a registrilor de fabrica din care ii restaureaza la hard reset
Totusi putini ar face oricare din cele de mai sus.
Astept si parerea lui abldb si eventual pgreed.
Inchei asigurandu-l inca o data pe abldb de toata considerarea mea.

Modificat de irinuca (acum 14 ani)


_______________________________________
aa

pus acum 14 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
Pana la partea cu clona sunt intru totul de acord. Boot loaderul nu stie sa incarce o clona daca a crapat sistemul de operare... Tocmai de asta am insistat sa mergem mai departe, adica sa prelucram clona (.bin, .raw) pana la o imagine mai pe limba boot loaderului (.img sau .nb0, dupa caz). Analogia cu biosul ramane: asteapta un sistem de operare, nimic altceva nu e luat in considerare.
Totusi, daca windowsul din PPC functioneaza, daca avem la dispozitie o clona a partitiei pe care se gaseste so, daca acea clona provine de la un aparat IDENTIC  si daca are ceva in plus fata de al nostru, se poate folosi. Eu unul nu recomand aceasta tehnica, deoarece daca si boot loaderul de gaseste in aceiasi partitie cu so, urmeaza a fi rescris prin aplicarea clonei si ajungem la una din interdictiile anterioare: "nu rescrieti boot loaderul". In caz ca ceva merge rau la copiere si bootloaderul devine corupt, aparatul are mari sansa sa ajunga intr-un sertar. De pilda la Wayteq figura tine pentru ca boot loaderul este in partitia 0 si sistemul de operare in partitia 1, dar la alte aparate poate sa nu fie asa.
Pentru a nu risca nimic, clonarea presupune cunoasterea in amanuntime a aparatului! Daca nu stiti suficient de multe despre aparat, uitati de metoda asta!

Modificat de ablbd (acum 14 ani)


_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 14 ani
   
SUPERBU30
Membru Puf

Inregistrat: acum 14 ani
am bagat si eu miopocket pe evolio 400 si acuma nu mai mereg nici macar touchscreen. am salvat registrii dar nu stiu cum sa i reinstalez .daca ma poate ajuta cineva =D

pus acum 14 ani
   
alexvirgil
Membru Puf

Inregistrat: acum 14 ani
salut , am 2 aparate Harman Kardon GPS-500NA unul stricat de mine acum vreo 6 luni si nu am gasit nici o imagine rom pentru el .
Am cumparat unul identic de pe E-bay si am aplicat metoda "2) Metoda Interna."  am
DSK1_0_46137344.img de ~45Mb si DSK1_0_46137344.img_read.log.
cum fac sa le transform in NK.bin, chain.bin, chain.lst, tinynk.bin, drivers.bin ?

multumesc .


pus acum 13 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani

alexvirgil a scris:

cum fac sa le transform in NK.bin, chain.bin, chain.lst, tinynk.bin, drivers.bin ?


Singur nu ai cum. Procedura manuala este extrem de laborioasa si necesita a buna cunoastere a structurilor interne din rom.

Cel mai bine e sa faci o salvare de registri (cu ceregedit) si urca totul pe un file share, ti le fac eu.

Inca ramane deschisa intrebarea daca aparatul tau poate fi flashuit direct de pe sd, pentru ca uneori e nevoie de un program ajutator pe PC care face treaba asta (dedicat, atlasmgr, dnw, etc).

PS: de unde stii ca pt reflash are nevoie de denumirile pe care le-ai amintit? In general asa este dar esti sigur???

Modificat de ablbd (acum 13 ani)


_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 13 ani
   
alexvirgil
Membru Puf

Inregistrat: acum 14 ani
salut ,
am updater original de GPS-300NA , GPS-500WE , pentru Europa si le-am dezarhivat si a mers flash de pe SD cu fisierele respective ... numai ca nu sunt pentru el ,  porneste si sta blocata imaginea de  start , nu comunica cu computerul , de 6 -7 luni de cand il am  am incercat tot felul de flashuri gasite pe net . inca se poate face flash cu aceste fisiere .(nu m-am atins de BOOTLOADER ca stiam ca acolo e secventa de pornire a aparatului .
dupa indelungi cautari pe net , am scris Email si la producator( The software update has not been released yet on our website, it will be available after some time.
) , am aflat ca cele de America nu au hardware ca cele de Europa .

multumesc.


Modificat de alexvirgil (acum 13 ani)


pus acum 13 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani


Rom:


_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 13 ani
   
alexvirgil
Membru Puf

Inregistrat: acum 14 ani
mutumesc ,
a facut flash corect dar nu face restart automat la sfarsit cum am mai vazut la altele , trebuie sa ii dau eu reset ,  porneste si sta cu imaginea "guide+play" dupa ~1minut face restart si tot  asa ...
nu comunica cu computerul.
cat timp face flash de pe SD il vede computerul intr un anumit fel , cere  driver dar nu stiu ce drivere sa-i dau .
dupa reset se blocheaza si nu mai cere nici drivere ...

Modificat de alexvirgil (acum 13 ani)


pus acum 13 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani

alexvirgil a scris:

mutumesc ,
a facut flash corect dar nu face restart automat la sfarsit cum am mai vazut la altele , trebuie sa ii dau eu reset ,  porneste si sta cu imaginea "guide+play" dupa ~1minut face restart si tot  asa ...
nu comunica cu computerul.
cat timp face flash de pe SD il vede computerul intr un anumit fel , cere  driver dar nu stiu ce drivere sa-i dau .
dupa reset se blocheaza si nu mai cere nici drivere ...


Esti absolut sigur ca imaginea ta de dump este de la un aparat identic? 500 nu e identic cu 510, care are si tmc...

Programul cu care generez bin-urile din dump iti garantez ca nu greseste, trebuie sa mai existe un detaliu de care nu s-a tinut cont

Modificat de ablbd (acum 13 ani)


_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 13 ani
   
alexvirgil
Membru Puf

Inregistrat: acum 14 ani
da ai dreptate ... asta stricat e  510  , nu cred ca am sanse sa-l fac ...

pus acum 13 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
Oricum pastreaza pachetul pentru situatia in care izbandesti sa-l blochezi si pe cel actualmente functional 

Acolo sigur va functiona


_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 13 ani
   
alexvirgil
Membru Puf

Inregistrat: acum 14 ani
multumesc pentru ajutor .

nu se poate scrie flash in 510 fara partea de TMC ?

adica editat flashul si exclusa parte de TMC...

mai bine spus daca se cunosc adresele pentru zona de TMC , sa sarim peste ...

sau daca pot renunta la partea de TMC ?

Modificat de alexvirgil (acum 13 ani)


pus acum 13 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
Romul de la 500 nu contine TMC... Ma tem ca exista si alte diferente hard intre cele 2 tipuri pentru ca daca ar fi fost numai tmc, mai mult ca sigur ca ar fi functionat. La fel si cu BT: de cele ai multe ori romul fara BT merge dar pierde functionalitatea respectiva. Din pacate vei avea nevoie de un dump de la un 510 ca sa-l reinvii pe al tau...  Ce-ar fi sa pui o poza a aparatului, poate identificam o clona (sau cine stie, poate ca asta e clona si gasim "originalul".

Modificat de ablbd (acum 13 ani)


_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 13 ani
   
alexvirgil
Membru Puf

Inregistrat: acum 14 ani
banuiesc ca ai zis de poza la interior nu de exterior ...

GPS-510NA

rom dump ghid practic banuiesc zis poza interior exterior

62.3KB

Modificat de alexvirgil (acum 13 ani)


pus acum 13 ani
   
alexvirgil
Membru Puf

Inregistrat: acum 14 ani
banuiesc ca ai zis de poza la interior nu de exterior ...

GPS-500NA

rom dump ghid practic banuiesc zis poza interior exterior

54.1KB


pus acum 13 ani
   
alexvirgil
Membru Puf

Inregistrat: acum 14 ani
@ablbd
please,  daca vrei sa transformi imaginea de mai jos in fisierele necesare pentru flash. vreau sa ajutam niste colegi de pe un alt forum ...
am pus azi mana pe un astfel de aparat si am copiat .img din el
"MYGUIDE_3100_GO"
multumesc.


pus acum 13 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani

alexvirgil a scris:


sa transformi imaginea de mai jos in fisierele necesare pentru flash


Voi descarca fisierele dar intamplator am rom la modelul asta... nu stiu daca e  _GO dar sigur e 3100. Pune-i sa desfaca scula si sa se uite la tipul de LCD pentru ca in chitul de flash exista un fisier .ini unde trebuie specificat acest element.  Oricum vreau sa stiu ce a patit de trebuie facut reflash, pt acelasi fisier .ini...


_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 13 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
PS Pentru generarea chitului ajunge daca salvezi doar partitia ce contine sistemul de operare.
Dupa vreo 2 zile de descarcat voi avea ocazia sa "admir" tot nandul, sa vad ce fisiere are pe el, ce unlock-uri sau, mai stii, ce poze compromitatoare   


_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 13 ani
   
alexvirgil
Membru Puf

Inregistrat: acum 14 ani
am vazut ca are ~500 Mb dar nu stiam ce marime sa i dau manual si l am lasat cu ce si a stabilit singur ...

DISK_1

Modificat de alexvirgil (acum 13 ani)


pus acum 13 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
@alexvirgil



S-ar putea sa fie nevoie de editarea sdupdate.ini, te orientezi

PS: romul din linkul de mai sus este pentru MyGuide 3100_GO

Modificat de ablbd (acum 13 ani)


_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 13 ani
   
alexvirgil
Membru Puf

Inregistrat: acum 14 ani
multumesc  ...

pus acum 13 ani
   
rogabi
Membru Puf

Inregistrat: acum 14 ani
va salut prieteni,
tin neaparat sa multumesc pt acest forum si pentru informatiile gasite.
nu cred ca exista zii in care sa nu citesc ce apare nou in forum.
e o sursa buna de informatie.
acum am ajuns la o problema: am avut un PNA, chinezarie, no name, dar de care am fost foarte multumit.mergeau mai multe softuri de navigatie, etc. era bun pt mine.de doua zile s-a oprit, porneste doar doua secunde, apar ceva casute si asa moare.se comporta ca si cind nu mai gaseste WINCE 5.0 care-l avea ca SO.sunt mort fara el. va rog indrumati-ma ce sa-i fac, sau ce sa cumpar in loc, nu foarte scump si la fel de bun. (cu activesync nu-l vede PC-ul)
scuze pt postul lung , dar sunt disperat...


pus acum 13 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
Daca ai fi facut o salvare cu diskrw cat timp ti-a mers, puteam genera sistem de operare. Asa slabe sanse, pentru ca probabil a cazut un sector de nand in zona sistemului de operare si ECC (error correction code) nu-l poate reface. In caz ca ar fi fost o marca cat de cat cunoscuta, poate ii gaseam SO

Ca aparate ti-as sugera in zona 390/420 lei ceva cu ecran 5" (wayteq 920, nortcross sau o clona a lui 920 la care nu-i mai tin minte denumirea) fara navi... Macar la marcile astea exista suport excelent in ceea ce priveste sistemul de operare/shell si sunt destul de flexibile ca sa poti pune orice pe ele. CE6, procesor la 500MHz, la waytequri 128M ram si alte bunatati deloc neglijabile procum BT,FM, nand 2G...


_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 13 ani
   
rogabi
Membru Puf

Inregistrat: acum 14 ani
respecte ablbd pt promptitudine
am o cunostinta cu acelasi aparat, exact acelasi tip, marca, le-am cumparat impreuna. daca ma lasa ma poti indruma cum sa fac cu diskrw, poate reusesc sa-mi pornesc navigatia.( asta in cazul in care i-mi confirmi ca este posibil)
multumiri inca o data


pus acum 13 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani

rogabi a scris:


( asta in cazul in care i-mi confirmi ca este posibil)


Da, este posibil.
Daca nandul <=1G, sa puna un card de minim 2G in el, porneste diskrw fara sa umble pe la valori sau radiobutoane, alege la "Store" DSK1: (selectare=fond albastru, scris alb), dupa care click pe cele 3 puncte "...". Aici ii vine o fereastra in care alege cardul sd ca destinatie a salvarii, ok si apoi butonul "Read". Asta e tot.  Daca are nand mai mare de 1G discutam...


_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 13 ani
   
rogabi
Membru Puf

Inregistrat: acum 14 ani
Aici ii vine o fereastra in care alege cardul sd ca destinatie a salvarii, ok si apoi butonul "Read". Asta e tot.

da, dar ce fac apoi cu cardul sd, nu stiu daca am mentionat, dar navigatia mea nu se conecteaza cu pc-ul sub nici o forma. I-mi dai tu o idee, sau poate exista o posibilitate dar sunt eu prea nepriceput.am citit zeci de pagini si nu reusesc sa-l conectez, poate doar cu jtag.
daca este cineva dispus sa incerce............
Multumiri si respecte.


pus acum 13 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
Pai ce altceva poti sa faci cu cardul decat sa-l scoti din aparatul bun pe care se presupune ca ai folosit diskrw si sa pui pe un file share DE PE PROPRIUL PC fisierul .img de acolo? Chiar nu pricep care e problema...

_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 13 ani
   
rogabi
Membru Puf

Inregistrat: acum 14 ani
te rog sa ma scuzi, poate nu ma pricep eu , dar navigatia mea nu se cupleaza cu pc-ul sub nici o forma. cum ajung datele de pe card in navigatie?

pus acum 13 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
Of si vai... Esti in posesia acelei salvari cu diskrw din aparatul bun? Este acea salvare pe un card SD? Daca raspunsul e afirmativ la ambele intrebari, fa cumva sa ajunga la mine acea salvare ca sa-ti generez din ea
un pachet de fisiere pentru aparatul tau defect. La momentul oportun vei primi instructiunile necesare. Sper ca acum am fost destul de explicit.


_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 13 ani
   
rogabi
Membru Puf

Inregistrat: acum 14 ani
mii de multumiri ablbd
am pus atitea intrebari pt ca in paralel duc munca de lamurire cu proprietarul celuilalt aparat, trebuie sa dau explicatii, asigurari ca nu se intimpla nimic, etc.
cind reusesc luam legatura(eventual ma deplasez cu cele doua aparate, ca sa nu fac eu o prostie, daca ai timp si chef de o interventie(contra cost - bineinteles), si esti undeva pe aproape de localitatea mea)
Respecte
P.S.- si salvarea cu diskrw e deocamdata o enigma pt mine, dar invatam......


pus acum 13 ani
   
rogabi
Membru Puf

Inregistrat: acum 14 ani
pt ablbd
am facut salvarea cu diskrw si o am pe un card SD.
este o imagine de 63Mb si un text.
te rog sa-mi spui cum sa fac sa ajunga la tine
respecte


pus acum 13 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
Am nevoie doar de imagine. Faci din ea zip sau arj, o urci pe un fileshare si lasi aici un link.

_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 13 ani
   
rogabi
Membru Puf

Inregistrat: acum 14 ani

ablbd a scris:

Am nevoie doar de imagine. Faci din ea zip sau arj, o urci pe un fileshare si lasi aici un link.

sper ca e in regula
mii de multumiri anticipat

Modificat de rogabi (acum 13 ani)


pus acum 13 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
Da, salvarea e ok dar a aparut o problema neprevazuta: romul si aplicatia sunt YF (Yuan Feng) si nu stiu care tip. Pentru inceput iti rogi prietenul ca din interfata "System Info" sa-ti dicteze seria copleta de la ROM (rom version...); va incepe probabil cu YF dar ma intereseaza ceea ce urmeaza. Pentru siguranta mai fa un dump cu romdump_withMFC (il iei de aici ). Trebuie doar sa aleaga calea SD-card si acolo va pune un fisier tot de 64MB denumit "romdump.bin". Toate astea ca sa aflam numele exact al fisierului pentru rescrierea sistemului de operare.

Apropos, descrie-mi poza care apare imediat dupa pornire.

Modificat de ablbd (acum 13 ani)


_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 13 ani
   
rogabi
Membru Puf

Inregistrat: acum 14 ani
pentru ablbd
imediat dupa pornire apare urmatoarea imagine si acolo "intepeneste"
Info Sistem
ROMVersion:32C.YF.3.F.1203
Processor:ATLASIII
RAM Size:64MB
Software Version: V2.0.0.12.18
ID: 2D9F37FE00001C7E

daca ii dau romdump_withMFC imi zice :"cannot create file", chiar daca dau pe cele trei puncte si aleg SDMMC nu vrea sa scrie
Multumesc mult pt efortul depus de tine !!!!!!!!!!!

rom dump ghid practic pentru dupa pornire apare urmatoarea imagine acolo version: dau imi zice

28.2KB

Modificat de rogabi (acum 13 ani)


pus acum 13 ani
   
rogabi
Membru Puf

Inregistrat: acum 14 ani
pentru ablbd
[Pentru siguranta mai fa un dump cu romdump_withMFC]


am reusit dupa citeva incercari sa fac si romdump_withMFC
trebuia sa tin butonul power apasat, sa resetez PNA, dupa restartare intra in WinCE dar SDMMC-ul il vede ca My Documents (nu stiu de ce!!!) si din aceasta cauza cind alegeam calea nu era in regula.
Acum sper ca e bine.
Respecte!!


Modificat de rogabi (acum 13 ani)


pus acum 13 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
Iei frumos cele 2 fisiere de aici le plasezi in radacina unui card sd (nu neaparat gol), introduci cardul in timp ce e pornit si alimentat prin usb dupa care ii dai un reset (un butonel interior care se poate activa cu stylus sau ceva ascutit). Dupa ce termina ceea ce are de facut o sa-ti spuna sa scoti cardul. Nu mai stiu daca se va reseta singur sau trebuie s-o faci manual dar resetezi fara card inauntru.
Sterge de pe card cele 2 fisiere, altfel proxima data o ia de la capat cu reflash.

PS Noul logo va fi cel scos din salvare> masina rosie langa o moara

Modificat de ablbd (acum 13 ani)


_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 13 ani
   
rogabi
Membru Puf

Inregistrat: acum 14 ani
ablbd,
nu merge link-ul.!!!
te rog urca din nou fisierele!

rezolvat cu link-ul, am oservat ca are o virgula in plus la urma si am reusit sa iau fisierele
Multumesc
Respecte

Modificat de rogabi (acum 13 ani)


pus acum 13 ani
   
rogabi
Membru Puf

Inregistrat: acum 14 ani
Ablbd,
am facut exact cum ai scris in postul anterior, face exact la fel, porneste (cu noua imagine), clipeste o data dupa un timp si asa ramine cu noua imagine.
Ce zici, mai putem incerca ceva?


pus acum 13 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
Creaza cu Notepad un fisier numit YFGo2CE.bld si scrie ce vrei tu in el numai sa nu-l lasi gol. Numele trebuie sa fie exact cel scris de mine, litere mari si mici. Copiaza fisierul in radacina cardului SD, reseteaza cu cardul inauntru si vezi ce se intampla.

Modificat de ablbd (acum 13 ani)


_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 13 ani
   
rogabi
Membru Puf

Inregistrat: acum 14 ani

ablbd a scris:

Creaza cu Notepad un fisier numit YFGo2CE.bld si scrie ce vrei tu in el numai sa nu-l lasi gol. Numele trebuie sa fie exact cel scris de mine, litere mari si mici. Copiaza fisierul in radacina cardului SD, reseteaza cu cardul inauntru si vezi ce se intampla.


am facut exact ce ai zis si face exact la fel, apare imaginea, sta un pic, clipeste o data si ramine imaginea.
atit face
ca la un PC cind trece de bios si nu gaseste sistem de operare
Respecte si multumiri pt efort


pus acum 13 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
Ar trebui sa incerci daca nu cumva se conecteaza cu PC prin activesync. Daca nu, inseamna ca trebuie restaurata si aplicatia (shell). Teoretic ai putea incerca sa pui orice fel de shell cu conditia sa creeze un director \ResidentFlash2\YFAP20 care sa contina shell.exe (de ex de la wayteq 770BT...)

Poate ca shellul asta nu are toate functiile (BT,FM,etc) dar macar vedem daca trece de logo ori ba. Descarca si pune fisierele de aici impreuna cu cele de dinainte (OS32C.img si poza) in radacina unui card, reset ca prima data. Cand incepe incarcarea shell te va intreba de vreo 2 ori sa confirmi... Dupa ce iti cere restart nu uita sa scoti cardul.

Modificat de ablbd (acum 13 ani)


_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 13 ani
   
rogabi
Membru Puf

Inregistrat: acum 14 ani
respecte ablbd
merge perfect
multumesc mult pentru rabdarea pe care ai avut-o cu mine si pentru sfaturile profesioniste pe care le-ai dat.
nu era o valoare mare in bani, pentru mine acea chinezarie avea o valoare sentimentala ( am primit-o cadou)
multumesc inca o data


pus acum 13 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
Acum ca a pornit si daca tii neaparat, poti repune shellul original; este disponibil din prima salvare.

_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 13 ani
   
rogabi
Membru Puf

Inregistrat: acum 14 ani

ablbd a scris:

Acum ca a pornit si daca tii neaparat, poti repune shellul original; este disponibil din prima salvare.


Daca ramine asa este vreo problema?
In cazul in care tu zici ca trebuie sa-i mai fac ceva eu ma conformez pt ca tu esti meseriasul.
Eu sunt multumit de faptul ca merge si inca foarte bine.
Mii de multumiri inca o data.


pus acum 13 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
Daca merge, lasa-l asa. Atat doar ca nu stiu ce functii continea shellul pe care ti l-am dat si ce functii poate aparatul tau. Ma refer aici la BT si FM.

_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 13 ani
   
rogabi
Membru Puf

Inregistrat: acum 14 ani
Nu folosesc BT si FM asa ca-i in regula asa cum e acum
Navigatia e importanta pt mine.
Respecte


pus acum 13 ani
   
tony_roti
Membru Puf

Din: Suceava
Inregistrat: acum 13 ani
Salutare
Cine ma ajuta si pe mine?
Am cumparat un model de GPS CNS Moon BT GPS (second hand):
4.3" SAMSUNG400MHz/GPS+Bluetooth+MAP+MP4+2G Card
ROM Version: 18.JX.4.BF.1.4.2.8
Processor: ARM920T
RAM Size: 64MB
Software Version: 2.08
ID: 2df9a1f4000000b2
Back: LST-GPS0806028687
Mai multe informatii aici:
Problema lui e ca face din cand in cand, foarte des, reset de unul singur, apare imaginea cu satelitul si GPS, se inchide, se deschide de unul singur, mai ales cand e pus la incarcat (AC/DC/USB sau bricheta masina).
Imi poate spune cineva daca problema e din soft? O rescriere a ROM-ului ar ajuta?
Din pacate inca nu am rom-ul pentru acest model, singurele surse fiind pe un site in ungureste unde m-am descurcat destul de greu cu google translator. Este acolo un user caruia i-am scris si care are rom pentru modelul meu dar inca nu mi-a raspuns.

Va rog ajutati-ma cu un sfat ca tare imi e ciuda ca am dat banul de pomana si gps-ul nu merge cum trebuie.
Va multumesc


pus acum 13 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
Ar trebui repus sistemul de operare dar din pacate nu am pt modelul asta. Daca ai gasi unul la fel si mi-ai transmite o salvare cu diskrw, se poate rezolva.

Treaba asta cu incarcarea de la bricheta e tipica pentru situatia cand aparatul e pus pe mass storage. Daca ai posibilitatea, trece-l pe activesync.

Modificat de ablbd (acum 13 ani)


_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 13 ani
   
tony_roti
Membru Puf

Din: Suceava
Inregistrat: acum 13 ani
Am facut o salvare cu diskrw si mi-au rezultat 2 fisiere:
SMFLASH_0_65142784.img - 65,142,784
SMFLASH_0_65142784.img_read.log - 2,257.
Cum sa-ti trimit fisierul ca are peste 62MB.
Treaba cu activesync cum sa fac ca nu stiu? Cand il pun la incarcat la bricheta n-am nici o optiune de trecere pe activesync.  Poate e ceva ce eu nu stiu.
Multumesc pentru rapiditate.
Incerc sa incarc si salvarea la SO, cum termin postez adresa.


pus acum 13 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
Daca e din propriul aparat, s-ar putea ca respectiva salvare sa nu fie prea utila dat fiind ca aparatul tau nu merge tocmai bine. Totusi fa din .img o arhiva (zip,rar...) si pune-o pe un file share. Nu uita sa lasi linkul
Cand legi aparatul prin usb la pc cum apare? Ca un stick sau se conecteaza prin activesync? Poate ca are in setari mod de lucru "mass storage" si "activesync", caz in care alege "activesync".

Modificat de ablbd (acum 13 ani)


_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 13 ani
   
tony_roti
Membru Puf

Din: Suceava
Inregistrat: acum 13 ani
Da, salvarea e din aparat. Uite link-ul:
Cand conectez aparatul la USB imi apar 2 iconite una cu mass storage si una cu incarcare baterie.
Problema e ca bateria nu tine peste noapte incarcata fiind, cu aparatul inchis in modul suspend. A doua zi il pun la bricheta ca sa pot lucra cu el, bateria fiind complet descarcata, setez traseul, nu parcurg nici 500 de metri si incepe nebuneala cu restartul (pornit oprit de unul singur). Si face asa cam pana se incarca bateria complet. Dupa aia merge aparent stabil. Asta inseamna ca atat timp cat aparatul este pe modul incarcare, este de nefolosit in conditiile descrise de mai sus.

Modificat de tony_roti (acum 13 ani)


pus acum 13 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
Ai pe undeva un program usbinfo.exe, probabil ca ajungi la el prin "settings" sau ceva de genul asta. Poate ca asta e capabil sa comute pe activesync si atunci ai scapat de problema.

BTW, salvarea e buna dar nu cred ca trebuie reflash la sistemul de operare.


_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 13 ani
   
tony_roti
Membru Puf

Din: Suceava
Inregistrat: acum 13 ani
Am primit pana la urma ROM update pentru aparatul meu, am pus cele 3 fisiere pe SD card si am facut reflash la bootloader, SO si aplicatii. S-a restartat de 2 ori in timpul updateului fara ca updateul sa fie gata. A treia oara am reusit updateul complet. A mers stabil cateva minute dupa care iarasi mi-a trantit un reset.

usbinfo.exe nu am gasit. Am scotocit prin toate ungherele aparatului. Am incercat un activesync din PC cu aparatul conectat pe USB si nu am reusit.
La conectarea cablului USB imi apare un ecran cu doar cele 2 iconite de care am zis mai sus: mass storage si incarcare.
Incep sa cred ca aparatul are un defect fizic. Asta e.
Oricum multumesc foarte mult pentru ajutorul acordat.


pus acum 13 ani
   
rogabi
Membru Puf

Inregistrat: acum 14 ani
salut ablbd, multumesc inca o data pt ajutorul cu navigatia
poti sa ma ajuti la un Blaupunkt TravelPilot100, OS 0.3.9.7, Eboot ver:2.5, soft NavNGo Igo8.3.1.53606
am harta din 2008 si as dori o indicatie pt instalarea unei harti mai noi, eventual modalitatea de a gasi o licenta
cu stima


pus acum 13 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
Exista cateva topicuri dedicate navigatiei si ma tem ca marii maestri ai domeniului ajung mai rar pe aici 

_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 13 ani
   
craksman
Membru Puf

Inregistrat: acum 15 ani

ablbd a scris:

@alexvirgil



S-ar putea sa fie nevoie de editarea sdupdate.ini, te orientezi

PS: romul din linkul de mai sus este pentru MyGuide 3100_GO





Am pus asta pe card am facut update,am reusit sa ma conectez cu el la calc am pus my flash de pe CD, rulez igo pe el, gaseste portul ptr satelit zice  ca se conecteaza dar ciu ciu semnal(nu ma luati cu faza,iesi afara cu el),care poate fi vina? Am  rulat si alte softuri si la fel face.Sa fie din cauza la rom update sa nu  fie bun?


pus acum 13 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
Pachetul de fisiere e generat din salvarea cu diskrw dintr-un 3100_GO functional iar programul care face asta nu greseste. Poti incerca sa modifici in sdupdate.ini LOW_FMT=1 si sa reiei operatiunea.

Modificat de ablbd (acum 13 ani)


_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 13 ani
   
craksman
Membru Puf

Inregistrat: acum 15 ani

ablbd a scris:

Pachetul de fisiere e generat din salvarea cu diskrw dintr-un 3100_GO functional iar programul care face asta nu greseste. Poti incerca sa modifici in sdupdate.ini LOW_FMT=1 si sa reiei operatiunea.


am efectuat operatiunea dar  la fel,nu se conecteaza,am reconfigurat si sys dar degeaba,apropo din imaginea de rom lipsesc 2 fisiere tahoma si tahomabd,fara astea imi dadea eroare la pornire,am reusit sa le pun de pe dvd`ul din dotare. Alte sugestii?


pus acum 13 ani
   
craksman
Membru Puf

Inregistrat: acum 15 ani

ablbd a scris:

Pachetul de fisiere e generat din salvarea cu diskrw dintr-un 3100_GO functional iar programul care face asta nu greseste. Poti incerca sa modifici in sdupdate.ini LOW_FMT=1 si sa reiei operatiunea.




am efectuat operatiunea dar  la fel,nu se conecteaza,am reconfigurat si sys dar degeaba,apropo din imaginea de rom lipsesc 2 fisiere tahoma si tahomabd,fara astea imi dadea eroare la pornire,am reusit sa le pun de pe dvd`ul din dotare. Alte sugestii?


pus acum 13 ani
   
tony_roti
Membru Puf

Din: Suceava
Inregistrat: acum 13 ani

tony_roti a scris:

Cine ma ajuta si pe mine?
Am cumparat un model de GPS CNS Moon BT GPS (second hand):
4.3" SAMSUNG400MHz/GPS+Bluetooth+MAP+MP4+2G Card
ROM Version: 18.JX.4.BF.1.4.2.8



Problema cu reseturile erau de la acumulator. L-am testat pe un incarcator profesional cu afisare valori curent si tensiuni si acumulatorul intra in blocaj la intervale de timp aleatorii cauzand si resetul aparatului. Am schimbat bateria si totul merge perfect. Daca aveti probleme de genul asta nu uitati sa verificati si bateria.
Multumesc ablbd pentru ajutorul acordat si pentru postarile rapide.

Modificat de tony_roti (acum 13 ani)


pus acum 13 ani
   
ostilu84
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
Buna ziua!
As dori sa va intreb daca are cineva un firmware pentru un GPS A-RIVAL naca 400, care este blocat in imaginea de boot.
Mentionaz ca am deschis aparatul si este dotat cu
PROCESOR: CENTRALITY AT642 xac nf2789.00s-3lf
RAM 2 integrate SD57D561620P-7
MEMORIE: HYNIX KOR HY27US08121A TPCB 737A M8SC_89RM2
AUDIO& TOUCH PANEL WM9715G
Aparatul nu este recunoscut de portul usb al calculatorului, nu raspunde la butonul on/off, doar la reset, caz in care ramana in boot, o imagine pe care scrie a-rival. Nu il vede nici active sync.
Daca inainte sa introduc cablul usb tin apasat butoanele reset si on/off, dupa care eliberez intai reset si la 5v secunde on/off, calculatorul detecteaza ceva pe usb, dar imi cere drivere, pe care nu le  am.
Daca la conectarea usb nu apas nimic, imi zice USB device Not Recognized.
Bateria aparatului este aproape moarta. Conteaza?
Multumesc!

Modificat de ostilu84 (acum 13 ani)


pus acum 13 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani

ostilu84 a scris:

Daca inainte sa introduc cablul usb tin apasat butoanele reset si on/off, dupa care eliberez intai reset si la 5v secunde on/off, calculatorul detecteaza ceva pe usb, dar imi cere drivere, pe care nu le  am.
Daca la conectarea usb nu apas nimic, imi zice USB device Not Recognized.
Bateria aparatului este aproape moarta. Conteaza?
Multumesc!

1. Inseamna ca vrea sa se conecteze cu programul debug, nu-ti recomand sa insisti pe directia asta.
2. Conectat la USB n-ar trebui sa conteze, doar daca e ceva in neregula la partea de alimentare/incarcare

Cauta unul identic si salveaza nandul cu diskrw


_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 13 ani
   
ostilu84
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
Puteti detalia ce inseamna programul debug? Nu exista nicio sansa sa ajung la memoria flash prin portul usb? Bateria poate influenta pornirea aparatului, chiar daca este alimentat prin sursa externa?

pus acum 13 ani
   
ostilu84
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
Intamplarea face ca am avut un firmware de myguide 3100, l/am pus pe sd, am incercat de mai multe ori, iar acum am firmware-ul de mai sus.  Aparatul porneste din butonul on, se si opreste, dar nu am programul de navigatie, in sensul ca si acest firmware ramane in ecranul cu myguide. Acum aparatul este vazut cu activesync, pot accesa inclusiv continutul sd. Intrebarea mea este: Unde pot gasi programul de navigatie pentru acesta? Multumesc!

pus acum 13 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
@ostilu84
Pentru binele tau as prefera sa nu detaliez, altminteri in scurt timp aparatul poate deveni irecuperabil.
Nu, nu exista sanse de accesare a nandului prin usb. Eventual prin JTAG...
Despre baterie am vorbit mai sus. Bine ar fi totusi sa o schimbi, cine stie...

MyGuide: copiaza fisierele pe nand
Provin din salvarea pe care am folosit-o pentru SO

@ toni
Ma bucur din 2 motive: 1-iti merge aparatul; 2-avem rom pt CNS Moon

Modificat de ablbd (acum 13 ani)


_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 13 ani
   
ostilu84
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani

ablbd a scris:

@ostilu84

MyGuide: copiaza fisierele pe nand
Provin din salvarea pe care am folosit-o pentru SO



Unde anume pe nand? Eu le-am copiat pe SD si nicio modificare. Pe nand nu stiu unde.

Modificat de ostilu84 (acum 13 ani)


pus acum 13 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani

ostilu84 a scris:


Unde anume pe nand? Eu le-am copiat pe SD si nicio modificare. Pe nand nu stiu unde.


Dragul meu, scoate din el cardul SD si copiezi pe ceea ce iti mai vede "explore" din AS.  Nu pot ghici ce nume aloca sistemul memoriei interne


_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 13 ani
   
wotanel
Membru Puf

Inregistrat: acum 16 ani
Caut si eu un firmware de pna dreimgo cu display de 320x240.ramane blocat cu o imagine care scrie dreimgo.are cineva unul identic?

pus acum 13 ani
   
ostilu84
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
am asta este structura directoarelor vazuta prin active Sync, in imaginea atasata

rom dump ghid practic asta este structura vazuta prin active sync, imaginea atasata

22.2KB


pus acum 13 ani
   
ostilu84
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
Scuze de dublu post, dar nu am putut scoate imaginea sa pun una mai clara si o pun aici>

pus acum 13 ani
   
ostilu84
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
Am reusit! Am copiat  ce mi-ati dat in flash si a pornit aparatul
Sa ii mai pun niste harti pe sd si m/am scos. Mii de multumiri, domnule, esti fooooarte tare, frate!
Ma-nclin!


pus acum 13 ani
   
craksman
Membru Puf

Inregistrat: acum 15 ani

ostilu84 a scris:

Am reusit! Am copiat  ce mi-ati dat in flash si a pornit aparatul
Sa ii mai pun niste harti pe sd si m/am scos. Mii de multumiri, domnule, esti fooooarte tare, frate!
Ma-nclin!




ce tip  de rom update ai pus pe  arival`ul  tau de a mers?  poti sa  pui un link aici?


pus acum 13 ani
   
liviunis
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
ablbd

Am facut o copie a romului folosind metoda remote descrisa de tine.
Aveam trei partitii:
36,03M <0x2407e00> Part00
23,63M <0x17a0000> Part01
3,02M <0x304000> Part02
Am presupus ca romul este pe prima partitie Part00
PNA Altina A1130
ID: A113XTA833X00040
SoftWare Version: D.081021.TN80015
Hardware Version:PB650G01X10-R
Flash Nand:64M
Ram:64M

Ce ma deranjeaza cel mai mult la acest PNA este limba chineza, nu exista o posibilitate de schimbare pe engleza?In control panel exceptand Power toate sunt in chineza etc.
Daca crezi ca am facut copia buna si este interesat cineva o sa o pun la dispozitia celor interesati.
abdlb ai postat lucruri interesante (foarte interesante) te rog sa nu te opresti
aici.
Respecte


_______________________________________
Altina A1130BT

pus acum 13 ani
   
liviunis
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
Legat de Altina A1130 are Bluetooth, TMC, Video Player, Music Player, Ebook
Il am de un an si jumatate l-am deblocat folosind unlockul lui Pezcat 19 (SD unlock) pe care l-am particularizat pentru mine.
Ca si soft de navigatie folosesc iGo 8.3 si Primo pe acelasi SD.
Sincer pana acum nu stiam ca sunt printre noi persoane atat de informate in domeniu, deci inca o data respecte ablbd!


_______________________________________
Altina A1130BT

pus acum 13 ani
   
ostilu84
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani

craksman a scris:


ostilu84 a scris:

Am reusit! Am copiat  ce mi-ati dat in flash si a pornit aparatul
Sa ii mai pun niste harti pe sd si m/am scos. Mii de multumiri, domnule, esti fooooarte tare, frate!
Ma-nclin!




ce tip  de rom update ai pus pe  arival`ul  tau de a mers?  poti sa  pui un link aici?


Acesta este link-ul unde vei gasi imaginea ROM-ului. Arhiva contine doua foldere, primul- MYGUIDE 3100 DACH_Inand_Update contine fisierele necesare pentru rescrierea sistemului de operare. Acestea se copiaza pe cardul de memorie direct, fara folder. Dupa ce rescrii rom-ul, aparatul va ramane in imaginea de boot cu myguide, dar il va vedea active sync, cu ajutorul caruia vei pune in flash disk continutul celui de-al doilea folder, respectiv PNA si va porni.Mai trebuie editat igopatch, daca vrei sa accesezi si windows-ul. Toate cele bune!


pus acum 13 ani
   
crinna
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
@ ablbd
Detin un Wayteq X820 simplu, fara BT sau FM,  pe care l-am flashuit folosind un rom de X820BT. Problema este ca nu mai porneste deloc, asta insemnand nu doar ca nu mai apare logo-ul wayteq, ci chiar nu porneste deloc, ca si cand nu ar mai functiona butonul de on/off sau reset.
Tind sa cred ca i s-a dus bootloader-ul...
Tinand cont de conditiile date, se mai poate resuscita?
Exista si alta salvare in afara de rescrierea romului prin jtag?
Gps-ul are versiunea de rom: 84A.YF.5.A.0605 si versiunea software: V3.6.E07.6.18

Orice ajutor este binevenit
Va multumesc anticipat!


pus acum 13 ani
   
JHONY VYRUS
Membru Puf

Inregistrat: acum 18 ani
pentru ablbd am si eu nevoie de ajutorul tau cu un e400 daca se poate
mersi mult id


pus acum 13 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
Cer scuze pt raspunsurile intarziate dar in ultimele 10 zile nu am avut acces la net pe motiv de concediu prelungit. Situatia va fi aproximativ aceiasi toata luna august dar voi incerca sa verific mesajele cel putin saptamanal.

@liviunis
Nu strica sa pui salvarea. Dat fiind ca nandul are doar 64M, cel mai bine ar fi sa salvezi tot. In principiu se pot adauga in rom fisiere suplimentare, probabil chiar si pt lb romana.

@crinna
Daca nu ai folosit un bootloader de la alt tip de aparat si l-ai redenumit astfel incat sa fie incarcat, el n-ar trebui sa fie afectat. Mai degraba cred ca romul cu bt/fm nu e compatibil. Pentru a lamuri chestiunea, as vrea sa stiu ce fisiere ai pus pe card cand ai facut upgrade si daca ai redenumit vreunul din pachetul original...

@JHONY VYRUS
Prefer sa discut pe forum pentru ca sa poata folosi (eventual) si altora. Expune problema si cautam solutii.


_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 13 ani
   
crinna
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
@ablbd
Am pus fisierele urmatoare, toate pe card si le-a recunoscut. Nu a trebuit sa redenumesc niciunul.

Modificat de crinna (acum 13 ani)


pus acum 13 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
@crinna
Geseala a fost ca ai lasat cele 2 fisiere cu extensie .bld.  Din cate stiu acestea sunt identice pentru toate variantele x820 dar... se poate intampla sa le rescrie eronat si atunci totul e compromis. Daca nu ai fi rescris botloaderele (ipl si spl) nu era nicio problema. Incearca sa vezi daca face ceva doar cu os84a.img pe sd. Daca da, iti dau rom pt x820 simplu. Daca nu, ramane sa-l duci la un service specializat care stie sa rescrie ipl+spl
In principiu n-ar fi mare lucru doar ca nu exista documentatie pt AtlasIV (ma refer aici la semnalele pe pinii procesorului+numarul de biti si semnificatia lor in registrul SR => fisierul BSDL), fara de care accesarea prin jtag a hardware-ului de pe placa nu este posibila. Spun asta pt ca am incercat cu atlasIV si n-am reusit sa trec de procesor... Maxim ce am putut vedea a fost procesorul central (core) si, culmea, s-a prezentat ca fiind un Xylinx ( ). Pe de o parte e bine pt ca BSDL la Xylinx este disponibil dar tot nu e suficient pentru accesarea nandului.

Modificat de ablbd (acum 13 ani)


_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 13 ani
   
liviunis
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
Partitia 1
Partitia 2
Cand am folosit romdump la partitia 3 am primit un mesaj de eroare nu mai stiu exact care dar avea ca subiect wince.nls
ultmul link este pentru partitia 3 fisierul .bin la celelalte este ce a rezultat dupa dumprom, trebuia tot fisierele .bin ?
Astept cu nerabdare urmatorul subiect.


_______________________________________
Altina A1130BT

pus acum 13 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
liviunis, ceea ce mi-ai trimis este totalmente nefolositor, nu am ce face cu un rom despachetat.
Fa un dump cu diskrw la tot nandul


_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 13 ani
   
JHONY VYRUS
Membru Puf

Inregistrat: acum 18 ani
Ok problema mea este următoarea Am modificat in registri prima oara am pus explorer .exe si pleca in explorer in loc de imaginea aia cu cadrul sd Apoi am scris igolaunch.exe cautand soluţia sa plece ca cel original ca nav si setari da aici nu s-a mai conectat cu windows nici cu mac se conecteaza si apoi se deconecteza foarte Rapid Am făcut rost de un JTAG dar îmi trebuie schema cu pini pentru conectare si rom sa îl pot pune înapoi                           Ps. Mai nou se aprinde in ecran alb si nu mai este recunoscut nici de pc sub nicio forma hardware necunoscut  dacă    mă poţi ajuta intrun fel atit pe mine cât si pe cei interesaţi îţi multumesc anticipat dacă eşti de acord ţi-pot trimite binenteles cotracost

pus acum 13 ani
   
liviunis
Membru Puf

Inregistrat: acum 13 ani
ablbd
fisierul p01.bin  obtinut cu pdocread partitia 00
fisierul p02.bin obtinut cu pdocread partitia 01
fisierul p03.bin pentru partitia 02
Imi cer scuze pentru neintelegere, daca nici acum nu e bine o sa folosesc metoda cu diskRW.exe


_______________________________________
Altina A1130BT

pus acum 13 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
Ceva mai bine, desi as fi preferat salvarea cu diskrw.
Romul din acest aparat este cam ciudat la capitolul limba. Vestea buna e ca daca insisti pe la setari vei putea selecta: chineza, engleza, franceza, germana sau daneza. Cauta pe iconul de regional setting din control panel.

Modificat de ablbd (acum 13 ani)


_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 13 ani
   
ablbd
Membru Senior

Inregistrat: acum 15 ani
@JHONY VYRUS
Nu e nevoie sa-l trimiti, il vei putea repara singur (si fara jtag) dar trebuie s-o faci sub indrumare directa, merge si pe mess.  Sa ai instalat pe pc ceregedit. Stabilim o seara si cam in 15 minute rezolvam sau... faci un drum pana in Vama Veche

Modificat de ablbd (acum 13 ani)


_______________________________________
E400, Wayteq 770BT, Wayteq 920BT

pus acum 13 ani
   
JHONY VYRUS
Membru Puf

Inregistrat: acum 18 ani
Ceregistriedit este ca asa am modificat in registri de nu mai vrea dacă vrei si azi si mâine pe la ora 20 este ok dacă eşti de acord ne auzim aici  Mersi încă odată

pus acum 13 ani
   
JHONY VYRUS
Membru Puf

Inregistrat: acum 18 ani
ablbd
esti pe aici


pus acum 13 ani
   
Pagini:  1 2 3 4 ... 9  

Mergi la